Atentat la Oslo
Raspunsuri - Pagina 10
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/lorelaim/lorelaim.jpg)
lorelaim spune:
"It is no longer too much to say that unrestricted immigration from societies that don't share our beliefs and principles is asking for trouble."
http://www.dispatch.com/live/content/editorials/stories/2011/07/27/unrestricted-immigration-can-lead-to-culture-clash.html?sid=101
Acum mai bine de un an am avut de pregatit o lucrare la un curs de engleza despre "culture clash" in societatea suedeza... Bineinteles ca primul lucru a fost sa ma documentez (adica sa citesc articole din ziarele suedeze) ca sa incerc cat a cat sa inteleg ce tre' sa scriu. In primul rand o masa uriasa de imigranti-azilanti sunt adusi din tari in care se traieste chiar si acum - in sec XXI - in societati tribale... cum ar fii Afganistan, Pakistan, Irak, Somalia, Etiopia, Eritrea, etc. Deci nu au cum sa se desprinda "instantaneu" de viata pe care au dus-o acolo si sa se adaptaze-integreze in societatea suedeza. Apoi sa nu uitam ca Suedia are un export infloritor de armament care e folosit de catre trupele aliate sa "instaureze democrcatia" (adica mai corect spus sa distruga "obiective militare", sa omoare "inamicul", etc) cu mult succes in Irak, Afganistan, Lybia, etc. Firesc azilantii proveniti din acele tari nu se vor putea impaca niciodata cu ideea ca tara care-i "infiiaza" de fapt ajuta la distrugerea pamantului natal (multe reprosuri la adresa politicii ipocrite a Suediei am auzit eu de la irakieni pe cand faceam cursurile de lb suedeza!). Apoi mai este si ideea (aroganta) suedezilor ca le fac un "mare bine" celor pe care-i aduc "salvandu"-i de saracie, de razboi, de foamete... dar nu i-au intrebat de fapt si de drept cum se simt ei aici - in Suedia? De multe ori se pare (conform art pe care le-am citit) ca suedezii ff binevoitori ii trateaza cu aceeasi grija dar si cu un aer de superioritate ("stiu eu mai bine ce ai tu nevoie") ca pe niste "pet"... Oare poti sa fii salvat daca esti complet dezradacinat de tot ceea ce ai considerat "acasa", daca esti aruncat intr-o societate pe care nu o cunosti - iar cand incepi s-o cunosti nu poti s-o accepti (libertinismul suedez nu se potriveste absolut deloc cu conservatorismul societatilor tribale unde domneste cu precadere Sharia-law). De atatea ori am auzit imigranti absolut dezgustati de modul liber de comportament al suedezilor... De ce raman acesti imigranti-azilanti in Suedia? Pentru ca sunt invatati sa "mulga sistemul" - adica sa traiasca pe asistenta sociala - chiar daca dispretuiesc (poate chiar urasc) societatea care i-a adoptat si ii gazduieste, ii hraneste si ii scolarizeaza gratuit (unii dintre cei adusi sunt complet analfabeti)- pe banii celor care muncesc si platesc intre 30% si 50% impozit pe venit.
Din pacate aroganta Europei de vest si a Americii de-a instaura o noua ordine mondiala (cele doua razboaie ale golfului, bombardarea si distrugerea Yugoslaviei, razboaiele din Afganstan, Somalia si Lybia, "revolutiile" din Tunisia si Egispt, etc) a adus si continua sa aduca valuri de imigranti-refugiati in Europa (acum vreo 2 luni TV5Monde spunea ca in Lampedusa au fost inregistrati oficial peste 25.000 de refugiati tunisieni)... Ce se va intampla cu ei? Dar cu noi? Poate Europa sa sustina toata aceasta populatie? Cum?
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
lorelaim spune:
Intrebare (retorica):
De ce trebuie copiii amestecati in politica? (oare n-ar fii bine sa fie lasati sa-si formeze singuri o opinie si sa decida in ce partid sa se inscrie cand vor fii adulti?) Tabara atacata era de tineri "laburisti"... (copii de 12-14 ani care sunt deja inrolati in randurile partidului laburist?)
![](images/user_woman.png)
Deborah77 spune:
Este un mare paradox, intr-adevar - ne dispretuiesc pe noi, lumea in care traim, viata pe care o ducem, dar vin cu catel cu purcel sa traiasca pe banii nostri. Sau, ma rog, banii fostelor mari puteri coloniale. Care acum cateva zeci de ani huzureau pe spatele bunicilor si parintilor acestor oameni. Iar acum huzuresc ei pe spatele bizonilor de platitori de taxe europeni. Daca n-ar fi scary, ar fi interesant sa vedem deznodamantul - cum se termina treaba asta, se tranforma pakistanezul in suedez, sau suedezul in pakistanez. Zic de nordici, poate mai e o sansa, ca prin Franta /Belgia/Anglia lucrurile sunt clare deja. Aproape toti copiii mici, in carucioare, pe care i-am vazut, erau de culoare.
michelle-usa spune:
deci aceasta tabara era de natura politica si toti copii erau "spuma" Norvegiei copii de politicieni, oameni cu influentza si ei la rindul lor viitori politicieni.
Acest ucigas, cica ar fi spus ca, norvegieni o sa-i multumeasca peste o generatie pt ce a facut...
http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/news/3713668/Killer-smile-of-Norway-Nazi-Anders-Breivik-as-he-is-driven-from-court.html
michelle
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Happy_in_TO/Happy_in_TO.jpg)
Happy_in_TO spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Deborah77 Este un mare paradox, intr-adevar - ne dispretuiesc pe noi, lumea in care traim, viata pe care o ducem, dar vin cu catel cu purcel sa traiasca pe banii nostri. Sau, ma rog, banii fostelor mari puteri coloniale. Care acum cateva zeci de ani huzureau pe spatele bunicilor si parintilor acestor oameni. Iar acum huzuresc ei pe spatele bizonilor de platitori de taxe europeni. Daca n-ar fi scary, ar fi interesant sa vedem deznodamantul - cum se termina treaba asta, se tranforma pakistanezul in suedez, sau suedezul in pakistanez. Zic de nordici, poate mai e o sansa, ca prin Franta /Belgia/Anglia lucrurile sunt clare deja. Aproape toti copiii mici, in carucioare, pe care i-am vazut, erau de culoare. |
Si ti-e frica de culori? Adica tu cind te uiti la un om vezi culoare, religie, traditie sau vezi omul din el?...
Eu traiesc in Toronto de 21 de ani si pot spune ca pe strada vad mereu un curcubeu de oameni din toate partile lumii. Aud vorbind pe linga mine toate limbile pamintului. Lumea este extrem de politicoasa, primitoare, deschisa la schimbare, toata lumea se ajuta si tot sistemul asta multicultural functioneaza perfect. Exista respect fata de toate natiile, toleranta si acceptare.
Frica este un sentiment destructiv, la fel ca si ura si sentimentul de superioritate bazat pe pignmenti... Si pentru ca ura si frica au fost sadite in sufletul lui, au crescut in timp (9 ani!!!) iar efectul produs a fost un gest monstruos.
lorelaim spune:
Happy - Canada e o cu totul si cu totul altceva decat Europa! Canada e formata din emigranti care (covarsitoarea majoritate) sunt acolo sa LUCREZE si sa-si croiasca un drum frumos in viata! Europa a fost invadata de valuri de emigranti care - covarsitoarea majoritate - profita din plin de sistemele generoase de welfare si care NU au nici cea mai mica intentie sa lucreze... oficial... Daca pot lucra la negru si in acelasi timp sa si incaseze cecurile de la guvern pentru ca sunt azilanti, pentru ca au fam numeroasa, pentru ca... etc - cu atat mai bine!
NU culoarea, rasa, sexul, religia sunt importante ci ATITUDINEA acestor emigranti. Am trait 6 ani in Canada si 6 in Suedia si pot sa spun ca e o diferenta ca de la cer la pamant... Da - sunt si aici emigranti care vor sa lucreze si chiar lucreaza - dar acestia sunt cei care au venit pentru ca AU VRUT ei nu pentru ca in tarile lor e dezordine sociala (razboi, "revolutie", etc) si au fost adusi ca refugiati-azilanti.
BTW - stii ca exista pirati somalezi - cetateni suedezi? Acum eu stiu ca vikingii au fost pirati... dar au renuntat la meseria aceasta acum vreo mie de ani... Se pare ca aceasta noua generatie de "suedezi" e gata sa preia stafeta... Iar mentalitatea lor tribala a ramasa cam cum era si acum... o mie de ani! Aici e tragedia!
Yaia spune:
citat din mesajul lui andacos va rog eu nu depasitzi acum limitele cu generalizarile voastre,daca un copil a crescut fara tata nu inseamna ca deja viitorul lui e scris! |
Nicidecum. Nu generalizam. Analizam cazul de fata, a acestui individ care a crescut fara tata si am pus ca un punct si lipsa tatalui. Ca acel tata sa vina acum sa comenteze, cand a lipsit marea majoritate a timpului, mi se pare deplasat.
===============================================
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007) si Alexia Briana (30.03.2010)
Yaia spune:
citat din mesajul lui lorelaim Intrebare (retorica): De ce trebuie copiii amestecati in politica? (oare n-ar fii bine sa fie lasati sa-si formeze singuri o opinie si sa decida in ce partid sa se inscrie cand vor fii adulti?) Tabara atacata era de tineri "laburisti"... (copii de 12-14 ani care sunt deja inrolati in randurile partidului laburist?) |
Copii aveau intre 16 si 19 ani, cand deja se formeaza ca oameni si isi formeaza convingerile. Mie mi se pare parte din educatia civica.
Yaia spune:
citat din mesajul lui michelle-usa deci aceasta tabara era de natura politica si toti copii erau "spuma" Norvegiei copii de politicieni, oameni cu influentza si ei la rindul lor viitori politicieni. |
Aceasta informatie nu e corecta. Dar e din The Sun, un tabloid in care nu am nici cea mai mica incredere. Scrie ca Vlad Tepes a trait in Sec. 13, desi el s-a nascut in 1431 si dupa cate stiu eu, asta e sec. 15. Si cei de la The Sun si individul dereglat gresesc, Vlad Tepes nu a avut nicio legatura cu cruciadele, ultima a fost in 1270 parca si el nici nu era nascut...
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/capcaunul/capcaunul.jpg)
capcaunul spune:
citat din mesajul lui Yaia Vlad Tepes nu a avut nicio legatura cu cruciadele, ultima a fost in 1270 parca si el nici nu era nascut... |
Ideea de cruciada a acoperit o buna parte din actiunile crestinatatii impotriva islamului.
In afara Cruciadelor oficiale, vreo 9 parca cu cea a copiilor, cam orice actiune militara in care se angajau mai multi regi, principi, osti era metaforic privita ca o cruciada, iar daca aveau binecuvantarea papalitatii erau chiar denumite asa.
Marile batalii la care au participat Mircea si Iancu (Nicopole, Varna) sunt desori numite cruciade.