Atentat la Oslo
Raspunsuri - Pagina 6
![](images/user_woman.png)
olim spune:
Nebunul isi recunoaste vina, spune ca intr-adevar este groaznic ce a facut, dar ca el considera necesar aceste actiuni in mintea lui.Recunoaste ca el a pus si bombele in Oslo dupa care a condus linistit spre insula, crezad ca primul ministru e acolo, daca tot nu era in sediu Guvernului.Si acum vrea sa apara cat mai repede in fata justititei sa le explice de ce era necesar o actiune ca a lui in randul partidului Laborist!
Omul asta chiar bolnav mintal, sa provovi iun adevarat masacru, si apoi sa conduci linistit pana pe insula, dupa care vreo 40 de minute sa tragi cu o arma automata asa la intamplareSe pare ca pe insula erau aproximativ 650 de persoane.
Totusi de ce politia a ajuns asa tarziu, din moment ce au primit apeluri inca de la deschiderea primelor focuri de arma, ei spun ca au avut probleme de transport pana pe insula.Pai daca stiau ca acolo e o tabara de vara, nu trebuia sa fie si securitate, chiar daca se considera o tara sigura.Au primit atatea amenitari din lumea musulmana, si tot nu au luat masuri mineem, adica la 650 de persoane, macar vreo citiva politisti sa fie, nu?Poate daca era cineva acolo nu s-ar fii ajuns la asa multe victime mortale.
Plus ca se scrie prin ziare ca pedeapsa maxima in Norvegia este de 21 de ani, daca asta primeste maxim, si se poarta bine, peste cativa ani e liber sa mai atace
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Sabina/Sabina.jpg)
Sabina spune:
este psihopat, clar, dar are discernamant. Motivele lui sunt ideologice politice, nu religioase. este f constient de ce face. Nu poti zice ca e biet nebun, un biet nebun nu calculeaza asa ani de zile. exista o dieviatie sa faci asa ceva, sigur, da nu include lipsa discernamantului care ar putea fi invocata la „nebun”.
e nebun la fel cum era si Hitler nebun, doar ca un pic mai prost (Hitler a astptat sa cladeasca un imperiu si a omorat mai multi in felul asta. „umor” negru)
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si
bb Gheo
![](images/user_woman.png)
olim spune:
psihopat sau cum vrem sa il numim, clar ca nu e cu toate tiglele pe casa
a scris o carte de 1500 de pagini pe care a publicat-o pe youtube, unde scria ca odata ce decide sa atace, mai bine sa omoare cat mai multi cu putinta decat cativa, daca nu risca sa reduca impactul ideologic al atacului
avea si un video pe you tube numit "Knights Templar 2083"
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Sabina/Sabina.jpg)
Sabina spune:
sa nu-l scuzam prin nebunie. aici ii dau lui hannen drpetate, in sensul ca teoristul muslman nu e cainat vai nebunul, uite ce-a facut.
ambii au discernamant, si arabul, si norvegianul.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si
bb Gheo
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Otiliav/Otiliav.jpg)
Otiliav spune:
Olim politia norvegiana are resurse destul de limitate si cum mare parte erau in centru unde a explodat bomba a durat ceva sa faca o echipa care sa mearga acolo. El a fost arestat la o ora dupa primul apela la politie conform artcolului de www.vg.no/nyheter/innenriks/oslobomben/artikkel.php?artid=10080678" target="_blank">aici.
Primii ajunsi au fost jurnalistii care au venit in urma mesajelor primte. Ei au si facut din elicopter poza in care se vede el imbracat in politist cum trage in tinerii de langa tarm.
Marox nu era politie. Rar vezi un politai aici. In orasul meu de exemplu luna iulie este luna de vacanta la politie. Se lucreaza doar la urgente.
Mami de Ana Maria(18.12.2004), Elisa Andreea (09.12.2008) si Iulia Alexandra (14.08.2010)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Fomalhauti/Fomalhauti.jpg)
Fomalhauti spune:
21 de ani este pedeapsa maxima? Adica la 53 de ani tipul asta va fi liber din nou? Nu, asta chiar nu este acceptabil. Ar trebui gasita o solutie.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Rufus/Rufus.jpg)
Rufus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui hannen Rufus,nu m-am suparat .Ce rost mai are sa ma supar ,opinia publica e formata.Eu doar faceam o constatare. Singurul lucru care deranjeaza ,de fapt constatarea se baza pe acelasi lucru,cind vorbiti de musulmani acuzati religia!cind vorbiti de nemusulmani doar le puneti sub semnul intrebarii nivelul de sanatate psihica. Pt. mine toti sunt la fel! |
hannen, uite, o sa mai scriu o data, pentru ca chiar nu vreau sa te supar.
Da, asociem (asociez, adica, sa nu vorbesc pentru altii) musulmanii cu religia; eu zic ca nu-i nimic neobisnuit. Problema (pe care o contesti tu) este asocierea terorismului musulman cu religia ...si aici iti spun ca nimic nu-i neobisnuit...tot timpul se vorbeste de "razboiul sfant", toti teroristii actioneaza sau mor in numele lui Allah, sinucigasii sunt pregatiti psihic ca realizeaza vointa profetului si, evident, vor sta de-a drapta lui...adica religie curata!
Eu (sau altii ca mine) nu acuz religia in cazul musulmanilor din lume, ca nu-i treaba mea sa le contest religia lor; dar cand religia e asociata cu grozaviile care se petrec in numele ei, pot sa fac acea asociere, desi nici atunci nu incriminez religia.
De fapt eu cred ca religia este folosita ca o scuza...dar este scoasa in fata.
Rufus, Tora si iadele
![](foto.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/mihaela_s/mihaela_s.jpg)
mihaela_s spune:
Tocmai am citit viata norvegianului, declaratii ale cunostintelor apropiate familiei, vecini...provine dintr-o familie de clasa medie spre inalta, tatal diplomat dar de care mama a divortat cand baiatul lor avea cativa ani si s-a intors in Norvegia, ea asistenta medicala. Era apropiat de mama si fusese in vizita la ea cu un weekend inainte, dormise la ea o noapte. E descris ca un om foarte retras, timid, fara prieteni si in special fara iubite. Nimeni nu l-a vazut vreodata cu vreo fata si din moment ce planurile lui au inceput acum 9 ani era foarte tanar atunci...Toti au ramas socati cand au vazut ca el a fost teroristul, nimeni nu putea sa creada ca el a fost in stare de asa ceva...toti stiau de inclinatia lui antiislamica si extremista, nu era nazist, doar extremist. Nu era nebun...doar o minte bolnava si foarte calculata. Cred ca e fascinant pentru psihologi un astfel de caz. Da, abia asteapta ca luni sa spuna in fata lumii convingerile lui si crezul sau in nationalism. E ferm convins ca a facut ce a trebuit si e mandru de asta...
formalhauti, in tarile nordice pedepsele sunt foarte lejere...un criminal poate iesi in 8 ani. Daca se constata ca e si bolnav psihic iese in 18 luni...Au fost cazuri destule de gen, am fost profund revoltata cand am aflat asta. Eu sper din suflet ca acest criminal sa nu mai vada lumina zilei din inchisoare. E totusi un caz special...
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Andries/Andries.jpg)
Andries spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Yaia Si ca sa raspund unei intrebari, intalnirea tinerilor avea loc pe o insula, dar si daca ar fi fost in centrul orasului, nu ar fi fost probabil politie pentru simplul motiv ca nu e nevoie. Adica nu a fost, pana acum...Niciodata nu s-au intamplat lucruri de genul asta, cel putin in Finlanda a fost cazul unui tanar cu probleme psihice care a pus o bomba intr-un supermarchet, dar au murit doar cativa oameni. Si a mai fost un caz al unui tanar cu probleme psihice care a tras in colegi si profesori, dar iarasi cazuri izolate si clar oameni cu probleme, tineri, care nu ajunsesera inca in sistem...in sensul ca inca nu aratau forme clare de probleme psihice pana la incidente...ca la nivel de suspiciuni sunt multi nebuni, dar nu pot fi toti legati pentru simplul motiv ca sunt prea multi si e valabil peste tot in lume. Deci era sigur, oameni buni, aici in nord. E sigur si pasnic si linistit, copii se joaca singuri afara de la 3-4 ani, nu se intampla mai nimic niciodata. Pana cand apare un caz din acesta care te baga in sperieti, tocmai pentru ca te-ai obisnuit ca aici nu se intampla nimic niciodata. Ma tot gandesc la bietii parinti care si-au pierdut copii acolo...nici nu mai are importanta cine a facut-o si de ce, a ramas doar durerea acelor parinti... Dumnezeu sa-i odihneasca pe toti! =============================================== Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007) si Alexia Briana (30.03.2010) |
Si tocmai pentru aceste motive tarile scandinave erau foarte atractive pentru familii. Din pacate totul s-a dus pe apa sambetei.
condoleante familiilor
![](rugaciune.gif)
nu conteaza ce religie sau doctrina ideologica are domnul in cauza, din puntul meu de vedere scaunul electric i se cuvine. Europa a facut o greseala in momentul in care a renuntat la pedeapsa capitala. Americanii inca o au. Cand au sosit politistii pe insula, s-a predat, nu a riscat un glonte in cap desi mai avea munitie, e destept baiatul asta si are intentii clare sa mai "povesteasca lumii" cate ceva.
Andries
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/lorelaim/lorelaim.jpg)
lorelaim spune:
Dumnezeu sa-i odihneasca pe cei morti si sa-i intareasca pe cei ramasi (cu precadere pe parintii victimeleor)
Este un lucru deja stiut ca dreapta (extrema dreapta) a luat avant puternic in ultimii ani in tarile nordice... Poate tocmai de aceea politicienii ar trebui sa se gandeasca la "tine-ti prietenii aproape si dusmanii si mai aproape"... adica - pentru a preveni o noua ridicare a fascismului - dreapta ar trebui luata in serios... si ar trebui incercata o dezamorsare a tensiunilor din societate create printr-o politica mult prea relaxata a imigrari... Nu religia celor care imigreaza e o problema... ci atitudinea lor. Indif de religie - daca cei care sunt "oaspeti" dovedesc o lipsa totala de respect pentru tara adoptiva, obiceiurile ei, cultura ei - normal ca "gazda" se simte frustrata - chiar furioasa... si in final poate duce chiar la o tragedie... E trist ca multi imigranti privesc ideea de integrare ca un fel de asimilare si se opun total adaptarii in tara adoptiva... (Eu, dupa aproape 6 ani de locuit in Sue, nu am auzit un sg imigrant-azilant - dintre fostii mei colegi de la SFI - care sa fie recunsocator Suediei si suedezilor pentru generozitatea cu care ii primesc si le dau casa-masa-scoala gratuit! Cei care primesc totul de-a gata sunt permanent nemultumiti si gata sa pretinda si mai mult - ca si cand totul li s-ar cuveni - chiar daca nu stramosii lor au creat bunastarea de care ei profita acum din plin... In schimb am amici muslimi - unii practicanti, altii nu - care au venit cu contracte de munca din Turcia si din Iran si au ramas in Suedia, au invatat lb suedeza pe banii lor si sunt f multumiti de viata lor aici...) Cancelarul german, d-na Angela Merkel, a spus anul trecut: "multiculturalism has utterly failed"...
Sincer cand am auzit de atentatul cu bomba din Oslo - primul gand a fost "Dar cu Norvegia - cine ce are?"