Bulgarasi de ianuarie-februarie 2012(33)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kraluca spune:

buna fetelor!
mi-a luat ceva sa va prind din urma, dar am ajuns la zi cu cititul.
la un moment dat vorbeati despre kilograme; eu am plecat de la 46 kg si acum, la 27 sapt am 54 kg. eu zic ca e bine si ma pregatesc psihic pentru perioada urmatoare. problema la mine este ca sunt si anemica, si hipoglicemica, chiar daca mananc putin si des (la 7 si la 10 dimineatza, la 13, la 16 si seara pe la 19-20, cu gustari intre mese).
bulinutza... imi pare rau ca ai ajuns la insulina, insa daca organismul nu ne asculta ce putem sa-i facem... ca si danezza, si eu ma injectez zilnic cu anticoagulant asa ca, welcome in the club!
mady - mie dr gineco mi-a spus ca pana in sapt 32 sa merg pentru un consult la cardiolog pentru risc de HTA in sarcina. de obicei am tensiunea mica, insa niste zone angiomatoase de pe placenta ar indica un oareceare risc de THA. asa ca, nu strica un EKG si un ecograf la inima.
vad ca majoritatea ati opta pentru a sta in rezerva cu bebe... mie mi s-a spus ca la prima nastere ar fi mai bine sa stau in salon cu alte mamici; mai invat cate ceva. acum nu stiu ce sa zic, eu oricum nu cred ca m-as odihni in spital, iar daca as sta cu bebe in rezerva cred ca as sta cu ochii numai pe el.
poop la toata lumea si multa sanatate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anahadasa spune:

Buna seara!
Altesa, eu ma deplasez la 80 de km de casa tocmai pt ca in spitalul acesta sunt saloane mici, un fel de rezerve cu doua paturi, baie pt fiecare si copilul nu sta cu mama. E mult mai bine asa pt ca te poti odihni ca mama, pt ca avand puiul cu tine, poate tu il linistesti, dar plange altul si vii franta din spital. La noi copilul e adus la trei ore pt alaptat, in rest asistentele il spala, il schimba, ii da completare de lapte praf daca nu s-a saturat din alaptat etc. E dezavantajul ca nu prea vezi cum il ingrijesc ele, dar instinctul matern iti spune ce si cum sa faci dupa ce ajungi acasa.
Matza, iti doresc multa inspiratie in conceperea scrisorii si sper sa aiba impact, cat de cat macar! E bine ca scrii, pt ca multi se plang, dar nu face nimeni ceva concret...
Bulinutza, multa sanatate si sa treaca toate necazurile!
Puiuta, acuma intru si eu sa vad pozele tale!
Azi mi-am cumparat vata si pansament si mi-am confectionat tampoanele pt lohii, mi-am mai luat trei camasi de noapte si le-am pus la spalat, am luat o crema pt bebelusi, in cazul iritatiilor, ceva pe baza naturista si sticlute mici pt spital.

Ana, mami de doi strengari si 30+ cu

https://picasaweb.google.com/117260797393410259869/Anahadasa#

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danezza spune:

Citat:
citat din mesajul lui Matzaila_81

Fetele, eu vreau sa scriu o scrisoare domnului Boc.
Deja mi s-a luat sa aud de alte drepturi luate gravidelor,mamei si copilului.
In primul rand s-a redus indemnizatia de la 85% la 75%. In al doilea rand nu se mai acorda suma aceea pentru trusoul bebelusului. In al treilea rand nu se mai acorda salariul mediu pe unitate si in al patrulea rand nu se mai acorda nici compensatia aceea de 15%. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca ca nu mai poti sta acasa doi ani nici macar cu 75% si ca pana incepi sa primesti indemnizatia dureaza doua trei luni in care mama si copilul sunt lasati fara absolut nici un venit fie iarna fie vara.
Nu cred ca o sa avem castig asa cum nu cred sa sensibilizez pe cineva dar macar vreau sa stiu ca am facut tot posibilul sa misc ceva in tara asta de doi lei.
Imi pare rau, nu pot fi patrioata cand locuiesc intr-o tara care face tot posibilul sa lase bebelusii sa flamanzeasca.
Prietenele mele au beneficiat de tot ce am scris eu mai sus. Eu nu beneficiez cu nimic desi salariul meu a fost mai mare si am cotizat mai mult la fondul de stat. Nu sunt invidioasa dar nu vad rostul banilor pe care ii dau la stat. Sunt jefuita si nu am cum sa nu ma simt indignata.Am dreptul sa cer explicatii si mai ales am dreptul sa protestez si am dreptul la libera opinie.
ma consider discriminata, imi consider copilul care se va naste si care va fi lasat trei luni fara nici un venit discriminat.
As vrea sa trimit scrisoarea peste tot, la domnul Boc, la toate canalele TV, la ziare.

+28

nu vreau sa te dezarmez dar nu rezlvi nik
lucrez in sistemul nostru minunat de stat unde formulam raspunsuri petentilor nemultumiti dar pe alta tema .. ai sa primesti acelasi raspuns copy paste si nu intereseaza pe nimeni

in 27+ de fetita cu fundita
Doamne ajuta!
MTHFR C677 Homozigot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina_anto spune:

Altesa Cand am nascut-o pe Sara am stat in saloane separate. Eu m-am odihnit, mi s-au facut calmante la cerere, deci a fost o recuperare minunta. Eram ca o floare. Pe ea o aducea de 3-4 ori/zi si o lasa cand dormea. Lapte nu am avut imediat dupa cezariana, deci era hranita cu lapte praf.
De data asta cred ca voi face la fel, desi imi aduc aminte ca mi se facea dor de Sara noaptea, eu fiind singura in salonul de spital ...

Legat de reducerea indemnizatiei, ce sa zic... Dar e aprobata modificarea sau e doar propunere?? Ca nu sunt la curent..

Alina 30+cu Robert-Andrei si mamica fericita de ScortzisoaraSara-Maria (09.05.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina_anto spune:

Am vazut poze cu mihaelaradu Iti sta tare bine gravidutza!
Si am vazut-o si pe puiutza, care arata tare bine si ma chinuiam sa vad "burtica" in cateva poze.

Alina 30+cu Robert-Andrei si mamica fericita de ScortzisoaraSara-Maria (09.05.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dr_anca spune:

Buna seara burtici!

Bulinuta imi pare rau ca trebuie sa faci insulina!

Felicitari pentru bebeii grasunei

Da legat de statul in salon cu bebe nu stiu voi cum va veti simti dar eu nu puteam sta separata de ea. Aveam un sentiment de neliniste cat am stat la ATI, sotul s-a dus de vreo 3 ori la ea sa vada daca e bine ca tot il trimiteam eu.
Nu am stiut ca o sa reactionez asa dar asa am simtit atunci. Asistentele se ocupa de ei dar chiar se plangeau ca a mea a plans toata noaptea si ii trezea si pe restul si nu au putut sa o linisteasca prea usor. In salon cu mine nu a plans decat vreo 15 min intr-o seara si am reusit sa o adorm pana la urma.
Salonul era cu 4 paturi din care doar 3 erau ocupate si nici nu bebe nu facea galagie. La inceput plang ca niste pisoi si daca esti obosita nu ii auzi si vine imediat asist. sa vada ce se intampla.

Nu stiu acum daca mi-o da in salon dar tot asa as vrea sa stau eu alaturi de bebe sa o privesc si sa pun mana pe ea cand tresare.
Da am mai auzit o colega care sambata isi declarase zi libera dar tot se plangea tot timpul ce greu este pe cand eu eram mamaica fara zi libera si tot faceam fata stresului fara sa ma plang la straini. Adevarul este ca imi mai venea sa sar la beregata sotului fara motiv anume cand se acumula oboseala
Cu ce m-a ajutat statul in salon? Nu stiu dar de cand am ajuns acasa nu am lasat pe nimeni sa imi dea sfaturi stiam exact ce trebuie sa fac. Soacra mea era de parere ca o manevrez prea repede ii era frica sa nu ii rup ceva Dar ei sunt asa maleabili doar capul il tineam bine in rest e simplu tare. Pentru ragait ii aplicam niste palme pe spinare de cascau toti niste ochi cat cepele dar ma stresa tare cand se ineca cu lapte Rad si acum cand imi amintesc.

Am avut azi o zi grea dar bebe a stat linistita si m-a lasat in pace sa lucrez.

O seara placuta, revin maine ca sunt libera dimineata :)

Nasterea unui zambet
Mamica de cuminte 27s+ cu
iulie 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaelaradu spune:

@ Alina:
@ Bulinutza: Imi pare asa rau ca ai ajuns la insulina..
@ Matza: Posteaza scrisoarea si venim si noi cu completari si poate Danezza ne da niste ponturi sa facem petitia "mai vizibila"
@ Altesa: Eu as vrea ca bebe sa nu fie cu mine in camera dintr-un singur, mare motiv: NU VREAU SA IA VIRUSII ADUSI DE "MUSAFIRI". Aici e moda mersului (in exces) la spital si nu exista program de vizita. Care cum vine, ia copilul in brate. Ce-i asta? Adica tu vi de-afara, poate ai mai si fumat si vi sa pupi nou-nascutul meu. Apoi, nu sunt doar vizitatorii mei, ci si ai colegei de rezerva..Nu! Domnule draga daca vrei sa vezi bebele, du-te uita-te prin geam!! Si mai e faza cu alaptatul! Eu am o mare problema cu tzitzile Nu-mi plac! Nici sa le vad eu, nici sa le vada toata lumea! Nu sunt pudica, dar faza cu alaptatul mi se pare un moment de liniste si intimitate, atat pt mama, cat si pt prunc.. Multumesc lui Dumnezeu ca ma sustine si politica spitalului
Un buchet de pt mamicile cu bebei grasunei si sanatosi

25+ cu pisicutza Iris Myra Nicolaou
http://flowerspeaking.wordpress.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ALTESA spune:

da si eu as opta mai mult pentru statul intr-o rezerva cu o mamica sau alte 2 dar nici singura ca ma plictisesc dar .....

32+ cu baby Rafael-Ioan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mar_ysa_28 spune:

Seara buna si de la noi!

Eu sunt super happy ca am vazut piticuta azi insa sunt atat de obosita ce deabia ma mai misc.
Am avut o zi agitata cu multe treburi, tocmai am executat o supa de curcan de tara cu taitei de casa, care m-au cam extenuat, nu stiu de ce ori eu nu mai am putere ori mi-a luat mult timp sa intind foile. Insa satisfactia e pe masura mananca fiimea de se bat turcii la gura ei(ea care e certata cu mancarea in general).
Pisi mic e super bine , am mai luat si ea in greutate acum are 900 g si nu mai e diferenta decat de 1 saptamana.Dar m-am dus ca o zapacita la ora 12 si mancata si nu am mai putut sa fac analizele asa ca revin vineri dimi...dac amai e cineva atunci pe la Filantropia poate ne vedem.
Ma duc sa pregatesc pe aici ca e dezastru
Noapte buna!

Denisa, super mami de Leyre Alexandra 08.11.08
si 27 saptamani cu Kariss Yasmin
www.facebook.com/media/set/?set=a.302436926450695.86746.100000531695793&type=3" target="_blank">Leyre 3 anisori!!!

www.flickr.com/photos/32020823@N08/" target="_blank">Fotografii vechi cu bombonica mea

Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danezza spune:

felicitari! 900 gr nu mi se pare putin deloc!

in 27+ de fetita cu fundita
Doamne ajuta!
MTHFR C677 Homozigot

Mergi la inceput