Leacuri babesti

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

rufus, despre acesti ciulini/scaieti este vorba ? cirsium vulgare ?

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Corina, m-ai bagat in ceata.
Eu plec de Paste la tara, de unde ma aprovizionez, promit sa revin cu explicatia.
Am cautat pe net, dar am gasit inca cel putin trei variante, cu denumiri diferite, dar care seamana intre ele. Asa ca nu ma risc sa spun vreo prostie.

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bedrosmart spune:

Citat:
citat din mesajul lui Rufus
Un ghem de scaieti uscati se fierb intr-un litru de apa pana scade la jumatate; cu ceaiul asta se fac spalaturi locale, cel putin trei/zi, cu insistenta, se sta cu fundul in el, se insista cu degetul cat mai adanc.

Banuiesc ca se scot scaietii din ceai inainte sa faci asta, nu ? Scuze, dar cand am citit am avut instantaneu imaginea cuiva stand cu fundul in scaieti (mai precis cu hemoroidul in scaieti).

B.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

hm, din cate imi amintesc eu din vacantele de vara petrecute la tara (in zona olteniei), erau doua feluri de plante care produceau acei scaieti/ciulini nesuferiti :
1.niste balarii uriase, care puteau atinge inaltimea unui adult, cu frunze ghimpate si tot tacamul, dar florile erau superbe cand infloreau
http://art-zone.ro/plante_medicinale/Scaiul_magaresc_Onopordon_acanthium.html

2. niste tufe pitice producatoare de scaieti, cu frunze usor albicioase (sau or fi fost prafuite?!?), fara ghimpi, exact ca in poza asta
http://www.nelutu.info/2009/11/chiar-si-ciulinii-infloresc.html

3. si ocazional, mai vedeam si aceasta varietate
http://www.despresanatate.ro/dictionare/plante-medicinale/scaiul-dracului-erygium-campestre.html

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Foaie de varza acra pentru degeraturi. Am incercat-o pe propriile-mi degete de la picioare. Si a functionat acolo unde nici un medicamnet/unguent/chirurg nu au reusit.

1-2 kg de sare la un litru de apa pentru refacere dupa fractura sau pentru tratarea entorselor. Se sta cu membrul incrimat in recipient si se freaca usor. Reteta data pentru fii-mea de ortoped de la Budimex dupa ce alte tratamente nu au functionat.

Pentru panaritiu: se baga degetul in apa cat mai fierbinte chiar clocotita. Functioneaza cu toate ca reteta este incriminanta deoarece apa fiarta inmulteste microbii.

Uleiul este foarte bun pus pe arsuri. Acele arsuri pe care le capatam cand bucatarim. Nu se face basica si pana seara trece.

Apropo de tratarea racelilor cu alcool. Vorba din batrani zice asa:
Te bagi in pat sub 2 paturi si pui o palarie la capul patului. Apoi bei. Cand vezi 2 palarii te culci si te scoli ca nou.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona2006 spune:

Foarte mishto topicul asta! Imi fac un folder pe pc cu leacuri babesti.
Ceapa asta e fantastica, fii-miu cel mare maninca ceapa de la u n an, cred ca pina acum (are 25 ) a mincat vagoane, ce zic eu, trenuri de ceapa. Nu exagerez cind spun ca motto-ul lui era "nici o zi fara ceapa". Nu a fost bolnav aproape deloc de cind e el (doar accidente cu motocicleta), nici nu stiu cind a luat antibiotic ultima oara...Ei, acuma de cind are o prietena nu maninca atit de des (deh mirosul)insa cred ca el e un exemplu viu legat de binefacerile cepei.
Fii-mea e o sclifosita si nu vrea sa manince ceapa...si este bolnava f des.
In fine, eu beau ceai de coada soricelului. Am suferinte "feminine" nasoale rau si fara ceaiul asta nu stiu ce m-as fi facut.
Eu cred mult in puterea vindecatoare a plantelor si am si cartea Mariei Treben de care pomenea cineva, mereu ma inspir din ea.

Ptr. ten un peeling grozav este si un albus de ou batut spuma amestecat cu faina de malai. Pentru tenurile iritate e f bun iartul (simplu, pus pe fata, lasat 10 min, spalat cu apa calduta) iar ptr cosuri si puncte negre, rosia. Tai o rosie in doua si treci peste fata. Nu folositit daca aveti tenuri f sensibile, ca irita putin.

Daca imi mai amintesc ce folosim, mai scriu.

Blogul meu de mama ce sta mult prea mult acasa:
http://aloneinholyland.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ni-na spune:

Acum vre-o 10 ani cand avea copilul 2-3 saptamani s-a inflamat glanda tiroida de nu puteam sa privesc copilul cand il alaptam.Dupa o ecografie verdictul a venit sec......medicamente si adio alaptare.Salvarea a venit de la banala patlagina.Frunzele proaspete,frecate cu putina sare si lipite de gat cu o esarfa.Dupa prima noapte puteam privi in jos,dupa a doua noapte a disparut cu totul .N-a mai recidivat!!!!!si nici la medic n-am mai ajuns

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Timi07 spune:

Citat:
citat din mesajul lui viviana

Apropo de tratarea racelilor cu alcool. Vorba din batrani zice asa:
Te bagi in pat sub 2 paturi si pui o palarie la capul patului. Apoi bei. Cand vezi 2 palarii te culci si te scoli ca nou.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

hahaha, de asta am auzit si eu...dar mi-a fost teama sa incerc...Functioneaza?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_25 spune:

Pt nigei,lapte de smochina. Rupi smochina din pom(inca verde) si pui pe neg laptele care iese din codita.Si din frunza iese. Eu am avut fff multi nigei pe mana si s-a uscat toti fara sa mai apara. Se da in fiecare zi pana dispar.

Ana de Maia Elena(24.09.2010)
Poze

Cum s-a nascut Maia - www.desprecopii.com/info.asp?id=2654" target="_blank">Articol
Bazar umanitar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ni-na spune:

Citat:
citat din mesajul lui Rufus

Din copilaria mea si a copiilor mei, din maturitatea mea, incercate pe pieile proprii.
-
-hemoroizi: spalaturi locale cu ceai de ghimpi (scaieti)(-am editat aici si am explicat pe pagina 3)

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde

La mine la tara,acelor scaieti li se zice curnutzi .......acum am aflat si de ce!

Mergi la inceput