Iepurasi de mar - apr 2010 ( 5 )
Raspunsuri - Pagina 5
Yaia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ioanaa28 mi- a raspuns iritata "de ce intrebi?oricum nu pricepi ca doar nu esti de specialitate...o sa vad eu ce-i fac..ce crezi ca-i fac? punctie medulara??? nu-i fac..." il tineau trei asistente iar pe mine m-au pus sa astept afara, ma bucur ca stare lui Ovi e buna...sper sa nu apara complicatii... |
'Intreb pentru ca sunt mama lui si stapana pe viata lui pana voi muri, ca voi ramane mama lui toata viata mea si e in descrierea meseriei de mama ca trebuie sa-mi fac griji.' Mama ce o scuturam! Observ ca in Romania isi permit sa fie atat de impertinenti pentru ca sunt putini cei care sa le raspunda cum ar trebui. Mama, ce o scuturam! Daca maica-sa nu a scuturat-o cand a trebuit, o scuturam eu acum de invata cum sa vorbeasca cu oamenii!
Mie nici in tara nu mi-au spus sa astept afara. Nu stiu daca din cauza ca era pediatra copiilor surorii mele si o cunostea sora-mea, dar copilul meu fara mine nu merge nicaieri, decat cu taica-su, sora-mea sau soacra-mea. Aici normal ca incurajeaza mama sa stea cu copilul care se simte mai bine langa mama lui. cu alexia s-au chinuit vreo 2 ore sa-i gaseasca vena cand a avut nevoie de branula si eu am tinut-o pe mititica, de m-a si felicitat medicii ca ce curajoasa sunt, de parca curajul meu conta, nu faptul ca pe mititica o durea ceva. Evident ca nu imi face placere sa o vad suferind si de asta alegem raul cel mai mic si le facem viata cat mai usoara...Doamne, dar astia in tara chiar nu gandesc, le-ar fi fost probabil si lor mai usor.
Sanatate multa, Ovi! Sa fii in forma maxima in cel mai scurt timp. Ioana, rabdare si putere!
===============================================
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007) si Alexia Briana (30.03.2010)
Yaia spune:
citat din mesajul lui castelanaC Buna dimineata, fetelor merci mult pentru incurajari, incercam sa ne marim familia, din pacate varsta nu mai este un aliat bun, a nu se intelege ca ma simt batrana, dar la astfel de chestii chiar isi spune cuvantul. In curand implinesc 39 de ani si asta ma pune pe ganduri, riscurile sunt mai mari si...din pacate am si exemple in jur de astfel de copii cu parinti la a 2-a tinerete... ca noi In alta oridine de idei in cateva luni plecam din tarile calde, cu catel si cu purcel plecam...cum toate drumurile duc la Roma, acolo ne vom duce la baza, imi place mult acolo dar nu ca sa traiesc non stop, spiritul si calmul asiatic imi va lipsi mult de tot. Cel mai mult ma nemultumeste ca nu am reusit sa facem mai multi copii, in IT procedura FIV e ceva complicat si fff anevoios. Oricum noi incercam pana plecam sa mai facem macar o procedura, nu vb de costuri... dar poate, poate reusim. Am devenit prima data mama la 37 de ani, dupa 12 ani de incercari sa am copii si am tot incercat, credeti-ma ca stiu cum e sa treaca ani multi fara rezultate, cu plimbari la tot felul de clinici, de dr, care nu mi-au gasit niciodata nimic in neregula, nici sotului, macar daca aveam un raspuns stii de unde sa o incepi. Oricum pana la un nou rezultat pozitiv noi ne bucuram ca il avem pe Castelan si incercam sa petrecem cat mai mult impreuna din anii cei mai dulci si frumosi probabil. |
Castelana, varsta e o problema numai considerand ca ramai insarcinata mai greu, cresc anumite riscuri, duci mai greu sarcina...altfel, nu cred ca esti la a doua tinerete, cand copilul va avea 20, tu vei aveam 59, numai bine sa te apuci de crescut nepotii.
Roma e un oras frumos...de vizitat. Altfel, mult pre aplin de turisti de astia ca mine, care se duc sa manance bunatati si sa vada frumuseti. Dar sunt convinsa ca va vor duce pasii in alte locuri minunate. Acomodare usoara la Roma.
Si sa stii ca poti oricand incerca FIV si in Romania, unde probabil e mai usor de facut decat in Italia si poate mai ieftin.
Si tu trebuie sa vezi partea plina a paharului, tu esti o invingatoare, tu ai o poveste de succes: dupa 12 ani, ai reusit sa ai copilul mult dorit! La inca unul!
Te asteptam cu drag pe batranul continent!
Bumbitza spune:
Seara buna fetelor! Long time no see...
In primul rand vroiam sa urez sanatate bolnaviorilor si putere mamicilor ca sa poata avea grij de ei.
Noi suntem bine, ne acomodam treptat cu stilul de viata nemtesc, toate bune, atat doar ca e greu cu limba. Trebuie musai sa ma inscriu la curs, dar e greu ca nu am cu cine s-o las pe ilinca. La gradi abia din primavar speram.
In rest, am un copil tare bun, creste inima-n mine cu fiecare lucru nou pe care il face, e dragalasa tare. Cuvinte nu zice prea multe, dar intelege multe si se face inteleasa ceea ce e ok.
Vad ca discutati de bb2, avem si noi in plan, cum o vrea D-zeu acum!
Sarcini usoare noilor gravidute Oanka, Aster si Lindal! Sa aveti parte de sanatate ca-i mai buna decat toate!
Va pup si va urez somn usor! Intru destul de rar, nu prea vreau ca ilinca sa aiba acces la laptop ca e jale, asa ca ma multumesc cu cte o ora-doua seara dupa ce o culc
Mada mami de Ilinca frumoasa (31.03.2010)
Mami si tati te iubesc mult!
child spune:
IOANA28 multa sanatate va doresc, sa va puneti pe picioare rapid!
Noi tot o tragem cu virozele, bine ca nu s-a complicat prea mult, doar inceput de otita, care e o consecinta aproape fireasca, la cate secretii poate sa produca nasucul lui Albert.
Orl-ista imi spunea ca e normal ca si copiii sa faca 6-8 episoade de raceli pe an, mie mi se pare mult, mai ales ca Albert nu e in colectivitate (l-am mai dus la club de activitati, dar doar de doua ori pe saptamana).
Oricum, daca sunt doar mucisori si putina tuse, e ok, doar asa isi formeaza imunitatea, nu?
Erina spune:
Felicitari noilor gravidute: Lindal, Alina si Oanka.
David e bine, foarte energic si fermecator. De doua zile am inceput sa ii dau un sirop cu B-uri, L-carnitina si inositol pentru stimularea poftei de mincare si imunitate. Astept rezultatele.
Bumbita sa va bucurati de toamna germana.
Castelana, translocare usoara si succes cu obtinerea nasterii.
Sanatate tuturor bolnaviorilor.
Numai bine va doresc tuturor!
Yaia spune:
citat din mesajul lui Bumbitza Noi suntem bine, ne acomodam treptat cu stilul de viata nemtesc, toate bune, atat doar ca e greu cu limba. |
Acomodare usoara si spor cu invatatul limbii si cu Bebedoi! Tinem pumnii!
Yaia spune:
citat din mesajul lui child Oricum, daca sunt doar mucisori si putina tuse, e ok, doar asa isi formeaza imunitatea, nu? |
Child, am observat de la grupul lui Tudor ca nu conteaza daca merge sau nu in colectivitate, boli tot fac, e drept ca cei care merg in colectivitate mai multe decat ceilalti, dar fac si ceilalti destule. Si muci vor tot avea pana incep scoala, o prietena imi zicea ca pe la varsta scolii a inceput copilul ei sa nu mai aiba muci, sa nu mai pescuiasca orice virus sau bacterie. Evident, depinde si de mostenirea genetica, de dieta, unii fac mai des boli, altii mai rar, dar e clar ca toti pescuiesc chestii pana isi fac sistemul imunitar. Atata timp cat nu apare febra, e ok, zic eu. Ai totusi grija, da-i mai multe fructe cu vitamina C, eventual usturoi in sos de paste, in chiftele etc.
Sanatate multa!
sanzi spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Yaia
Din ce povesteti, pare o acomoadre normala. Imi amintesc cand a inceput tudor gradinita, imi tot faceam griji pana cand perioada de acomodare a trecut si dimineata el intindea manutele spre una dintre educatoare si zambea. Atunci m-am linistit si am stiut ca-i e bine acolo, un copil asa mic nu merge de bunavoie la cineva care ii face rau sau il ignora. Maraiala e normala la inceput, e bine sa gasiti calea buna pentru voi, sunt convinsa ca doamnele de acolo nu sunt rele si au grija de copii. La cat mai putina maraiala! =============================================== Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007) si Alexia Briana (30.03.2010) |
Cat a durat perioada de acomodare? Pe mine ma ingrijoreaza ca plange in fiecare dimineata.Incepe de pe drum, cand vede ca ne indreptam spre gradinita. Cand ma duc sa o iau,plange de cand ma vede pana iesim de pe poarta gradinitei. Abia atunci se inveseleste. Nu stiu daca e normal sau chiar ii e teama de gradinita. Nu stie nici sa vorbeasca, sa imi spuna ce o supara acolo...
sanzi spune:
Ioanaa, multa sanatate lui Ovi! Cat despre medici si asistente... cred ca e ceva aproape general in spitalele noastre. Nu stiu cand se va schimba ceva.
Castelana, multumesc pentru gandurile bune. Chiar stau ca pe ace cat e Mara la cresa, nu imi gasesc locul.N-as fi crezut ca e asa greu. Doamne-ajuta sa iasa totul bine si sa apara si un fratior sau o surioara pentru Castelanul tau.
Bumbitza, ma bucur ca sunteti bine. Adaptare usoara si multipupici de la noi!
Child,sanatate, sper sa ii treaca raceala lui Albert. Eu am fost foooaaarte bolnavicioasa in copilarie, am avut toate bolile posibile, iar acum nu se lipeste nimic de mine.
bluekidoo spune:
Buna seara fete dragi...
voi fi scurta pentru ca sunt tare obosita iar organismul nu mai rezista, incepe sa cedeze desi iau minerale, vitamine si alte cele...
Tanya este tare bine.. se simte bine la bunici, ai greu imi este mie sa ma acomodez dar nu am de ales.. urez si eu din nou felicitari gravidutelor, fara sa dau nume pentru a nu face gafe.. de asemenea doresc multa sanatate bolnaviorilor si Castelana, sa dea DD sa se prinda o noua sarcina si sa o duci cu bine la capat
nu sunt in tema cu ce discutati, am incercat sa citesc dar nu reusesc sa ma concentrez si nu pricep nimic, sunt doar niste cuvinte fara nici un sens, asa ca nu ma mai obosesc, o sa incerc sa recuperez intr-o zi cand ma voi simtii mai bine..
am insa o intrebare.. se apropie Mos Nicolae, Mos Craciun.... eu as vrea sa ii iau de pe acum cadourile pentru ca atunci se vor scumpi, va fi imbulzeala, si cum noi o dam dintr-o belea in alta, nu stii nciodata ce se intampla..problema mea este urmatoarea: ce jucarie a-i iau?? ce jucarii sunt potrivite varstei lor? Tanya nu acorda atentie prea mare si prea mult timp jucariilor, si as vrea sa ii iau ceva care sa o atraga si sa fie potrivit varstei...dar chiar nu stiu ce Ei ii plac mult mingile dar are deja foarte multe... fetele cu experienta, ceva sugestii? jucarii potrivite varstei??
stiu ca probabil nu am fost coerenta in exprimare si probabil am facut multe greseli, dar nu-s in stare sa corectez si nici nu cred ca le voi observa, asa ca va rog, iertare!
Nunta 12.05.2007
Carmen mami de Tanya Ioana 05.03.2010