Atentat la Oslo

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns olim spune:

Karin Elena Horst, mama romanca din Codlea si tatal suedez.
Dumnezeu sa-i odihneasca pe toti

Karin Elena Holst, 15, Rana.
din pacate apare si in lista publicata oficial

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

olim esti sigura ca era tatal suedez? Eu am citit la noi ca nu era nici un suedez printre victime...fata ar fi trebuit sa fie suedeza in acest caz...

vorbe de copil...

Hobby

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

Mihaela - acel somalez care doreste sa devina medic e "picatura din ocean" - adica din pacate NU reprezinta covarsitoarea majoritate a celor veniti... Felicitari lui ca doreste sa se desprinda de traditiile tribale in care a fost crescut si ca vrea mai mult de la viata!
Pe azilanti-refugiati NU ii tin sudezii "cu forta" - ii tine sistemul social care le asigura casa-masa-scolarizare gratuit. Realizeaza si ei ca o viata lenesa de parazit e de o mie de ori mai de dorit decat sa mearga la munca. Cati dintre azilanti nu petrec cel putin 10 ani pe la SFI facandu-se ca "invata" lb suedeza? Cati dintre ei sunt cu adevarat capabili sa lucreze in tara de adoptie dupa aprox 5 ani de la sosire?
Traind intr-o fam care paraziteaza sistemul nu e un f bun exemplu pentru copii. Daca asa invata ca pot avea o viata usoara vor cauta si ei prin orice mijl sa continue "traditia"... Sist de ajutor social indiscriminatoriu e o uriasa prostie... Da - in anii '70 cand a fost infiintat nimeni nu s-a gandit ca vor fii atat de multi care vor alege sa traiasca din "tata-n fiu" pe ajutor social.
De adus - sunt convinsa ca ii aduc aici ca si parte din "contract": mi se faciliteaza cumpararea de armament (produs de mine tara X) de catre aliati iar eu (tara X) preiau un numar de n azilanti.
Ruxandra-sb - cu facutul de copii - asta e traditia lor, religia lor, etc. Si cu cat sunt mai putin scolite cu atat fac mai multi. Amicele mele turcoaice si iranience muslime - care au venit impreuna cu sotiii lor care lucreaza ca ingineri (unul e prof cu PhD) - au cate un copil - doar sotia profesorului are 2 - si nici nu se mai gandesc sa faca altii.

Eu in mod cert ca NU am sa-mi las copilul sa se inscrie in nici un partid politic! Tatal meu a fost timp de 12 ani detinut politic (lagar de munca si inchisoare - in timpul lui Dej). El mi-a spus ca "politica e o c***a - se da cu cei care au bani!". Si da are dreptate - cei care manipuleaza masele sunt mana in mana cu producatorii de armament, cu marii industriasi, cu bancherii multi-bilionari! Copiii sunt f usor influentati - sunt victime sigure... NU sunt de acord ca pustii sa fie implicati in politica - ei habar NU au de murdariile care se ascund in spatele declaratiilor pompoase ale politicienilor.

In final si la urma urmei totul se "invarte" in jurul banilor... Productia si vanzarea de armament e o industrie infloritiare... De aceea se poarta atatea razboaie care distrug vieti... Si bineinteles ca politicienii care faciliteaza aceste conflicte isi freaca satisfacuti mainile gandindu-se la cota lor de profit...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Citat:
citat din mesajul lui lorelaim

Ruxandra-sb - cu facutul de copii - asta e traditia lor, religia lor, etc. Si cu cat sunt mai putin scolite cu atat fac mai multi. Amicele mele turcoaice si iranience muslime - care au venit impreuna cu sotiii lor care lucreaza ca ingineri (unul e prof cu PhD) - au cate un copil - doar sotia profesorului are 2 - si nici nu se mai gandesc sa faca altii.

Si asta se aplica tuturor femeilor din lume cu mai multi copii,sau e strict doar o caracteristica a femeilor musulmane?

Intreb si eu asa de curiozitate.

edit:mi se pare mie sau tu incerci sa gasesti un fel de scuze faptasului(el fiind impotriva multiculturalismului,a musulmanilor,a emigrantilor).Aducind atit de multe informatii despre cum traiesc imigrantii si despre cum functioneaza sau nu societatile care au permis si sustinut migratia in masa a unor "primitivi" mie asta mi se pare ca se intelege.Un fel de scuza pt. ceea ce s-a intimplat.
Gresesc?

Whatever happens don`t let go of my hand!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

Dincolo de tragedia in sine, consider ca e absolut necesar sa fie analizate motivele in numele carora Breivik a comis crimele. In toate cazurile de atentate teroriste s-a pus accent de catre media exact pe motive, musulmanii au fost indignati ca li s-a ars coranul, invazia trupelor americane, caricaturi cu mahomed...stiti foarte bine ca nu mai departe de romanul nostru (si altii) morti la Mazar-el-Sharif vina a fost cu darnicie impartita intre pastor si faptuitorii de drept ai crimelor.
Atunci, zic ca e bine sa discutam ce s-a intamplat cu Breivik, esecul multiculturalismului nu mai e demult o noutate, iar la ceea ce bine a sintetizat Lorelaim voi adauga si sentimentul ca esti strain in propria ta tara, sentiment exprimat de un norvegian la cateva zile dupa atentat. El a relatat ca lucra la o gradinita si o scoala si ca e inadmisibil ca din 18 parinti cu care sa discute, 10 au nevoie de translator.
Cred ca politica partidelor de stanga in ce priveste o frumoasa comunitate multiculturala s-a dus pe apa sambetei si de azi inainte daca vor mai vrea voturi, isi vor reconsidera prioritatile.

Copiii aceia, Dumnezeu sa-i odihneasca, (ca aveau 14 ani sau 18 tot copii erau) din pacate fusesera folositi ca masa de manevra, cu o zi inainte afisau banere cu "boicot Israel" si "free Palestina" in urma unui discurs al ministrului de externe venit special pe insula sa vorbeasca despre recunoasterea Palestinei. E normal sa-i implici in asa ceva?

Ingrid S si Diana

Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues

Mergi la inceput

Hannen - apropo de postarile tale: "cine seamana vant culege furtuna"

NU exista absolut nici o scuza care sa motiveze o crima (indif de numarul victimelor!)

Insa trebuie sa recunoastem ca EXISTA o multime de probl realmente serioase care au cauzat ridicarea extremei drepte in Scandinavia.

Daca tu doresti sa bagi DIN NOU zazanie intr-un topic - it is your OWN bussines - altii scriu la acest topic NU ca sa "trozneasca" in jur in numele religiei - indif care este aceasta! - ci ca sa-si exprime parerea.

Acum mai bine de vreo 3 ani mi-am intrebat una dintre amicele muslim despre "sharia-law" - pt ca se discuta in presa faptul ca islamistii conservatori doresc sa introduca aplicarea acestei legi pe pamant suedez... La care replica ei (saraca - cand i-am spus ce am citit a facut niste ochi MARI-MARI-MARI) a fost "Daca Sharia-law va fii introdusa in Suedia - eu PLEC!"

NU toti muslimi sunt extremisti - NU toti extremisti sunt muslimi!

Religia cat si gradul de scolarizare al parintilor influenteaza enorm numarul de copii din acel cuplu! Cu f multi ani in urma - "pe vremuri" - cand a avea 4 copii era un MUST in RSR - mama a trebuit sa mearga la o fam cu un nou nascut unde erau deja 14 frati mai mari, surorile cele mari deja aveau copii, iar parintii era bine trecuti peste 40 de ani si era fff modesti... Cand femeia - proaspata mamica - s-a plans cat ii este de greu - mama a intrebat-o "Dar de ce mai faci copii?" La care femeia i-a raspuns "Pai daca ni l-a DAT Dumnezeu!" La care mama i-a raspuns "NU-l mai baga pe Dumnezeu in patul dumitale!" Mama s-a apucat sa-i explice ca oamenii sunt datori sa judece si sa constientizeze ca UN COPIL este O RESPONSABILITATE!

De cate ori nu am citit pe DC replica "unde mananaca unul mananca si al doilea" Un copil nu are nevoie DOAR de un blid de supa lungita cu inca un polonic de apa... Un copil are nevoie de DRAGOSTE, de disponibilitatea parintilor, de timpul parintilor, de educatie, de resurse materiale... Cu cat vom constientiza mai mult acest lucru - cu atat vom fii capabili sa facem efortul necesar sa crestem copiii intr-un mod responsabil.

Mergi la inceput

Cred ca te agiti degeaba.Si eu am scris tot ca sa discut,nu sa bag "zazanie".Dar daca tu ma vezi la pachet cu religia,asta-i problema ta,nu a mea.

Te-am intrebat atit,se aplica logica ta si celorlalte femei din lume ?Si anume daca ai 1-2 copii esti educata,daca ai mai multi de atit esti o inculta.(??????)

Te-ai lansat in explicatii inutile zic eu,probabil ai vrut sa maschezi gafa facuta.
Normal ca seman furtuna,de una singura n-am cum s-o produc.In schimb unde-s multi cu aceleasi opinii cei aflati in minoritate sfirsesc mereu cu furtuna in freza.Asta-i viata.

Si totusi crezi ca am vreo sansa sa particip la vreo discutie pe forumul asta unde sa nu fiu banuita de razboaie sfinte si ca bag "zazanie"?Sau sa nu fiu vazuta ca un reprezentant al unei religii atit de dispretuite de majoritatea acestui forum?

Mergi la inceput

Hannen - replicile tale iti aduc dezaprobarea majoritati - analizeaza ce scri si vezi ce obti!

Problemele societatilor tribale care se conduc dupa Sharia-law NU ar fii trebuit NICIODATA sa devina problemele Europei. A nega ca exista "culture-clash" NU vor rezolva aceste probl...

NU sunt pentru inmutirea necontrolata a populatiei - indif de rasa, religie, cultura, etc. Pamantul NU are cum sa sustina atatea vieti. Vezi tragedia umanitara din Cornul Africii, vezi "revolutiile" din Nordul Africii... unde nu e mancare dar e dezodine sociala (razboi/"revolutie")...

Ingrid - da - si aici sunt oameni care spun acelasi lucru... nu se mai simt "acasa" in propria tara...

Mergi la inceput

Pun pariu ca daca majoritatea nu mi-ar cunoaste apartenenta religioasa nu ar reactiona la fel.
Nu ceea ce scriu imi aduce dezaprobarea,ci faptul ca multi nu vad o persoana care participa la discutii,ci doar un simbol religios.

Pina la urma tot nu mi-ai raspuns la intrebare si banuiesc ca nici nu o sa o faci.Asadar raman la concluzia mea,(extrasa din mesajul tau,asta apropo de a analiza ceea ce scrii)mamicile cu mai multi copii sunt niste analfabete care se reproduc necontrolat si fara sa gindeasca ca planeta nu ne poate sustine pe toti.

Mergi la inceput

Cine doreste sa rastalmaceasca vorbele mele - e liber sa o faca...

Uite aici sunt datele oficiale care ne spun clar ce tari detin recorduri la nr de nasteri:
http://www.indexmundi.com/g/r.aspx?v=25
In momentul in care cetatenii a acestor tari imigreaza in Europa - in mod absolut firesc nu-si vor abandona "bunele obiceuri" acasa...

Mergi la inceput