Despre relatia nora -soacra

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ioana_Pos spune:

[/quote]

Dar daca are si alte idei cu care nu esti de acord (si banuiesc ca asa e), atunci va trebui sa gasesti pe altcineva sa stea cu copilul ... cum am fost nevoiti sa facem noi.
[/quote]

Cred ca asa va trebui. Inca nu m-a zgariat pe retina cu chestii majore, dar tot sunt maruntisuri care ma deranjeaza. De ex ii spune fi-mii 'maimutica', desi am rugat-o sa nu ii zica asa. S-a scapat de fatza cu mine si i-a zis de cateva ori, ceea ce ma face sa cred ca ii zice in continuare in rarele dati cand o las pe fata la ea.

Stiu ca sunt motive nu foarte importante, dar... offff.

Ioana, mami de Patricia

Sa va traiasca puiutii, sa fie sanatosi si norocosi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Trebuie sa faci diferenta intre maruntisuri si lucrurile cu adevarat importante ... Pt ca sa stii ca nici cu bona n-o sa-ti fie usor, in primul rand e greu sa gasesti pe cineva de incredere, si dupa ce l-ai gasit, tot va trebui sa faci compromisuri ca sa n-o pierzi ...

Uite de exemplu, eu luni ma duc sa nasc. Am apucat si i-am promis bonei ca in august e libera, ca o sa fie si sotul acasa si am zis ca ne aglomeram prea multi, si cu bb nou-nascut ... Si mi-am dat seama ca as avea nevoie de ea luni-marti-miercuri, pana ies din spital, ca sa stea cu cea mare, sa nu apelez la bunica. Din motive foarte clare, pt ca m-am muncit 2 luni sa o conving sa-si accepte surioara, si cum s-a intalnit in week-end cu bunica, cum a venit plangand sa-mi spuna ca ea nu mai vrea nici o surioara, ca buni o s-o iubeasca mai mult decat pe ea
Si bona imi spune senina ca ea nu poate, ca si-a facut planuri (nu pleaca din Bucuresti, doar de facut cumparaturi, mancare etc.) Dupa ce eu o s-o platesc o luna DEGEABA !

Asa ca ... repet, daca nu sunt chestii majore, peste cele minore mai treci, ca si cu bona nu e tocmai roz ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ioana_Pos

Dar ea te trateaza ca pe fiica ei?

[/quote]

Siiigur ca da. Si marmota invelea ciocolata, impreuna cu soacra.

Ioana, mami de Patricia

[/quote]

Ioana, chiar nu inteleg mesajul...

_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:
citat din mesajul lui Burtocika

Trebuie sa faci diferenta intre maruntisuri si lucrurile cu adevarat importante ... Pt ca sa stii ca nici cu bona n-o sa-ti fie usor, in primul rand e greu sa gasesti pe cineva de incredere, si dupa ce l-ai gasit, tot va trebui sa faci compromisuri ca sa n-o pierzi ...

Uite de exemplu, eu luni ma duc sa nasc. Am apucat si i-am promis bonei ca in august e libera, ca o sa fie si sotul acasa si am zis ca ne aglomeram prea multi, si cu bb nou-nascut ... Si mi-am dat seama ca as avea nevoie de ea luni-marti-miercuri, pana ies din spital, ca sa stea cu cea mare, sa nu apelez la bunica. Din motive foarte clare, pt ca m-am muncit 2 luni sa o conving sa-si accepte surioara, si cum s-a intalnit in week-end cu bunica, cum a venit plangand sa-mi spuna ca ea nu mai vrea nici o surioara, ca buni o s-o iubeasca mai mult decat pe ea
Si bona imi spune senina ca ea nu poate, ca si-a facut planuri (nu pleaca din Bucuresti, doar de facut cumparaturi, mancare etc.) Dupa ce eu o s-o platesc o luna DEGEABA !

Asa ca ... repet, daca nu sunt chestii majore, peste cele minore mai treci, ca si cu bona nu e tocmai roz ...

Nu te supara, dar gresesti. Tu deja i-ai spus bonei ca are o luna liber, femeia si-a facut planuri (indiferent ce, chiar daca ar fi sa stea la tv toata ziua) si acum esti suparata pe ea ca nu vine sa aiba grija de fetita si te plangi ca o platesti o luna degeaba... nu e corect.

_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mada spune:

In principiu, da, nu e corect, dar avand in vedere situatia... Ar fi putut 2 zile sa vina sa stea cu cea mare si recupera 2 zile in septembrie.
Putina bunavointa nu face rau nimanui, mai ales cand probabil stie ca nu aveti incotro.

Ilinca si Rares

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Citat:
citat din mesajul lui Desiree2002
Nu te supara, dar gresesti. Tu deja i-ai spus bonei ca are o luna liber, femeia si-a facut planuri (indiferent ce, chiar daca ar fi sa stea la tv toata ziua) si acum esti suparata pe ea ca nu vine sa aiba grija de fetita si te plangi ca o platesti o luna degeaba... nu e corect.

Stiu ca TEORETIC nu e corect, dar practic i-am oferit compensatie pt zilele respective, i-am spus ca ii dau liber miercuri - joi - vineri, pana sa nasc, deci daca chiar nu avea nimic urgent de facut, ar fi putut profita de zilele respective.
Intotdeauna cand mi-a cerut o zi libera (si nu au fost chiar putine) i-am dat, chiar daca asta insemna sa-mi schimb eu planurile, nu i-am tinut cont niciodata de orele plecate mai devreme, n-am pus-o niciodata sa faca nimic in plus, decat sa stea cu copilul ... nici macar jucariile nu i le strange ! Eu zic ca am fost super-ok ca "patroana" si sincer, ma asteptam sa ma ajute si pe mine cu astea 3 zile, ca nu se facea gaura in cer !

Asa, eu a trebuit sa apelez la tanti care imi vine la curatenie pt 2 din cele 3 zile, si voi scoate bani din buzunar suplimentar pt chestia asta ! Nu mai vorbesc de stresul de a-mi lasa copilul cu o persoana cu care nu este chiar atat de obisnuita, de parca asta imi lipsea in momentul nasterii

Irina (2006) si 38+ cu
www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai coase cineva goblen ?
www.dealemele.webs.com" target="_blank">cartile copilariei mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mari_paun spune:

Soacra mea mi-a promis inainte sa nasc ca va veni sa ma ajute, sa nu-mi fac griji ori planuri ca va fi disponibila
eeeei, si cum cumnata mea a ramas insarcinata la 3 luni dupa mine tot ea are intaietate adica cu mine soacra nu a stat nici o noapte , pe cand cu cumnata a stat 2 zile da si 2 ba. Poate ca sunt rea insa si eu am nevoie de ajutor , mai ales ca Ema ma solicita mai mult decat bb De multe ori am apelat la vecine pt anumite cumparaturi si din putinul pe acre il am a trebuit sa gasesc pe cineva care sa ma ajute 4 ore/zi, ca altfel o iau razna. macar imi face curatenie si imi calca, eu am grija de bb si gatesc...
asta e cu soacrele

Mergi la inceput

Desiree, era o gluma. A fost o reclama si a ramas o vorba care zice 'si marmota invelea ciocolata in staniol', prin care arati ca nu crezi ce ti se zice.

Ioana, mami de Patricia

Mergi la inceput

Burtocika, nastere usoara!

Ioana, mami de Patricia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

Citat:
citat din mesajul lui mari_paun

Soacra mea mi-a promis inainte sa nasc ca va veni sa ma ajute, sa nu-mi fac griji ori planuri ca va fi disponibila
eeeei, si cum cumnata mea a ramas insarcinata la 3 luni dupa mine tot ea are intaietate adica cu mine soacra nu a stat nici o noapte , pe cand cu cumnata a stat 2 zile da si 2 ba. Poate ca sunt rea insa si eu am nevoie de ajutor , mai ales ca Ema ma solicita mai mult decat bb De multe ori am apelat la vecine pt anumite cumparaturi si din putinul pe acre il am a trebuit sa gasesc pe cineva care sa ma ajute 4 ore/zi, ca altfel o iau razna. macar imi face curatenie si imi calca, eu am grija de bb si gatesc...
asta e cu soacrele

BAZAR GENERAL PE DC
ajutati la terapia pentru Ema pe DC

Ajutati-ma sa inteleg lumea!
BLOG
http://www.autismromania.ro/ Doneaza 2€ cu un SMS la 877

Mari, mami de baietel dulce PETRU MIHAI (23.09.2010) si de bomboana EMA (25.02.2002)

eu zic ca nu trebuie sa avem pretentii cand facem copii sa fim ajutati de parinti. iar daca nu suntem, sa ne suparam pe ei.
fiecare ajuta pe cine vrea si cand vrea. nu trebuie sa ne bazam pe altii in cresterea copiilor sau ca ajutor in casa.

chiar daca a facut greseala sa promita, omul se mai si razgandeste...doar nu e chiar batut in cuie.

sa vezi cum e sa traiesti in alta tara si nimeni, absolut nimeni nu te ajuta nici macar 5 minute! vrei o legatura de patrunjel, pui copilul in masina si te duci sa-l iei...sau te lipsesti. asta e viatza!

michelle

Mergi la inceput