Despre relatia nora -soacra

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ramiris

Citat:
citat din mesajul lui bird70
Nu pot sa inteleg cum nu se descurca mamele romance sa-si creasca copiii, ca prin alte tari femeile isi cresc copiii fara ajutor de la mama sau soacra si nici nu-s asa destepte, frumoase si 'ntelectuale ca romancele. Si nu inteleg cum nu se descurca sa faca curatenie, mai ales ca majoritatea locuiesc in apartamente minuscule.

Unele dintre noi n-au vocatie de martire, sunt mai lente, mai lenese sau pur si simplu aleg calea mai usoara daca au ocazia.
Eu asa am facut, profit de ajutor atunci cand mi se ofera si ma descurc singura atunci cand n-am de ales.
Nu cred ca are vreo relevanta ca mi-am crescut copilul singura, sau impreuna cu sotul sau ca ma ajuta toti cei patru bunici atata timp cat copilul primeste dragoste si e ingrijit cum trebuie. Poate pentru unele mame e un fel de titlu de noblete, o mandrie ca s-au descurcat fara ajutor. Unele mame nu concep "sa imparta" dragostea copilului, altele n-au incredere ca cei care le ajuta fac ce trebuie.

Eu cred ca e important sa alegi solutiile care iti usureaza viata daca ele exista. Pana la urma copilul castiga si daca are alaturi parinti senini, odihniti si impacati.

Asa ca una e sa nu te descurci si alta e sa alegi alternative mai avantajoase daca le ai la indemana.

ramiris, ai mare dreptate.
problema de care s-a legat Bird70 este ca sunt persoane care au ajutorul parintilor, si tot se plang ca nu se descurca sau ca uite ce i-a facut mama/soacra.
Problema e la faptul ca se plang si vaicaresc. Si pe mine ma sperie asta mai ales cand exista alternative. Bird70 prezinta cazul celalalt - cand nu are de ales.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicabo spune:

Asa e, este bine sa primim ajutorul cu "bratele deschise" atunci cand exista...
Acuma... fiecare familie cu ale ei.. cu parinti/socri...unii super, altii destul de ok, altii mai naspa...

Pe mine m-am cam deranjat zicerea asta: vaaai, dar cum nu ai timp pt curatenie, ca stai intr-un apartament mic, ce ai nevoie de atata ajutor? Si era vorba de ajutor platit, deci nu de la mama/soacra
Ca vaaaaai, stai acasa, cum n-ai timp? De parca tot timpul trebuie sa stai de smotruiesti daca esti in CIC.. Mai depinde ff mult de disponibilitatea sotului (timp, disponibilitate, mentalitati etc)

Eu una, am fost destul de mult in CIC* (3 ani jumatate), cu copii intre care este 1 an si 4 luni diferenta (am fost dintr-un concediu in altul), deci greeeeeu, la inceput alaptam, fetita cea mare era si ea mititica, treziri noaptea, iar ziua, DA, incercam si eu sa dorm daca dormeau amandoua in acelasi timp, in loc sa fac smotru, iar smotrul l-am pasat la o tanti platita. Atata am putut, atata m-au tinut puterile! Avand in vedere si problema mea la coloana...
*CIC = concediu ingrijire copil

In mesajul anterior scris de mine, am facut o greseala gramaticala, pt care imi cer scuze, nu mai editez...

Monica, mami de 2 : Andreea Ioana (11 iulie 2007) si Ana Maria (13 noiembrie 2008)

Povestea sarcinii si a nasterii Andreei

Povestea nasterii super rapide a Anei Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Mai, eu am vorbit de cele care se plang ca nu primesc ajutor de la parinti/socri desi sunt in putere. Una e sa fi bolnav sau sa ai o problema sau sa ti se ofere ajutor si alta e sa fi sanatoasa si sa te plangi ca nu vine soacra sa-ti spele chilotii si podelele. La fel daca iti permiti sa platesti pe cineva sa iti faca treaba in casa, e ok ca doar muncesti pe banii aia. Dar nu inteleg cum poate cineva sa spuna ca nu se descurca cu 1-2 copii sa faca curat si mancare intr-un apartament de 50-90mp mai ales cand nu lucreaza si nu are probleme de sanatate.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Eu cred ca am pierdut momentul in care se plangea cineva ca nu se descurca cu curatenia si mancarea si regreta lipsa ajutorului soacrei ...

Eu nu consider ca este obligatia bunicilor sa ajute la cresterea nepotilor, doar ca ma deranjeaza cand mi se promite ceva, ca apoi sa nu mi se mai ofere ... Cred ca asta a fost ideea, ca soacra s-a oferit sa creasca nepotul, iar dupa nasterea lui a "uitat" de promisiune si a ales sa ajute alt copil ...

Cel mai urat mi se pare sa faci diferente intre copiii tai si sa-i ajuti in mod diferit ...

Eu nu astept ajutorul soacrei, o mai las cateodata sa mi-l ofere doar ca un pretezt ca sa-si vada nepoata sau sa se simta utila, dar eu nici nu concep sa nu-mi ofer ajutorul atunci cand copilul meu va avea nevoie de el.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

am intilnit o romanca care are 4 copii de virste apropiate (din care 2 sunt gemeni). Copii sunt educati si bine ingrijiti.
Nimeni, absolut nimeni nu o ajuta.
Nu are femeie pt curatenie si nici ingrijit copiii. Sotul e plecat cu zilele din localitate. Face mancare, curat, ingrijeste de copii, scoala, se mai ocupa si de afacerea lui barbatu-so sa-i gaseasca comenzi pe net...
deci, se poate!

Nu inteleg de ce trebuie sa invinovatim pe cineva ca nu ne ajuta. fiecare ajuta pe cine vrea, cand vrea...
chiar daca a promis si nu trebuia. oamenii se schimba, situatiile se schimba.asta e viatza.
Burtocika nu se stie ce va fi cand si tu vei devenii soacra...asa ca nu mai promite.

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicabo spune:

Depinde, daca este mama de fata sau de baiat!

Citat:
citat din mesajul lui michelle-usa

Burtocika nu se stie ce va fi cand si tu vei devenii soacra...asa ca nu mai promite.
michelle

Monica, mami de 2 : Andreea Ioana (11 iulie 2007) si Ana Maria (13 noiembrie 2008)

Povestea sarcinii si a nasterii Andreei

Povestea nasterii super rapide a Anei Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Nici soacra-mea nu a fost interesata de copiii mei si nu a venit sau nu s-a oferit sa ma ajute. Nu mi-a trecut prin cap sa ma ofensez din cauza asta. Nu consider ca trebuie sa se implice in viata mea sau ca are vreo obligatie indiferent ce promite.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bely spune:

Asta cu ajutatul din partea mamei/soacrei nici eu n-o inteleg, sunt cazuri si cazuri nu acuz dar nici nu sustin ideea cu ajutatul din partea bunicilor. Pana sa raman insarcinata atat mama cat si soacra mi-au tot spus cand faci copil? raspunsul meu a fost tot timpul cand ma voi simti pregatita sa-l cresc.. normal ca amandoua aveau aceeasi vorba, in primele luni merg sa te ajut..desi una pe alta nu se cunosc de cat prin poze una sta la 4.000km, alta sta la 600km, dar instinct de "bunica" a fost sa promita ca ma vor ajuta. Normal ca atunci cand a ajuns momentul adevarului nici una nu a venit sa ma ajute dar sincer nici n-as fi vrut sa vina pt ca sunt de conceptie ca-mi pot creste,educa,ingriji copilul si singura, curatenie si mancare faceam printre randuri si totul a fost ok. Intr-adevar am avut ajutor si din partea sotului atat cat a putut el dar m-a ajutat la tot,incepand cu mancare,curatenie,calcat si stat cu copilul, lucreaza mult si pana seara la 19:00 dar ne-am descurcat singuri..si chiar sunt mandra de noi. Eu consider asa, e copilul nostru,noi l-am vrut, noi il crestem si-l ingrijim chiar n-am avut nici o pretentie sa fiu ajutat... fata noastra merge peste tot cu noi incepand de la cumparaturi la plimbari sau iesit la restaurant.. cel putin aici cam asa e.
Un off topic mic: anul trecut cand am mers in tara cu fetita mea de 11 luni pe atunci mi-au spus vreo doua cucoane ai copil, sa-ti traiasca si rapid incep..vaiii 7 ani esti legata, eu nici nu m-am prins macar si intreb senila de ce?..pai nu poti face nimica, nu poti iesi nicaieri.. noh, uite ca eu merg peste tot cu fetita mea inca din primele zile, in scoica, apoi in carucior,sau port bebe,apoi de manuta si uite asa ca suntem nedespartite din prima clipa si pt mine e cea mai frumoasa perioada
M-am cam intins, sper sa nu va fi plictisit dar eu chiar consider ca e cea mai frumoasa perioada cand avem copii chit ca nu e usor dar e frumos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana_Pos spune:

Esti legata? Adica....??? Eu chiar nu inteleg. Nu ai voie sa mergi undeva cu copilul 7 ani?

P.S. aberatii de Ro sunt la tot drumul. Nu vreau sa ma lansez, ca s-ar putea sa jignesc involuntar membrii care cred in 'vorbe babesti'. Una dintre preferatele mele: pana la botez (parca) sa nu ii tai unghiile copilului (), eventual i le rozi...

Ioana, mami de Patricia

Sa va traiasca puiutii, sa fie sanatosi si norocosi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ioana_Pos

Esti legata? Adica....??? Eu chiar nu inteleg. Nu ai voie sa mergi undeva cu copilul 7 ani?

P.S. aberatii de Ro sunt la tot drumul. Nu vreau sa ma lansez, ca s-ar putea sa jignesc involuntar membrii care cred in 'vorbe babesti'. Una dintre preferatele mele: pana la botez (parca) sa nu ii tai unghiile copilului (), eventual i le rozi...

Ioana, mami de Patricia

Sa va traiasca puiutii, sa fie sanatosi si norocosi!

michelle

Mergi la inceput