Buburuze de Ianuarie - Februarie 2011(22)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Foxy-le spune:

Citat:
citat din mesajul lui ziki

multumesc ca v-ati pus la mintea mea inca o data
si mai ales ca mi-ati raspuns detaliat, sa pricepez si eu :)

FOXY, nu, nu am facut nunta, din aceleasi motive. dar astea ne priveau pe noi doi, de data asta e implicat un copil care va deveni o persoana aparte, si de aceea imi pun problema...
pentru nunta noastra, ca sa marcam noi doi momentul, am plantat un bradut care acum e adolescent, ca si relatia noastra...
si asta vom face si de data asta :)

multumesc inca o data fetelor, chiar mi-ati fost de ajutor!

.........................................................................................
Copilului mic da-i radacini, celui mare– aripi sa zboare

sanziana de pestisori flavia [19.03.2006] si felix [26.02.2011]

Ziki - eu as face nunta doar ca sa ma imbrac in rochie alba speciala ))) . Frumos cu pomisorul, sa va creasca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

Mai ce SK profund pe ziua de azi, ia sa-mi dau si eu cu parerea...
Deci , ca si FRAGRANT, in primul rand, traditiile ortodoxe fac parte din trecutul lui. Fac parte integranta din bagajul parintilor si mi se pare important sa fie transmise mai departe, mai ales in acest melting pot care se cheama Canada.
Am fost crescuta in mare parte in Bucovina, intr-un sat de munte, unde traditiile se respectau cu sfintenie, si nu numai cele ortodoxe, ci si cele numite pagane, coborate de la geto-daci, ca sora-mea facea folclor la facultate si asa am reusit sa le deosebim.
Normal ca am crescut, am trecut totul prin filtrul personal, prin intelect si ratiune si da, unele traditii mi se par de-a dreptul anacronice (cum ar fi asta cu CM in biserica) si nu vad nici un motiv sa le respect. Am intrat intotdeauna in biserica atunci cand am simtit nevoia si nu m-am cramponat de asta niciodata.
Si sunt si traditii la care tin, care sunt frumoase si dragi sufletului meu si pe care tin sa le respect si sa le transmit mai departe. Imi dau un sentiment de apartenenta, de liniste, de "acasa" Si botezul mi se pare una din aceste traditii frumoase. Acum, normal ca eu as mai piguli pe ici pe colo slujba aia de botez, in special partea aia cu te lepezi de Satana, eu una nu cred in rau, in diavol si in Satana absolut deloc. Cum a facut Miranda in Sex and the City. Dar nah... asta este, nu putem sa le avem pe toate.

Apoi, in al doilea rand, cred ca sufletul nostru are nevoie de ritualuri, in special in punctele mari si importante ale vietii - nasterea, casatoria, moartea. Chiar si acum, in epoca asta a ratiunii si a intelectului, cred ca e mai important ca oricand sa ascultam si spiritualul din noi. Si spiritul a avut mereu nevoie de ritualuri, de mituri si simboluri.
Desi inclin mai mult spre budism, sau spre o forma naturisto-totemica de religie, mi-e mai la indemana sa respect ritualurile in care am fost crescuta. Mai ales in cazul mortii si al doliului, aici chiar ca sunt descoperita, ratiunea nu-si mai are chiar nici un loc aici si ma agat de aceste ritualuri care ma ajuta sa trec mai usor peste o pierdere.

Acuma, normal, copilul nu va fi niciodata obligat sa mearga la biserica (ca nici eu nu prea ma duc), va invata despre Dumnezeu, asa cum va invata si despre Allah sau Buddha, in egala masura si va alege el ce sa creada mai departe. Dar va invata si ce cred eu, si va sti ca nu sunt sigura de nimic, dar imi face bine sa cred astfel. Ca exista o forta, o forma de energie superioara , ca exista o lume de "dincolo" etc.

Cu emigratul - e important sa mergi acolo unde te simti bine si sa traiesti unde ti se potriveste. Eu una in Romania mai aveam putin si ma imbolnaveam de ulcer. Mancam controlocul ca pe bomboane, faceam niste crize de stomac monstru. Ajungeam seara acasa tremurand de nervi si de incordare. Eu sunt genul care daca mi-a vorbit vanzatoarea urat la magazin mi-a stricat toata ziua si m-a luat depresia. De multe ori ma duceam la magazin si ma opream in fata usii si plecam fara nimic. Ca nu eram in stare sa sustin privirea aia incarcata de sictir, de ura pe tot Universul si toata umanitatea.
Cand am ajuns aici si am vazut ca toti iti zambesc cu gura pana la urechi, am zis ca gata, aici e de mine. O fi un zambet fals, nu ma intereseaza, pentru mine conteaza sa zambeasca si atata! Si nu m-a mai durut stomacul de 7 ani! Am venit cu n-spe tuburi de controloc pe care le-am aruncat la gunoi c-au expirat.
Revin in Romania si din nou, ma simt in plus, pe dinafara, ma simt ca si cum locul meu nu e acolo. Acasa cu adevarat ma simt numai la munte, dar deja nu mai am pe nimeni acolo, toti cei dragi mie au murit, asa ca... tot la MOntreal e "acasa" pentru mine.
Anul asta vom veni si vom sta 2 luni, dar va fi cam ultima escapada de genul asta. Am platit enorm de mult pe biletele de avion, acum ca PAtrick plateste bilet intreg, apoi in viitor 4 bilete intregi - ne vor usca de bani. Imi pare rau, sincer, dar o sa-i chem pe parinti la mine, ca iesim mult mai ieftin. Nu mai avem decat o bunica in tara, care insa are Alzheimer si nu ne mai cunoaste oricum. Nu-si mai cunoaste propriul fiu, dar apoi pe noi. E trist, dar asta este.

MAIMUTICA - ce idee buna mi-ai dat, cu actorii - si invitatia. Gata, o schimb, o fac sub forma de afis de film. Cred ca pana la botez o mai schimb de 10 ori.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ziki spune:

Citat:
citat din mesajul lui fragrant8

acum ca tot zac in pat si am pomenit-o pe bunica-mea, sa va povestesc una "batraneasca".
ne pusesem recent cablu, si era pe vremea aia o emisiune dupa 12 noaptea (blue moon, sau blue lagoon, ceva de genul asta), un fel de serial interzis minorilor. si ma trezesc eu intr-o noapte sa ma duc la baie (avem apartament din ala gen vagon) trec prin camera buncii si o vad cu ochelarii pe nas (ea de obicei nu se uita cu ochelarii la tv) urmarind captivata o scena erotica.
ma buseste rasul si o intreb ce face, la care ea : "vreau sa vad ci idii are handralaul asta cu fata, mama"

de atunci fraza asta a ramas de pomina la noi in familie; si de fiecare data cand eu sau sormea ine intorceam de la vreo intalnire, bunica mea ne intreba " si, a avut vreo idii, baiatu cela cu tini?"

=============
Mami de Sophic mic (16-01-2011)

“In the depths of winter I finally learned there was in me an invincible summer” (A.Camus)

SUPER COMIC!!!!

.........................................................................................

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorich spune:

fragrant :))))) idii :)))

ca m-ai starnit pun filmuletul asta care circula pe net:
http://www.220.ro/video-news/O-Baba-Nemultumita-De-Violator/vkL77a6mgP/

Lori, mami de Robert din 9.06.2008 si galusca Ana Isabela din 14.01.2011

Cum mi s-au intamplat doua minuni, Robertsi Ana Isabela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ziki spune:

DOLORESS, si eu tot din Bucovina,
o parte din Moldovita, alta parte de bunici din Bucovina de nord, Cernauti.

am inteles si punctul tau de vedere
toti avem ratiunile noastre, tocmai de-aia imi plac sondajele

edit: FOXY, multumim! ce urare frumoasa!

Mergi la inceput

Anduta asa este, cultura asta tip macho ma seaca la culme la noi. Aici se spune, mai in gluma mai in serios ca e o cultura de tip gay, cu testosteronul se sta prost de tot in Canada, dar zau daca n-o prefer de-o mie de ori.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andutza_B spune:

Citat:
citat din mesajul lui Doloress

Anduta asa este, cultura asta tip macho ma seaca la culme la noi. Aici se spune, mai in gluma mai in serios ca e o cultura de tip gay, cu testosteronul se sta prost de tot in Canada, dar zau daca n-o prefer de-o mie de ori.

Mami de Patrick(29.04.2008) si Kevin (10.02.2011)
Victoria, fetita frumoasa si curoajoasa, te iubim!

Te cred! La fel as prefera si eu!

Andutza- cu pisicuta Miruna-Georgiana (26.01.2011)

Mergi la inceput

ZIKI - si eu am avut un prieten bun gay, coleg de serviciu, acum ne-am mai pierdut din vedere de cand eu lucrez de-acasa si sunt in concediu. Dar o sa-mi lipseasca mereu discutiile cu el in pauze, la o tigara pe banca in fata firmei, cum analizam noi barbatii care treceau si ne imaginam cum sunt la pat
Era cam obraznicut ca se dadaea la al meu barbat, ne invita mereu sa ne plimbam pe malul apei, eu cu bicla si ei doi cu rolele. Al meu n-a vrut niciodata, cred ca ii era frica. Mai ales ca a avut o experienta naspa, de-abia sosit in Canada, de vreo luna asa, s-a pierdut tocmai in cartierul gay si cum e el asa frumusel si aranjat, normal ca l-au fluierat baietii si i-au aruncat ocheade de-a luat-o al meu la goana, nu mai nimerea metroul.

Oricum nu pot decat sa ma bucur cand va aud ca vorbiti de stilisti gay si prieteni gay, deci inseamna ca au inceput si in Romania sa iasa din dulap, ca acum cativa ani, cand am plecat eu, parca era imposibil sa recunosti deschis ca esti gay ca te-ai fi ales cu gatul taiat sau cel putin cu aghiazma in cap.

In alta ordine de idei, vreau sa-l parasc pe Kevin ca aseara a facut prima criza de colici adevarata, a plans 2 ore continuu. Eu zic ca au fost de agitatie, desi a fost o zi super normala. Nu prea inteleg ce-a fost, insa speram sa nu se mai repete.
Si mai vreau sa-l parasc ca azi dimineata nu reusea sa suga de atata ras, fetelor eu n-am mai vazut asa copil, cum te uiti la el, cum rade. Deci statea cu tzatza in gura si-a dat cu ochii de mine, a lasat si tzatza si tot si zambea asa larg, i-am zis ia si suge, lasa panarama. EL nimic statea asa la tzatza si radea cu toata fata. Manca-l-ar mama pe el de scump!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loutzy spune:

Doloress si al meu mai face asa. Prefera sa se uite la mine sazambeasca decat sa-si vada de mancarea lui. Eu zoc ca in momentele alea nu ii e foame are doar chef sa stea la pieptul meu si sa vb cu mine.

Laura de mic si neastamparat Stefan-Mihai (06.01.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fragrant8 spune:

doloress - mi-a placut cum ai zis tu acolo

Citat:
cred ca sufletul nostru are nevoie de ritualuri, in special in punctele mari si importante ale vietii - nasterea, casatoria, moartea. Chiar si acum, in epoca asta a ratiunii si a intelectului, cred ca e mai important ca oricand sa ascultam si spiritualul din noi. Si spiritul a avut mereu nevoie de ritualuri, de mituri si simboluri.

foarte adevarat.

Intrebare - ce fac eu pt durerea de spate? roxx, daca ai vreun sfat, nu ezita, ca promit ca sophicul nu o sa aiba nimic de comentat de data asta; garantez :)

am si eu un sz, dar mai soft, asa; de fapt am nevoie de inspiratiunea voastra plz;
pe tortul sophiei, pe margini, as vrea ca, in caractere mici si asimetrice, sa apara cuvinte gen urari, "chestii" ce ni se par noua importante pt copilul nostru.

o varianta stilizata si mai cheap de ursitori. sotul inca nu e convins de ideea asta, o gaseste cam kitsch si ostentativa, (femeia din el tanjeste dupa subtil si implicit) dar in materie de tort am zis "eu am facut copilu, eu...ii decorez tortul"

ar incapea cam 15 cuvinte si am eu cateva pana acum, am sa le enumar mai jos, dar nu-s varianta finala.
deci, am asa pana acum:

sanatate, dragoste, empatie, cunoastere, intelepciune, noroc, echilibru, prietenie, armonie

voi ce-ati alege?

Mergi la inceput