Buburuze de Ianuarie - Februarie 2011(39)
Raspunsuri - Pagina 3
luciact spune:
anka chiar ca esti super funny,
chiar fetelor, am si eu o intrebare , sondaj, curiozitate
cu ce aveti de gand sa va dotati sau poate aveti deja in vederea diversificarii...ma refer la blendere, roboti, razatori., etc
mamicile cu experienta...help!!!
vasilasanita spune:
Anka circumferinta la noi la capusor e 42 cm la 4 luni.
Poate sa difere KK la bebe dupa vaccin sau sunt eu de vina ca am mancat inghetata, 2 guri doar???
Dumnezeu ne-a binecuvantat cu Stefan (12.01.2011) !
Shines spune:
Mirelush..bafta la examen
Monica..sa-ti traiasca printesuca,sa fiti fericiti
La Multe Lunite sarbatoritilor de azi ! sa fiti sanatosi,sa cresteti mari si frumosi
Nici eu nu ii dau sucuri lui edi..direct fructul bagat in robotel si facut pasta..orice fel de fruct.
cu supa la fel..nu i-am dat zeama chioara in care au fiert legumele,i-am mixat direct putin morcov si albitura in supa..cat mai lichida,apoi tot mai groasa.
legumele le fac mai mult in abur,in orice caz nu doua ore ci pana se inmoaie.
sta sa pape in leaganul care se face si scaun de masa,nu perfect in fund ci usor aplecat spre spate.
sau in carut cand nu vrea in leagan..il mai plimb cand face scandal.
pentru bebe (nu neaparat,le aveam de multi ani) am mixerul www.domo.ro/Electrocasnice/Aparate_mici_de_bucatarie/Mixere,_blendere/Braun/Mixer_vertical_Braun_MR570" target="_blank"> asta ,este o minunatie,foarte practic si face orice.
pentru fructe am www.domo.ro/Electrocasnice/Aparate_mici_de_bucatarie/Storcatoare_de_fructe,_citrice/Philips/Storcator_de_fructe_Philips_HR_1821" target="_blank"> asta ..este mic,usor de curatat,stoarce f bine..chiar si fructele tari..cum e morcovul.
mai am pentru el o oala de fiert sub presiune,mica..cat pentru legumele lui..care se poate baga si la cuptor..se fac mai mult in abur si se pastreaza mai multe vitamine.
am castronele si lingurite,diverse marimi si modele.
canutze cu supapa anticurgere.
recipiente pentru pastrarea papicii in frigider sau cand esti in deplasare.
si cam atat.
revin daca imi amintesc ceva.
EDIT : eu am varianta mai veche a mixerului,are doar castronelul ala separat de mixat,unul mai mare si un pahat inalt pentru blenduit.
Simo - mamica de pui scumpi , Camelia(2002) si Eduard Matei(2010)
madalina_m spune:
Neata buna!
ANKA esti tare nostima. bubu mancator de morcovi. Ti-au raspuns fetele mai experimentate ce iti trebuie pt diversificare ca eu nu stiu. Ma sperie subiectul. Il mai tin o luna pe lapte ca mi se pare mult mai usor.
ANDUTA si eu am o prietena care lucreaza in asigurari si m-a intrebat daca vreau sa discutam. Pana nu reiau serviciul nu ma pot gandi la nimic de genul ca nu fac fata financiar. O sa ii fac ceva dar nu stiu inca, probabil de studii.
La multe lunite tuturor sarbatoritor de azi! Multumim de tratatie Monika.
Cu ajutorul lui Dumnezeu, al Sf. Stelian si al Sf. Nectarie, de data aceasta sunt mamica
bebelu86 spune:
helloo
iar nu am mai dat p aici k am avut o groaza de treaba. acu am luat o mica pauza sa va citesc si fug iar sa termin curatenia. asta k doarme buba.
bai nene..buba mea dc doarme ziua bn, doarme si noaptea cat de cat. are o trezire p la 3-4 si dupa la 7 e in picioare. ieri..nu a dormit mai deloc. si am zis gata, pica rupta noaptea, de unde????? s-a trezit lafiecare 2 ore, iar la 6 ne-a dattrezirea. abia am convis-o sa mai doarma o ora k eram rupta de oboseala.
noi tot constipate suntem. avem deja 3 sapt si nici un semn de imbunatatire am incercat cu ceai de musetel simplu, nu vrea, am zis k o pacalesc si ii pun in lapte, nema.scuipa. i-am luat de la humana un fel de lp care se pune in lapte, cica ajuta sa regleze tranzitu, cum simte k are ceva in plus laptele, nu mai mananca. facem ce facem si tot la termometru sau supozitor ajungem. si ea nu a avut niciodata probl cu kk. facea singurica de dim si uneori si la pranz o data.acu...pana nu vin ajutoarele, nici k face ceva.
sincer..ma gandesc sa ii bag si ceva suculete de ceva, poate o ajuta, dar de care?? nu e prea dvrm tinanad cont k pana la 4 luni a papaat doar lm?
indemnizatia nu mi-a ajuns nici acu, nici alocatia. desi am depus dosaru la inceputu lu feb. o sa mai incerc azi sa vad poate avem noroc.
caciulita nu purtam nici in casa nici afara. in casa avem tricou si pantalonasi. si afara p langa asta ii mai pun o bluzita ff subtire.sau doar body cu maneca lunga subtire.
altceva...nu imi mai aduc aminte ce trebuia sa raspund.
fug la treaba si la urm pauza incerc sa mai intru
Dumnezeu ne-a binecuvantat cu minunea Natalia Maria (30. 12. 2010)
Spor la shoppinguit!!!
SMS 874 - Doneaza 2 EURO pentru reamenajarea si dotarea Sectiei de Pediatrie a Spitalului Fundeni
mirela2 spune:
eu am robotul www.domo.ro/Electrocasnice/Aparate_mici_de_bucatarie/Roboti_de_bucatarie/Philips/Robot_de_bucatarie_Philips_HR7775_slash_00" target="_blank">asta
o oala mica sub presiune mi ar trebui si mie si as mai vrea un blender din cel variata
in rest folosesc cutiutele de la avent pt (cele in care stocam si LM) lingurite de silicon, deocamdata
tre sa iau canite cu cioc ca sa invatam sa bem si apica
suculete nu le am dat decat de 3 ori, e 2 ori cu lingurita si o data cu bibi, dar numai Robi a supt la bibi
razvi l a refuzat
azi au halit 180 g de piure, mai mult robert
parca s a nascut flamand copilul asta
revin, strica tacsu
mami cu motaneii Razvan si Robert (26.12.2010) si mami de Vlad (12.12.1999)
colacei de inot pentru bebelusi
roxx26 spune:
Neata fetele!
LORI, bafta la vaccin, o sa fie bine, nu-mi fac nici o problema cu Ana!
MIRE, bafta la examen! De acord cu ce au zis fetele cu pastilele! De ce nu incerci tu un South Beach combinat cu Montignac (South Beach e doar puuutin mai dura la inceput, in rest e tot p-acolo), e mult mai sanatos si mai de durata procesul de slabire. Si sa-ti iasa din cap ca nu slabesti decat cu pastile, nu este adevarat! Pupam mami studioasa si motaneii simpatici!
ASigurare pt domnisoara - da, avem in plan, din pacate vremurile sunt de kko si nu suntem in stare nici macar alocatia sa i-o punem deoparte deocamdata...
Instrumente pt diversificare: eu o sa-mi iau doar un steamer, oricum era de mult in plan, in rest blender am si oricum sper sa nu fie nevoie de piureuri si sa ne iasa treaba cu autodiverisificarea.
VASILASANITA, ma bucur ca Stefan s-a comportat bine la vaccin! Si nu, inca nu am comandat salteaua...
LA MULTI ANI SARBATORITILOR ZILEI!
_
Roxana
Mami fericita de printesa superba Catalina-Victoria 02.01.2011
Scrisoare pentru Catalina
Botezul Catalinei
florintunde spune:
Hop si Io
multu de cafa
Lori;inca o data bafta la vaccin.Tie multa sanatate!
Eu am dat alaltaieri o portie de LP.Am zile cand raman fara laptic sau pur si simplu nu are rabdare sa traga de tzatza pana vine laptele..dehh..nu pot sa servesc direct in farfurienu-i place muncitul pt laptic
Diversificare;unde a ramas vesnica manacarica de bebe mar cu biscuite?abia astept sa mananc din ea..
nu vreau sa folosesc blenderul..marea greseala la Mario..n-a vrut nici la un an sa mestece mancarea..o sa abordez alta metoda..nush care dar nu blender..never ever!
Mirela;bafta la examen!
Indemnizatia-nici la mine nu a ajuns inca..vreau baniiiiiiii!
La multi ani sarbatoritilor!
Maria Clara /Marie Lorelei /Alex Stefan /Matei Nectarie /Antonia Luiza
----------------------------------------------------------
Tunde
-mamica fericita de printesuca Sonia-Diana 10.02.2011 si de barbatel Florin Mario 04.03.2004. Doamne ajuta
Lorich spune:
Am revenit!
Inca o data traiasca slingul; ne-am dus cu taxi si ne-am intors cu sling+autobuz.
Fifitza are 7 kg si 67 cm, "inteligenta" 42,5 cm.
E super bine per total, dar a luat cam putintel, intr-adevar in ultima luna... exact cum simteam eu... suge mai putin, cica sa mai insist cu sanul 2-3 minute, dar ea nu o stie pe Ana! Daca ia putin si luna asta cica sa bag niste cereale...neah...nu-s de acord, adica de ce sa-i dau, ca sa dea bine la grafice, sa o ingras cu amidon??? Ea arata super bine asa, o las, daca ia <400g poate incep diversificarea la 5 luni, cu fructe, legume, carne...ce-i aia sa-i dau cereale ca sa se ingrase...are totusi 7 kg.
Asa...imi da schema diversificare - sa lesin cu sucul de porto+mar, ca tot vb cu Loutzy zilele trecute, si tonneee de cereale; in fructe, in lapte, in legume. Sunt de acord, papa bebe mai bibe, insa stiu ca fructele treb papate singurele si inainte de alte alimente pt o digestie buna. Deci...no thanks !
Am facut vaccinel, a plans exact o secunda, fata curajossa!
Am facut si ROTARIX, cica e plin Alexandrescu de copii cu rotavirus, eu una nu risc. 600 lei, scurt, de a treb sa plec la ATM..grele vremuri
Tunde "clasicul mar cu biscuite" tre sa fie fara gluten macar pana la 7-8 luni.
Nu mai stiu ce maoi voiam sa zic...am baut un ceai de lactatie si o tai spre luat Robertelul! Si SLING RULZ!!
Lori, mami de Robert din 9.06.2008 si maslinuta Ana Isabela din 14.01.2011
anka-maria spune:
Fetele, saru'manusitile pt. info, maine dau iama in magazine dupa unelte de diversificare.
Sunt de acord cu tine Lorich legat de sucuri si cereale!
Astia acilea nu mi-au dat nici o schema, nika. Cica sa incep sa dau fructe. Nici o explicatie cum, cat. Io am zis ca vreau sa incep cu legume, tanti aia a zis sa fac ce vreau io, numai sa nu astept foarte mult ca intre 4 si 6 luni e usor sa introduci lingurita, mai tarziu s-ar putea sa fie mai greu. Creca' m-a vazut cu privirea inteligenta si a zis ca ma descurc singura ca doar is fata desteapta. Vai de saracu' bubu!
Apropo de masuratori, noi la 4 luni si 1 sapt. avem 7,350 kile si 65cm si suntem spre limita de sus cu greutatea. 7 kile nu e deloc putin deci nu inteleg nevoia de a introduce cereale deja.
Acilea o singura chestie mi-au zis f. importanta: trebuie dat totul cu lingurita! Ideea nu e sa pape din bibe subtiat cu apa sau lapte, ca nu e o problema de nutritie. Ideea e sa adopte lingurita, oricat de putin ar manca. Si la cereale la fel, cica nu puse in bibe, ci puse in castronel si dat cu lingurita. Oricum laptele ramane baza mult timp de acum incolo. Restul e joaca si proces de invatare. Acuma usor de zis, greu de facut.
Am intrebat si de borcanelele de mancare gata preparate (aici sunt 1000 de feluri si pe toate drumurile). Mi-au zis ca sunt foarte bune dar! sunt pasate prea fin! si foarte multi bebei sa obisnuiesc asa si refuza mai tarziu bucatile mai mari. Deci cica merg foarte bine la inceput dar incet-incet trebuie piureul sa fie pasat mai rough. Cica foarte multi dau borcanele alea si ajung bebei sa creada ca mancarea e fara forma si fara textura. Aici e importanta autodiversificarea, sa invete bebe ca fiecare aliment are o forma/gust/textura specifice.
Si of course, sa nu aiba sare si zahar pana la cel putin 1 an.
Deci cred ca o sa le testez pe alea bio de la Hipp. Io am problema mare cu cresa ca nu stiu cum sa le dau mancarea pt. bubu. D-aia ma gandesc sa le dau borcanele la cresa, iar acasa sa ne jucam cu bucati intregi.