Despre relatia nora -soacra

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Citat:
citat din mesajul lui tibiuta

Ce va mai plangeti,nu va inteleg.Oare stiti ce inseamna sa nu ai la cine apela sa-ti lasi copilul, sau ce inseamna sa-l iei cu tine la servici si sa-l tii 8 ore prin birou? N-am nici soacra, nici bunici, si n-am bani nici de bona, si le invidiez dar ma si mir cum altii nu apreciaza ajutorul lor atunci cand vine si gratis.

Pai tocmai aici e buba, ca nu vine niciodata gratis Chiar daca nu costa bani (desi eu am o colega a carei soacra le cerea bani ca sa stea cu copilul lor, ca ea altfel era bona si castiga mai bine), cateodata platesti scump luxul de a-ti creste altii copiii ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellymer spune:

Exact, nu e chiar gratis.....cel putin la noi, pentru orice "sedinta de babysitting" facuta de soacra trebuie sa cotizam fara exceptie. Ma rog, nu cere chiar direct, dar aluziile sunt atat de clare incat sotul se simte imediat si pune banutii.Si nu, nu e in mare nevoie sau ceva....Eu nu voi intelege in veci, de ce simte nevoia de asa ceva, eu am stat ani de zile la bunici si nu s-a pus problema niciodata ca ai mei sa plateasca de fiecare data pentru ca bunicii aveau grija de mine.
Dar.....sunt oameni si oameni...sper sincer sa nu-mi treaca vreodata prin cap sa-i cer bani fiicei mele ca sa stau o ora cu copilul ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

pretul cel mai mare este psihicul obosit. Uite cum si cat ne plangem aici; nu mai zic ce atmosfera poate fi in casa, intre soti. Sunt cazuri in care datorita tensiunilor, racaielilor, unul/ambii parinti cedeaza, si se ajunge la separari si divort. Si asta e un cost, f. mare.

Si mai grav, e efectul asupra copiiilor. Copiii isi iubesc neconditionat parintii, bunicii, pe toti din jurul lor. Cand ii vad ca se cearta - practic sufletul lor se rupe. Cand mai asista si la strambe, minciuni, neincredere, lipsa de respect, oale trantite si pufnituri pe sub sprancene, perfidii marunte o sa ziceti, ganditi-va ca alterati psihicul si educatia copiilor pt totdeauna. Pt ca ei o iau ca o normalitate - le intra in subconstient, si cred ca asa se rezolva un conflict.

Nu ne intelegem - ura si la gara. Unii in stanga, altii in dreapta. E vorba de bani? sincer, toti de aici avem un nivel financiar oarecum ok, din moment ce avem si calculator, si bani de internet, si timp de pierdut. Ganditi va ca sunt familii cu salariul minim, cu unul din membri cu 2 joburi - dar sunt fericiti, impacati cu sine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Citat:
citat din mesajul lui tibiuta

Ce va mai plangeti,nu va inteleg.Oare stiti ce inseamna sa nu ai la cine apela sa-ti lasi copilul, sau ce inseamna sa-l iei cu tine la servici si sa-l tii 8 ore prin birou? N-am nici soacra, nici bunici, si n-am bani nici de bona, si le invidiez dar ma si mir cum altii nu apreciaza ajutorul lor atunci cand vine si gratis.

De cat sa-l las cu soacra-mea ... orice!
Am lasat-o 10 min la 5 zile (cat m-am spalat pe cap). A deschis usa la balcon si la camera sa se faca curent si a tras patutul in centrul curentului. Ca sa ma "invete minte" ca ii spusesem sa nu mai deschida caloriferul electric ca e prea cald in camera. Mi-a zis senina "pai n-ai zis tu sa nu mai stea in asa caldura".
Am mai lasat-o si a 2-a zi (da stiu, sunt de vina, dar trebuia sa ma duc sa-mi iau ceva de mancare) - cand m-am intors mi-a povestit ca i-a facut copilului niste lapte praf mai concentrat ca eu nu ii dau (san) suficient si ii e foame copilului. Cand am intrebat-o daca n-a si citit inainte ca laptele praf nu se da mai concentrat pentru ca poate face copilul blocaj renal doar s-a uitat lung la mine.

In concluzie: In a 3-a zi la soacra am plecat acasa. Venisem acolo dupa nastere sa ma ajute. Adica ea ma chemase si insistase, nu venisem eu de nebuna.

De atunci soacra nu are voie langa copilul meu nesupravegheata.
Eu nu vorbesc cu ea de vreo 7 ani.

Copilul are bona de la 3 luni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doinabita spune:

Nu stiu de unde sa incep???
Eu am avut noroc, am o soacra buna, nu am avut probleme de nici un fel cu ea. Numai ca... am o alta mare dilema: cum vedeti voi ca trebuie sa se comporte o soacra cu nora? va intreb asta fiindca de vreo 10 luni sunt soacra la randul meu. Inceputul a fost OK numai caci dupa ce s-au mutat la noi din Bucuresti, dupa ce nu am comentat in nici un fel NIMIC, nu am zis sa faci asta...asta niciodata...nu m-am uitat nici macar o data urat la ea...am incercat sa fac tot ce mi-a stat in putinta sa le fie bine, am protejat-o la maxim cand a ramas insarcinata, nu m-am bagat in discutiile lor pe care le mai aveau....si as putea sa insir multe...a plecat inapoi la Bucuresti cu fiul meu, mai are putin si naste...de o luna au plecat fara sa ne certam de loc, ma refer la eu cu nora(cu fiimui am avut discutii referitoare la plecatul in necunoscut cu nevasta gravida)si nici un telefon...nimic...
Va intreb dragelor: oare cand esti buna, nora te ia de proasta? asa de proasta???
Va mai intreb ceva caci sunt foarte trista caci imi e dor de ei rau de tot: voi cum veti face cand veti fi soacre? caci va trece timpul si veti fi intr-o zi! eu nu stiu unde am gresit
Cred un lucru: sunt si soacre ale dracu rau de tot dar sunt si nurori la fel. Parerea mea personala este caci subiectul e interesant si :" Despre relatia nora-soacra" si : "Despre relatia soacra-nora" va garantez! Eu sunt patita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Nu te supara pe ea. Probabil sunt tineri si e normal sa vrea un loc al lor, sa nu stea cu parintii. Mai ales daca ea e gravida isi doreste casa ei. Stiu ca nu e vina ta, dar e ceva absolut normal sa isi doresca cuibul lor. Acum e gravida, sunt tineri, mai uita sa te sune, asta este. Eu zic sa fi alaturi de ei cand au nevoie, sa te oferi fara sa-i sufoci si mai ales sa nu te apuci sa le faci reprosuri ca de ce nu te-au sunat, ca de ce nu au facut aia sau aialalta. Ei au viata lor acum. Multi parinti sunt atat de implicati in viata tinerilor ca uita sa aibe viata lor. Vezi de viata ta dar fi acolo in caz ca au nevoie de tine.

Asta intentionez eu sa fac. Asta au facut paritii mei. Si eu am avut o perioada, tot tanara casatorita si gravida cand i-am respins, nu mi-au facut nimic, nu eram certati, doar am simtit ca incearca sa se bage in viata mea (si nu o faceau), vroiam sa fiu independenta. Chiar si dupa ce am nascut am vazut ofertele lor de ajutor ca nu au incredere in mine ca ma descurc. Dupa o vreme, cand am simtit ca mi-am castigat recunoasterea ca adult independent si capabil sa se descurce, ne-am apropiat iarasi. Acum suntem foarte apropiati, i-am adus dupa mine in Australia , stau la 5 minute de mine si ne vedem zilnic.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doinabita spune:

Draga mea. nu sut suparata! sunt la momentul de fata distrusa! le oferisem caminul lor, separat, el avea serviciu bunicel.nu ii sufocam nici aici nici daca s-ar fi mutat cu casa lor.Numai ca...au lucrat "prin spate" minciuni, ascunzisuri...eu le oferisem sinceritate. Sa pleci in necunoscut...asa...sa ...nu stiu ce sa mai zic...dar aud acum de la persoana care ii erau apropiate ei multe si urate...despre mine...ma intreb : de ce? cum sa nu fiu suparata? a trecut o luna, suna doar pe tatal sau (fiul meu) si numai eu stiu ce am facut pentru ei, chiar si sa nu stie barbatul( caci nu era cazul) . Am "tinut" obrazul intins si mi-am luat-o rau de tot!Daca ati sti cat de rau doare...sufletul.Se spune ca ce nu te omoara te face mai puternic! sper sa ma faca mai puternica ...sau varianta doi ...
Koky imi pare rau pentru ce ai de indurat de la soacra ta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

Cum adica sau varianta doi? Daca vorbeste cu tatal si cu dvs nu, inseamna ca exista o explicatie si probabil este suparat cu ceva. Nu-i caut scuza, dar este explicatia cea mai probabila. Subscriu parerii/sfatului lui Bird: vine o vreme cand copiii trebuie sa isi ia zborul, stiu, suna a cliseu, in plus e dureros pt o mama. Dar asa trebuie sa se intample, asa e viata. Fetelor in cazul in care isi doresc ajutor cand le vine vremea sa devina ele insele mame, le vine mai la indemana sa apeleze la propriile mame. Asta e parerea mea, nu neaparat tin sa am si dreptate.
Probabil ca o explicatie face to face ar rezolva problema.
Nu as asculta ce spun terte persoane, poate doar cel mult cu o ureche. Nu intotdeauna sunt si bine intentionate, in plus mesajul dat mai departe este impregnat cu felul lor de a vedea lucrurile.
Daca au venit in casa dvs sa locuiasca, nu inseamna ca fiul si-a mai adus un tovaras de joaca. Ok, nora e gravida, corect e sa se tina seama de acest fapt, in special sotul ei sa tina cont, nu sa va faceti dvs "pres" ca sa nu existe discutii. In casa dvs sunteti stapana, ei sunt adulti, trebuie sa se comporte ca atare, nu sa le purtati de grija la doi. Respectul trebuie sa mearga in ambele sensuri. Si nu imi pare normal sa faci lucruri pe care de obicei nu le-ai face, care atrag frustrari interioare si nici sa astepti gratitudine pt ceea ce benevol ai infaptuit, poate chiar nesolicitat de catre cei asupra carora s-au indreptatat concesiile, atentiile...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

Citat:
citat din mesajul lui doinabita

Draga mea. nu sut suparata! sunt la momentul de fata distrusa! le oferisem caminul lor, separat, el avea serviciu bunicel.nu ii sufocam nici aici nici daca s-ar fi mutat cu casa lor.Numai ca...au lucrat "prin spate" minciuni, ascunzisuri...eu le oferisem sinceritate. Sa pleci in necunoscut...asa...sa ...nu stiu ce sa mai zic...dar aud acum de la persoana care ii erau apropiate ei multe si urate...despre mine...ma intreb : de ce? cum sa nu fiu suparata? a trecut o luna, suna doar pe tatal sau (fiul meu) si numai eu stiu ce am facut pentru ei, chiar si sa nu stie barbatul( caci nu era cazul) . Am "tinut" obrazul intins si mi-am luat-o rau de tot!Daca ati sti cat de rau doare...sufletul.Se spune ca ce nu te omoara te face mai puternic! sper sa ma faca mai puternica ...sau varianta doi ...
Koky imi pare rau pentru ce ai de indurat de la soacra ta.

Ajutati-l pe Dan sa mearga din nou !!! Avem TELEDON !!!

doinabita, fii mandra de fiul si nora ta. Sunt maturi. Sunt intarcati. Se descurca pe picioarele lor, au stabilitate, au autonomie, si puterea sa ia decizii mari, si sigure. Eu zic ca au evoluat cu mutarea lor in Bucuresti - acolo au sanse mai mari sa gaseasca un job mai bun, un spital mai bun si mai ales o scoala mai buna pt copil.
Gandeste te ca sunt X cazuri de tineri, carora parintii le cresc copilul, spala vasele, parintii platesc facturile ca uita, si cer bani de la parinti pt concedii etc. Gandeste-te la asta!!!
Cat de faptul ca suna pe tata, si sotul isi suna tatal. Pt ca are tel. in aceeasi retea si e ieftin

Ea e insarcinata in ultima luna? Eu la sf sarcinii nu puteam dormi, eram obosita, si trecusem termenul, si toata lumea ma suna si incepea "ai nascut? cand nasti? du-te la spital si interneaza-te! uite ca la scara vecina a murit una cu copilul in burta " etc etc etc. Nu mai aveam chef sa vb decat cu pers. care nu ma intrebau de burta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

Citat:
citat din mesajul lui doinabita

Nu stiu de unde sa incep???
Eu am avut noroc, am o soacra buna, nu am avut probleme de nici un fel cu ea. Numai ca... am o alta mare dilema: cum vedeti voi ca trebuie sa se comporte o soacra cu nora? va intreb asta fiindca de vreo 10 luni sunt soacra la randul meu. Inceputul a fost OK numai caci dupa ce s-au mutat la noi din Bucuresti, dupa ce nu am comentat in nici un fel NIMIC, nu am zis sa faci asta...asta niciodata...nu m-am uitat nici macar o data urat la ea...am incercat sa fac tot ce mi-a stat in putinta sa le fie bine, am protejat-o la maxim cand a ramas insarcinata, nu m-am bagat in discutiile lor pe care le mai aveau....si as putea sa insir multe...a plecat inapoi la Bucuresti cu fiul meu, mai are putin si naste...de o luna au plecat fara sa ne certam de loc, ma refer la eu cu nora(cu fiimui am avut discutii referitoare la plecatul in necunoscut cu nevasta gravida)si nici un telefon...nimic...
Va intreb dragelor: oare cand esti buna, nora te ia de proasta? asta e clasica asa de proasta???
Comentariu: ati avut discutii cu fiul, cu nora nu. Atunci de unde concluzia ca ea va ia de proasta, ca ea v-a dus fiul la Bucuresti?
Va mai intreb ceva caci sunt foarte trista caci imi e dor de ei rau de tot: voi cum veti face cand veti fi soacre? caci va trece timpul si veti fi intr-o zi! eu nu stiu unde am gresit
Cred un lucru: sunt si soacre ale dracu rau de tot dar sunt si nurori la fel. Parerea mea personala este caci subiectul e interesant si :" Despre relatia nora-soacra" si : "Despre relatia soacra-nora" va garantez! Eu sunt patita!

Mergi la inceput