Leacuri babesti
Raspunsuri - Pagina 5
b.nica spune:
Citat: |
citat din mesajul lui capcaunul Zeama de usturoi pentru "cauterizarea" alunitelor mici. |
Capcaunule lasa alunitele in pace!Alunitele,mai ales cele din nastere nu trebuie sa fie "zgandarite" decat de catre dermatologii care stiu ce fac!
Leacul tau este bun(se poate chiar adapta sub forma de feliute de usturoi aplicate mai mult timp)numai pentru negi sau pentru acele excrescente inestetice maronii care apar de regula dupa arsuri solare.
Pentru acestea un leac f.bun este uleiul de ricin aplicat prin masaj sau si mai bun este sucul proaspat de Rostopasca.Se rupe tulpina si cu sucul acela galben se acopera negul.
Mindy spune:
pt hemoroizi: se mananca sfecla rosie cruda cateva zile in combinatie cu regimul obisnuit.
speranta spune:
Vreau si eu un leac babesc testat pentru TRANSIPRATII NOCTURNE in menopauza, am incercat diverse, dar fara rezultat .
Rufus spune:
Despre scaietii cu pricina: am fost si i-am vazut in natura. Desigur, acum sunt uscati, dar exista. Nu-i nici unul din "modelele" de pe net. Am intrebat si mi s-a spus ca, cel putin pe acolo, nu cresc altii. Zona este in Gorj, langa Tg. Jiu. Am luat o mostra, dar nu stiu cum sa pun poza aici. Scaietii sunt ovali si, in cap, au doua cornite ca de drac. Frunza (din spuse) este cam cea de fasole si este si ea cu tepisori, ca cea de dovleac, se ia si ea de haine. Cica nu are floare in cap, cand este verde, asa cum am vazut pe net. Tepii sunt...teapeni, inteapa rau daca nu esti atent. In fine...cred ca mai mult v-am incurcat.
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010
ary_v spune:
Metode incercate de mine:
- suc de rostopasca pe negi;
- o lingura de ulei de masline dimineata pe stomacul gol pentru gastrita;
- ceai de menta pentru diverse probleme abdominale;
- cam orice raceala o tratez cu portocale (cam 4 odata) inclusiv durerile in gat, daca nu trec la lamaie si pastile cu albastru de metil;
- cateva picaturi de ulei esetial de lavanda la baie ca antidot dupa o zi stresanta;
- tot pentru raceala gargara cu apa cu sare sau baie la picioare cu apa cu sare;
- pe arsuri se pune rapid albus de ou;
- ulei de masline intins pe par cu cateva ore inainte de baie, da parului stralucire; uleiul de masline merge f bine si dat pe corp dupa baie sau pe fata, usuca () cosurile si calmeaza iritatiile; cea mai buna crema incercata vreodata de mine e una facuta in casa cu ulei de masline si ceara, chiar face ceea ce alte creme doar promit;
ralcat spune:
La noi in casa functioneaza sarea. Sare calda intr-un saculet, pusa pe locul dureros. Face minuni la durerile de urechi sau cele de spate.
Tinctura de echinaceea e cel mai bun prieten al imunitatii puiului meu si tinctura de filipendula e folosita la greu pe post de "aspirina vegetala".
Pe cand aveam migrene ma legam la cap cu cartofi taiati rondele si chiar aveau efect.
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank"> In sufletul meu
Eu
ary_v spune:
Citat: |
citat din mesajul lui OanaP Ary v, poti sa dai reteta si pentru ce anume e buna crema? |
Eu o folosesc pentru fata (cosuri,iritatii)
Reteta o spun si eu exact cum am preluat-o de pe alt forum (nu pot da link e tot despre copii) si e simpla; se topeste ceara naturala (am luat din piata de la apicultori) cam cat un pumn de copil intr-un vas, apoi se pune vasul in apa rece si se toarna repede 200 ml ulei de masline presat la rece si se amesteca repede si continuu pana se leaga crema. Daca pui prea multa ceara iese mai tare, se poate topi iar si adauga ulei, dar e buna si asa tare. Eu o pastrez intr-un borcanel de sticla. Se ia un pic pe mainile curate si se intinde pe fata tot curatata bine. Eu am vazut efecte dupa prima aplicare.
OanaP spune:
Pentru cele/cei cu par gras/matreata, clatirea cu otet face ca parul sa se ingrase mai greu si matreata sa nu mai fie atat de multa. Testat inainte de 1989.