Leacuri babesti
Raspunsuri - Pagina 6
en_kvinna spune:
Citat: |
citat din mesajul lui OanaP Pentru cele/cei cu par gras/matreata, clatirea cu otet face ca parul sa se ingrase mai greu si matreata sa nu mai fie atat de multa. Testat inainte de 1989. |
Si descurca parul incalcit. E mai usor de pieptanat. Dar, otetul trebuie pus in apa, diluat. Eu asa stiu.
OanaP spune:
Da, tecky, este binevenit, mai ales ca acum am o raceala care imi afecteaza numai nasul. Am luat ce am luat echinacea, D3 alea, alea, dar e anulat de aerul conditionat din birou.
Yaia spune:
Nu stiu daca s-a scris deja, dar nimic nu repara sau previne o raceala mai bine decat mujdeiul de usturoi! Banalul mujdei pus pe cartofi prajiti si carnita de pui scoate si mama racelii din tine! Desfunda nasul repejor, cu conditia sa fie folosit din belsug!
===============================================
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007) si Alexia Briana (30.03.2010)
OanaP spune:
Yaia, fii un pic mai clara, cu mujdeiul ce faci? Il pui unde te doare sau e vorba de dieta? Nu vrea usa para ca iau lucrurile cu balonul, dar mie mujdeiul nu imi place si nu m-a preocupat nicicand, abia acum incep sa il diger :)
Si ca veni vorba gestul de public awareness facut de AP referitor la alaptare, daca bb e racit (ii curge nasul) i se pun cateva picaturi de lapte de mama in nas si ajuta la insanatosire.
vickip spune:
citat din mesajul lui OanaP Yaia, fii un pic mai clara, cu mujdeiul ce faci? Il pui unde te doare sau e vorba de dieta? Nu vrea usa para ca iau lucrurile cu balonul, dar mie mujdeiul nu imi place si nu m-a preocupat nicicand, abia acum incep sa il diger :) Si ca veni vorba gestul de public awareness facut de AP referitor la alaptare, daca bb e racit (ii curge nasul) i se pun cateva picaturi de lapte de mama in nas si ajuta la insanatosire. |
Ustoroiul (consum intern )e in general bun la prevenirea racelilor. Daca nu suporti sa il mananci sub forma de mujdei sau in salate, exista capsule de usturoi (naturale din cate stiu eu) la farmacie.
Un alt remediu foarte bun pt raceli, nas infundat, etc este hreanul.
Razi hrean si dupa il pui intr-ul sacuelt de panza si il pui pe frunte in dreptul sinusurilor.
Pt curatarea nasului uscat de clima e foarte buna solutia salina.
aniela23 spune:
citat din mesajul lui ana_25 Pt nigei,lapte de smochina. Rupi smochina din pom(inca verde) si pui pe neg laptele care iese din codita.Si din frunza iese. Eu am avut fff multi nigei pe mana si s-a uscat toti fara sa mai apara. Se da in fiecare zi pana dispar. Bazar umanitar[/size=1] |
exista smochine in pomi in Romania?? (ca am vazut ca ai Romania la profil). Chiar nu intreb in bataie de joc dar am plecat de mult de acasa si nu prea mai stiu nimic :)
aniela23 spune:
Pt dureri/discomfort din cauza cistitei - bai de sezut cu sare sau bicarbonat. Asta nu trateaza infectia urinara though.
Pt infectie urinara - ceai de urzica. M-a salvat de 2 ori de la infectii serioase cand am refuzat sa iau antibiotice pt ca cauzau candidoza (asta si cistita sunt ''pretenele'' mele de-o viata)
Pt candidoza - introdus un tampon imbibat cu apa+ otet sau/si apa + ulei de arbore de ceai. Eu pun putiiiina apa, mai mult otet + arbore de ceai. Sau tampon imbibat cu iaurt nepasteurizat (care are culturi active). Plus iaurt pe cale orala
aniela23 spune:
absolut, cranberry(merisor). Dar doar daca e ceai ca sucul are zahar si hraneste bacteriile ''ne-prietenoase''