Atentat la Oslo

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Mihaela, el atatia ani a cumparat(pe firma, ma gandesc) ingrasaminte pe baza de nitrati fara a avea nicio recolta? Adica aia nu s-au intrebat ce face cu ingrasamintele daca de produs nu produce?
Sau nu se verifica chestiile astea?

Ca el era cu firma in pierdere, contabiliceste vorbind, nu? N-ar fi trebuit sa bata la ochi atata ingrasamant cuparat si legume ioc?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danet spune:

Hannen,
putina decenta fata de moartea a peste 80 de oameni !!!
Faptul ca ucigasul este crestin nu are relevanta, moartea unor oameni nevinovati trebuie privita cu compasiune nu cu un ranjet de satisfactie, doar pt ca ucigasul nu a fost musulman.
Sunt revoltata de modul in care privesti lucrurile.
Si , a propos , asta nu ii face mai putin vinovati pe musulmanii care arunca in aer avioane .
De fapt e cea mai buna dovada ca atitudinea si credintele extremiste de orice fel, conduc intotdeauna la tragedii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Citat:
citat din mesajul lui Olina87

Citat:
citat din mesajul lui hannen

si ca sa fiu ironica si in ton cu atitudinea care ar fi fost luata daca atacul era "revendicat" de vreo organizatie terorista(of course,islamica)
Ati vazut cit de tare ii ura pe musulmani?Aoleu,astia sunt periculosi!Daca un singur om a reusit o asa grozavie ,ma intreb ce ar reusi 10 norvegieni care gindesc la fel?

sper ca sesizati ironia si ca mai crestem putin cu totii la minte.poate ne mai schimbam din conceptii,poate suntem mai ingaduitori si mai intelegatori cu cei din jur indiferent ...toti suntem doar oameni.

Whatever happens don`t let go of my hand!

Acum am un inger pazitor,cel mai frumos si bun inger din lume!MAMA!Te voi iubi etern!

parca ai ashea o satisfactie ca de data asta nu fu un musluman, incit ma indoiesc de toleranta pe care o predici

nu isi au loc ironiile aici, macar din respect pentru mortii care inca nu s-au racit

Alina

Da,nu mai pot de bucurie.Imi vine sa-mi dau palme cind citesc idei ca ale tale.De bucurie,of course.

Acum am un inger pazitor,cel mai frumos si bun inger din lume!MAMA!Te voi iubi etern!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Lady J eu am citit ca s-au gasit inca 4-5 tone de ingrasamant lichid la locuinta lui, folosise o tona pentru bomba. Amanunte nu scrie...e posibil sa fi si cultivat legume la un moment dat. In articol scrie ca a inchiriat un teren unde isi testa bombele. Nu scrie cum isi castiga banii...Chiar nu cunosc ce fel de controale se fac in Norvegia, nu scrie nimic despre asta in articole...

La un moment dat fusese fotografiat de un turist, in momentul detonarii bombei si ii era frica sa nu fie descoperite planurile lui...

Cu alta ocazie a primit un mesaj de la proprietara terenului ca vine sa isi ia cateva lucruri din magazia existenta acolo. Scria in jurnal ca era foarte ingrijorat ca pentru a ajunge la lucrurile ei, proprietara trebuie sa treaca printre lucrurile lui si ca va fi descoperit...a reusit insa sa la ascunda la timp.

Totul e luat din articolul pe care l-am mai postat o data:
http://www.dn.se/nyheter/varlden/sa-planerade-32-aringen-terrorattentaten

vorbe de copil...

Hobby

calator de profesie

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui danet

Hannen,
putina decenta fata de moartea a peste 80 de oameni !!!
Faptul ca ucigasul este crestin nu are relevanta, moartea unor oameni nevinovati trebuie privita cu compasiune nu cu un ranjet de satisfactie, doar pt ca ucigasul nu a fost musulman.
Sunt revoltata de modul in care privesti lucrurile.
Si , a propos , asta nu ii face mai putin vinovati pe musulmanii care arunca in aer avioane .
De fapt e cea mai buna dovada ca atitudinea si credintele extremiste de orice fel, conduc intotdeauna la tragedii.

De unde ai inteles asta,doar tu stii!dar nu-i nimic,poti ramane revoltata in continuare!

De fapt eu exact asta ziceam,ca umblati cu ocaua mica .Cind e vorba de un crestin NU este relevant,in schimb cind este vorba de un musulman ii terfeliti pe toti la un loc cu religia,cartea si felul in care se inchina.In cazul ala tot are relevanta!
Si apropos,unde din mesajul meu ai dedus ca ii scuz cumva pe cei care arunca avioane in aer?
Cred ca ai inteles complet gresit mesajul meu si asta din acelasi motiv,al prejudecatilor.
Nu sunt nici multumita,nici satisfacuta ,nici n-am scuzat vreun act terorist.Doar v-am amintit cum ati fi reactionat daca faptasul avea alta religie,atit.

semneaza,hannen diabolica, transformata asa de o religie anume.O haina din ale carei rinduri razbate ura.O persoana fara pic de bun simt pt. ca le da peste nas impocritilor pe privat,nu in public.O rea pt ca nu tace si nu uita,pt. ca nu suporta ipocrizia!rusine sa-mi fie ca nu cad pe spate la monstrele de nesimtire cu care defileaza unele prin viata****************************************************

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danet spune:

Hannen, sa inteleg ca misiunea ta , este lupta impotriva prejudecatilor.
Si faci asta pe un forum preponderent crestin , atacand valorile fundamentale crestine...coool!
Ma intreb ce reactii as starni facand aceleasi comentarii ca ale tale pe un forum musulman.
Si sa stii ca am inteles perfect ce ai vrut sa spui,nu esti atat de subtila pe cat ai vrea.
Si nimeni nu ti-a terfelit religia, imi displace modul in care te folosesti de orice pretext pentru a ne ataca tu pe noi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yaia spune:

Citat:
citat din mesajul lui en_kvinna
Si atunci ma intreb, oare acesti suedezi/norvegienie/danezi/finlandezi ce sunt impotriva imigrantilor, cum o sa interpreteze masacrul?

Nu cunosc astfel de finlandezi. Dar stiu ca azi au ridicat steagurile in berna si nu e 'flag day'. Si trebuie sa stiti ca aici e lege si cand e zi de steag, toate asociatiile de proprietari sau locatari trebuie sa ridice steagul la o anumita ora si sa-l coboare a doua zi la o anumita ora. Si toata lumea o face. Deci clar au decretat zi de doliu in memoria victimelor din Norvegia.
Noi suntem socati, aici in nord e atat de sigur, e ca pe vremea lui Ceausescu in Romania, rareori mai apare cate un furt, cate o crima, cate un eveniment violent si din cauza asta e atat de socant...

===============================================
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007) si Alexia Briana (30.03.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yaia spune:

Si ca sa raspund unei intrebari, intalnirea tinerilor avea loc pe o insula, dar si daca ar fi fost in centrul orasului, nu ar fi fost probabil politie pentru simplul motiv ca nu e nevoie. Adica nu a fost, pana acum...Niciodata nu s-au intamplat lucruri de genul asta, cel putin in Finlanda a fost cazul unui tanar cu probleme psihice care a pus o bomba intr-un supermarchet, dar au murit doar cativa oameni. Si a mai fost un caz al unui tanar cu probleme psihice care a tras in colegi si profesori, dar iarasi cazuri izolate si clar oameni cu probleme, tineri, care nu ajunsesera inca in sistem...in sensul ca inca nu aratau forme clare de probleme psihice pana la incidente...ca la nivel de suspiciuni sunt multi nebuni, dar nu pot fi toti legati pentru simplul motiv ca sunt prea multi si e valabil peste tot in lume.
Deci era sigur, oameni buni, aici in nord. E sigur si pasnic si linistit, copii se joaca singuri afara de la 3-4 ani, nu se intampla mai nimic niciodata. Pana cand apare un caz din acesta care te baga in sperieti, tocmai pentru ca te-ai obisnuit ca aici nu se intampla nimic niciodata.
Ma tot gandesc la bietii parinti care si-au pierdut copii acolo...nici nu mai are importanta cine a facut-o si de ce, a ramas doar durerea acelor parinti...
Dumnezeu sa-i odihneasca pe toti!

===============================================
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007) si Alexia Briana (30.03.2010)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui danet

Si faci asta pe un forum preponderent crestin , atacand valorile fundamentale crestine...coool!

Citat:

imi displace modul in care te folosesti de orice pretext pentru a ne ataca tu pe noi.

peste inca doua mesaje apar complimentele la persoana(diabolica,haina,mesaje pline de ura)

Te rog totusi sa dezvolti ce ai vrut sa zici in cele doua pasaje din mesajul tau .

Mergi la inceput

ah,Danet,dar nici nu am intentionat sa fiu subtila in vreun fel.Eu zic clar ce am de zis si tot se interpreteaza aiurea.
De exemplu mesajele tale.Ai vrut sa-mi dai peste nas si nu ai stiut cum asa ca ai apelat ca majoritatea,la acuze nefondate.
In acest topic nu am atacat nicio valoare crestina si nu am atacat personal pe nimeni.
Doar am zis cum ati fi reactionat daca acesta ar fi fost un atac terorist revendicat de vreo grupare islamica.
De ce as fi avut nevoie sa fiu subtila cind eu am zis clar si tot nu ai inteles.

Mergi la inceput