Ne rugam pt VICTORIA - M&M mai-iunie 2008 (199)
Raspunsuri - Pagina 8
cleo78 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Luminel Cleo, mie-mi face mare placere sa te citesc si sa invat din experienta voastra de proaspat emigranti. Dar cel mai mult, imi place sa ma molipsesc de optimismul tau, desi sunt convinsa ca nu va e usor... Jos palaria pentru cum va integrati si va doresc sa va mearga totul ca pe roate! PS: poate ca e mai bine ca sotul nu si-a gasit job asa repede, ma gandesc ca ar fi fost mai greu pentru Mara...sa ramana asa singura de la inceput, la gradi... Lumi si zulufina Elena Cristiana (26.05.2008) www.onetruemedia.com/shared?p=733a9f9f274d6633afc942&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Montaj |
pai oricum e la gradi toata ziua. O duce tati dim. la 8, si o ia pe la 17, uneori o iau eu etc.
tati a inceput cursuri de limba, face fr seara si nl dimineata, a mai umblat pe la 'firmele' de integrare (un fel de office-uri unde se pot adresa strainii, si care consiliaza incotro sa o iei), de unde a primit o lista cu site-uri cu joburi, o lista cu scolile acresditate de limba (ne vor returna o parte din banii dati pt scoala lui Vic.), femeile dupa o anumita varsta pot actiona niste fonduri/cursuri de recalificare etc.
Ce a prins bine ca tati acasa, ca nu am gasit (am cautat prea tarziu) o gradi peste vara ieftina. Intr-un final gasiram una, dar costa cam 500 euro, si cu un singur salariu...brrr.
CU banca, fac asa. Inca mai pastram vodafone-u romanesc; mi-au facut oferta pt abonament mica (15 lei) (desi lui Vic. Orange-u i-a facut oferta de 8 lei). Si faceam platile online. In plus, mai avem de platit in Ro una alta, de ex. asigurarea la locuinta; mai primim in acelasi cont chiria la gars. si voi da acelasi cont chiriaselor de la aprt (daca ne iese combinatia). Deci la asta fol. io Banca Transilvania internet banking. Si acu 1 luna au updatat aplicatia, dar eu nu ma mai puteam loga. Am raportat defectul, le-am dat date, printscreen, functie de fix-urile puse de ei (am ramas cu impresia ca lucrau direct pe productie!!), ba am prins si probvleme de securitate.
Acum zic pe site ca inchid aplicatia veche, si ma cheama la banca sa iau token. Ce m-a enervat ca in TOATE reclamatiile am zis ca nu sunt in tara, am alt fus orar. Cand le-am dat replay la invitatia la banca si le-am raspuns urat la adresa lipsei atentiei ca cu 5 randuri mai jos le-am scris ca nu am cum - mi-au raspuns cu un nr la call center . Acum au tacut. Nu mai am NICIUN RASPUNS de 1 sapt. Ideea era ca as fi vrut sa stiu pasii pt actionarea la token si sa il ridic cand vin in Ro, dar ei NU MAI RASPUND.
Bun, intre aste sapt. cu sistemul lor jos, nu am putut plati facturile si mi-=au inchis tel. Evident, acum dau meil-uri la Vodafone sa mi-l deschida. Ei zic ca e deschis, eu nu am semnal. Ei zic sa vin la sediu sa imi schimbe simul. Ei zic sa verific pe internetul lor daca am roamingul activat, eu le zic ca nu am cum primi sms sa pot accesa.
Whatever, tot de pe acelasi tel. ar trebui sa sun la Banca Transilvania
Acum au zis sa trimit o ruda sa imi schimbe sim-ul. Deci tre sa iau sim-ul, sa trimit prin posta etc et. Am zis ca asta e, mai stau inca 10 zile pana ajung in Ro.
Atat ca is rupta, ca voiam sa sun /dau sms-uri inainte sa imi programez una alta in Ro. Dar cu ce, maica, cu ce?
Pana la urma am facut reclamatie la Banca Transilvania, sa ma despagubeasca pt perioada cand nu am avut internet banking (maxim 2 sapt, tinand cont ca abonamentul e 1 leu pe luna, reclamatia mea e la misto, dar trebuie sa fie constienti ca nu o fac de bani, ci de atentia la detaliu).
Belleane, 6 luni. Is cu morcovul cu frunze. Se vad de pe geam la Simonixu .
Ce optimism, maica, azi mi-a sarit inima din loc. Mi-a ramas cardul in bancomat. Singura sursa a noastra de bani. Am patrulat 1 ora pana au venit aia din pauza de masa, sa ma plang in engleza ca nu mi-a mai dat ala cardul. In franceza nu mi-a iesit jalania
Lorich spune:
Cleo nu te mai agita, ca faci tensiune la nervii capului
token iti da BT daca te duci la ei cu buletinul, pe loc, tzac-pac; deci intre 2 vizite si 12 sarmale mergi la orice BT intalnesti si te rezolva cu tokenu'
cleo78 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Lorich Cleo nu te mai agita, ca faci tensiune la nervii capului token iti da BT daca te duci la ei cu buletinul, pe loc, tzac-pac; deci intre 2 vizite si 12 sarmale mergi la orice BT intalnesti si te rezolva cu tokenu' Lori, mami de Robert din 9.06.2008 si maslinuta Ana Isabela din 14.01.2011 |
pai ei de ce nu vor sa imi zica asta pe meil?
ca eu pt actual internet banking m-am dus 3 drumuri la ei
Oricum tre sa merg la ei, sa golesc banii
Lorich spune:
pt fostul home banking (which sucked big time) asa trebuia, contracte, drumuri, plicuri securizate ..acum mi-a dat direct tokenul, de fapt i l-a dat Anei sa-l roada cat am semnat eu o hartie-contractul.
belleane spune:
Cleo: da mai, ti-l dau imediat cu buletinul.
Mai daca mai ai pb cu plati deastea de 2 lei spune-mi mie, iti platesc eu si nu-ti mai taie telefonul.Ne decontam noi cumva.
mi_bebelina spune:
Seara buna fetelor!
Nicole, s-a facut ditamai flacaul David. Asa imi place de tine nasica, tare frumoasa ai fost!
Cleo, nu te mai stresa, o sa fie bine, o sa vezi....o sa vii doar in vizita in Romanica!
Luminel, daca aud ceva iti spun. La ce liceu este baiatul? Ca sa stiu zona...
Alysh, ma bucur ca te incarci de energie la munci...cred ca si baietii sunt fericiti sa te vada in forma.
Plec la curatenie....n-am ce face, e dezastru in casa.
Va pup!
Diana, mamica fericita de Deliutza broscuta si cu fratior sau surioara?
cleo78 spune:
am rezolvat cu Vodafonu-l.
Amuzant e, ca mi-au raspun la BTRL la o reclamatie: mi-au cerut nr de tel. sa ma contacteze. I-am trimis sa citeasca mai sus ca deja imi inchisesera tel. din cauza lor .
In ro nu va fi vacanta, mai avem 2 banci cu care sa luptam, unde v-a inchide sotul conturi, carduri, golit, achitat etc. Bonus: Rds-ul, electrica, curatat aprt, vizita chirias, etc etc etc. Vacanta nu o sa mai facem noi in ro asa curand .
dar am facut o chestie dulce buna buna....nu spui nume, sa nu ies batuta .
Nicole1980 spune:
Va multumesc tare mult pentru aprecieri legate de David si de burtica, Chiar este mare copilul meu: are aprox 25kg si 110cm, dar la vorbit isi respecta varsta. La gandit…nu imi dau seama , astept aprecieri de la gradi.
M-a surprins in weekend ca mi-a spus o poveste: Scufita Rosie, si chiar am fost surprinsa ca a retinut cam toate replicile si scenele…mai greu insa ca nu vorbeste clar.
Joi merg la eco si am sa va spun ce surp-riza ascund in burtica.
Lorich – 8 copii la gradi ?! Voi sunteti bine , nu ?
Luminel – eu te apreciez pentru curaj si ma bucur ca ati luat o hotarare in acest sens. Cat despre familie, eu nu te pot ajuta ca nu am rude in Buc. Eu sunt convinsa ca baiatul tau se va descurca singurel in Ro.
Dana – am intelels ca este foarte cald pe la voi. Weekendul trecut fusesem invitata la Amsterdam intr-o excursie platitata integral de o institutie (colaboratori), dar am refuzat din cauza sarcinii. Am inteles ca au fost 30 de grade ?! Daca iti iei liber vineri, atunci sa te bucuri de mini vacanta
Alysh- ma bucur ca te impaci cu job-ul si ai si timp pentru copii. Este foarte important sa pastrezi un echilibru intre cele 2 meserii, cum inclini balanta, cum au de suferit unii dintre ei…Bafta !
Gabitzam – off nici voi nu ati fost ocoliti de virusi? De la noi au plecat acum o saptamana….
Cleo – felicitari pentru locul obtinut de sot. Cred ca esti tare mandra de el. Cand ai scris ca faci acolo in cateva luni tot ce ai facut 10 ani in Ro, la ce te-ai referit ? Cariera, locuinta, trai zilnic, familie…ca poate ma bate si pe mine gandul vreodata de emigratiune….
Mi bebelina – cum iti este in sarcina ? Delia ce zice de bebe ?
in 22+ si mami de David 16.06.2008
Evolutie David
Bebe David Adrian 16.06.2008
Evolutie Bebe
Adriana_78 spune:
Nicole, am citit eu bine? 25 kg????? mai, esti sigura ca are 3 ani??
pai nu arata chiar asa voinic, chiar 25 de kg? nu-mi vine sa cred ... asta e greutate de copil de 6 ani. Cu ce-l hranesti mamico?
Cleo, hai ca m-au distrat pov. tale -- desi sunt sigura ca sunt super enervante pt tine; si pe mine ma omoara birocratia asta si trimisul in colo-n-coace, nimeni nu stie nimic clar ... of of
Luminel, a scris Cleo mai detaliat, cum e cu integrarea la scoala -- deci eu zic ca merita o intrebare acolo in Germ. la un liceu din zona
Adriana
cleo78 spune:
da, exact, 25 kile la 3 ani? 110 cm? voi ati schimbat copilul cu unul de 6 ani (sau l-ati dublat).