Ne rugam pt VICTORIA - M&M mai-iunie 2008 (199)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alysh spune:

Heeeeeeei, scumpele , multumesc ca intrebati de mine si multam de urari!!

E bineeeeee, bineeeeeee de tot la job. Ehh, inca n-am intrat chiar in paine, ma readaptez, lecturez mai mult pt a ma familiariza cu ce s-a mai intamplat pe aici.

Ieri am avut un nod in gat plecand de acasa....aveam un sentiment ciudat, parca ma rupeam de lumea in care am trait 4 anisori frumosi cu copilasii. Dar imi era atat de necesara schimbarea. M-am intors de la job fresh pt joaca si iesit in parc, f bine dispusa.

Am noroc de colegi draguti, sef intelegator desi nu e tocmai ce imi place ca natura a jobului, dar merge, ma adaptez

Urez si eu Danei, casnicie fericita , sa se simta iubita si ocrotita de sot toata viata! 13 ani ....e ceva! noi abia implinim 5 ani de casnicie si 7 de cand ne cunoastem...dar n-am stat degeaba

Luminelu', daca aud de vreo familie, gazda, ceva iti dau de stire. Imi imaginez ca trebuie sa-ti fie greu dar va reuniti imediat ce termina liceul, nu??

Nicole, nu reusesc sa vad pozele de aici. Poate acasa ca sunt f curioasa

Laurita, ce faci? v-ati mutat? ce fac copiii? pup cu dor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luminel spune:

Aly, ma bucur ca te simti bine la job; s-o tii tot asa!
Asa am simtit si eu revenirea in campul muncii, cu toate ca nu era la aceeasi firma (tineti minte povestea)...ma plictisisem de mamicie si "casnicie" .... dar dupa un timp, imi doream iar sa stau acasa...si acum imi doresc asta...ceea ce o sa si fac primele luni in G...stau acasa si invat limba cica

de curiozitate, in ce domeniu activezi?

Lumi si zulufina Elena Cristiana (26.05.2008)

www.onetruemedia.com/shared?p=733a9f9f274d6633afc942&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Montaj

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns belleane spune:

Salutare,

Luminel: cu baiatul tau ai avut o discutie legata de plecarea voastra? Ma gandesc sa nu se simta abandonat sau este suficient de matur sa inteleaga situatia? Eu as discuta cu el, as vedea ce parere are, ce ar face el in locul tau l-as consulta. Poate are vreun coleg de clasa care l-ar lua acasa. Sa nu crezi ca te cert, dar el poate spune sa te duci si de fapt sa gandeasca ca nu-l iubesti, ca-l abandonezi ca poate sa se apuce de prositii ca oricum nu-i pasa nimanui de el.

Cleo:Bravo, pentru tati al vostru.

Danah: Felicitari si multi ani inainte fericiti si fara griji!!!!

Nicole: Ce eleganta si frumoasa ai fost ca nasica, sa va fie de bine. Si chiar asa cum au spus fetele David e un voinic frumos.

Alysh: sa-ti fie de bine intoarcerea la job.

Cred ca mai aveam de adaugat dar batranetile nu ma lasa.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui BELLEANE

Salutare,

Luminel: cu baiatul tau ai avut o discutie legata de plecarea voastra? Ma gandesc sa nu se simta abandonat sau este suficient de matur sa inteleaga situatia? Eu as discuta cu el, as vedea ce parere are, ce ar face el in locul tau l-as consulta. Poate are vreun coleg de clasa care l-ar lua acasa. Sa nu crezi ca te cert, dar el poate spune sa te duci si de fapt sa gandeasca ca nu-l iubesti, ca-l abandonezi ca poate sa se apuce de prositii ca oricum nu-i pasa nimanui de el.

Belleane, de cateva luni discutam...nu se pune problema sa se simta abandonat...dimpotriva, el abia asteapta sa scape de noi (de mine si de sor'sa, de fapt de responsabilitatea ei)
E destul de maturizat, incat sa inteleaga ca viata asta separata nu este ok pentru noi ca familie, ca Cristiana sufera dupa tati...si oricum el va veni dupa noi in G, asta daca nu se hotaraste sa faca si facultate in RO...
El isi doreste sa emigreze, poate mai mult ca noi...v-am spus ca e pasionat de economie mondiala, sociologie, etc. ..; stie "cu ce se mananca" criza actuala si are propriile idei despre viitorul lui...
Asa ca din punctul asta de vedere nu-mi fac probleme...doar ca el e destul de neindemanatic in treburile gospodaresti (sau poate doar asa vrea sa para acum) si nu-l vad locuind singur...

Uau, hai ca am scris un "cearceaf" despre progenitura mea
sa aveti cu ce va "plictisi"

www.onetruemedia.com/shared?p=733a9f9f274d6633afc942&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Montaj

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alysh spune:

Hai ma Lumi ca nu ne plictisesti deloc! nu vb toate aici de progenituri?

Consultanta in energie si mediu asta e domeniul in care activez

Belleane, multam

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Nicole, arati beton ca nasica, imi place totul, si rochia si parul si coafura si buchetul. De baiat ce sa mai ic, a crescut mare si frumos, dragutul de el.

Lori Cum mai din 30 doar 8?? My goood!
Drept sa spun si ai mei sunt cu mucii la purtator, Andrei si behaie, le fac aerosoli, bagam vitamina C si chestii din astea de stimularea imunitatii, mergem inainte, vedem ce va fi la iarna.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Alysh

Hai ma Lumi ca nu ne plictisesti deloc! nu vb toate aici de progenituri?

Consultanta in energie si mediu asta e domeniul in care activez

Belleane, multam

ALI, mami fericita deVlady si Luca- doua minuni de la Dumnezeu

Ei, ma alintam si eu nu v-ati obisnuit cu mine?!

Am si eu o verisoara care lucreaza tot in consultanta, pe obtinere de fonduri europene...mi se pare interesant...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

lilly, inca nu a trecut perioada de proba. Is cu inima mica mica mica, ca tati inca nu si-a gasit job.

De alergat, noi alergam de multi ani. Eu din motive bortzoase de acum 3 ani mi-am pierdut conditziunea fizica (pragul de 3km ma darama, de cateva luni tot sper sa trec de el), dar tati de cand e unemployed, s-a tinut de alergat, si-a facut o schema, cf cu cartile citite, si de la 3km rezistenta in prima zi(acum fix 4 luni), a ajuns la 15 acum 2 sapt. Asa ca s-a incumetat sa incerce duminica 21km, si chiar i-a iesit: e pe locul 2400 din peste 9000 inscrisi. Deci super bine zic eu.

Despre adaptare, ce sa zic: la un moment dat ma apucase dorul de Romania, dar ma ajuta sa imi treaca cele 10 de mail-uri scrise cu reclamatii la banca transilvania si cele 20 cu Vodafone-ul. Viata aici e cu bune si rele, dar cand trag linia este mult mai putin stres. Candva eram mandra de mine, ca reusisem sa ma descurc singura in Ro. Acum cred ca eram fraiera - ce am facut in 10 ani in Ro, fac aici in cateva luni.
O sa revenim in Ro cateva zile, dar la cat am de umblat, nu o sa gust ca pe concediu . SI mai am si cosmarul aeroport Baneasa - ultimul tranzit acolo a fost complet traumatizant pt Mara: au oligat-o un nene cu exces de zel sa treaca singura prin portile de scanare, fara tati. Evident ca copilul s-a speriat, a inceput sa urle, Vic. a cerut cu seful, plus sa scoata legea sa ii arate unde scrie ca copiii mici trebuie scanati singuri etc.

Pana una alta, caut o pila la Banca transilvania. Lucreaza careva acolo? Cei de la home banking nu imi mai raspund pe meil .

Adriana, la schimbarea tarii, copiii pana in varsta de 12 ani (am citit parca si de 14 dar nu sunt sigura) sunt integrati direct in clasa cu copiii de aceeasi varsta (de ex. are 7 ani, intra in clasa a2 etc. ). In functie de tara, scoala, nivel copil: unii acceseaza in plus ore de integrare, dupa orele de curs, altii fac chiar clasa speciala de integrare pt cateva luni. La liceu, situatiunea se schimba. De ce? copilul nu a invatat mare lucru despre istoria, geografia noii tari, nu mai zic de literatura, gramatica, optionalele de arta, etc ce se mai fac in plus si in Romania nu se face deloc. Unele tari, liceul este pe barem de credite, iar ca sa ii echivaleze .. trebuie bine evaluat la toate materiile, si eventual sa recupereze puncte acolo unde nu se califica etc. Si poate la matematica, fizica, chimie le dam ceata la ce volum de materie avem, dar la altele e o mare diferenta.

Edit: asta noapte, s-a trezit mara: vreaaauuu biscuiti!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns belleane spune:

Cleo: Cat e perioada de proba acolo? un an? brrr

Ce pb ai cu Banca Transilvania si Vodafone maica? (Nu ca n-ar avea toti pb cu bancile si telefoanele)

Fetele, dar un chinezesc, ceva de toamna nu servim si noi?

Mergi la inceput

Cleo, mie-mi face mare placere sa te citesc si sa invat din experienta voastra de proaspat emigranti. Dar cel mai mult, imi place sa ma molipsesc de optimismul tau, desi sunt convinsa ca nu va e usor...
Jos palaria pentru cum va integrati si va doresc sa va mearga totul ca pe roate!
PS: poate ca e mai bine ca sotul nu si-a gasit job asa repede, ma gandesc ca ar fi fost mai greu pentru Mara...sa ramana asa singura de la inceput, la gradi...

Mergi la inceput