Ce fel de mame ...

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns toanca spune:

Pe alt subiect (concediu maternal 24 sau 12 luni), o doamna spunea asa:
"Suna insarcinata in 31 saptamani.
Incepand cu luna 5 am stat la pat ptr ca riscam sa pierd copilul. In fiecare zi ma luptam cu gandurile negre si speram sa fie totul bine.
De cand am auzit de minunata idee de a reduce concediul de crestere la 1 an ma gandesc ca poate face Dumnezeu o minune sa nasc luna asta, sa fie totul bine si sa am posibilitatea sa stau acasa 2 ani cu copilul.
Ei nu se gandesc cate mame sunt in situatia mea, cate ne gandim inca de acum cu cine vom lasa copilasii.
Ma doare sufletul si-mi este mila de bebelusii nostrii"
Cand mi-am exprimat opinia referitoare la acest aspect, au sarit cam toate cu gura pe mine ca vezi doamne femeia e disperata...
Sa-mi fie cu iertare..........dar nu e disperare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisellino spune:

desprecopii, exista pe lumea asta tot felul de mame si o spun din experientele traite cat am stat internata cu copilul meu in spital,din pacate foarte des si perioade destul de mari.acum suntem in italia si aici e tot sistemul din ro la neuronii mamelor.si eu am vazut stirea si m-a izbit o intamplare din spital cu o colega de salon care a spus ca ea a ales sa nasca prin cezariana, la cerere, cu plata si inca devreme de termen pentru ca urma anul dragonului sau nush a carui animal si avea copilul sa fie ghinionist.precizez ca a nascut pe 29.12.2007.m-am oprit din conversatia pe care o incepusem cu ea, stii, cand stai in spital tot incepi sa cunosti oameni si printre primele intrebari sunt "are probleme ca ai nascut prematur/cu cezariana, etc..."
am cam luat-o off topic dar rezumatul e ca acel copil are tetrapareza spastica+nu stiu cate alte probleme, desi s-a nascut in an "favorabil" si maica'sa nu realizeaza ca o influenta cat de mica a avut-o inconstienta ei asa ca nu m-ar mira sa adopte gravidutele din ro acest sistem de nastere inainte de termen ca doar na, bani sa fie si munca cat mai putina...
eu le-as bate pe toate+medicii care sunt de acord

POZE ROBI
www.youtube.com/watch?v=vS256hpwOSw" target="_blank">video pentru robi
POVESTEA LUI ROBI
Catalina sotie de Teo si mami de Robi

Un grapefruit este o lamaie care a avut o sansa si a profitat(Wilde) Robi imi doresc din tot sufletul sa fii un grapefruit si sa profiti de tot ce e bun pe lumea asta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_alinta spune:

despre copii, eu la citirea acestui articol m-am intrebat in sine mea, ce doctori asculta de mamele care sunt dispuse sa sacrifice sanatatea pruncilor. eu aici m-am scandalizat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns msl1 spune:

Nu inteleg ce atita disperare pe mamele din Ro cu concediul asta! nicaieri in lume nu exista concediu de maternitate de 2 ani! Maxim 1 an in europa si Romanika se alineaza standardelor europene...da sa fie fericite mamele ca se alineaza standardelor europene si nu americane unde concediu de maternitate e 6 (sase) saptamini! in cel mai bun caz 3 luni platite si 3 neplatite...asta daca esti in ceva uniune sau asociatie importanta...
la oricine de aici le explicam ca in Ro concediu de maternitate e 2 ani facea o fata si credea ca vorbesc prostii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui msl1

Nu inteleg ce atita disperare pe mamele din Ro cu concediul asta! nicaieri in lume nu exista concediu de maternitate de 2 ani! Maxim 1 an in europa si Romanika se alineaza standardelor europene...da sa fie fericite mamele ca se alineaza standardelor europene si nu americane unde concediu de maternitate e 6 (sase) saptamini! in cel mai bun caz 3 luni platite si 3 neplatite...asta daca esti in ceva uniune sau asociatie importanta...
la oricine de aici le explicam ca in Ro concediu de maternitate e 2 ani facea o fata si credea ca vorbesc prostii...

da, da cunoastem ...au mai tinut cateva zeci de persoane sa ne informeze deja cat de impertinente suntem. Nu asta era subiectul discutiei insa.

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=chic%20bebe%20-%20klorane%20baby&page=2" target="_blank"> Rareshic - lau.jpg

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns msl1 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Laura25

Citat:

Nu am facut pe nimeni impertinent....si rectific...inteleg disperarea...sa primesti 2 ani bani de la stat sa stai acasa si sa se taie un an.... probabil ca si eu as fi "disperata"....dar nici intr-un caz atit de disperata sa-mi planific nasterea cu saptamini inainte...
da, da cunoastem ...au mai tinut cateva zeci de persoane sa ne informeze deja cat de impertinente suntem. Nu asta era subiectul discutiei insa.

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=chic%20bebe%20-%20klorane%20baby&page=2" target="_blank"> Rareshic - lau.jpg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns theo_2004 spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui Laura25

Citat:

Nu am facut pe nimeni impertinent....si rectific...inteleg disperarea...sa primesti 2 ani bani de la stat sa stai acasa si sa se taie un an.... probabil ca si eu as fi "disperata"....dar nici intr-un caz atit de disperata sa-mi planific nasterea cu saptamini inainte...

msl1 cate grija arati fata de mamele din Romania. problema este ca voi, cele ce criticati atat de dur reactia mamelor din Ro, NU intelegi multe aspecte ale vietii de aici! deci pastrati sarcasmele pentru voi!
a aparut OUG si rezulta inca muuulte alte aspecte negative: nu-i vorba ca nu-mi mai da bani statul sa stau acasa 2 ani, dar nu ma mai lasa nici sa stau 1 an cu indemnizatie si 1 an fara pt ca a aparutun articol care ii da drept angajatorului sa ma dea afara
toate astea mi le spune statul cu 3 sapt inainte sa nasc. cum crezi ca ma simt? ce crezi ca simte bb meu din burtica?
iar cine isi poate planifica, devansa nasterea probabil are doar cateva zile peste 1 ian nu saptamani!

mami de theo (7.11.2004)
"o zi in care nu ai ras este o zi pierduta"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicabo spune:

msl, si in US, dupa ce trec alea 6 saptamani, ce optiuni ai vis a vis de copil, pt a te putea intoarce la munca? Unde il poti lasa (in siguranta, fireste)?
La noi cresele de stat sunt putine si acopera o mica parte din nr de copii, cele private sunt destul de scumpe, bonele la fel, si dupa cum se stie, salariile in RO sunt f mici, si anul acesta cu atat mai mult, dupa reduceri. In plus, aici in tara nici nu exista conceptul de "childminder" sau "daycare" (nu stiu daca am scris corect, nu cunosc termenii f bine, stiu ca se refera la "bonele de zi - acreditate de stat") Doar cine mai are cate un bunic, se mai "scoate". Dar oricum am inteles ca in US nu se obisnuieste..

Stiu pare mult, CO de 2 ani...dar nici cadrul legal la noi in tara nu este dezvoltat pt aceasta parte. Si da, si eu am profitat din plin de aceasta lege, pentru ca am considerat ca unui copil ii este cel mai bine, acasa langa mama, cat este mic.
Mi se pare cam prea mic un copil de 6 saptamani (deci 1 luna si jumatate) pentru a fi dus la cresa...dar ma rog, unde-i lege nu-i tocmeala

Monica cu Andreea Ioana - 11 iulie 2007
Povestea sarcinii si a nasterii

si Ana Maria - 13 noiembrie 2008
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Citat:
...da sa fie fericite mamele ca se alineaza standardelor europene si nu americane unde concediu de maternitate e 6 (sase) saptamini! in cel mai bun caz 3 luni platite si 3 neplatite...asta daca esti in ceva uniune sau asociatie importanta...

Imi si inchipui ce fata faceau. Una tampa rau cred. Da draga mea, nu numai europa in general este la 1000 de ani civilizatie peste america, dar chiar si romanica la multe capitole. Suntem mai inteligenti, mai liberi, mai frumosi, mai bine hraniti, mai in siguranta, si copiii nostri sunt crescuti mai aproape de familie. Indiferent de evolotia legilor iti garantez ca n-ai sa vezi in Romania prea multi copii de 6 saptamani abandonati prin crese. Poate tu ai facut eforturi mari sa ajungi in jungla aia...intelege totusi ca unii dintre noi n-ar pleca acolo nici platiti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

In State daca tatal lucreaza probabil familia isi permite ca mama sa stea frumos acasa cateva luni sau poate ani. Iar daca mama totusi se intoarce la lucru, gaseste o cresa decenta, nu ca la noi.
Amandoi copii ai mei erau si la cresa de la aprox. un an jumate. Mai nou nici nu prea se iau copii de sub 2 ani. Si nu toata lumea are bunici in vecin, si nu toata lumea isi permite bona.

Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)

Povestea nasterii: Lili si Robert Locul nostru www.jccoradea.ro" target="_blank"> preferat

Mergi la inceput