Iepurasi de mar - apr 2010 (4)
Raspunsuri - Pagina 14
irinabobe spune:
lindal incearca sa faci trecerea treptata, inlocuieste cate o masura din laptele tau cu LP sau LV la ce te hotarasti. il tii asa cam 2 Zile si apoi maresti doza. si eu ii dau tot lapte neindulcit.
mihaelagrosan spune:
Salutare fetelor!
Noi nu prea mai avem timp de forum, azinoapte m-am gandit la voi din cauza unei patanii si ma gandeam sa intru sa va spun si voua. Angela a varsat azinoapte in somn. Noroc ca noi dormim impreuna si am ridicat-o, s-a innecat foarte putin la inceput, dar m-am mirat ca nu s-a ridicat singura, ba chiar s-a intors pe spate. Cred ca s-a speriat, nu a stiut ce se intampla pt ca nu a mai varsat pana acum.
Am mai patit asa si cu Elena cand era mica, dar ea era in patut, a varsat prin somn si nu s-a trezit deloc. Eu sincer m-am inspaimantat, e destul de usor sa se innece piticii astia. Bine ca ei deja sunt destul de mari, dar pana intr-un an chiar mi se pare periculos.
Vroiam sa atentionez mamicile care pun puii la somn in alte camere, sa puna si un interfon care capteaza toate sunetele.
Si eu alaptez la pranz(inainte de somn), seara si noaptea. Ea asa stie sa doarma, asa ca la noi chiar va fi o problema intarcatul. In rest adoarme in masina sau in carucior.
Laptele praf il scuipa cat colo, lapte de vaca bea de la sora ei maxim 50 ml, mai mananca iaurt si macaroane cu branza, mamaliga cu branza, paine cu unt. Oricum nu se omoara cu lactatele.
Succes tuturor iepurasilor care merg la cresa. Sa le dea Doamne Doamne sanatate, iar educatoarelor bunatate si intelepciune.
Pupici!
Lindal spune:
Fetelor, multumesc mult pentru raspunsuri, m-am linistit. Cred ca mananca suficiente lactate si nu ii mai trebuie si lapte (mananca cel putin 200 g iaurt zilnic). Credeam ca poate e cumva "obligatoriu" sa bea si lapte simplu, dar daca el e fericit asa nu-l mai stresez deocamdata. Vom incerca mai tarziu cu laptele de vaca, nu cu lapte praf, pt ca sunt si eu de parerea Castelanei ca nu stii din ce e facut, ala de vaca macar e natural. In alte combinatii mai mananca lapte, gen gris, orez, budinca etc.
Lindal spune:
Mihaela, multumim pt atentionarea cu privire la varsatul noaptea. Si eu mi-am pus problema asta, ca se poate intampla. Iepurasul nostru doarme in camera separata de la 1 an si 1 luna. Referitor la alaptatul noaptea, aceeasi problema am avut-o si noi, ma trezea de nu stiu cate ori pe noapte, chiar si de 10 ori (adica din ora in ora), plangea si se enerva daca nu-i dadeam repede tzitzi si incepea sa dea cu picioarele in mine, caci dormeam in acelasi pat toti 3. La 1 an si 1 luna l-am lasat singur in camera in patutul lui si... surpriza: nu s-a mai trezit pana dimineata! (Oricum, la varsta asta nu de foame se trezesc copiii noaptea!) De atunci doarme asa si ii este foarte bine, este mult mai odihnit, nu mai are cearcane, si-a reglat ritmul, plus ca ii place in patutul lui. Despre mine nu pot sa spun ca ma odihnesc cu mult mai bine, dupa un an de treziri nocturne am ramas cu reflexul asta si tot ma trezesc, ma uit la ceas sau daca latra un caine mi se pare ca plange copilul etc, deci dorm tot iepureste. Inca nu stiu ce e ala somn de seara pana dimineata. Asadar un interfon dintr-ala cred ca mai tare m-ar deranja. Am mai dormit ocazional in camera cu copilul si tresaream si cand se intorcea de pe o parte pe alta. Dar nu zic ca nu e util... Macar ziua cand doarme la pranz si eu trebaluiesc pe la bucatarie... Insa el acum se da jos singurel din pat cand se trezeste, deschide usa si vine la noi.
sensibila spune:
Eu cred ca am mai spus ca am un videointerfon si este foarte bun si util. Nu numai ca se aprinde la cel mai mic zgomot dar cand vreau sa vad ce face, daca e invelita sau altele, nu trebuie sa ma duc pana acolo.
Gia doarme singura in camera ei in celalalt capat al apartamentului
Doarme singura in pat mare de o persoana, deoarece acum vreo 3-4 luni deja incerca sa sara marginea patutului caci la noi nu se deschide.
Asa ca am mutat-o in pat normal de 1 persoana.
Daca se trezeste noaptea si nu ii place ceva acolo vine in patul mare.
Mereu ma mir de ea ca vine pe intuneric fara nici o problema.
Si ca sa o laud va spun ca imi scoate rufele din masina de spalat.
Adica intr-o seara s-a oprit masina, am scos de acolo un cearceaf si m-am dus sa il intind. Am pus ligheanul din balcon jos in sufragerie in ideea sa nu uit sa il duc in bucatarie sa iau si celelalte rufe.
Gia cand a vazut ligheanul l-a luat. Am crezut ca se baga in el ca deobicei.
Cand colo s-a dus direct in bucatarie l-a pus langa masina si a inceput sa coata rufele. Am ramas masca. A scos tot, inclusiv o pereche de blugi de ai mei care sunt fff mari si fff grei mai ales uzi fiind.
Am ramas tablou, iar ea era f fericita.
Apoi vroia sa ma ajute sa le si intind dar nu aveam cum sa le intind si sa o tin si pe ea in brate
In rest vorbeste o gramada si pe limba noastra si pe a ei. Asocieaza f bine cuvintele cu lucrurile pe care le numeste.
Este innebunita dupa Pooh si Tweety pe care ii si numeste
Invata cuvinte noi in fiecare zi, ultimele fiind: ceasu, tataie
Arata clar unde este ochiu, nasul, urechea, piciorul, mana, burta si le si pronunta pe majoritatea dintre ele.
Numara pana la 3-4
Asta bineinteles ca toate le face cand vrea, nu mereu
Aseara am fost la ai mei si nu a vrut sa zica mai nimic
A inceput sa vb si la tel de mama focului, dar singurele cuvinte inteligibile la viteza cu care vb sunt: ce faci si pa pa
Cam atat
de Steluta Norocoasa Gia Darria nascuta pe 10.03.2010
IAD3 reusita 16.06.2009 cu Dr Anca Moisa (IAD1 nereusita, IAD2 avort menstrual)
Povestea Giei - nasterea stelutei noastre norocoase
Atat sunt de mare !
www.petitieonline.ro/petitie-p42643046.html " target="_blank">Spuneti NU abuzului sexual fata de minori!
www.pethelp.ro/" target="_blank"> Carucioare pentru animalute
Nu exista decat un singur copil perfect pe lumea asta si fiecare mama il are.
Hotararea de a avea un copil este cea mai importanta.
Este ca si cum ai decide ca inima ta sa fie pentru totdeauna in afara corpului.
carmickey spune:
salutare la mamici
fetelor voi ce dati la copii cand le curge nasucul?
alt simptom nu are, este vesela, se joaca muuuult...nu imi place deloc cand o vad cu lumanari la nasuc
ma gandesc sa ii dau panadol seara si dimineata...
Poze Adelina
adelina paul
mamica carmen de Adelina Ioana si adolescent Paul Florian
sensibila spune:
stanucel - spray cu apa de mare si vibrcil baby
A si o chestie pe care eu amdescoperit-o recent. Poate ca voi stiti dar zic sa scriu, poate ajuta pe cineva
Legat de spryurile cu apa de mare in afara decele scumpe de la 20-40 de lei in sus mai sunt si unele mici de 30 ml care costa f putin 6-7 lei si arata ca sticlutele normale de picaturi doar ca au si pulverizator.
http://www.pcfarm. ro/produs/3260/Bebicina-Apa-de-mare-
de Steluta Norocoasa Gia Darria nascuta pe 10.03.2010
IAD3 reusita 16.06.2009 cu Dr Anca Moisa (IAD1 nereusita, IAD2 avort menstrual)
Povestea Giei - nasterea stelutei noastre norocoase
Atat sunt de mare !
www.petitieonline.ro/petitie-p42643046.html " target="_blank">Spuneti NU abuzului sexual fata de minori!
www.pethelp.ro/" target="_blank"> Carucioare pentru animalute
Nu exista decat un singur copil perfect pe lumea asta si fiecare mama il are.
Hotararea de a avea un copil este cea mai importanta.
Este ca si cum ai decide ca inima ta sa fie pentru totdeauna in afara corpului.
carmickey spune:
sensibila vreau sa merg la farmacie sa iau, am sa incerc si eu cu apa de mare...multumesc frumos
s-a trezit fetita mea si gata pot sa zic ca este o raceala,stranuta,nas infundat, tuseste,smiorcaiala ca vrea la mami in brate, dar ma bucur ca a mancat un iaurt cu cereale si mar...
Poze Adelina
adelina paul
Lindal spune:
Sensibila, videointerfonul ala "vede" si pe intuneric sau cum functioneaza? Are bec care se aprinde? Nu deranjeaza copilul? Si cam ce pret are? Mersi!
carmickey spune:
sensibila, am luat nazomer 30ml la pretul de 6 lei,i-am pus picaturi in seara asta,vad ca se simte mai bine fetita mea, acum doarme,sper sa isi revina pana maine...multumesc frumos
va urez o noapte buna
Poze Adelina
adelina paul