Dulceturi si papanasi de sept-oct 2007 (5)
Raspunsuri - Pagina 16
cecilia L spune:
Roxana, ingrijorator ce spui acolo, eu nu cred ca este gelozie, banuiesc ca acasa sunt tratati identic, poate doar Alex, sa aiba un aer de superioritate in fata lui si acest lucru sa-l deranjeze...asa ca tot undeva, ceva la gradi il deranjeaza, dar asa cum ai spus, pas cu pas, rezolvati si asta. Un pup pentru tine si Andrei.
Legat de Cristi, eu am evitat momentan sa fac valuri intre parinti, dar am descoperit ca mai sunt parinti ingrijorati, aproximativ din aceleasi motive ca si mine, asa ca la sedinta luam taurul de coarne, sau mai bine spus eu o sa-l iau, cu mult tact si calm( poate reusesc), sa-i prind pe ceilalti parinti in discutie, sa nu se resfranga supararile noastre asupra copiilor....
Momentan este bine, nu a mai venit cu lovituri vizibile, ieri imi povestea ca a primit un cot in gura la teatru( au avut teatru de papusi la gradi), dar nu a putut sa-l spuna la d-na pe baietel ca nu aveau voie sa vorbeasca....iar dupa, in clasa, a alergat sa-l prinda pe "bataus"( e clara intentia de a se razbuna), l-a vazut d-na si a fost pedepsit, Cristi evident....exact de ce imi era frica, sa nu reactioneze si el cu pumnul...dar pana la urma sunt copii si nu o sa incaseze zilnic doar el...vb lui tati, dar tu de ce stai ca prostul?
Roxana_G spune:
Nu stiu frate, ca din secinda iIn care a iesit din cabinet, unde a fost aproape mut , e intr o dispozitie de zile mari. Nu ii mai tare gura. Azi l am intrebat daca vreea sa schimbam gradi si a zis ca lui ii place aici. Dar evident isi doreste mai mult sa mearga la scoala cu Alex.
Cred ca e legat de gelozie, pentru ca greva lui s a intensificat in preajma zilei Alexandrei. Dar luni ma duc la gradi la interogatoriul educatoarelor.
Am fost si noi azi la scoala la atelierul de martisoare, unde l am inscris si pe Andrei. A fost tare incantat si a modelat cu pasiune. Dupa 2 ore am plecat pentru ca tati se simte foarte rau de la o viroza pacatoasa, dar ar mai fi rezistat o ora. Ii place mult in grupul Alexandrei. Insa cu greu am reusit sa scoatem de la el cate ceva legat de prietenii lui de la gradi, de unde pot presupune ca nu prea sunt...
Cam asta de la noi. Un weekend frumos!
Sabina spune:
Rox, noi ne-am confruntat cu mare regres la Ghe dupa ce am venit eu din calatoria cu Sofia la Viena.
mai precis, vroia sa faca pipi in pantaloni si vroia scutec pt kk.
dr ne-a zis ca e emotional, ca vrea sa fie mic ca atunci cand toate erau perfecte(eu nu eram bolnava si nu plecam la tratament , ci stateam doar langa el)
asa ca i-am cantat in struna si in 10 zile i-a trecut de parca n-ar fi fost. dar era cu d-alea, la gradi spunea ca a facut pi#259;i acasa, acasa spunea ca face la gradi :P cel mai des ajungea sa faca dupa vreo masina.
poate si Andrei sa fi resimtit negativ ca a trebuit sa pleci cateva zile? ca stii cum e, par ok o perioada, si dupa aia deodata rabufnesc. Si eu am mai plecat ininte doar , si nu a avut regrese.
Acuma i-am insemnat pe calendar cand plec si mai ales cand vin. Si sarcina lui tati e sa incercuiasca zilele care au trecut.
In rest, am avut cea mai nasoala gripa. Abia azi nu ma mai doare gatu, am ramas doar cu tusea, sunt evident pe antibiotic si sper sa fiu in forma, pt ca saptamana viitoare am operatia si nu am chef sa o aman.
si nu in ultimul rand, la multi si aici, Mariana!
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
aniast72 spune:
Dragele mele, eu n-am mai scris de tare multa vreme la subiectul nostru, motiv pentru care imi fac mea culpa. Recunosc ca sunt destul de obosita zilnic, oboseala mai mult psihica decat fizica. Alex creste, ca bebelus nu a fost tot atat de cuminte ca si Vladi, acum e la varsta la care ar trebui sa inceapa sa rupa cuvinte dar el tot nu face asta si ne maraie incontinuu, vrea sa se exprime si nu poate. Vladi creste frumos, este grupa mare la gradinita (de stat). S-a acomodat foarte bine de la inceput, ii place mult la gradi printre colegii lui mai mari.
Zilele trecute am avut surpriza placuta de a ma "citi" pe prima pagina, adaugata in lista de gravidute. Aici e alta poveste...intr-adevar, noi eram in pregatiri pentru bb3. In sarcina cu Alex imi iesise un hpv16 cu grad de risc ridicat, am asteptat sa nasc, sa termin alaptatul si sa ma programez la doctor sa vedem ce avem de facut. Pe 1 februarie aveam programare pentru biopsie de col, asteptam sa-mi vina menstruatia care...n-a mai venit. A fost o surpriza neasteptata pentru noi dar si o mare bucurie. Ne propusesem ca dupa rezolvarea problemei cu hpv-ul sa folosim ultima doza de embrioni congelati si iata, sarcina a aparut natural. Din pacate bucuria nu a durat multa vreme, la echo de 6 saptamani si 6 zile mi se spune ca bb are cord bradicardic. M-am impacientat dar m-am imbarbatat gandindu-ma ca si la Alex la prima echo ii iesise cordul usor bradicardic. Am repetat echo la 8 saptamani...inima batea mai incet ca inainte iar doctorul nu-i dadea nici o speranta... Lunea trecuta am avut o sangerare maronie, marti dimineata am plecat la spital unde am aflat ca bb s-a oprit in evolutie. A urmat chiuretajul cu anestezie generala, asta a fost cea mai buna alegere pentru ca n-am fost traumatizata si fizic. Mi-am impus sa nu sufar, sa ma gandesc la Vladi si la Alex ca au nevoie de mine zambitoare si fericita si...pot spune ca am reusit. Acum ma gandesc ca a fost un vis...a trecut si va trebui sa reluam analizele, biopsia, monitorizarile si embriotransferul. Se pare ca noi putem face doar copii "modelati", cele 2 sarcini naturale ale mele n-au avut finalizare...
Cam astea traim noi in ultima perioada, o sa va rog sa ma stergeti din listuta si sa fiti pe faza pentru data viitoare (speram, cat mai curand).
Va pup si sper sa reusesc sa va mai citesc din cand in cand.
bernix spune:
of, Andreea.....
Bravo, bravo, daca zici ca ai reusit sa te gandesti la ceea ce ai si n-ai ramas agatata de trecut. Poate chiar a fost un vis, cine stie?!
Te imbratisez strans, regasindu-ma uneori intr-un astfel de vis!
luy spune:
Aniast, te imbratisez strans ! Iti doresc sa iti vezi visul implinit !
Nici Irina nu vorbeste
MamiciDe2007 spune:
Sabina, sanatate multa !
Rox, sper sa descoperiti ce il deranjeaza pe Andrei si sa puteti rezolva. Bravo lui pentru rabdarea si placerea de a confectiona martisoare, intr-adevar de obicei fetele sunt mai inclinate spre asa ceva. Sanatate lui tati, sa se refaca si sa tina virusii numai pentru el ! Daca zici ca ii place alaturi de Alexandra ( ai mai povestit tu ca se simte bine cu ea si colegii ei la petreceri ), poate ca el isi doreste sa fie mai mare, la fel ca ea ( exact opusul lui Gheorghe ). Ca sora mai mica, imi amintesc ca mare parte din copilaria mea mi-am dorit sa fiu "mare" ca fratele meu, sa ma joc si eu cu el si prietenii/ colegii lui, sa ma bage si pe mine in seama si sa am aceleasi "drepturi" ca el.
Cecilia, mult succes si tact la gradinita ! Sper ca v-ati descurcat cu felicitarile
luy spune:
Scuze, n-am observat ca ramasesem logata cu userul comun decat dupa ce s-a postat mesajul. Chiar ma bucurasem ca nu sunt singura pe aici
isabeluta, bravo, in ultima vreme scrii mai des . Si impresia mea nu se datoreaza doar faptului ca celelalte fete scriu mai rar . M-a amuzat comparatia ta . Bine ca la gradinita la Vlad situatia s-a rezolvat. Probabil ca la un moment dat fiecare baiat trece printr-o asemenea experienta, se intalneste cu cate unul mai bataios ( ca sa nu zic bataus ) care vrea sa se impuna.
Erina spune:
Andreea
Salutam pe toata lumea.
Din ce mai facem noi. Am reusit sa ajungem week-endul acesta la PN. Inainte de asta am avut cea mai lunga sedere in Bucuresti de pina acum: 1 luna si 3 saptamani datorata inzapezirii.
Copiii sau simtit xecelent in casa de la munte.
Inafara de aceasta, Dariei i s-a inegrit dintisorul deasupara caruia a facut hematomul cand s-a lovit de coltul mesei :((( Saptamana aceasta trebuie sa ajungem la dentist.
David ar putea avea intoleranta la gluten:(((, asta ar explica de ce nu e fix pe medie la greutate si dermatita recurenta.
Roxana, bafta sa iei decizia ce a mai buna cu jobul si sa afli ce il necajeste pe Andrei.
Cecilia eu in secunda 2 eram pe Misse. Ai mult tact si calm, te admir.
Yaia spune:
Luy, multumim din suflet pentru razele de soare de primavara, ne-au adus caldura si bucurie, multumim mult pentru surpriza minunata!
Noi aici nu avem martisoare...
Carpatina, tot in proiectul cu pricina, care nu prea imi da timp sa intu de la birou. Cum de acasa e mai greu...Multumim de strigarea la apel, joi reusisem sa va citesc pana la pagina 12, mai aveam 2 pagini si postam ceva, dar a trebuit sa plec dupa copii la gradinita.
La multi ani, Prisi si Ramonaiani, sa fiti sanatoase si fericite!
Aniast, putere iti doresc! O imbratisare stransa de la noi!
Tudor nu stia anotimpurile. Le-a invatat joi seara si acum le stie. Lucram si la cele in finlandeza, dar mai intai a trebuit sa el invat eu.
Devine din ce in ce mai interesat de engleza, motiv pentru care invatam cuvinte in 3 limbi. Pe langa schiatul achizitionat iarna aceasta, a facut progrese si la patinaj, acum patineaja destul de binisor. Cursul se termina peste o luna, speram ca mai tine frigul sa mai exersam si in doi.
Alexia e bine si ea, invata cuvinte in finlandeza si romaneste, dar vorbeste bebeluseasca in continuare, abia pricepi cuvinte si propozitii scurte printre multele neinteligibile.
De weekendul viitor intram in vacanta de iarna, mergem la spa in Talin cu vaporul abia astept.
tuturor!
===============================================
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007) si Alexia Briana (30.03.2010)