Topic ingrijirea copilului - CIC(9)
Raspunsuri - Pagina 10
marius spune:
Daca au desfiintat postul trebuie doar sa te duci dupa Decizia de desfacere a contractului de munca, pe care ei o fac si pe baza careia ai dreptul la somaj.
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
cris_82 spune:
marius iar te deranjez..Eu ce trebuie sa fac pentru sistarea alocatiei de 200 ron si a indemnizatiei?
Mirunel terorista
BAZAR
marius spune:
Cum adica sistarea alocatiei? Reformuleaza te rog nu am inteles intrebarea.
copiloi spune:
In vederea calcularii indemnizatiei din CIC:
pe langa salariu, in ultimele 12 luni am mai obtinut venituri pentru care s-au platit CAS-uri, dar pe perioade scurte (cate 3-4 luni).
In calcularea indemnizatiei intra si aceste venituri?
Multumesc!
cris_82 spune:
Ma refer la cei 200 ron marius,fetita va implini 2 anisori si nu va mai lua 200 ron.
Mirunel terorista
BAZAR
monicabo spune:
Cris, pt reducerea indemnizatiei nu trebuie sa faci tu nimic, fac ei, au grija sa-ti dea mai putini bani pentru copil
Eu am 2 copii care au depasit pragul de 2 ani, si ultima luna in care au primit alocatie de 200 lei, a fost luna in care au facut 2 ani (ma rog, primit luna urmatoare, ca se plateste pentru 1 luna in urma). Cu indemnizatia la fel, ti-o sisteaza ei, de fapt pentru luna in care copilul implineste 2 ani, ti-o dau fragmentat pe x zile (ex copil nascut la 15 mai, indemnizatie pt 15 zile).
Trebuie sa anunti pt sistarea indemnizatiei numai daca te intorci la serviciu inainte de expirarea CIC, inainte de a implini copilul 2 ani, caci tu atunci incepi sa iei salariu, care este incompatibil cu indemnizatia.
Monica, mami de 2 : Andreea Ioana (11 iulie 2007) si Ana Maria (13 noiembrie 2008)
Povestea sarcinii si a nasterii Andreei
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria
marius spune:
Mda deci- cris nu mai iei acesti bani - nu trebuie sa faci nimic.
copiloi - se considera veniturile din salarii sau din PFA deci cele fiscalizate impozabile - nu conteaza perioada. Daca sunt de acest gen iti va trebui adeverinta pt fiecare venit realizat care va intra la dosar pt determinarea bazei de calcul.
anca-28 spune:
buna mamici
am si eu o intrebare: trebuie sa nasc pe 31 iulie 2011, in concediu prenatal intru incepand cu 1 iulie, daca doresc sa incep serviciu dupa 3-4 luni de la nastere beneficiez de cei 500 ron? sau trebuie sa stau in CIC mai mult?