Ne rugam pt VICTORIA - M&M mai-iunie 2008 (198)
Raspunsuri - Pagina 11
cleo78 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui YLARI Buna fetelor. Dar ce aveti asa de-odata ceva impotriva Nurofenului? Oricum nu i l-am dat de capul meu ci la recomandarea medicover YLARI si EVA alaturi de Desiree si printesa VICTORIA POZE Mami de Eva scumpa http://lt1m.lilypie.com/0dLup3.png Gena MTHFR Mutatia C677T genotip heterozigot si A1298C genotip heterozigot www.fertilityfriend.com/home/2ba005/ Tratament din 01 iulie 2011: Femibion 1 / zi, acifol 1 / zi, Cetebe 1g / zi , din 11 august si Aspenter 1 la 2 zile si Fallowise |
nu e vorba de Nurofenul in sine, ca este un medicament necesar la boala, dar din ce spuneai tu, cand nu are fata nici durere, nici febra, nu vad de ce sa fie nevoie de medicamentatie in afara de locala. Daca dai acum nurofen, ce faci cand face febra peste 39, dureri etc?
Si daca e nurofen numai pt un muc, apai belgienii ar trebui sa il bea cu paiul . TOTI belgienii. Sa vezi aici in cora, majoritatea copiilor au mucii pana pe gat, si galbeni/verzui, si-i sterg cu maneca, uneori mamele ii mai lustruiesc putin, dar peste 10-15min sunt in aceelasi stadiu.
Ideea ca eu am o problema cu cu prea multe medicamente, acolo unde nu trebuie - exista riscul ca organismul sa creeze obisnuinta si sa nu mai aiba efectul dorit nurofenul, bonus afecteaza si organismul etc.
Si eu sunt cu polipi, si Mara - ai mei i-am 'coafat' cu laser - si am luat multe medicamente inutile. Si nurofen nu avea niciun efect la mine.
Citeam pe forum ul cu mamicile intreaba, acum 2 zile, de inca o mamica panicata: ii iesise analizele de ficat ale copilului date peste cap. Din analiza trecutului copilului, luase cu ceva timp inainte medicamente.
Daca va aduceti aminte, aceeasi situatie fusese cu MsBB, cu Andra ei, care la 2 luni fusese prin spital, cu diagnostic gresit, si apoi la 6-8 luni inca ii ieseau niste indici hepatici mari.
Ficatul isi revine, se regenereaza, analizele se indreapta. Dar de ce sa sufere copilul??
Simonix spune:
Cucu fetele
Mai, desi suntem in Belgia, noi suntem mari consumatori de Nurofen Sau ma rog, am fost pana cand ne-am operat de polipi & Co, de atunci vad ca e mai bine, nu se mai infecteaza asa des si nu mai e nevoie. Acum, eu i-l mai dau si la febra mica sau la muci garla - e antiinflamator si daca nu exagerezi e ok.
Eu la recomandarea ORLului de aici ii mai dau Fluimucil la muci urati. Si el a specificat: NU asteptati neaparat sa se inverzeasca (asa ma sfatuia pediatrul: cand devin verzi baga Fluimucil) Putati sa dai un pic cand devin cleiosi, lipiciosi - ca aia nu pleaca, se lipesc si nu ii poate elimina usor. Si dupa aia oricum se inverzesc :D Fluimucilul picaturele mai dezinfecteaza locul. Deci na, pana si in Belgia se dau medicamente Acum, nu cred ca pediatru ne-ar fi lasat - pai ala ... vai de noi, ne lasa sa ajungem la x zile de febra peste 39 si poate poate ne dadea si noua un Fluimucil ceva
Cum zice Cleo, aici mucul e la moda Cu cat mai dubios, cu atat mai trendy Il duc pe Robert dimineata ca o floare - il iau ... nu vreti sa stiti cum. Are fatza maro si zici ca mai are o crusta ceva - a fost frumos zilele astea si au stat afara piticii - ei bine, tot ce e pe jos e si pe fatza lor + au dreptul si la un strat de mucioshi intinshi Madamele alearga printre ei cu servetelele (dada, chiar ii mai curatza cand ii prind) dar nu fac fatza. Cand il iau pe Robert zici ca e mulatru De-abia astept sa se faca frig sa mai stea si ei locului, in clasa, sa nu se mai jegosheasca in halul asta
Acum, fiind mai maricei, au lectii de suflat nasul. Si isi mai sufla si ei nasosul dar evident ca dupa ce sufla intind produsul peste tot Cu servetelul murdar. Asta explica de ce piticul are muci pe frunte, uneori Oricum, eu ii las servetele in buzunar la sortulet. Si acasa uneori nu vrea sa ma lase sa il curat, singur sufla frumos, pe fiecare nara, ca asa a spus Madama.
Mucii sunt ok atata vreme cat pot fi curatati temeinic - asta e problema. La scoala, mai ales cand erau mici, stagnau mucii aia ore intregi in nas si pe langa, nu erau eliminati si de-aia se infectau. Se simte diferenta in weekend - cand avem grija sa stam cu servetelul pe capul plodului. Vineri dupa scoala mucii sunt galbeni din cauza ca sunt adunati acolo si nu sunt stersi bine, duminica seara dupa ce au fost curatati cum se cuvine mucii sunt deja transparenti. De luni incepe iar procesul de colorare
V-ati fi gandit voi ca pot scrie atat pe tema mucului ? Experta sunt. Fratilor, vai de mine ..... Acum, facui eu Limbi Straine, Litere, alea alea, dar dizertatie in muci de copil nu ma gandeam ca pot face ...
Simona cu Robert
Cum a venit Robertzel in viata noastra
Poze cu noi toti
aldaesme spune:
Sal'tare,
Bruseloisele astea locuiesc in Brusselul mucilor din cate aud eu acolo. Hai mai cand ati vazut ultima oara muci, altfel decat transparenti si minori la Lorelei? Ei bine asa e in toata clasa ei. Si la ei e obligatoriu stersul nasului si in plus de o vreme tre' sa le dam batistuta de acasa, din aia de carpa de care io nici nu mai am in casa de un deceniu, dar noa' am cumparat sa fie pentru la scoala.
A mea nu vine murdara de la muci niciodata si asta de multa vreme, se mai intampla la cresa dar nici acolo nu foarte des in plus si la scoala si la cresa am spus educatorului sef ca io nu sunt deacord sa manance muci asa ca sa faca bine sa o stearga. Si asa au facut. Au incercat la cresa sa imi explice cum ca prea mult sters de nas face rani sub nas si alte povesti si am zis ca daca face asta este dam cu crema.
Cat despre nurofen eu nu l-am dat niciodata pentru muci, fiindca nu prea facem, insa la febra 38 il dau indiferent ce spune oricine ar spune. De asemenea il dau cand o doare ceva (capul, gatul, dintii) sau cand o mananca (ca in cazul varicelei). Pentru toate cele mentionate am primit unda verde de la doctor. Acu' nu cred nici ca exagerez avand in vedere ca sticluta de nurofen are deja doi ani de cand e in dotare in curand expira si trebuie luata alta numai din acest motiv.
Pentru muci noi foloseam (o sa folosim) ser fiziologic si aerosoli cu ser fiziologic.
Lorelei vine plina cu nisip, dar nu asa oricum, adica ok am invatat scoatem papucii in curte si scoatem si sosetele tot acolo si periem talpile...dar ea pune mai nou nisip in toate buzunarele, dar toate. Pe cand crezi ca ai terminat si ai scuturat tot numa vezi ca face o tumba prin cas si o balta de nisip rasare. Ieri i-am dat toate hainele jos in hol, am imbracat-o cu alte haine complect, in trei minute era canapeaua plina de nisip...ca avea capul plin. Ne-am dus deci la baie.
Vineri merg cu clasa in excursie in nu stiu ce padure, daca e vreme buna, cica plimbarea de toamna. Fac piknic acolo asa ca e ultraentuziasmata Lorelei, cred ca pana vineri isi face un rucsac mare d eprovizii la cate mi-a spus ca ar vrea sa aiba la eveniment. O sa manance toata clasa si toti aia care vin dupa ei . Pe 3 octombrie merg in vizita la veterinar si stau acolo la "un tratament", acum fac la scoala desene si colaje pentru veterinar . Si pe 23 octombrie este mosselfest (scoici). Daca e careva dintre Belgience interesata sa vin cu familia la mosselfest sa mancam impreuna sa-mi spuna pana in 3 octombrie sunt inscrierile.
pup iu,
esme
belleane spune:
Hai mai Simonix, ma faci sa ma simt belgianca.
Noi am evoluat deja, duminica avea muci acum tuseste. Nu se simte rau, n-a facut febra, 80% din copiii de la gradi tusesc. Nici nu a mai plans, isi ia cu ea o ratusca si parca e mai curajoasa. Azi avem deja a 2-a sedinta cu parintii intr-un interval de 1 saptamana.
cleo78 spune:
citat din mesajul lui BELLEANE Hai mai Simonix, ma faci sa ma simt belgianca. Noi am evoluat deja, duminica avea muci acum tuseste. Nu se simte rau, n-a facut febra, 80% din copiii de la gradi tusesc. Nici nu a mai plans, isi ia cu ea o ratusca si parca e mai curajoasa. Azi avem deja a 2-a sedinta cu parintii intr-un interval de 1 saptamana. Te iubim, printesa Victoria!!! |
la scoala? la gradinita la stat? Ca acolo si Lorich tot mergea la sedinte. Pai asta inseamna ca gradinita de stat e numai pt casnice in Ro - eu nu aveam cum sa plec de la munca de 2 ori pe sapt pt sedinte, mi-ar fi zis ca sedintele de la munca is pt mine
Deci clasificam belgienii in 2 categorii: belgieni mucosi si belgieni nemucosi. Noi suntem belgieni mucosi, Mara et moi aussi. Dar sa stiti ca Robert este un belgian mucos mai mare (mai inalt, mai gras, cu muci mai multi decat Mara).
Lorich spune:
Semne bizare si interpretarea lor stiintifica...
S-a varsat sarea - o sa te certi
S-a varsat zaharul - o sa te impaci
S-a varsat cocaina - o sa ai halucinatii si vedenii fantasmagorice
Vi se zbate ochiul - vrea sa scape
V-a cazut sapunul - se va intampla ceva neasteptat
Randunelele zboara foarte jos - va fi ploaie
Vacutele zboara foarte jos - s-a varsat cocaina
A plesnit oglinda - O sa vi se intample ceva rau
A plesnit elasticul de la chiloti - o sa vi se intample o rusine mare
sau o rusine mica
A plesnit prezervativul - mai bine plesnea oglinda
A trecut pisica neagra prin fata - asteptati sa va plesneasca
prezervativul, dorindu-va ca mai bine sa fi plesnit oglinda
A cazut o stea - pana si stelele se impiedica, pune-ti o dorinta
Cristi: Va mananca palma stanga - o sa primiti bani, si o sa va manance nasul
Va mananca palma dreapta - vedeti un dermatolog, aveti raie
Va mananca nasul - veti da chef, daca v-a mancat palma stanga
Va mananca fundul - o sa vi se intample o aventura
Va mananca organul sexual - veti cauta doctorul
Nu vi s-a deschis parasuta - v-a mancat in fund, mai ales ca v-a crapat
si oglinda
Va intalniti cu cosarul - ati baut la crasma pana la 3 dimineata
Va intalniti cu o gravida - te bucuri ca nu ti-a plesnit prezervativul
cleo78 spune:
iar eu ghicesc in globul meu de cristal:
Lorich, ti-a dat cumva Cristi pe messenger toate astea semne bizare de urmarit in viata noastra?
Simonix spune:
Esme, dada, Nurofen dau si eu la orice durere - il linisteste, il calmeaza, de ce nu. Ma rog, nu ii dau cand se loveste la picior sau cand cade de pe bicla :D
Eu si Robert avem acelasi sistem imunitar: adica unul sistem la doua creaturi ne imbolnavim si ne mucim / tusim la unison.
Io una mai dau vina si pe metrou si pe conditiile in care prestez eu - azi dimineata de ex eram sardine si TOT metroul tusea de se zguduia Iti tusesc oamenii aia in fatza si nu ai cum sa te feresti, ca nu ai unde. Si TOTI sunt bolnavi, ii vezi.
Buuun, la servis acum stau intr-un birou initial facut pt un om dar in care stau TREI momentan De-ale Comisiei. Si sa va zic ca nu avem geam + aerul conditionat are probleme (curg chestii din el, miroase din cand in cand a chestii dubioase) - de cand m-am mutat aici am avut probleme nasoale (infectiuni, gajaieli, tuse timp de luuuni de zile, rezistenta la virusi mai mica decat un bebelush alaptat ) Cum se imbolnaveste unul la servis cad toti ca mustele pe rand - am ridicat problema la sefi si le-am zis ca ne omoara cu zile :D Din pacate nu e spatiu pana ne mutam in noua cladire EEAS. Asa ca solutia a fost usoara: SCHIMB JOBUL !!!!!!
Deci eu nu dau vina doar pe scoala - din pacate si eu sunt un factor de imbolnavit si mucit copilul.
In alte parti mai putin aglomerate (aka unde shade Lorelei) mi se pare si normal ca nu te faci asa praf ca noi. Pai nu ai de unde :) Colcaielile de virusi sunt acolo unde e aglomereala mai mare :) Nici Robert nu are nik in vacante sau cand nu e asa aglomeratie in metroaie, si maica-sa se imbolnaveste mai putin... Uneori eu ma bolnavesc prima si apoi cum stam bot in bot non stop nu are cum sa nu ia si el.
Oricum nu ma plang, la muci sunt imuna, nu ma deranjeaza atata vreme cand nu se infecteaza, cat poate respira bine. Si deocamdata e ok - asteptam continuarea Iarna asta cica mai e greutza pentru ei (si pt mamici).
Si da, sa va zic ca schimb jobul Cred ca nu va zisei - o sa fiu comisionara cu acte in regula din octombrie :) O sa lucrez intr-un DG care se ocupa cu Ajutor Umanitar (in echipa de Food Policy, ceva de genul asta) - nu va zic ce cazuri, ce brosuri au aia pe acolo brrr... Cand am fost la interviu era sa ma apuce plansul pe acolo Sper sa nu bocesc prea tare la noul servis. Daca mai si raman gravida cred ca o sa ma umflu de plans Daaaar, o sa am birou maaaaaaaaaaaaaaaare si cu geamuri care dau intr-o gradinitza mica, o sa fiu mai departe de aglomereala etc Sunt curioasa daca o sa mai raresc problemele de sanatate (respiratorii), ca anul asta m-au cam stresat.
Simona cu Robert
Cum a venit Robertzel in viata noastra
Poze cu noi toti
Lorich spune:
citat din mesajul lui cleo78 iar eu ghicesc in globul meu de cristal: Lorich, ti-a dat cumva Cristi pe messenger toate astea semne bizare de urmarit in viata noastra? www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=I%20love%20DC&page=2" target="_blank">Victoria (des.1), fetita frumoasa si curoajoasa, te iubim! |
da' ce glob ai!!!
Lilly79 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Lorich
da' ce glob ai!!! Lori, mami de Robert din 9.06.2008 si maslinuta Ana Isabela din 14.01.2011 |
Vezi ca a ramas scris Cristi printre semne
Sa vad daca mai pot scrie mai tarziu.Deocamdata Victor chiuie, dar stiu eu daca nu va solicita sa fie luat in brate peste 5 minute?
Edit: Au trecut doar 2 minute si trebuie sa-l iau in brate[:D}