Clopotei de ianuarie-februarie 2008 *283*
Raspunsuri - Pagina 3
emabucuresti spune:
Elle am facut cateva poze si filmulete cu tel, a fos dulce puiul meu ca a invatat repejor poezia de pe o zi pe alta si tare m-a emotionat. La mom. poeziei ii suflam un pic si n am apucat sa filmez. Ma mobilizez eu si pun
Dar de miercurea trecuta suntem raciti, uf, seara si dimi tuseste de ma dispera, apoi zia ii mai curge razlet nasul. Si sahsa e idem. Si ce incantat era de gradi. Si eu la fel. Fiind de stat, macr nu platim bani multi sa stea el tot acasa. Dar ce povesteste gatta de gradi ma ingrozeste. Sper, cum spune lala, sa nu fie o generalizare acest comportament aiurea rezultat al 'educatiei' unor parinti.
ginnette spune:
Ema, Ceska, sunt de acord cu ce spuneti voi - eu sunt genul care 'sar la bataie' si ma 'iau in gura', dar acum eram doar cu Adela, fara Dan si nu m-am riscat - dar o simpla reclamatie n-ar schimba lucrurile; si nici daca am fi sarit toate mamicile s-o batem pe respectiva - ca sa nu mai zic de riscul de a 'chema intariri' care exista - nu cred c-ar fi rezolvat situatia decat pe moment (insa Dzeu stie ce-a patit copilul ala acasa pe motiv 'c-a facut-o de ras').
Sincer, eu nu vad cum cineva s-ar putea schimba, atata timp cat comportatmentul lor - ca si tatal baietelui din grupa Sarei -este rezultatul a ceea ce a vazut in familie (sipoate chiar si genetic).
Poate doar daca s-ar face anchete sociale acasa care sa se lase cu amenzi sau ... nici nu stiu.
Roxana si Adela - 09.12.2007 !
Buburuza de 3 ani
gattasalvaje spune:
Dragele mele , v-am povestit intamplarea asta pt ca ma macina si in niciun caz nu vreau sa las lucrurile asa , sa bag capul in nisip si sa ma prefac ca n-am vazut nimic . Pur si simplu nu pot sa accept ca Sara sa creasca intr-un asemenea mediu si daca-mi sta in putere , voi face totul sa schimb ceva. Ma gandesc ca se poate intampla ca Sara sa vina acasa si sa-mi spuna ca C i-a pus mana undeva ...cred c-as turba.
Problema este ca nu stiu cum sa actionez astfel incat sa am si rezultate. Daca ma luam de individul respectiv atunci pe loc, la cat se dovedeste a fi de retardat , ma trezeam ca mi-o luam si in freza sau ma facea albie de porci si oricum nu rezolvam nimic.
Am de gand sa discut cu ceilalti parinti si sa vedem cum putem actiona impreuna , intr-un mod organizat. Directoarei am sa-i povestesc tot ce stiu si sa-i cer ca baietelul sa fie evaluat psihologic. In afara de limbajul vulgar , copilul are si un comportament violent , nu se joaca decat "de-a lupta" , urla daca nu-i lasa educatoarea bakuganii in clasa , etc. Nu vine foarte des la gradinita ( cred ca-l creste bunica si-l aduce numai cand ea este indisponibila ) , dar cand vine , o capiaza pe educatoare .
Sper sa gasim o metoda de a rezolva problema cat inca nu este tarziu .
Gattasalvaje - mamica de Sara Eliza ( 22 Decembrie 2007 )
Sara Eliza - cel mai frumos cadou de Craciun POZE
POZE RECENTE
Povestea nasterii
ceska777 spune:
Ginette,
si in tot parcul ala erai numai tu? NU exista gardian public? Sa o fi dus pe mama pana la sectie si sa trimita acasa copilul cu vreo ruda... Dumnezeule!
Ceska, mamica de Benjamin
mic si scump (23.12.2007)
Blogu` nostru
Am venit pe lume...asa a intrat Benji in viata noastra
ceska777 spune:
Ginette,
te inteleg. Si nu cred ca nu se sesiza protectia copilului si macar erau luati in colimator, poate sunt deja clienti vechi.
Crezi ca acel copil merita sa traiasca langa asa o mama? Daca e abuzat nu numai verbal ci si fizic in upblic imi inchipui ce il asteapta acasa. Probabil i-ar fi mai bine la un asistent maternal sau un camin, apoi dat spre adoptie etc....
Inuman!
Blogu` nostru
ceska777 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui gattasalvaje Dragele mele , v-am povestit intamplarea asta pt ca ma macina si in niciun caz nu vreau sa las lucrurile asa , sa bag capul in nisip si sa ma prefac ca n-am vazut nimic . Pur si simplu nu pot sa accept ca Sara sa creasca intr-un asemenea mediu si daca-mi sta in putere , voi face totul sa schimb ceva. Ma gandesc ca se poate intampla ca Sara sa vina acasa si sa-mi spuna ca C i-a pus mana undeva ...cred c-as turba. Problema este ca nu stiu cum sa actionez astfel incat sa am si rezultate. Daca ma luam de individul respectiv atunci pe loc, la cat se dovedeste a fi de retardat , ma trezeam ca mi-o luam si in freza sau ma facea albie de porci si oricum nu rezolvam nimic. Am de gand sa discut cu ceilalti parinti si sa vedem cum putem actiona impreuna , intr-un mod organizat. Directoarei am sa-i povestesc tot ce stiu si sa-i cer ca baietelul sa fie evaluat psihologic. In afara de limbajul vulgar , copilul are si un comportament violent , nu se joaca decat "de-a lupta" , urla daca nu-i lasa educatoarea bakuganii in clasa , etc. Nu vine foarte des la gradinita ( cred ca-l creste bunica si-l aduce numai cand ea este indisponibila ) , dar cand vine , o capiaza pe educatoare . Sper sa gasim o metoda de a rezolva problema cat inca nu este tarziu . |
Solutie trebuie sa existe!
Blogu` nostru
honey79 spune:
Bun gasit, zuzulici...
Ce mai faceti voi, cum mai sunteti?
Am citit cele 3 pagini din capitolul acesta si.... m-am ingrozit...
Fetelor, cand dati peste asa personaje, nu stati pe ganduri... reclamati la autoritati... de aceea sunt infiintate,pentru a "salva" copiii de la diferite abuzuri: fizice, psihice, sexuale.
Tatal baietelului respectiv, poate fi un pedofil...pana nu se face o ancheta, nu stiti cat de "nebun" e. Poate ca acasa isi abuzeaza si nevasta, de aceea probabil mama baiatului nu are curaj sa recunoasca.
sunati la Protectia Copilului. Chiar si anonim. Ca sa nu spun ca, educatoarea ar fi trebuit sa faca pasul acesta, mai ales dupa convorbirea cu "taticul".
Cat despre "mamica" din parc... ufff... cine stie in ce mediu a fost ea crescuta, in ce circumstante a ramas insarcinata, si cat de mult ii place sa fie "mama".
E pacat, pentru ca astfel de comportamente lasa o mare amprenta in psihicul si sufletelul celor mici si vor creste "handicapati social".
In alta ordine de idei,
Natalia, felicitari pentru fetita.
Sanatate si clopoteilor bolnaviori.
Si Andrew a facut febra joia trecuta, m-au sunat de la cresa sa ma duc sa il iau, apoi am fost la doctor,i-au dat 10 zile antibiotic , pentru ca i-au descoperit iarasi infectie la ureche.
Vin iarasi cu o rugaminte la voi...
Dca puteti sa imi scrieti o listuta cu medicamentele pe care le folositi voi de obicei. Sora-mea e in Romania acum si as vrea sa imi ia niste pastilute, siropele, etc pentru Andrew.
ginnette spune:
Era plin locul de joaca; am vazut gardieni plimbandu-se prin parc (nu la locul de joaca) dar daca i-ai vedea cum arata ...
Cred ca si un pustan de 18-19ani i-ar putea 'tabaci'/
Poate este doar o impresie.
Faza este ca tipa nu parea o 'boschetara' sau ceva de genu'; era imbracata modest dar curat; si pustiul la fel.
Si nu era beata ... inca .
Roxana si Adela - 09.12.2007 !
Buburuza de 3 ani
ceska777 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ginnette Era plin locul de joaca; am vazut gardieni plimbandu-se prin parc (nu la locul de joaca) dar daca i-ai vedea cum arata ... Cred ca si un pustan de 18-19ani i-ar putea 'tabaci'/ Poate este doar o impresie. Faza este ca tipa nu parea o 'boschetara' sau ceva de genu'; era imbracata modest dar curat; si pustiul la fel. Si nu era beata ... inca . |
Of, daca era lume ma mir ca nu a deranjat pe nimeni sa vada un copil abuzat in public........cum ziceam -intoarcem capul prea des.
Si probabil ca un gardian public ar fi chemat un echipaj de politie care (sper) ca stia ce are de facut.
Gatta,
Honey are dreptate! Cine stie cat de periculos (bolnav psihic, pervers) e tatal baietelului.... POate mai sunt parinti si va adunati impreuna cu directiunea gradinitei si cereti ajutor: Protectia Copilului, un psiholog, etc.
Sa ne tii la curent! De dragul baietelului care n-are nici o vina ca e expus unui asemenea individ, ca i se ofera astfel de (non) educatie.
Blogu` nostru
Eliza spune:
Elle am vazut-o pe tunsulici, la fel de draguta si nazdravana. Si ce par des are .
Natalia felicitari pentru ghinduta, tati o sa fie in minoritate deplina dar sigur tare mandru de fetele lui.
Gata baietelul e intr-adevar o problema si din pacate vina apartine in totalitate parintilor. Sincer nu cred ca Protectia Copilului o sa faca ceva daca nu exista semne clare de abuz asupra copilului. Insa merita incercat pentru ca nu stii ce alte "chestii" interesante ii mai arata taticul acasa. Si cred ca in cazuri din astea sincer mi-as invata fata sa se apere( chiar si lovind). Mi-e mila de copil, dar pana la urma mai teama mi-ar fi ca si copilul meu sa fie supus unui abuz( de genul pus mana pe nu stiu unde) din partea baietelului.
Ginette si in cazul vostru esti cam lipsita de putere. Daca mai era si cu tarie la cap cu atat mai mult ar fi ascultat la sfaturile tale. Nici nu stiu ce ai putea sa fac in astfel de cazuri.
Honey noi folosim din mai anul trecut http://www.amazon.com/Vital-Nutrients-Immune-Support-Health/dp/B001L9NWO0/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1300301899&sr=8-1 plus vitamina C, ulei de peste si in timpul iernii si vit D si am vazut imbunatatiri clare la numarul de viroze si durata lor.
Eliza
2-3 ani
1-2 ANI
Povestea nasterii