Leacuri babesti

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

leacuri mai mult sau mai putin babesti (cum ocolim farmacia in situatii usoare) :
1.pt nas infundat la copil mic si mofturos(si la mine, cu rinita functioneaza):
-aburesc baia (inchid usa, curge apa fierbinte 10-20min)
-in cada din baie, bag sare de bucatarie - multa!
-bag copilul in cada (nu oparim copilul, da?)
-in joaca, facem apa sa sara, sa ajunga si in nas
Sau
- picaturi de aroma brad, pin, eucalipt din sticlute de aromoterapie puse in vase cu apa pe calorifer
sau
- aerisit iarna cand ploua/ninge
sau
-aparat de aerosoli si o sticla de ser perfuzabil din care scoatem cu seringa (adica ne aburim cu apa cu sare - simulare a aerosolilor marini).
2. pt raceli oameni mari, afectiuni ORL
- inhalatii cu ceai de musetel, capul deasupra oalei auburinde, si un prosop peste

3. dermatita de contact, miini f. uscate: ulei de masline (framantat aluaturi cu ulei).

4. pt imunitate: ceapa,usturoi in fiecare zi in mancare; fresh de portocale, limonada cu miere.

5. pt tranzit greu/constipatie: fiecare zi se incepe cu fructe si apa multa. Dupa 1 ora, sa zicem, de la mancat fructele, se mananca micul dejun. Recomand fructe loco (adica indianul sa nu aleaga mere, si romanul Mango ).

6. petale de crin punea mamaia in sticla de spirt pt frectii de oase.

7. magicul hrean. Nu ai, razi un ghimbir -dar nu e la fel . Hreanul mi-a desfundat si rinita si sinusuri, si toate oasele fruntii . Sfecla rosie cu hrean - salata de baza din alimentatie.

8. pt tuse reziduala(astm, tusea sacaitoare de dupa o raceala puternica):
-ceai de cimbrisor
-sirop de pin/brad din plafar

9. constipatie cronica: unul din ingredientele din produsele cu reclama (ColonHelp, etc) este tarata de Psillyum - si costa acum 1 an, o punguta, 10 lei. Ajungea pt vreo 2 sapt.

10. la tusea cu expectoratii, ajuta masaj si usoare batai pe spate - ma refer cand tusesc din plamani, bronhii, si am 'productie' de acolo.

imi mai aduc eu aminte...

Caut reteta de sirop de patlagina - dar testata!
Caut reteta de scapat de matreata - tot testata! am mai avut tratament cu cortizon, a fost minunat dar......

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natalia_nica spune:

Cleo, pls reteta pentru matreata!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui natalia_nica

"Un copil se naste cu nevoia de a fi iubit - si nu trece niciodata peste ea" F.A. Clark

Mami de Denis (17.06.2006)

pai si eu caut.
Am mai incercat cu ulei de masline - merge dar tre spalat din greu. si nu e definitiv, ci pt cateva zile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natalia_nica spune:

Aaaa, am crezut ca o cauti pe acasa (adica o ai, o cauti si ne-o spui ).

Deci, daca stie cineva...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Citat:
citat din mesajul lui cleo78

Citat:
citat din mesajul lui natalia_nica

"Un copil se naste cu nevoia de a fi iubit - si nu trece niciodata peste ea" F.A. Clark

Mami de Denis (17.06.2006)

pai si eu caut.
Am mai incercat cu ulei de masline - merge dar tre spalat din greu. si nu e definitiv, ci pt cateva zile.

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=I%20love%20DC&page=2" target="_blank">Victoria (des.1), fetita frumoasa si curoajoasa, te iubim!

La mine functioneaza aplicarea, la 2-3 saptamani, a unei masti din galbenus de ou+ulei de masline+zeama de lamaie. Nu desfiinteaza definitiv matreata dar o reduce simtitor, nu-ti mai curge pe haine....Si cicatrizeaza binisor pielea capului ca la mine matreata e din cauza scalpului iritat.

Se aplica inainte de spalat, se tine cam 15-20 min cu un prosop (cald dca se poate) pe cap, dupa aia se spala cu un sampon bland (eu dau iama in samponul copilului).

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cait spune:

La mine foarte bine a functionat uleiul de cocos pentru matreata.Nu a disparut complet dar cantitatea s-a redus considerabil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jonesy spune:

la mine cu matreata nu a functionat niciun leac "babesc", desi am incercat otet, uleiuri (masline, ricin, in), ou, sampoane speciale... si nebabesti (la dermatolog) cu creme, solutii etc.

singurul lucru care functioneaza este aportul de zinc.
Banuiesc ca si matreata e de mai multe feluri si cauze, dar la mine suplimente cu zinc, combinat cu un sampon sau balsam sau masca cu zinc sunt singurele care functioneaza.

Sigur, daca intrerup, in 2-3 luni atacul matretii revine, deci nu este o solutie definitiva.

La leacuri babesti as adauga
- zeama de varza acra pentru mahmureala,
- mierea pe stomacul gol (cu lamaie, pusa la macerat,cu otel de mere sau cu scortisoara) are efecte benefice multiple: ulcer, scadere in greutate, curatarea ficatului, raceala etc.
- zeama de rostopasca pentru orice fel de cicatrizare de rana (fara infectie).

Nu e leac babesc dar functioneaza la mine: cand am nasul infundat, nu pot respira din cauza racelii si nu pot dormi noaptea din aceasta cauza, in camera in care domn pun in vasul de aromaterapie cateva picaturi de ulei de eucalipt, cu apa, sa nu fie foarte concentrat si las in atmosfera. (Dar sa nu adormiti cu flacara aprinsa, ca te ia foarte repede somnul cand vezi ca poti respira asa de usor... mai ales dupa niste nopti de nesomn... )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ILONA_21 spune:

pentru dureri de masea stie cineva pentru ca pastile am luat degeaba,ms mult pt raspunsuri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Sunt excelente masajele pe pleoape si pe sprancene cu ulei de ricin!
Sunt bune si aplicatiile de suc de rostopasca pe negi sau excrescente de tip veruca vulgaris care apar la femei in varsta.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ILONA_21

pentru dureri de masea stie cineva pentru ca pastile am luat degeaba,ms mult pt raspunsuri

ANDREI CATALIN (02.09.2006)

radacina de cleste .

Am glumit. Era un medicament homeopat pt. asta.

Mergi la inceput