Despre relatia nora -soacra
Raspunsuri - Pagina 16
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Victoria_mami/Victoria_mami.jpg)
Victoria_mami spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ioana_Pos Desiree, era o gluma. A fost o reclama si a ramas o vorba care zice 'si marmota invelea ciocolata in staniol', prin care arati ca nu crezi ce ti se zice. ![]() Ioana, mami de Patricia Sa va traiasca puiutii, sa fie sanatosi si norocosi! |
Pai de-aia nu intelegeam...
![](icon_smile_big.gif)
![](icon_smile_big.gif)
_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella
![](fetita.gif)
Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Victoria_mami/Victoria_mami.jpg)
Victoria_mami spune:
citat din mesajul lui michelle-usa eu zic ca nu trebuie sa avem pretentii cand facem copii sa fim ajutati de parinti. iar daca nu suntem, sa ne suparam pe ei. fiecare ajuta pe cine vrea si cand vrea. nu trebuie sa ne bazam pe altii in cresterea copiilor sau ca ajutor in casa. chiar daca a facut greseala sa promita, omul se mai si razgandeste...doar nu e chiar batut in cuie. sa vezi cum e sa traiesti in alta tara si nimeni, absolut nimeni nu te ajuta nici macar 5 minute! vrei o legatura de patrunjel, pui copilul in masina si te duci sa-l iei...sau te lipsesti. asta e viatza! michelle |
Of, Michelle, de cate ori nu am zis eu asta pe DC si nu am fost luata in seama... Nici eu nu am pe nimeni sa ma ajute. Zilele trecute mi-a fost rau noaptea si dimineata l-am intrebat pe sot daca poate ramane acasa. Mi-a spus ca nu poate sa nu mearga in ziua aia, ca nu are nici un asistent de dimineata, poate pe la 2pm poate sa vina acasa. Am plans, ca nu credeam ca voi fi in stare sa am grija de Victoria. Dar, cand s-a trezit, am facut exact ce fac in orice zi obisnuita, ba mai mult: i-am dat sa pape, m-am jucat cu ea, am scos-o la restaurant sa manance de amiaza (ca la restaurant mananca mai bine decat acasa) si uite asa. Nu am sunat pe nimeni ca nu aveam pe cine. Toata lumea munceste. Si uite ca am reusit. De 3 ani o crestem oe Victoria numai noi doi. Sunt zile cand ne e greu, dar nimic nu e imposibil. Mai ales daca stii ca nu ai alte optiuni, faci un extra efort si se poate.
_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella
![](fetita.gif)
Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!
![](images/user_man.png)
Edip spune:
hahaha.. ce mi-ar placea sa citesc pe un subiect paralel parerile soacrelor despre nurori:)
in 15-20 de ani sau chiar mai putin fac pariu ca apare si subiectul soacrele despre nurori cu nurorile de azi in postura de soacre:)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/bird70/bird70.jpg)
bird70 spune:
citat din mesajul lui mari_paun ...din putinul pe acre il am a trebuit sa gasesc pe cineva care sa ma ajute 4 ore/zi, ca altfel o iau razna. macar imi face curatenie si imi calca, eu am grija de bb si gatesc... |
Nu inteleg, ai pe cineva care vine 4 ore/zi in fiecare zi? Dar ai casa mare nu asa
![](icon_smile_big.gif)
Nu pot sa inteleg cum nu se descurca mamele romance sa-si creasca copiii, ca prin alte tari femeile isi cresc copiii fara ajutor de la mama sau soacra si nici nu-s asa destepte, frumoase si 'ntelectuale ca romancele. Si nu inteleg cum nu se descurca sa faca curatenie, mai ales ca majoritatea locuiesc in apartamente minuscule.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
![](images/user_woman.png)
cleo78 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui bird70
Nu inteleg, ai pe cineva care vine 4 ore/zi in fiecare zi? Dar ai casa mare nu asa ![]() Nu pot sa inteleg cum nu se descurca mamele romance sa-si creasca copiii, ca prin alte tari femeile isi cresc copiii fara ajutor de la mama sau soacra si nici nu-s asa destepte, frumoase si 'ntelectuale ca romancele. Si nu inteleg cum nu se descurca sa faca curatenie, mai ales ca majoritatea locuiesc in apartamente minuscule. Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper |
o problema mare in Buc. este praful. La 2 zile dupa curatenie minutioasa, la mine era praf peste tot, parchet, mobila etc.
A 2a este organizarea personala.
Problema se complica la mamicile care si lucreaza. Eu eram plecata 12 ore pe zi, datorita timpului pe drum, dus copil la gradi, la job stat 9-10 ore. Aveam casa cotet...niciodata nu reuseam sa fac curatenie peste tot.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/monicabo/monicabo.jpg)
monicabo spune:
ei, uite eu sunt una de aia care nu imi pot face curatenie singura, vorbesc de curatenie saptamanala...
Am probleme cu spatele, ma doare si nu pot face efort fizic prea mare, sau sa stau f mult timp in picioare (stat, nu mers gen plimbare). Or dat cu aspiratorul, carat galeti cu apa prin casa si sa stau aplecata cu carpa sa spal pe jos, eu pur si simplu nu pot. Si atunci, da, vine cineva sa ma ajute 4h/zi, o data pe saptamana, sa-mi faca curatenia "mare" saptamanala + grosul la calcat. Asta este, nu vad nici o rusine. Nu cred ca-mi ridica nimeni statuie daca ma apuc eu sa fac tot acest efort fizic cu riscul agravarii problemelor mele... Asta e...
Plus ca si eu sunt o persoaan ocupata, cu multe pe cap: 2 copii mici, de varsta apropiata, job, mancare, deranjul zilnic de prin casa, problemele mele care mai imi cer si repaus (da probabil daca stau 15 min jos, se considera ca in alea 15 min pot face nu stiu ce prin casa...ei eu nu pot si fac doar ce pot).
Or fi prin vest femei minune, care sunt de 3 x femeie, si le fac pe toate perfect. Bravo lor, eu nu-s in stare!
Bird, probabil Mari_paun cred ca la fel sa referit la acele 4 h/zi - probabil e vorba de 1-2 ori pe saptamana, nu zilnic.
In ceea ce priveste ajutorul din partea parintilor (la moedul general, ca-s parinti sau socri), acesta este desigur optional, nu sunt obligati sa ajute, insa nici sa se bage si sa emita pareri.. Cunosc exemple de parinti care nu ajuta, dar se baga, emit pareri etc...
Monica, mami de 2 : Andreea Ioana (11 iulie 2007) si Ana Maria (13 noiembrie 2008)
Povestea sarcinii si a nasterii Andreei
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Kitty/Kitty.jpg)
Kitty spune:
Bird70 poate daca citesti aici http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=159020 ai sa intelegi de ce are nevoie cu adevarat Mari_paun de ajutor, eu am tot respectul pentru ce face ea si stiu ca ii e foarte greu (nu cred ca realizez cu adevarat cat de greu ii este).
Fara suparare, asta e riscul sa generalizam.
Nici eu nu am avut nici un fel de ajutor si desi uneori mi-a picat rau, pentru ca pretentii din partea parintilor nostri existau (inclusiv pe plan material), tot nu mi se pare normala mentalitatea ca bunicii sunt datori sa isi lase viata personala si sa creasca nepotii, dar sunt cazuri in care este nevoie de ajutor si probabil ea e suparata ca persoana care i-a promis ajutorul nu i-l acorda.
Am intervenit pentru ca mi-ar parea rau ca Mari sa se simta ranita.
Imi cer scuze pt offtopic.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/bird70/bird70.jpg)
bird70 spune:
Nu am vrut sa ofensez pe nimeni, am folosit paragraful acela ca punct de plecare. Evident ca exista o gramada de situatii particulare. Nu e prima data cand aud de la mame din Romania ca au nevoie de ajutor de la parinti sau socri. Inteleg pe cele care lucreaza mult, dar cand mame care stau acasa au nevoie de ajutor la curatenie ...
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/monicabo/monicabo.jpg)
monicabo spune:
Bird70, tu insasi spuneai la un alt subiect ca si pe voi, la primul copil va ajutau parintii tai, ca mai lasati copilul la ei in zilele de weekend, ca sa mai respirati si voi, sa invatati, sa va mai faceti alte treburi, sa iesiti etc.
Deci banuiesc ca stii ca un bunic/a macar din cand in cand, face diferenta.
Chiar si mamele de stau acasa, poate mai au nevoie sa "respire" din cand in cand, sa iasa cu sotul, sa faca si altceva decat copil/copii si gospodarie 24 h/ zi, 7 zile/7
Monica, mami de 2 : Andreea Ioana (11 iulie 2007) si Ana Maria (13 noiembrie 2008)
Povestea sarcinii si a nasterii Andreei
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ramiris/ramiris.jpg)
ramiris spune:
citat din mesajul lui bird70 Nu pot sa inteleg cum nu se descurca mamele romance sa-si creasca copiii, ca prin alte tari femeile isi cresc copiii fara ajutor de la mama sau soacra si nici nu-s asa destepte, frumoase si 'ntelectuale ca romancele. Si nu inteleg cum nu se descurca sa faca curatenie, mai ales ca majoritatea locuiesc in apartamente minuscule. |
Unele dintre noi n-au vocatie de martire, sunt mai lente, mai lenese sau pur si simplu aleg calea mai usoara daca au ocazia.
Eu asa am facut, profit de ajutor atunci cand mi se ofera si ma descurc singura atunci cand n-am de ales.
Nu cred ca are vreo relevanta ca mi-am crescut copilul singura, sau impreuna cu sotul sau ca ma ajuta toti cei patru bunici atata timp cat copilul primeste dragoste si e ingrijit cum trebuie. Poate pentru unele mame e un fel de titlu de noblete, o mandrie ca s-au descurcat fara ajutor. Unele mame nu concep "sa imparta" dragostea copilului, altele n-au incredere ca cei care le ajuta fac ce trebuie.
Eu cred ca e important sa alegi solutiile care iti usureaza viata daca ele exista. Pana la urma copilul castiga si daca are alaturi parinti senini, odihniti si impacati.
Asa ca una e sa nu te descurci si alta e sa alegi alternative mai avantajoase daca le ai la indemana.
![](icon_smile_big.gif)
![](icon_smile_big.gif)
![](icon_smile_big.gif)