Buburuze de Ianuarie - Februarie 2011(45)
Raspunsuri - Pagina 7
Lorich spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Magnetism79 Intreba cineva cum se conserva capsunile: uite asa: in casolete de plastic se pune un strat capsune un strat fin de zahar sau fructoza dupa caz, un strat capsune si tot asa...........la fel se procedeaza si cu mure afine zmeura coacaze.Eu am sii acum la congelator vreo 15 casolete cu mure, afine soi zmeura, is ca acum proaspat culese. Va pup Mami de Bogdanici Pogonici si pisicutza Teo |
vezi ca intreba Lumine de la Mladite. hihih
Lori, mami de Robert din 9.06.2008 si maslinuta Ana Isabela din 14.01.2011
piscotel2011 spune:
Hola!!!
Si La multi ani buburuzelor noastre si tuturor copiilor!!!
Revin. Pup
Dana, Mami de Piscotel, Ioana-Alessia (11.01.2011)
Foxy-le spune:
LA MULTI ANI BUBURUZE SI FRATIORI DE BUBURUZE! SA FITI IUBITI.
Ziki - ff frumos. dar sa stii ca nu mi s-a parut asa de ...inflamabil articolul. Oricum francezii sunt cam batuti in cap de felul lor, nu doar cu romanii. Al meu se chinuia sa se inteleaga cu ei cand avea treaba prin Franta...! Ce engleza? cum??? engleza?? vai , dar cum sa stim noi limba barbarilor alora cu care ne-am razboit sute de ani! Si sunt si in topuri rusinii la ospitalitate,na, ca sa stiti.
Si, ce, toti trebuie sa fim mandrii ca suntem romani? de ce? mie imi pare rau ca tara a fost acaparata de tigani, care ne-au si gonit de acolo.Mandria nu tine de foame si nici viitor nu-i face copilului.
Lorich - mie mi-a spus soacra-mea ca dupa primul dintoi apare iute si perechea! sa vedem, se face Kri iepurila de-a binelea?
Ce parere aveti de scaunele pt masa care se ataseaza de masa? sunt bune? parca nu-mi place ca nu are tavita in fata...
Anka- tenerife??Fain..
gata, plec la masa in pauza asta de juma de ora.
Doloress spune:
ANDUTA- sunt copii care dorm haotic, asa a fost Patrick pana pe la 1 an. El dormea haotic si ziua si noaptea. Apoi s-a stabilizat la 2 somnicuri, unul dimineata, unul dupa-amiaza. Dar inca sunt mici sa aiba chiar program fix.
LORICH – deci Ana nu e inca croitorasa cea viteaza cu 6 dintr-o lovitura, mai asteptam. Desi sa stii ca e mai bine sa iasa toti deodata. Lui Patrick i-au iesit toti de la 6 luni pana la un an. Si am scapat relativ usor desi am avut si nopti de cosmar. Finuta mea saraca se chinuie si chinuie si parintii, de la 6 luni, are 20 de luni acuma si tot mai are care ies. Si face urat, cu febra, diaree, nopri nedormite, la fiecare dintisor.
Raspuns la SZ- da, lui Kevin i se vad gingiutele umflate si albe de la 2 luni. Tot de atunci suge tot ce prinde (inclusiv intr-o seara l-am prins cu un ciorap murdar de-a lui fratelo - care nu serveste papuci prin casa si chiar iese cateodata si afara in ciorapi- care nu stiu cum de l-a uitat chiar pe langa gura lui Kevin!) Dar a zis doctorul ca e normal si ca pot sa treaca si 6 luni pana apare primul dinte. Si uite ca are 4 luni si nici urma de dintoc.
Sanatate multa lui Robertone, mai dar el chiar strange toti viruseii...
Zaharul si sarea sunt de evitat pana la un an in alimentatia bebelusilor. Zaharul nu aduce nimic bun. Cand ma pocneste pofta de dulce mai nou deschis site-ul asta:
http://www.rheumatic.org/sugar.htm
ZIKI - si mie imi place hoinareala la greu, or fi radacinile mele de nomad, poate m-ai vazut in poze ca sunt mai colorata asa. Am un dor de duca... Cand vad un avion pe cer ma apuca plansul ca mereu vreau sa fiu in el. Aeroporturile ma fascineaza, sunt locurile mele preferate, niciodata nu m-am plans daca am avut escale mai lungi. Oricat as fi de obosita, cel mai bine ma simt cand calatoresc. Cu copii sau fara, nu conteaza.
Sufar acuma la greu dupa plimbarile mele solitare, inainte de copii imi luam bicla la spinare in fiecare week-end, o carte, ceva de rontaiala, o sticla cu apa si pana seara nu intram in casa. Cand a aparut Patrick am agatat bicla in cui din pacate. Mi-e frica sa-l pun acolo si sa-l car dupa mine, acum oricum e prea mare. Dar n-am renuntat, luam copilul in carut si mai cu autobuzul, mai pe jos si tot o taiam de dimineata pana seara. Acum cu doi e mai greu. De aceea ducem mereu munca de lamurire cu tati care e un lenes si jumate. Eu ii zic ca daca il lasi sa faca ce vrea el, in fata calculatorului, peste 80 de ani tot acolo il gasesti.
Francezii- si eu ii gasesc cam fanfaroni, aici avem multi.
ANKA- lasa mami ca o sa te descurci si fara toata recuzita. Eu i-am sterilizat suzetele de vreo 3-4 ori. Succes si distractie placuta! Are dreptate LORICH - profita ca sta cat de cat unde-l pui. Sa vezi ce fain o sa fie perioada "musca fara cap" ca eu asa ii zic cand alearga in toate directiile.
DE_EA - si voua drum bun! Eu ii luam mereu antitermic (nu stiu ce se da la voi, nurofen parca), serul de nas, Oscilococcinum si Camilia cand avea probleme cu dintii si cam atat. Acum ca a crescut, am in plus o trusa speciala pentru zgarieturi si julituri ca e maestru la asta - unguent cu antibiotic, plasturi, apa oxigenata.
ADRIY- si la noi functioneaza numai Stelatopia pentru dermatita. Din pacate, cum indraznim sa o schimbam, cum ii reapar bubitele, mai ales iarna, si cum aici sunt 6 luni de iarna...Asta este, o luam in continuare, desi si aici mi se pare scumpa. Slava Domnului, pana in prezent Kevin nu are semne de dermatita. Dar l-am sapalat din prima cu ceva bio si in plus - l-am spalat mai rar, chiar de doua ori pe saptamana numai. Eu continui sa cred ca spalatul des nu ajuta deloc pielea sensibila. Insa la Patrick nu avem ce face, trebuie sapalat in fiecare zi ca se muradreste rau la gradi, acum il dam si cu crema de soare in fiecare zi, deci asta este situatia.
BUNI LENUTA - ce parere aveti de caldurile astea? Cam brusca trecerea de la frig, la cald, nu-i asa?
Ne laudam si noi cu un pui de canicula, din aia umida, azi stam in casa ca mi se pare prea cald si umid. Am dormit cu aerul conditionat la maxim, Kevin vad ca e rau tare de caldura, in ultimele doua zile a plans cat n-a plans el in 4 luni. Asa e cu cei nascuti iarna, si taica-su e la fel.
GABIVALCEANU- ma gandeam la tine aseara cand imi muscam buzele sa nu-l scutur pe cel mare, incercam sa adorm una bucata Kevin marait foc, care era obosit mort si nu putea adormi si tocmai cand sa inchida ochii a venit fratelo cu o trompeta direct in timpanul copilului. Nu pot sa-ti zic cuma tresarit, ce buzita si ce urlete a tras. Ma scoate la pensie Patrickul, eu nu inteleg cum la gradi e cel mai cuminte copil si acasa ne duce la nebuni in curand. Sper ca timpul petrecut cu noi in vacanta sa-l mai schimbe, acum mi-a si zis ieri ca e suparat pe viata ca el merge la gradi si Kevin sta cu mine. Offff, il inteleg si pe el, dar sincer cu amandoi acasa sigur as lua-o razna.
adryiii spune:
Foxy noi scaun care se prinde direct de masa avem, de la Igesina. Nu stiu dc e bun ca suntem inca mici. Mamica care mi l-a imprumutat a fost multumita de el.
Lorich spune:
Doloress
Foxy da, asa apar in perechi, 2 cate 2. Sper doar atata nu 2 cate 8 (ca aia 6 sunt umflati doar sus)..in fine, sa iasa cand or dori, ca tot tre sa iasa.
Scaun care se fix la masa-e bun pt calatorii mai mult, eu asa, pt acsa nu l-as fi cumparat; dar cine stei..o fi bun; eu am testat unul cu Robert, avea 1 an si se cam catara in el cand nu mai voia papa.
Deea nu stiu daca s-a scris de med. pt burtica - biotics baby, smecta, ce-o mai fi + saruri hidratare si ceva anti vomitiv, daca e permis la varstele astea. INTREABA PEDIATRA, eu asa am facut la prima plimabare, i-am cerut ei lista si mi le-a dat pe categorii:
-febra
-cacaraie
-cacaraie cu febra
-soare ...de arsuri solare nu mi-a dat a zis ca sa nu auda de asa ceva.
-insecte (anti si dupa:gen fenistil gel, iar, reiau, nu stiu daca merg la 4-5 luni, noi aveam 1 an la prima pleacare mare, in Bulgaria)
Lori, mami de Robert din 9.06.2008 si maslinuta Ana Isabela din 14.01.2011
fragrant8 spune:
la Multi Ani, bebelusi! Sa cresteti mari, sanatosi si bucurosi!
ufff, veni vara si la noi, si dupa ce m-ati tot auzit plangandu-ma de frig, nici acum parca nu-i chiar bine, ne rupe caldura asta...cum o dai, tot nu-i bine
ieri am avut 33 grade; m-am aventurat eu dis de dimineata la cumparaturi si am venit pleostita toata acassa.
creca sophic a inceput deja diversificarea, ca LM se face IM (iaurt de mama) la temperaturile astea..
oricum, intre iarna si vara, eu aleg vara, cu toata canicula ei...
stia el ce stia nenea de-a zis ca iarna nu-i ca vara...
gata si cu momentul meteo...
ce-mi aduc aminte din ce-am citit...
gabiv- tre sa te pun in legatura cu al meu sot, ca si el presteaza agricultura bio pe un petec de pamant; studiaza serios problema combaterii daunatorilor pe cale naturala;
aici e f prost vazut daca iti lasi pajistea prada papadiei,(ca asta se-ntinde ca molima la vecini); mofturi;
ei, cand ne-am mutat in cartierul asta, nu aveam habar de eticheta pajistilor, si normal, bio-bio, papadiile au inflorit in voie, marius extaziat ca ce nebunie de galben avem im gradina, si nu intelegeam de ce vecinul din stg se tot oferea sa ne dea pesticide pt papadii (cand ele, dragele, erau asa de frumoase in toata galbeneala lor)
iar asta vara a cumparat 2 galeti mari de viermi albi, (nu stiu cum le zice), ca sa combata alti viermi daunatori si limacsii; astia albi erau un soi mai "crops friendly"...
plus flori buluc si e tare mandru de realizarile lui in ale horticulturii... eu il incurajez de la distanta si admir florile de la geam, ca daca ies in gradina ma lovesc alergiile in plina figura.
ziki - sa fie cu noroc planul vostru de duca; sa va iasa toate mai bine decat sperati;
Doloress spune:
FRAGRANT - deci exista si o eticheta a pajistelor, de retinut, pentru cand o sa avem si noi pajistea noastra! Am inteles ca cica degeaba ne tot chinuim sa iesim la iarba verde, ca peste tot pamantul e stropit cu tot felul de minuni ca sa iasa iarba cat mai verde posibil, de aceea cica printre jucatorii de golf impatimiti cancerul e in floare.
Cum o dai, tot nu-i bun.
Fetelor, vreau si eu sa fac un tort, desi am incercat unul de ziua lui Patrick care mi-a luat doua zile si la sfarsit arata de toata jena, am zis ca e prima si ultima data cand fac tort. Insa ma incumet din nou, pentru ziua copilului desi prevad ca tot eu am sa-l mananc. Si n-am decat 2 oua in frigider, vreau si eu o crema fara ou sau numai cu 2 oua. Blatul l-am rezolvat, fac blat din gris cu lapte ca imi iese tot timpul Deci, aveti ceva idei de creme fara ou?
lenuta8 spune:
Dolores, asa-i cam brusca trecerea de la 10 grade, cat erau vineri, si ieri 37 !
De temp. mari sunt obisnuita, in Bucuresti au fost si 39, dar umiditatea-i mare aici. Ieri pe la 15 am vrut sa ies in gradina sa plivesc. Doar am coborat scarile la terasa, cand am vazut ca ma sufoc, am zis pas si am taiat-o in casa la joaca cu Sophic!
Am iesit la plivit la ora 18,30. I-am pregatit pt. diversificare legume eco lui Sophic- spanac, peste o sapt. cred ca ne bucuram de prima recolta, salata( pe care ne-o mananca melcii fara cochilie ), rosii, sfecla rosie, ridichi, patrunjel, dovlecei,ceapa, etc.
Apoi am stat de la 20 la 22 pe terasa cu totii, ca era placut-28 grade, si ne cantau mierlele!!!
E mai rau ca peste 10 zile decolez !
Gabi mii de tie si printeselor tale !!!!!!!!!
fragrant8 spune:
andutza - program n-avem nici la somn, nici la papa; totul e o continua surpriza cu sophic sunt zile in care are 4-5 sieste scurte, altele in care are numai 2-3;
Stelatopia a mers si la noi, la iritatiile de pe corp; dar aia din jurul gatului nu a trecut decat cu cortizon; si reapare la 3-4 zile iar; si eu iar incerc o vreme cu stelatopia, iritatia se extinde, se face rana vie, apoi iar cortizon;
ma enerveaza ca am aplicat cortizon in 4 reprize pana acum, chiar daca e el de numai 0.5%...am intrebat 3 dr, si acelasi raspuns: cortizon si ca o sa ii treaca pe la 1 an
Doloress - citit ce zice tanti aia Nancy-nu-mai-stiu-cum despre zahar; si de acord cu multe, dar....sugar can lead to alcoholism??!!!
pai cum vine treaba asta? bagi o cioco mare si numa asa iti vine-o pofta de-o cinzeaca?
eu cred ca s-a straduit prea tare ca sa-i iasa cele 146 reasons ...