Ne rugam pt VICTORIA - M&M mai-iunie 2008 (199)
Raspunsuri - Pagina 9
Luminel spune:
'neatza! si-o sa taie greatza
Mai ales lui Cleo, greatza de birocratia din Romanica
Mai, eu nu zic ca nu v-a fost si nu va e greu, dar mie imi pari foarte optimista, cel putin asta reiese din mesajele tale, care sunt amuzante, daca n-ar fi si triste in acelasi timp (mai ales cand te raportezi la RO); bafta sa le rezolvati pe toate, in cel mai scurt timp!
Nicole, 25 kg...cred ca ai gresit o cifra...e mare intr-adevar dar nu-i obez...si 110 cm!!! si eu care zicea ca Cristi e inalta cu 100 cm ai ei...bafta la eco! abia astept sa ne spui ce ascunzi in burtica!
mi_bebelina, e la Marin Preda in Giulesti. dar nu conteaza, daca are metrou face naveta de oriunde din Buc.
Lori,cum mai sunt picii?
Lumi si zulufina Elena Cristiana (26.05.2008)
www.onetruemedia.com/shared?p=733a9f9f274d6633afc942&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Montaj
Lorich spune:
deci gata, Robert e marcat! De trimis la analize la sange!!! Are 15 kile!!!!!
Acuma serios vb, sunt un pic ingrijorata ca are 15 kg de vreun an asa. Ori au fost cantarele defecte..ori nu stiu, in lungime creste, se vede la pantaloni, dar kg raman tot 15 - 15- mereu 15.
Nicole da mai, 8 bucati, restul..terminati!!! Noi suntem bine, sa vedme cat ne tine!!
cleo78 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Lorich deci gata, Robert e marcat! De trimis la analize la sange!!! Are 15 kile!!!!! Acuma serios vb, sunt un pic ingrijorata ca are 15 kg de vreun an asa. Ori au fost cantarele defecte..ori nu stiu, in lungime creste, se vede la pantaloni, dar kg raman tot 15 - 15- mereu 15. Nicole da mai, 8 bucati, restul..terminati!!! Noi suntem bine, sa vedme cat ne tine!! Lori, mami de Robert din 9.06.2008 si maslinuta Ana Isabela din 14.01.2011 |
La mara, a fost un boom de la 1 an si 5 luni (a intrat la gradi cu 10 kile, a luat cate juma de kila pe luna, dupa 6 luni avea 13 kile la 2 ani! ), apoi cate putin putin, dar nu mai tin minte.
Ce tin minte, ca la varicela, deci de sarbatorile de iarna avea aproape 15 kile. Si acu are 15 200 pe cantarul lui Simonixu . Dar s-a si lungit - pantalonii ii vin pe fund de acu 1 an, dar is pescareshti .
Eu nu m-am ingrijorat, este in curba, pe grafic, nu mai este peste medie, dar nici mult sub medie; si cat este integrata in statistici, nu imi fac griji. Alearga, a avut perioada de foamete, etc.
http://fr.wikipedia.org/wiki/Croissance_de_l%27enfant
Cu atat mai mult, cu cat am o prietena, fetita ei e mai mare decat Mara, si are... 11kg, si inca o amica, la 2 ani tot ce isi doreste la fetita ei e sa treaca pragul de 8kg.
Cred ca e bine ca faceti teste de sange - noi amanam de muult timp... mi-am gasit diverse scuze. Acum, toate au picat, recunosc ca mie mi-e frica .
P.S. Mara este peste media copiiilor de aici. Ba chiar ma uit asa... ca am mai vazut doar 2 fete mai 'pufoase' ca Mara la locul de joaca. Iar la gradinita... nu am mai vazut falci .
A, apropos de Mara la gradi, le dau la desert... creme, mousse, sau inghetata, fruct, sau biscuit (le permuta in fiecare zi). O intreb ce a mancat. Raspuns:
-Maioneza rece roz!!
-Maioneza neagra (asta a mancat luni )
Noroc ca a pozat Vic. cu telefonul, meniul...
Lorich spune:
Cleo eu am inteles de la o mamica in parc ca se face hemoleucograma completa din deget la medlife. O s amerg s aintreb eu personal, detalii...mi s epare mai putin traumatizant asa si-n plus nu vreau sa-l duc pt recoltat sange la pediatra nostra sa nu asocieze locul ala cu killareala fara limite (mai avem nevoie de mers acolo fara scandal)
Sper sa-mi fac curaj, cand o veni mama sa o trimit cu el, intre timp poate isi mai revine, ca daca i-as face azi sigur ar iesi anemic si rasanemic.
Luminel spune:
wow, 15 kile!!!..pe Cristi n-am mai cantarit-o de cateva luni dar nu cred ca are mai mult de 14 kile..v-am zis ca e desirata si slaba...dar cu burta...are o burta de somalez...oare e o problema? sa aiba rahitism? doctora nu mi-a zis niciodata ca ar fi in neregula
Lumi si zulufina Elena Cristiana (26.05.2008)
www.onetruemedia.com/shared?p=733a9f9f274d6633afc942&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Montaj
cleo78 spune:
citat din mesajul lui Lorich Cleo eu am inteles de la o mamica in parc ca se face hemoleucograma completa din deget la medlife. O s amerg s aintreb eu personal, detalii...mi s epare mai putin traumatizant asa si-n plus nu vreau sa-l duc pt recoltat sange la pediatra nostra sa nu asocieze locul ala cu killareala fara limite (mai avem nevoie de mers acolo fara scandal) Sper sa-mi fac curaj, cand o veni mama sa o trimit cu el, intre timp poate isi mai revine, ca daca i-as face azi sigur ar iesi anemic si rasanemic. Lori, mami de Robert din 9.06.2008 si maslinuta Ana Isabela din 14.01.2011 |
eu i-amf acut de 3 ori, in Budimex. La et 1, este laborator medlife, si costa 14 lei.
hemoleucograma este o analiza destul de limitata. Adica vezi leucocite, neutrofile, inca un indice cu Z, care se asociaza si cu alergii, dar si cu viermi/paraziti (si giardia, limbrici, si oxiuri dau acest indice mare), dar si cu crizele alergice.
Adica, nu este mult graitor. Ba unii indici ies modificati si de o usoara deshidratare (prea cald, a vomat, a avut diaree...ies toti dezechilibrati).
Nu tin minte sa fie indicele de carente de Fier.
La noi trebuie facute testele alergenice, si aman de mult timp. Astea nu merge din deget, ci din vena, si mie mi-au luat 3 fiole. Initial am amanat ca pana la 3 ani sunt indecise, pot iesi fals pozitive; in plus am zis ca sa gasesc o asistenta buna cunoscatoare de vena de copii, apoi am plecat, initial am zis sa mai invat fr, apoi ca uite ca e bine sanatoasa, sa fac pe toate cand o fi nevoia mai mare etc. SCUUUZEE!! am gasit nuuumai scuze. Recunosc, mi-e frica .
edit: lorichu, raspunsul e in 20min. Asta e marele avantaj la hemoleucograma.
Tre totusi sa intrebi si daca se vede lipsa de fier.
Simonix spune:
Da' de ce va este frica de analize ? Adica Robert a facut deja fara numar (in vena, of course, aici nu se incurca nimeni cu degetzele etc) si nu a fost traumatizat - o singura data a fost mai cu scartzaieli, avea insa doi ani si un pic si era perioada mai turbulenta. Un copil de trei ani chiar ca nu vad de ce nu ar sta frumos daca este bine pregatit iar madamele sunt pricepute si dragutze. Procedura in sine nu este dureroasa, uneori e mai mult spaima.
Simona cu Robert
Cum a venit Robertzel in viata noastra
Poze cu noi toti
gabitzam spune:
Mai, Andrei al meu are 22kg si are 6 ani, probabil ca e ceva gresit pe la o cifra. Raducu are 16.5kg si cam 105cm inaltime.
cleo78 spune:
citat din mesajul lui Simonix Da' de ce va este frica de analize ? Adica Robert a facut deja fara numar (in vena, of course, aici nu se incurca nimeni cu degetzele etc) si nu a fost traumatizat - o singura data a fost mai cu scartzaieli, avea insa doi ani si un pic si era perioada mai turbulenta. Un copil de trei ani chiar ca nu vad de ce nu ar sta frumos daca este bine pregatit iar madamele sunt pricepute si dragutze. Procedura in sine nu este dureroasa, uneori e mai mult spaima. Simona cu Robert Cum a venit Robertzel in viata noastra Poze cu noi toti |
madame pricepute sunt rarisime in Ro . A fo o amica de a mea la doftor cu fiul, ca sa ii ia neste sange - cica 3 l-au imobilizat etc. nu i-a nimerit vena si i-au dat cateva gauri etc. Cica clinica privata.... desi uneori ma gandesc ca poate in spital is mai 'hexperimentate' tantili de acolo.
Alysh spune:
V-am zis ca va scriu zilnic, da?
Hai, ma Cleule ca eu am dat de asistente f bune in Romania...bai, ia nu va mai luati de Romanica, voi alea plecate pe dincolo....eu chiar glumesc, ziceti ce vreti dragelor, pe mine nu ma deranjeaza, fiecare cu opinia ei. Doar ca mi-o spun si eu pe-a mea
F simpatica Mara cu maionezele ei
Si Vlad a avut vreun an de zile 13,5 kg, Lorich.de-abia acum dupa vacanta a ajuns la 14,5.....si asta probabil de la dulciurile lu' mamaia
Luminelu', si noi avem burtica umflata dar si sternul infundat, noua clar ne-a pus diagnostic "sechele de rahitism".dar in urma analizelor s-a dovedit rahitism comgenital (mostenit de la mama si sor'mea). analizele au fost f bune. Deci uite-te si la stern. Oricum ne-au spus doctorii ca se mai corecteaza daca va face inot, deci bagam tare de la vara