Buburuze de Ianuarie - Februarie 2011(48)
Raspunsuri - Pagina 14
![](images/user_woman.png)
fragrant8 spune:
La multi ani Robertsone! Sa cresti sanatos si frumos si sa o fericesti pe mami!!!
La multe lunite Anais si Bogdan
simis - de te afunzi, mama? ti-e greu cu intoarcerea la lucru?
Mirela, Gabiv - cum se mai simt copilutii vostri azi?
Mirela - chiar a mers treaba aia cu imbracat copilul in rosu?
Lorich - asa te vrem, mami! mamica inteleapta.
o sa caut si eu aparat din ala de masaj, ca prea il laudati; celulita "diabolica" si la mine iar cremele sunt apa de ploaie acum...
Citat: |
Nu i greu de gasit un job in Canada? Ce faci pana iti gasesti un job? |
vasi, n-as putea sa-ti raspund cu un simplu da sau nu la prima intrebare; sunt o gramada de variabile care intra-n calcul;
statisticile zic ca sunt multe joburi disponibile, si ca vor fi inca si mai multe incepand cu 2013, cand o sa iasa la pensie multi din generatia baby-boomer.
dar acum stii cum e, intre statistici si experienta personala e o lume intreaga de posibilitati.
si depinde, ce tip de job cauti, daca vb macar una din limbile oficiale, daca esti dispus sa faci niste echivalari aici, daca i un dram de noroc...sunt multi de daca la mijloc.
la a doua intrebare -intre timp, multi invata fr si engleza; sunt programe de francizare f bine puse la punct; daca inveti fr la tp plin, primesti lunar o suma modica; altii intra pe ajutor social; altii se scolesc...
eu am sa iti zic ce am facut noi:
-am ajuns aici la sf sept 2004; cum am tocat rapid banii cu care venisem din tara si nici nu primisem inca numerele de asig sociala (fara ele nu te poti angaja), am intrat pe ajutor social. In vremea aia intrai pe social imediat ce faceai dovada ca ai epuizat banii din tara; acum trebuie sa astepti macar 6 luni pt a fi eligibil.
Socialul era in jur de 800 cad pt o fam fara copii; nu mori de foame, dar nici nu huzuresti cu banii astia.
am stat 2 luni pe social;
ne-am intalnit cu mai multi consilieri de studii de pe lg diverse universitati, ca sa vedem ce-am fi putut face cu diplomele din tara.
ne-a ajutat mult, pt ca ni se prezentau si statistici de pe piata muncii, cu joburi disponibile, si rata somajului pe diferite specialitati;
marius facuse arheologie medievala; ii trebuiau macar 3 ani de echivalente, plus doctorat aici si in final ar fi putut lucra in cercetare; dar posturi putine, ca deh...evul mediu cam subtire in canada
![](icon_smile_big.gif)
asa ca a lasat-o balta cu arheologie si a luat-o de la zero cu criminologia
eu cu engleza aveam nevoie de 2 ani de echivalari; programa la litere din tara difera de cea de aici mult, mai ales in cazul cursurilor de pedagogie si de literatura.
si eu oricum eram setata pe hr din tara.
am depus dosarele pt admitere la fac, si intre tp ne cautam joburi necalificate;
ne-am angajat cam la 2 luni dupa aterizare; marius ca vanzator intr-un petshop, eu asistent manager la o companie f mica;
am lucrat la astia tp plin pana la inceperea cursurilor, dupa care am trecut amandoi la tp partial pe tp studiilor.
la terminare, marius a dat un concurs pt un post la guvernul provincial; eu am obtinut un post permanent la firma la care mi-am facut stagiul;
ce sa zic, au fost si zile in care am regretat venirea in canada; ma simteam singura, al naibii de obosita si nu vedeam luminita de la capatul tunelului; au fost si vremuri in care eram pe sponci cu banii; am facut si un pui de depresie care s-a tinut scai de mine vreo juma de an.
dar acum, la o analiza retrospectiva, cred ca venirea in canada a fost cea mai buna decizie pe care am luat-o.
cam asta...ti-am vb de experienta mea, pt ca in cazul emigrarii nu sunt retete de reusita universal valabile; auzi de experienta lui x, y, z, citesti, te informezi, si iti schitezi un plan de bataie care sa se pupe cu interesele si stilul tau.
la mine, a alege sa emigrez a fost echivalent cu a alege sa fiu un peste mic intr-un acvariu mare, decat un peste mare intr-un acvariu mic; nu am realizat pana nu am venit aici ca in romania eram un "peste mare", si asta nu pt ca aveam cine stie ce situatie materiala, nu! eram un peste mare pt ca aveam un capital social pe care aici ti-l construiesti greu, in timp.
asta a fost "my way" in canada; dar nu e in nici un caz "the way"
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/florintunde/florintunde.jpg)
florintunde spune:
La multi ani ROBERT!
Sa cresti mare si voinic ,s-o ajuti pe mamica ta draga!
La multi ani bebei sarbatoriti
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Doloress/Doloress.jpg)
Doloress spune:
Superbe pozele, a avut o zi foarte frumoasa Robert! Lori tare bine arati, chiar asa obosita, mi se pare ca semeni cu o actrita, cu Hillary Swank parca? Dupa Ana ma topesc, efectiv. Nu stiu ce potiune magica ai tu acolo in burtica de se fac asa niste ochi la copii tai.
Mai dar la voi acolo toate educatoarele sunt misse?
E greu intr-adevar sa fii actor din asta ambulant, am un prieten care o face si pe-a clownul. Are perioade cand nu-l suna nimeni, e destul de instabil jobul. Si trebuie sa ai rabdare si sa-ti placa copii, ca altfel innebunesti cat trag astia mici de tine.
madalina_m spune:
Lucia acum, pentru ca piciu a crescut si are O TONA nu il mai pot plimba in brate in timp ce imping carutul. Asa ca ori ma asez cu el pe o banca si stam de vorba pana ii trec bazdacii, ori ridic scaunul in a doua pozitie si il las asa max 10 min pana se linisteste apoi il culc la loc, ori il ignor si il las sa se agite (daca e doar martait).
![](rugaciune.gif)
Cu ajutorul lui Dumnezeu, al Sf. Stelian si al Sf. Nectarie, de data aceasta sunt mamica
fragrant8 spune:
Lorich - ce faine pozele!!! mai mami, ai niste copii superbi; robert e un finut, iar ana are niste ochi....
auzi? da' ce indesat il pupa Norbert pe Robert tare-s dulci
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Lorich/Lorich.jpg)
Lorich spune:
Lucia Ana mai tuseste un pic, in rest..e cam la loc, acelasi copil angelic si deosebit de linistit si curios si frumos [cra cra] ; Robert... cred ca e 90% vindecat.
Doloress vai, sarumana...ce vorbe...nu am cum sa semana mama cu slabatura aia, eu am o fatza ca o luna plina... aa..cu ochii copiilor, tu ai facut ca mine cu aelita...ce ochi la trage si ea la copii!!
Tünde..vai, ce post de mare arta!!! Doamne, parca e o ilustrata pt copii..deci clar, salvez si imprim color ziua asta de azi de pe forum!!!
fragrant mama ce studii pe voi, pe tine si soatza...m-ai complexat pana in varful FIRULUI de par. creierasele voastre!
Lori, mami de Robert din 9.06.2008 si maslinuta Ana Isabela din 14.01.2011
madalina_m spune:
Lori super pozele, super distractie si nu in ultimul rand ce de cadouri!!!
![](rugaciune.gif)
Cu ajutorul lui Dumnezeu, al Sf. Stelian si al Sf. Nectarie, de data aceasta sunt mamica
fragrant8 spune:
Lorich - lasa mama complexele ca n-ai de ce; eu nu mai pun mare pret pe diplome: am intalnit multi prosti diplomati, asa cum am intalnit si oameni nescoliti care m-au eclipsat cu orizontul lor;
si oricum, eu cele mai importante lucruri in viata le-am invatat de la bunica-mea, care era semi-analfabeta;
Tunde - asa e; ai tu un talent la a posta urari colorate ce fura ochiu;
madalina_m spune:
Lori, Dolores am si eu o curiozitate: odiseea lui Robert si Patrick mai exista? Daca da, mai aveti timp sa intrati si pe acolo?
![](rugaciune.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Lorich/Lorich.jpg)
Lorich spune:
Da, MADA exista, acolo mi s-a facut galerie cand a venit Ana (adica si acolo)...acolo vb de probl de copii mai mari, mai mici, soti, joburi...ca aici; adev ca se scrie f putin acum, cu mamicile la serviciu, dar da. Si tot asa vom exista si noi pt cele ce veti trece la aventura nr. 2 .
uite aici:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=164536&whichpage=3
azi - galerie pt o mamica ce naste!!
Lori, mami de Robert din 9.06.2008 si maslinuta Ana Isabela din 14.01.2011