Atentat la Oslo

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

Citat:
citat din mesajul lui Yaia

Citat:
citat din mesajul lui lorelaim

Intrebare (retorica):
De ce trebuie copiii amestecati in politica? (oare n-ar fii bine sa fie lasati sa-si formeze singuri o opinie si sa decida in ce partid sa se inscrie cand vor fii adulti?) Tabara atacata era de tineri "laburisti"... (copii de 12-14 ani care sunt deja inrolati in randurile partidului laburist?)

Copii aveau intre 16 si 19 ani, cand deja se formeaza ca oameni si isi formeaza convingerile. Mie mi se pare parte din educatia civica.

===============================================
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007) si Alexia Briana (30.03.2010)

deci vrei sa spui ca ce am spus eu nu este adevarat? ca acesti copii nu faceau parte din fam bogate, influente si de politicieni? ca nu erau viitori politicieni? ma surprinde, eu credeam ca este cat se poate de valida.
am vazut stirea si pe alte situri nu numai " the Sun'...

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi-pis spune:

Citat:
citat din mesajul lui lorelaim

Intrebare (retorica):
De ce trebuie copiii amestecati in politica? (oare n-ar fii bine sa fie lasati sa-si formeze singuri o opinie si sa decida in ce partid sa se inscrie cand vor fii adulti?) Tabara atacata era de tineri "laburisti"... (copii de 12-14 ani care sunt deja inrolati in randurile partidului laburist?)

Unii copii de liceu sunt interesati de politica. Si unii chiar o fac cu pasiune, asa cum mergeam noi la cercuri. E un lucru bun, face parte din educatia civica. Exista chiar si Parlamentul european al tinerilor, banuiesc ca si in Romania. La varsta asta copii sunt entuziasti, au idei, vor sa schimbe lumea. Multi ajung chiar sa faca parte, pe rand, din mai multe partide politice, pana isi dau seama ce idei rezoneaza cu ei. Sotul meu a avut chiar un elev care s-a mutat la alt partid pentru ca noua prietena facea parte din el .

Mami de Laura (14.06.2010) si Mitza Fetitza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

in perioada 10-18 ani am fost extrem de interesata de politica. Abia dupa aia mi-a trecut :D

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

Citat:
citat din mesajul lui Deborah77
Daca n-ar fi scary, ar fi interesant sa vedem deznodamantul - cum se termina treaba asta, se tranforma pakistanezul in suedez, sau suedezul in pakistanez. Zic de nordici, poate mai e o sansa, ca prin Franta /Belgia/Anglia lucrurile sunt clare deja.

unele studii zic ca in Europa cresterea nu va fi spectaculoasa.. de la 6% acum => la un 8% peste 20 ani
in schimb la nivel mondial musulmanii au o rata de crestere dubla fata de restul lumii.. ajungand la un 25% din populatia mondiala in 2030

http://www.ziare.com/international/stiri-externe/vor-domina-musulmanii-europa-1073269

asta pt ca vesticii s-au blazat si greu mai fac copii.. treceti la treaba

si nu se poate compara situatia din Europa cu Canada, Lorelaim a punctat f bine

si din punctul meu de vedere multiculturalismul in Europa este un esec

cumva va fi delicat sa se gasesca calea potrivita.. respectiv pastrarea identitatii vechiului continent si evitarea cresterii popularitatii extremei dreapta.. in randul cetatenilor tot mai exasperati de atitudinea acestor emigranti

Denn die Ferne ist niemals dort, wo man sich befindet. (Janosch)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Copiii aceia erau tineri, nu erau copii. O parte dintre ei erau si cu fratii sau surorile mai mici acolo, am citit de un copil de 5 ani care a fost salvat, de unul de 10 si de altul de 12...cu siguranta mai sunt...

Nu erau spuma politicii norvegiene pentru simplul fapt ca aici in nord politica nu se face din tata in fiu, nu ca nu or fi cazuri dar nu e generalizat. Multi dintre tineri erau de provenienta ne-norvegiana, veniti copii in Norvegia, ca si azilanti, fugari, etc. Din tari unde se duc razboaie. Posibil sa fi fost recrutati pe aceste considerente, cine stie...

Eu nu sunt insa de parere ca azilantii, fugarii, etc. sunt adusi si tinuti cu forta aici, fara sa fie intrebati...nu e stilul nordicilor, a democratiei sa faca asa...Ca le e greu sa se integreze, e adevarat...ne e greu noua, veniti dintr-o tara europeana, pe undeva cu aceleasi valori...dar celor veniti din cu totul alta cultura. Eu insa am intalnit oameni care au vrut sa se integreze, arabi sau africani fiind...multi nu aveau decat cateva clase la ei in tara, au facut aici scoala, au muncit atat cat au putut, apoi au mai facut scoala si tot asa...

Chiar zilele trecute am cunoscut un suedez, venit din Somalia in Suedia la 10 ani. Negru ca taciunele, vorbeste perfect suedeza, a terminat faculatatea pe care eu o fac acum si apoi s-a inscris la medicina. Ghiciti unde face medicina? Da, in Romania, la Targu Mures. isi plateste singur scoala pentru ca e un vis al lui sa devina medic si aici in Suedia e foarte greu sa treci de loteria care e admiterea la medicina. Si lucreaza verile ca sa aiba bani pentru anul urmator. E un singur exemplu, caci e recent...dar am cu zecile. Si nu in ultimul rand multi colegi de provenienta araba, albaneza, africana la facultate. Multe fete irakiene, m-a surprins placut. Cate dintre ele ar fi avut sansa asta la ele in tara?

vorbe de copil...

Hobby

calator de profesie

Mergi la inceput

In www.expressen.se/nyheter/1.2513408/de-dog-i-terrordaden" target="_blank">acest articol sunt publicate toate numele si varstele victimelor din atentatele din Norvegia.

vorbe de copil...

Hobby

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iarina spune:

Mihaela m-am infiorat...erau niste copii...nu se mai termina lista. Un dement!! pentru asa ceva ar trebui sa existe pedeapsa cu moartea. Punct.

Mergi la inceput

Da stiu...si eu. Am o fata care in curand implineste 15 ani...e de-o varsta cu multi care au murit acolo...Ma bucur insa ca cei si mai tineri, care nu erau din convingeri politice acolo ci pentru a fi cu fratii, surorile sau parintii lor acolo, pentru ca era o tabara de vacanta, au scapat. Desi numai ei stiu cum pot uita traumele...e cumplit!

Eu nu l-as omori. Dar l-as chinui...nu l-as tine in puscariile luxoase din Norvegia unde nu simte nimic...ce pedeapsa ispaseste asa?

Am mai citit ca nu astea erau planurile lui, ca totul a fost o intamplare ca a ajuns sa impuste tineri pe insula. Planurile erau sa arunce in aer inca cel putin 3 cladiri in Oslo(politia nu a declarat care) dar ca din anumite motive(inca nespuse) planurile i s-au schimbat. El voia de fapt sa-l omoare pe fostul prim ministru, care ar fi adus masele de azilanti in Norvegia. Dupa ce a aruncat cladirea guvernului in aer, a auzit ca acesta(fostul prim ministru) se afla pe Utöya in tabara tineretului ca sa ii anunte pe acestia de atentat. Asa s-a hotarat el sa mearga acolo. Sunt persoane care l-au vazut, au traversat cu feribotul impreuna cu el pana pe insula si o tipa(care apoi a fost printre primele impuscate) a si incercat sa poarte un dialog cu el, vazandu-l imbracat in politist. Insa el a fost foarte rece si nu avea chef de vorba. Femeii i s-a parut suspect si a mers direct la cel care avea rol de paznic pe insula(cred ca acesta era insa neinarmat). Femeia si paznicul au fost primele lui victime...
De ciuda ca nu a mai apucat sa il omoare pe fostul prim ministru, acesta plecase cu putin timp inainte de a ajunge el, a impuscat tinerii...

Astea am citit in presa suedeza care ne tine la curent cu toate noutatile si amanuntele...e atat de trist ce citesc ca ma infior de fiecare data....

vorbe de copil...

Hobby

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

Mihaela, daca avea de gand initial sa omoare un singur om, de ce atata armament la el? Eu nu cred asta, ala s-a dus intr-o misiune acolo.

Ati vazut, e si o romanca disparuta (probabil moarta saraca si ea), 15 ani numai. A vorbit cu mama ei cand ala impusca in stanga si-n dreapta si mama i-a spus sa inchida si sa se ascunda. Si apoi n-a mai dat de ea. Cumplit

Mergi la inceput

Da, m-am gandit si eu, dar nu am vrut sa comentez...deocamdata astea sunt stirile din ziare, apar tot felul de noutati care e posibil sa nu fie toate reale...

Nu stiu ce sa spun de romanca...politia a declarat ca toti disparutii sunt gasiti si lista completa e cea de sus...nu am gasit nici un nume romanesc...

vorbe de copil...

Hobby

calator de profesie

Mergi la inceput