Iepurasi de mar - apr 2010 ( 5 )
Raspunsuri - Pagina 12
castelanaC spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Yaia Castelana, of, mamuca, tare greu singurica! Sanatate multa iti doresc! =============================================== Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007) si Alexia Briana (30.03.2010) |
merci, chiar e greu pentru ca nu ma puteam ridica din pat, in fine a trecut, acum ca mi-am revenit astept sotul sa ma duc asa ca o floare la dr...
Subcriu in ceea ce spui despre educatie, noi avem reguli putine dar fff stricte impuse de mine:
- se mananca numai la masa, fiecare la locul lui, chiar si un banal biscuiute doar in scaunul de masa, punct!
- inainte de culcate toate jucariile se duc la culcare, se strange absolut tot, se pune doar la locul stiu
- tot inainte de culcare ne schimbam, si facem rugaciunea, semnul crucii si apoi amin, asta-i place cel mai mult la piticot
- cand venim de afara ne descaltam, ne schimbam si ne spalam pe maini, spalatul pe maini este si inainte si dupa masa ( asta-i place la nebunie ca se joaca un pic la chiuveta)
oricine vine sa stea ocazional cu el stie aceste lucruri, copilului ii place si le accepta, le aminteste el de multe ori.
Noi nu stam cu bunicii, dar cand am fost de paste acasa si ne-am intalnit cu socrii, mai intai le-am spus: NU dulciuri sau ciocolata la copil, salamuri si alte semiprerate, orice i se da copilului sa ma intrebe pe mine sau sot, punct.
Acum 2 sapt am avut musafiri acasa, un cuplu cu 2 copii ( 5 si 3 ani), cand am servit pizza copilul meu a venit "pusca" la masa, pe cand ceilalti au mancat in patutul lui Castelan, hraniti ca pe puisori de bona lor ( aici fetelor e bona si copilul, ffff anti-educativ)
Eu nu am spus nimic, dar nu mi s-a parut normal, daca asa fac si acasa, ce puteam sa fac eu...
Cum spui si ti YAia, Castelan incearca sa faca si ce nu i se permite ( sa ia de ex borcane din dulapul din bucatarie) dar de fiecare data deschide si ma intreaba, mai protesteaza, dar ii spun, uite tu te poti juca doar cu lighenasele de plastic, cutii si tot asa, borcanele le poti doar numara, si el incepe pe limba lui sa numele 1-2-3-4...
Cu tel meu la fel, nu are voie sa se joace, dar de fiecare data ma mai intreaba...
Ideea pe care am mers cu sotul meu sa folosim NU cat mai putin, dar daca l-am folosit asa sa fie mereu. Ce stim ca se poate schimba sa "imbracam" negatia intr-o explicatie, sa-l dam o alternativa.
La copilul meu daca spun doar NU sare ca ars, protesteaza... dar daca spun " uite asta e a lui mami si tu poti sa te joci cu ...jucaria x ... bolboroseste dar executa
Noi intram in mag de jucarii fara sa iesim cu circ si cu alta jucarie cumparata obligatoriu.
II explic ca el are acasa, sau una de rezerva in geanta la mami, cele de la mag sunt ale vanzatoarei...
Ce intelege el... nu stiu, cert este ca daca-i dau o explicatie, merge!
carmen, nu cred ca-s reguli, sau metode... eu adaptez in functie de starea si dispozitia copilului, vad un pic si reactia sa, etc, invat sa fiu mamica step by step.
pup rapid ca trebuie sa merg la Castelan!
sensibila spune:
ioanaa28 - Doamne ajuta sa iasa analizele bune, sa scapati repede de pneumonie si sa plecati cat mai repede acasa. Am o amica al carui copil a luat pneumonia de la gradinita si a lasat-o sa il trateze acasa. Sanatosi tun sa fiti !
bluekidoo – din experienta cu mama mea , imi zice mereu ca cu gia nefiind direct copilul ei, nu poate impune regulile asa cum trebuie. Asa ca cel mai simplu nu le mai impune deloc. E cel mai simplu, iar ea devine Muni (a se citi buni) mult iubita si restul bau bau cu reguli
Si Gia se vede clar diferenta cand e acasa sau al bunici.
Odata era si foarte obosita, adica nu dormise la pranz, dar am fost intr-un super marker cu mama si mi-a facut acolo circ, cum o luam si plecam de langa mama, devenea celmai cuminte copil. Iar in masina pana am lasat-o pe mama tot plans si ifose. Cum a coborat mama si am pus-o in scaunul ei a fost copilul ideal. In secunda 2 cand nu a mai vazut-o pe bunicasa s-a terminat cu circul.
Sincer celor care se ridica cu pretentii ca copilul ar trebui sa faca diverse si nu face eu le-as zice s ail invete ei. Si daca ei reusesc o sa le fiu forever recunoscatoare.
asteropipan – multumesc frumos pentru urari
de Steluta Norocoasa Gia Darria nascuta pe 10.03.2010
IAD3 reusita 16.06.2009 cu Dr Anca Moisa (IAD1 nereusita, IAD2 avort menstrual)
Povestea Giei - nasterea stelutei noastre norocoase
Atat sunt de mare !
www.petitieonline.ro/petitie-p42643046.html " target="_blank">Spuneti NU abuzului sexual fata de minori!
www.pethelp.ro/" target="_blank"> Carucioare pentru animalute
Nu exista decat un singur copil perfect pe lumea asta si fiecare mama il are.
Hotararea de a avea un copil este cea mai importanta.
Este ca si cum ai decide ca inima ta sa fie pentru totdeauna in afara corpului.
sensibila spune:
Felicitari Oanka
Sarcina usoara si un bebel sanatos si la termen !
-----------------------
Felicitari Asteopipan
-------------------
Felicitari Lindal
-------------------
Felicitari freedelia
-------------------
Felicitari Dianami
-------------------
Urmeaza in clubul gravidutelor de la noi
castelanaC hai repedeeeeeeee cu 2 sau 4 ochisorii !
de Steluta Norocoasa Gia Darria nascuta pe 10.03.2010
IAD3 reusita 16.06.2009 cu Dr Anca Moisa (IAD1 nereusita, IAD2 avort menstrual)
Povestea Giei - nasterea stelutei noastre norocoase
Atat sunt de mare !
www.petitieonline.ro/petitie-p42643046.html " target="_blank">Spuneti NU abuzului sexual fata de minori!
www.pethelp.ro/" target="_blank"> Carucioare pentru animalute
Nu exista decat un singur copil perfect pe lumea asta si fiecare mama il are.
Hotararea de a avea un copil este cea mai importanta.
Este ca si cum ai decide ca inima ta sa fie pentru totdeauna in afara corpului.
castelanaC spune:
[quote]citat din mesajul lui sensibila
Urmeaza in clubul gravidutelor de la noi
castelanaC hai repedeeeeeeee cu 2 sau 4 ochisorii !
[/center][/size=6][/purple][/font=Script MT Bold][/size=6]
[quote]
Multumesc , sa ai gura aurita, mai ales ca la FIV se merge pe mai multi embrioni ( cand sunt) la transfer.
irene26 spune:
Salutam fetele!
Ma bucur sa citesc ca se mareste grupul mamicilor gravide, Dianami, Doamne ajuta sa ai parte de o sarcina usoara si un bebe sanatos!
Ioana, multa sanantate lui Ovi, Doamne ajuta!
Nafi, vad si eu ca Ricky este un blondin tare frumos! Wow!
Castelana, sanatate si putere!
Bluekidoo, si Diana este mai agitata cand avem musafiri, dar in rest, ea este ok, se comporta normal. Noroc ca nu are bunici, soacara este ca si inexistenta, iar pe mama o intalneste rar.
Poze
Irene, mami de Diana
It's not how good you are, it's how good you want to be.
GabyHila spune:
Felicitari tuturor mamicilor insarcinate!!
Sa fiti sanatoase, sa aveti bebei sanatosi si sarcina usoara!!
Delia si Dianami sunteti curajoase si va doresc din suflet sarcini usoare!!
Joy e mare si nazbatica!
Spor tuturor celor care mai vor bebei:))
stefimic spune:
FELICITARI DIANA! Sarcina usoara si bebel sanatos!
abia astept sa vad burticile si bebelusii,mi-e tare drag de voi, si mi-as dori intr-o buna zi sa gasesc curajul sa o iau de la capat.
Dianami spune:
Va multumesc pt. urari, fetelor, ma bucur tare mult sa va recitesc.
Eu nu stiu cat timp voi mai avea pt. o alta odisee, deja a intervenit rutina iar lipsa timpului isi spune cuvantul. Vom vedea.
Dupa-amiaza placuta!
Diana, 8+ si mami de Iulia (15.07.2005), Andrei (23.06.2008) si Alexandru (16.01.2010)
bluekidoo spune:
Diana felicitari Sa fie bebe sanatos si tu sa ai o sarcina usoara pana la termen.
mie mama imi reprosa ca sunt in parc copii de 8 luni care fac la olita si ca Tanya are aproape 2 ani si inca face in pampers.. i-am spus sa se ocupe sa o invete ca petrece mai mult timp cu ea decat mine... la ora la cere vin eu acasa, daca as pune- pe olita imi este teama sa nu-si faca idee gresita, sa creada ca doar seara se face la olita iar ziua in pampers.. de asemenea, cand ii permit sa se resfete exagerat, am intrebat-o pe mama daca cu noi tot asa se purta si i-am amintit ca imi povestea ca fratimiu era rasfatat de nasa si tare mult s-a chinuit cu el si mai ales sa-l reeduce.. a uitat cum e? de ce se poarta asa cu nepoatasa? sa o educe cum ne-a educat si pe noi, si daca Tanya incepe sa devieze ca si comportament, pe ea o voi pune sa indrepte lucrurile.. Teoretic pare ca au inteles.. acum vedem cum este in continuare
pana acum nu am avut probleme cu Tanya la cumparaturi, statea linistita in bicicleta, ii dadeam un produs pe care il studii cat stateam in hypermarket si eventual si in drum spre casa.. saptamana trecuta mi-a tipat prima data pentru o jucarie din raft, dar nu a primit-o si am reusit sa-i distrag atentia cu un alt produs.. la iesire insa, tot pentru prima data, a tipat ca vrea in calut (sunt caluti daia cu fise ce ii leagana) desi nu o dadusem niciodata.. probabil pentru ca tocmai se dadea un copil si a vrut si ea.. in ala am dat-o doar ca au urmat din nou tipete la plecare, pentru ca taicasu i-a bagat fisa doar pentru 2 minute, ca nu stia daca o sa-i placa si binenteles ca nu i-a ajuns.. am mai fi dat-o dar mai erau copii care asteptau.. duminica de exemplu, am fost la patinoar apoi am dat-o intr-un calut 5 minute.. cand s-a oprit i-am spus ca s-a terminat si mergem acasa.. a mers fara sa protesteze.. acum vedem cum evoluam.. eu sper ca bine, si sper ca timpul foarte incarcat al nostru sa nu afecteze relatia si timpul de calitate oferit ei.. pana acum zic ca ne descurcam.. sper sa reusim si in continuare..
dar tot admir mamicile cu multi copii
Nunta 12.05.2007
Carmen mami de Tanya Ioana 05.03.2010
freedelia spune:
Carmen, io nu pricep si pace de ce vrei tu sa stea copila slush la activitati care nu o intreseaza. In lumea "civilizata" copiii sunt distrati in timp ce parintii fac activitati plictistoare. De exemplu, la banci exista masute pentru copii cu creioane, carti, jucarii. In magazine, le este permis sa puna mana pe jucarii, sa se joace cu ce vor, in timp ce parintii fac cumparaturi. Normal ca Tania nu o sa stea ore in sir sa se uite la acelasi pachet de tampoane pe care i l ai dat tu in mana. Normal ca vrea sa exploreze, sa vada unde este, sa puna mana, etc. Mie mi s ar parea anormal sa stea ca o leguma in carut cat faci tu cumparaturi.
Cat despre calut, si asta e normal, sa planga ca mai vrea. Nu innseamna sa ii dai, dar sa o intelegi, sa nu ai pretentia sa isi reprime sentimentele. E dezamagita ca s a terminat si plange. O iei in brate, ii sui stiu ca esti dezamagita, e ok, mamai te iubeste, imipare rau ca nu ne maiputem da, din cutare si cutare motiv... Sa o inveti ca nu e voie sa planga sau ca e rea pt caplange e periculos. Poate duce, la maturitate, la o reprimare totala a sentimentelor, un individ frustrat...
Cat despe pampers, mi se pare ridicol. Daca mama ta vrea sa oninvete, sa incerce, daca nu, ai sa o inveti tu cand vei avea timp si va fi pregatita. Eu cu Jane am incercat un pic, dimineata, de cand am venit inapoi din Romania, in Septembrie. Apoi, inn octombrie am mers in state si acum ca sunt gavida nu am degand sa o mai invat, pentru ca oricum va reveni lapampers dupa ce vine bebe si muncesc de doua ori. Asa ca am sa o invat mai incolo.... Nu stiu cand, ca bebe vine vara si atunci e timpul ideal pt toilet training, dar cred ca va trebui sa ateot cel putin cateva luni dupa ce vine bebe ... Vedem noi...
Va pup!
Delia, 5+ si mami de John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006), Jane (2 Martie 2010)
POZE