Buburuze de Ianuarie - Februarie 2011(48)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

FRAGRANT, uite asta cu socialul, ca intri dupa 6 luni, n-o stiam, s-ai mai schimbat treburile. Ca sa raspund la intrebarile lui VASI si eu, din experienta mea. Ce sa zic, aud de romani care-si cauta de ani de zile job, altii care gasesc in prima luna de la aterizare, depinde intr-adevar de multe variabile. Oricum sansele crsc direct proportional cu cunoasterea limbilor oficiale ( franceza si engleza) as spune eu.

Noi tot in 2004 am venit, in aprilie, am inceput din prima sa caut job. Si noi am topit rapid banii din tara, ne-am distrat ca nebunii si ne-am mobilat apartamentul. Nah, buna prevedere nu ne caracterizeaza pe nici unul din pacate. SI vad ca asa am ramas si-acum, nu ne-am desteptat cu timpul.
Am intrat pe social o luna, prin iunie, dupa care in iulie m-am facut recuperator, intr-un call-center, aia angajeaza permanent, pe banda rulanta ca cine rezista acolo mai mult de-o luna, doua, e erou. Lucram pentru o banca americana, recuperam bani de la datornici. Parca v-am mai povestit, cate injuraturi mi-am luat intr-o luna, nu mi-am luat in viata mea. Veneam plangand acasa, mai faceam si 2 ore pana la servici, 4 ore in total pe drum. Cel mai tare ma raneau in orgoliul meu de proaspat imigrant cei care incepeau cu: Go back to your country!

Am vazut insa si acolo niste tuff coockies care erau imuni la injuraturi, lucrau de ceva ani in domeniu si castigau sume enorme de bani, pentru ca erai platit cu un salar minim, dar daca treceai de un anumit prag, primeai un comision din suma pe care o recuperai. Dar aia erau de genul ala, care ameninta oamenii. Eu, proaspata absolventa de drept, stateam cu legea langa mine si nu ziceam decat ce e voie. (nu e permis sa ameninti oamenii la telefon, in nici un fel).
Dupa vreo doua luni asa, cand nu reusisem decat sa obtin o singura datorie, si aia de vreo 500 de dolari, de la o tipa la fel de matza ca si mine, m-au dat afara. S-au lamurit de calitatile mele de recuperator.
Sotul, din pacate nu prea stia nici o boaba de franceza. In asteptarea cursurilor e francizare de la Guvern, s-a dus si el vreo cateva zile la facut curatenie la niste birouri. A venit total scarbit ca ii punea sa stearga birourile cu carpa cu care se stergeau si budele. (de atunci eu imi sterg in fiecare dimineata biroul cu propriile mele lavete). El, Mister Igiena in persoana. Asa ca s-a lasat de asta.
Apoi s-a dus la impartit ziare, el cu geaca lui de firma si cu parul proaspat aranjat cu crema de la salon, l-au inghesuit intr-un camion murdar impreuna cu alti cativa amarati, inchis acolo, ca se gandea saracul, gata, ma deporteaza astia, acum ce ajung, sapun sau nasturi? Le dadea drumul pe cate o strada si in pas alergator trebuia sa imparta ziare cu oferte. Numai bine ca a nimerit si pe niste strazi cu case cu scari. A venit mut, nu putea sa vorbeasca, a cazut jos lesinat pur si simplu, doua zile nu s-a putut da jos din pat. Asa ca a renuntat si la asta, el baiat fin, nu prea avea stofa de joburi din astea.
I-am zis, lasa ca mergem inapoi pe social si gata.
Numai bine ce-am aplicat din nou ca mi-am gasit job la compania la care lucrez si-acum (deci cam la 5 luni de la aterizare, in septmebrie). Companie mare, frumoasa, posibilitatea de avansare. Am inceput la intrari de date in calculator si incet incet am urcat. Intre timp, din ianuarie 2005 am inceput scoala, care a durat pana in 2007, mi-am luat cam 2 cursuri pe sesiune, un master in management.
Sotul a facut franceza de prin noiembrie pana prim martie, a primit o suma de bani (deci astia aici iti dau si bani sa le inveti limba) apoi s-a angajat in martie 2005 (deci cam la un an de la aterizare) la compania la care lucreaza si acum (nu suntem prea mobili). El a terminat management in tara, a inceput sa faca aici contabilitate, dar s-a lasat, au venit copii si nu prea a putut sa se tina de scoala.

Si cam asta e povestea noastra. Ce sa zic, un pic de sansa, un pic de cunoastere temeinica a limbii si totul poate sa decurga foarte bine. Ce imi place mie la Canada e ca poti sa-ti refaci studiile, fara sa mori de foame, ce nu-mi place- e ca nu-ti recunosc studiile mai deloc.

M-am intins cat o zi de post, ma duc sa ma joc cu Bambilici, nu mai vrea deloc singurel in legea lui, trebuie sa ne plimbam toata ziua sa atingem obiecte, sa le pipaim, sa le mirosim.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dedicut spune:

Gata, am pus si cartile de diversificare.

Operatia mai e si la mine rosie in unele portiuni dar nu ma doare deloc.

Frumoasa petrecere a avut Robert !

Azi iar mi-au venit si mie gandurile de duca . Mi-a spus sotul cat a platit ieri rata la apartament si mi-a venit sa ma impusc....sau sa-i impusc pe ei . Avem in franci, e dezastru....
Tot trag de el sa plecam de aici si el spune sa mai stam 1-2 ani....ce mai asteptam nu stiu....
Dar vad ca in pleaca tot fete super destepte, una mai tare ca alta!
Eu trag spre Europa, Canada mi se pare foarte departe si eu vreau sa mai vin des pe acasa.

Copilul meu este atat de frumos...Cum strange-n pumni radacini lungi si coapte de-asteptare.
Alexandru Stefan 18.01.2011

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxx26 spune:

LORI, ce frumos ca dupa mai mult de 3 ani se aduna fetele la vorba...Mi-am bagat nasul recent la sept-oct 2009 si am observat ca sunt mai putini de 10 mamici active. Si chiar ma gandeam - asa o sa fie si la noi oare?

_

Roxana
Mami fericita de printesa superba Catalina-Victoria 02.01.2011

Scrisoare pentru Catalina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocsanica80 spune:

am si eu un SZ (de fapt 2) ce scaune de masa respectiv de masina intentionati sa folositi? am vazut ca Lori si Mirela s-au orientat catre cele mobile, eu as vrea in schimb un scaun de bebe dar nu prea stiu care sunt criteriile dupa care ar trebui sa ma orientez;

Roxana mami de Maria-Sofia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorich spune:

da, roxx e frumos ! Intre timp ne-am "inrudim", poate ne si "incuscrim", mie mi-a botezat pe fifi mic, o prietena pe care am cunoscut-o acolo, si mai sunt si alte hihiih, cazuri, de prietenii adevarate, botezuri, petreceri de copilasi, facute impreuna, ce mai, eu am cunoscut oameni minunati acolo, ca si aici!

ocsanica eu de masina am Inglesina 3 in 1 I fix; daaar..pana la 11 kg nu schimbati mai scoica, ca treb s astea cu spatele la sensul d emers, apoi...cand faceti schimbarea e bine sa fie copilul mai mare (pe la 1 an asa) ca sa alegeti ceva corespunzator. Eu eram destul de nemultumita de asta al meu, pt ca nu putea dormi, nu s einclina dleoc, ramane la 90 grade, si la 1 an si un pic ..era nasol, acum e perfect; in curand voi folosi centura masinii la el si in ultima faza se scoate si ramane doar o baza asa, inaltator.

Lori, mami de Robert din 9.06.2008 si maslinuta Ana Isabela din 14.01.2011

Cum mi s-au intamplat doua minuni, Robertsi Ana Isabela

Mergi la inceput

MADALINA- da, mai exista Odissea lui PAtrick, desi nu e asa de efervescenta ca asta, e si normal, mamicile majoritatea sunt la servici, vii obosita acasa, copilul te ia ca noua, joaca cu el, pai cand mai ai timp si de forum. Din pacate cam asa se intampla la toate Odiseele. EU intram si de la servici, dar cum vreau sa schimb serviciul cand ma intorc, cu ceva mai activ (am lancezit mult in postul pe care l-am avut, tocmai ca sa-mi fie mai usor, in sarcina si cat sunt copii mici) acum insa imi doresc si eu provocari cand ma intorc, sa-mi vad putin si de cariera mea. Deci sigur n-o sa mai am timp sa intru ca acum, incepand din martie la anul.

OCSANICA- eu am si scaun de sine-statator, si din ala care se monteaza pe unul mare. Ala de sine statator e asta:
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?VISuperSize&item=380339648673
L-am vrut cu rotile ca am parchet prin casa si il puteam cara de colo colo peste tot. (ba chiar il dadeam pe Patrick ca in carucior cu el, ii placea) Mi-a mai placut ca e crem, nu prea voiam sa ne incarcam cu toate culorile curcubeului ( hihihi, parinti denaturati, copiilor le place mai mult colorat...) Se inclina, sta si mai drept, si mai pe spate, poti pune si copilasi mai mici acolo. Insa eu l-am pus cand incepea el sa stea putintel in fundulet, dupa 6 luni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madalina_m spune:

Super frumos! Chiar mi-as dori sa tina si odiseea noastra atat!

Citat:
citat din mesajul lui Lorich

Da, MADA exista, acolo mi s-a facut galerie cand a venit Ana (adica si acolo)...acolo vb de probl de copii mai mari, mai mici, soti, joburi...ca aici; adev ca se scrie f putin acum, cu mamicile la serviciu, dar da. Si tot asa vom exista si noi pt cele ce veti trece la aventura nr. 2 .
uite aici:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=164536&whichpage=3

azi - galerie pt o mamica ce naste!!

Lori, mami de Robert din 9.06.2008 si maslinuta Ana Isabela din 14.01.2011

Cum mi s-au intamplat doua minuni, Robertsi Ana Isabela

Mami fericita de gogosel Razvan Petru (20 ian 2011) si cu ingeras sus in cer, Filip Andrei (27 nov 2008-11 dec 2008)
Cu ajutorul lui Dumnezeu, al Sf. Stelian si al Sf. Nectarie, de data aceasta sunt mamica

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Relusha spune:

Buna mamici de buburuze....

Robert sa cresti mare, sanatos, cuminte si sa te faci repede bine....

cites repede inainte de somn, la noi e seara deja (trecut de 22....) asa ca repede si pe viteza.....

ziki, condoleante...

ppisic, noi am umblat vreo 30.000 de km cu avionul, iar cu masina vreo 3.000, pe avion au dormit amandoi foarte bine, mai ales ca Dragos avea patut, recunosc drumurile lungi (12 ore)le-am parcurs pe noapte, iar cu masina, cam tot asa, dormea ca leganat, cam 3-4 ore faceam un drum.... mai greu a fost cu Radu ca el statea treaz si trebuia sa povestesc cu el, sa-i explic ce vedem pe geam si din astea, dar in mare a fost foarte bine.... saptamana trecuta am fost la mare, tot asa 3 ore cu avionul, super cuminti pe avion, iar la hotel nici nu au stiut aia ca sunt 2 copii in camera, noi inca papam doar laptic....

Irinukka, felicitari lui Patrick pentru ridicatul in picioruse.....

si noi azi am molfait la o necatrina.... nu a mai vrut-o Radu si i-a dat-o lui Dragos, asa ca l-am lasat sa molfaie la ea, era atat de scump cum scotea limbuta!!!

roxx, da asa e si operatia mea, linie continua, rosie si iesita in relief, nu am dat cu nimic, pe mine nu ma doare deloc....si car si 13 kg in brate (Radu)....

zumzu, Doamne ce sperietura, te intelg perfect, cand si-a spart Radu prima data buza si am vazut sange la el in gurita am zis ca mor....

lorich, multumim de tratatie....

trimit, ca Dragos face ochisori....
nopate buna...

Mergi la inceput

Azi bat recordul la scris pe forum, mai dati-ma afara!
mini SZ - Ce detergent de bebei cu piele sensibila folositi, fetele din Romania? Vrea mama sa se pregateasca din timp.

Mergi la inceput