Iepurasi de mar - apr 2010 (4)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns irinabobe spune:

oana, castelana multumesc mult de tit. sper sa se acomodeze ca incep si serviciul deci intrerup cicul asa ca nu am alta solutie...de dus iol duc in parc la copii dar tot cu mami se joaca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns child spune:

IRINA la fel face si Albert in parc, prefera sa stea agatat de fusta mea, decat sa se joace cu copii. Adica s-ar juca cu copii mai mari, dar aia, bine-nteles, nu-l baga in seama, asa ca eu sunt preferata lui

Din 1 octombrie cred ca o sa-l duc si eu la niste cursuri de socializare, sub indrumarea unui psiholog, doua zile pe saptamana, sa invete sa interactioneze cu copii de varsta lui...mai invata si jocuri specifice varstei, ca acasa se joaca cu lingurile de lemn si castronase.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns castelanaC spune:

Citat:
citat din mesajul lui child

IRINA la fel face si Albert in parc, prefera sa stea agatat de fusta mea, decat sa se joace cu copii. Adica s-ar juca cu copii mai mari, dar aia, bine-nteles, nu-l baga in seama, asa ca eu sunt preferata lui

Din 1 octombrie cred ca o sa-l duc si eu la niste cursuri de socializare, sub indrumarea unui psiholog, doua zile pe saptamana, sa invete sa interactioneze cu copii de varsta lui...mai invata si jocuri specifice varstei, ca acasa se joaca cu lingurile de lemn si castronase.

ha ha ha, mami ramane ever mami!!!!!!!!

Castelan se joaca cu alti copii, dar in felul sau, ceilalti trebuie sa faca ce spune si vrea el, altfel striga : mammma!!!!!

Si eu m-am gandit sa-l duc aici la un centru de joaca ce are clase bi-saptamanale pentru piciulici ca ei, 4 ore pe zi, sub supravegherea parintilor la inceput.
Programul este ca ei intra intr-o rutina incepand de la intrarea in clasa, de ex prin tunel, apoi topogan, etc.
Apoi jocul impreuna cu alti copii, da mingea, ia minge, tot asa...
Am dat 2 exemple, oricum ei sunt micuti, apoi cei care-s inca fii unici nu au conceptul asta de a imparti/juca cu alti copii, mami ramane de baza.
Bineinteles ca in program am citi si dansul, cantecele, jocuri adaptate, stilul este Montessori adaptat, eu fiind fan al acestei metode.

Cred ca din toamna asta experimentam sa vedem cum merge, daca-i place, in fond e micut, initial aveam ideea ca dupa 2 ani sa-l duc la gradinita, mai mult de boli ma preocup, altfel... se va plictisi toata viata trezindu-se de dimineata si mergand la scoala...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinabobe spune:

child unde exista astfel de cursuri ca as vrea si eu? in bucuresti eu nu stiu nimic...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sensibila spune:

La multi ani Lucas de Babyangel !
Sa fii sanatos si fericit alaturi
de fratiorul si familia ta !

de Steluta Norocoasa Gia Darria nascuta pe 10.03.2010
IAD3 reusita 16.06.2009 cu Dr Anca Moisa (IAD1 nereusita, IAD2 avort menstrual)
Povestea Giei - nasterea stelutei noastre norocoase
Atat sunt de mare !
www.petitieonline.ro/petitie-p42643046.html " target="_blank">Spuneti NU abuzului sexual fata de minori!
www.pethelp.ro/" target="_blank"> Carucioare pentru animalute

Nu exista decat un singur copil perfect pe lumea asta si fiecare mama il are.
Hotararea de a avea un copil este cea mai importanta.
Este ca si cum ai decide ca inima ta sa fie pentru totdeauna in afara corpului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns child spune:

IRINA nu stiu in Bucuresti, dar in Brasov, astfel de ore sunt la gradinite private.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yaia spune:

Citat:
citat din mesajul lui irinabobe
ne pregatim de gradi de la 1 oct si eu sunt varza de emotii. mai este vreun iepuras la gradi , spuneti-mi si mie cum s-au acomodat?
va pup pe toate fetelor!

Alexia a inceput gradinita din ianuarie si s-a acomodat excelent, inca de la inceput. A plans foarte putin si nu mai mult de 2-3 minute pe dimineata, nu mai mult de 0 saptamana, doua. Dar a inceput treptat, in prima zi a sta 1 ora, a doua zi 2 ore si tot asa, timp de 1 saptamana, pana am ajuns la program intreg. Rabdarea e cheia, cand sunt mai mici se acomodeaza mai usor.
Trebuie sa fug la ora de patinaj alui Tudor, incerc sa revin mai tarziu sau maine.

===============================================
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007) si Alexia Briana (30.03.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lindal spune:

Eu inca mai alaptez, se linisteste foarte bine la san inainte de somn (la pranz si seara), lapte mai este, insa el prefera doar sa molfaie... nu mai suge (imi dau seama pt ca nu inghite). Am incercat sa-i dau lapte de vaca putin indulcit in biberon, insa nu a vrut deloc, nu i-a placut. Ma gandeam, oare sa-i dau lapte praf? Are rost? Voi ce marca folositi? Eu n-am luat niciodata, asa ca nu ma pricep. In rest mananca branza si iaurturi zilnic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanzi spune:

Lindal, si Mara mai suge, dar ea si inghite, nu doar molfaie. Am incercat sa ii dau lapte praf sa o pregatesc pentru cand voi incepe serviciul, dar nu a acceptat nici o marca. Am gustat si eu, lp are un gust chimic, foarte ciudat, nici eu nu as putea sa beau, asa ca nu am insistat. Nici din cel cu aroma de vanilie nu a vrut.
Daca fetele stiu vreo marca de lp care sa aiba un gust mai acceptabil, si eu as vrea sa incerc sa ii dau.
Mara accepta bine laptele de vaca UHT. Eu nu il indulcesc, bea putin, maxim 50 ml pe zi, dar macar se obisnuieste cu gustul. I-am mai dat cu cereale, i-am facut cu orez sau melci, atunci cand nu il vrea simplu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns castelanaC spune:

Buna Lindal, am alaptat pana la sf lui iulie.
Lapte praf nu i-am dat niciodata ( motive personale de neincredere in ceea ce se ofera, gen politica alimentara, etc), de cand a facut un an am scos suptul de dimineata si am introdus laptele de vaca, mai intai diluat, apoi simplu, cu cereale, a fost bucuros sa manance cu noi la masa de dimineata.
In ultimile 2 luni de alaptat sugea numai seara inainte de culcare, de cateva ori tzoc-tzoc si gata, noaptea Castelan nu se mai trezeste de mult, mult timp.
asa ca am intrerupt intr-o zi si gata.
Acum mananca foarte fericit lapte la castron cu cereale, al meu nu a "pupat" biberon, nu stie ce este.
ca parere personala cred ca este destul de mare sa manance lapte de vaca pasteurizat, nu pun zahar niciodata, cerealele sunt de copii mai mari, tip fulgi, nu i-au placut cele praf.
In rest are in cursul unei zile branzica, iaurt, deci cateva mese de lactate.
treptat, in timp ii poti substitui masa de san cand vrei sa-l intarci, eu am fost nevoita, si acum regret ca nu l-am mai putut alapta.

Mergi la inceput