Intoarcerea

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Incet-incet se contureaza ideile (multumesc!).
Retin, in principal, ca ar trebui, totusi, sa ma bazez pe un venit. Probabil ca asa am sa fac, desi tinta mea este sa obtin independenta. Dar, pana o obtin (daca...), trebuie sa ma bazez pe ceva.
Urmatorul lucru care ma macina este varsta. Daca voi sta pana la pensie (parca 65 ani, Edip, pe cand voi ajunge eu sa ies), ma indoiesc ca voi mai avea avant pentru ceva de genul asta. Ma tenteaza, deci, ca in cativa ani sa pun bazele viitorului trai. Asta inseamna sa ma bazez pe veniturile extra, altele decat un salariu sau o pensie (pana la care mai am). E de socotit, fetele mari incep sa pape bani multi pe scoli.
Daca fac pasul, il fac cum trebuie. Eu nu vreau casa de vacanta...am casa de vacanta la Sarulesti, dar nu vreau sa merg acolo. Cand imi voi cumpara casa, ma voi muta si trai acolo.
Despre ferma, microferma...cred ca e prea mult pentru mine. Eu imi doresc sa traiesc linistit, ori stiu ca, implicat fiind in ceva de raspundere, n-am liniste.
Despre zona: inteleg de la voi (si, pana la urma, impartasesc si eu ideea) ca apropierea de un oras este benefica. Chiar daca la spitale inca nu ma gandesc, alte facilitati sunt binevenite. In afara de asta, mi-ar place o zona combinata (ca relief), sa am apa curgatoare, pomi, gradina. Probail, insa, ca as accepta orice varianta, in cazul in care ma va atrage. Cred ca va conta foarte mult o eventuala vecinatate cu o persoana cunoscuta. Ma ghidez foarte mult dupa asa ceva (alinuk, pazea!)

Un panou solar pentru apa calda nu-i mare grozavie. Dar o mica eoliana are cineva? Am vazut multe prin Dobrogea, in drum de la Constanta spre Focsani.

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinuk spune:

o varianta de gandit

http://www.apdrp.ro/content.aspx?item=1973&lang=RO

(se pot obtine max 200 mii de euro cu o contributie de aprx 30% pt o afacere gen pensiune)

Alinuk
si ostrogotzii din dotare: Andu mik (2 ani) si Teo voinik (4 ani)

www.meseriademama.blogspot.com/" target="_blank">timpul vacantei...

............................................................................
Nimic nu-i intamplator!
............................................................................

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Rufus eu stau "la tara" in oras. Orasul are spital, licee, magazine, dar eu stau pe o straduta ce se termina la poalele dealului. Dimineata si seara trec vacile si caprele spre pasune. Luam lapte si oua din vecini, la pret mai mic ca la magazin, cultiv legume si am pomi fructiferi. Ce luam din curte insa nu-i nici macar un sfert din ce consumam. Am vecini care n-au pomi si au doar legume si ei se bazeaza pe recolta respectiva, nu cumpara decat foarte putin pana se coc ale lor. Am vecini care au pamant in satele din jur cu livezi sau legume. Nimeni nu traieste doar din asta. Exista si un venit , fie ca-i salariu, pensie, ajutor social. Cei ce traiesc din asta cultiva suprafete mai mari de pamant si au practic o afacere de gestionat.
Unchiul meu are livada si padure in Arges. Cand sunt lucrari de facut, contribuie si verii mei cu bani si-i recupereaza cand se culeg prunele sau se face tuica.
Viata la tara pentru un om modern implica ori alte venituri ori o afacere (ferma, pensiune).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Rufus, ziceai ca fetele mari vor fi la scoli - dar cea mica? Pentru ea va trebui sa ai o scoala/liceu ok aproape de noua casa. Poate va face vre-un sport sau va dori cursuri de arte (dans, pictura...) va trebui sa ai grija de transport si evident banii necesari. Apropierea de spital...nimeni nu vrea sa aiba nevoie de spital, dar in cazuri de urgenta e tare bine sa il ai aproape.
Acum exista un program prin care poti sa beneficiezi de panouri solare si centrale pe peleti, la pret f mic (bani UE). Cu asta cred ca poti rezolva usor.
Problema nu e daca vei avea ceva recolta, cat sa mancati voi, ci daca vei reusi sa scoti niste banuti in plus. Impozitele, utilitatile, scolile vor trebui platite iar pt astea nu cred ca legumele din curte sunt suficiente. Alinuk are dreptate. O pensiune, cu o mica ferma bio langa, o zona frumoasa si linistita...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yaia spune:

Rufus, sora mea are multi prieteni care stau la tara, nu departe de un mic orasel. Toti au slujbe sau afaceri proprii ca sa sustina 'gospodaria'. Si au gospodarii mari si frumoase, au gradini si animale, muncesc mult dupa programul de lucru in gospodariile lor ca sa aiba ce vor. Dar fara venit constant din afara gospodariei, nu s-ar descurca. Nu cred ca vrei sa faci agricultura de subzistenta...Deci ti-ar trebui ceva care sa-ti aduca bani. Aici sunt tare la moda fermele de capsune. Anul asta am descoperit si una de zmeura. si vara poti merge sa culegi pentru tine si platesti ce ai cules la jumatate de pret. Au aminalute la care se pot uita copii, au tot felul de facilitati acolo si mai fac un ban din asta. Si apoi, prin iulie, de inchide sezonul vizitatorilor si angajeaza ei culegatori care strang recolta si din asta traiesc.
Dar e bine ca te gandesti serios si nu faci totul aiurea, e bine sa ai un plan bine pus la punct inainte sa te intorci la 'tara' pe care o vei alege!
Bafta iti doresc, sa-ti gasesc pagina pe net, sa vin intr-o vara la cules de zmeura la ferma ta! (Da, au si pagini web astia cu fermele lor, cu poze faine, pot sa/ti pun link daca te intereseaza).

===============================================
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007) si Alexia Briana (30.03.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

rufus, e bine sa stii si asta :

http://stirileprotv.ro/stiri/social/4-000-de-romani-au-cerut-bani-de-la-ue-ca-sa-si-faca-ferme-conditiile-de-acordare-sunt-mai-usoare.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Eu as veni cu o idee Made b.nica!
Zilele acestea este isterie totala cu Bursele cu Criza cu aurul care este la mare cautare,etc.
Daca are cineva acolo o economie, de ce nu se gandeste sa-si ia o casuta modesta intr-o zona rurala?Daca mai este si aproape de locul unde isi poate desfasoara meseria, este un om fara griji!
Un put in curte il scoate de la platile de ape de ploaie de la Apa Nova,daca mai strange ceva bani si isi pune voltaice pe acoperis sau acolo unde bate vantul si isi trage o eoliana/generator sau centrala care foloseste,asa cum am mai spus, salcie din aceea minune adica o casa independenta energetic iar daca sunt si ceva pasari,capre si legume prin curte ii pasa ca si mie de Crizele mondiale, adica cat negru sub unghie!
Sa vedeti ca iar imi cade net-ul sau calculatorul ca atunci cand spun ce nu trebuie incepe sa miroasa a ars,.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anka74 spune:

Imi place nota de optimism ce se citeste printre randurile postate! Eu insa, optimista din fire, de data asta zic ...pas!
Fara investitie de inceput si fara venit constant, chiar mic (acum acest "mic" e relativ) zic pas fara nicio urma de indoiala. Si asta pt ca trebuie sa produc ceva pt "export" pt a avea bani sa cumpar ceea ce nu imi pot produce!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Anka74

Imi place nota de optimism ce se citeste printre randurile postate! Eu insa, optimista din fire, de data asta zic ...pas!
Fara investitie de inceput si fara venit constant, chiar mic (acum acest "mic" e relativ) zic pas fara nicio urma de indoiala. Si asta pt ca trebuie sa produc ceva pt "export" pt a avea bani sa cumpar ceea ce nu imi pot produce!

Nu te supara Anka 74,toata lumea se raporteaza la posesia de BANI(daca nu-ti apartin, asta inseamna datorii!),toata lumea isi "amaneteaza" pt. acest scop iluzoriu, capacitatile intelectuale provenite din educatie,munca fizica,creativitatea,inspiratia,ALTORA!
De ce?Din inertie, pt. ca nu le este clar scopul muncii lor!
De ce?
De ce sa nu ne indreptam idealurile si talentele spre noi, spre existenta noastra ca fiinte care convietuiesc in familii si in societati care includ acele familii?
De ce sa nu producem din nimicul material si din potentialul creativ tot ce ne trebuie ca sa nu ne lipseasca nimic pt. o viata implinita si fericita impartasita in societatea care asemenea noua ne ofera atatea motive de fericire?

Va rog sa ma scuzati daca nu m-am exprimat coerent!
De vina este BBC cu ale lor fabuloase seriale: "Edwardian Farm" si "Victorian Farm" care ma fascineaza si care ne arata cum traiau stramosii englezilor,simplu si sanatos din munca lor intr-o tara impatimita de tehnica!

Mergi la inceput

Nu Editez dar in aceasta postare imi scot palaria(ce mi-as dori una ca acelea ale Rginei Angliei!)pt. respectul si maniera impecabila pe care o arata televiziunea engleza si englezii insisi, fata de agricultura practicata in Albion, demonstrata in serialele mentionate mai sus.
Sunt aratate masini uluitor de ingenioase ,diferite unelte si interesante practici folosite in fermele engleze.
Ca sa fiu mai explicita am sa ma refer la cum faceau ei in epoca Victoriana untul:aveau un butoias pe care il invarteau cu o manivela asemanatoare cu aceea a masinii noastre clasice de tocat carne.
Noi in acea vreme faceam untul intr-un vas mult mai obositor de manevrat.

Rufus,Intoarcerea, incearca sa o observi si in aceste f. interesante seriale!Avem multe de invatat!

Mergi la inceput