Ce fel de mame ...
Am citit articolul din evz: www.evz.ro/detalii/stiri/viitoare-mame-dispuse-sa-sacrifice-sanatatea-pruncilor-915234.html br / " target="_blank">Viitoare mame dispuse sa sacrifice sanatatea pruncilor si m-am scandalizat.
Disperate sa beneficieze, pe ultima suta de metri, de prevederile actualei legi (concediu de crestere a copilului de doi ani si o indemnizatie egala cu 75% din media veniturilor pe ultimele 12 luni - n.r.), zeci de viitoare mame, aflate în ultimele luni de sarcina, si-au luat cu asalt medicii ginecologi pentru a recurge la operatii de cezariana, prin care si-ar putea aduce pe lume pruncii pâna cel târziu pe 31 decembrie anul acesta. Chiar daca, astfel de interventii presupun riscuri enorme, în primul rând, pentru cei mici.
In primul rand eu nu cred ca exista mame dispuse sa sacrifice sanatatea lor si a copilasului din burta pentru cativa bani in plus.
In mod normal, copiii nu se fac pentru banii primiti de la stat, deci aceasta stire m-a scandalizat. E o stire scrisa sa faca valva sau credeti ca e posibil? Pe mine m-a scandalizat stirea si nu stiu cum sa o iau, ca adevar, sau ca alerta falsa...
Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook
Raspunsuri
pianna spune:
Eu sunt absolut convinsa ca exista si femei care fac asta!!! Pentru binele bebeilor sper doar ca termenul nasterii este foarte aproape de inceputul lui ianuarie:(.
gabidaniela spune:
Cred ca e pe bune, chiar le-au luat interviuri la unele dispuse sa faca asta, am vazut la TV. Niste proaste, ca sa ma limitez la un limbaj decent
Ar trebui pedepsite cumva de lege.
bird70 spune:
Asta a fost primul lucru la care m-am gandit cand am auzit ca se taie un an incepand cu 1 ianuarie. Mai corect ar fi fost sa anunte ca se taie un an din CIC din ziua in care s-a luat hotararea ca sa evite situatiile astea. Luna decembrie va avea un numar record de copii nascuti...din pacate.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
CamiSol spune:
Am vazut stirea la ProTV. Chiar arata si o mamica gravida , programata la cezariana pe 4 ianuarie, zicea ca ar fi dispusa , daca nu sunt probleme de nici un fel cu copilul, sa o programeze medicul pe 31 decembrie.
Si mie mi-a fost provocata nasterea cu o saptamana inanite de dpn (nu din motive financiare, ci de pitici pe creieri
) dar cu acordul medicului si nu au fost probleme.
Nu ma scandalizez, pt ca la ce saracie e in tara asta, am vazut si altele mai rele. Sunt sigura ca nici o mama si nici un medic, constienti de riscuri, nu ar fi capabili sa puna viata unui nou nascut in pericol din motive financiare...dar niciodata nu se stie...
Cami
si Luca-Ionut
(25.09.2006)
A easy way to make some money
Viata e plina de fumusete. Observ-o. Observa albinele, copiii, fetele zambitoare. Miroase ploaia si simte vantul. Traieste-ti viata la intregul ei potential, si lupta pentru visele tale. – Ashlay Smith
Karis spune:
Eu cred ca sunt mame disperate care ar recurge la asemenea gest, insa mai cred ca niciuna dintre ele nu ar risca viata si sanatatea bebelusului lor. Iar daca o cezariana era programata sa zicem pe 3-4 ianuarie, si se face in 30-31 decembrie, nu cred ca e o mare problema.
Dar din pacate nemernicii aia de la guvernare le obliga oarecum...
Picky_toto spune:
Am vazut stirea la tv, si m-am scandalizat si eu. Doar pentru a beneficia de cei 2 ani si de bani, pun in pericol sanatatea copiilor si chiar sanatatea lor. Pacat ca s-a ajuns aici...doar ptr niste bani..
Chiar medicii zic ca nu e nici o problema daca se face cezariana cu 3 saptamani inainte de termen...
Mami de printesuca mica si iubita
05.05.2009...si surpriza
24+...Asteptam sa vina Mosu' cu cadouri da' pana atunci ne pregatim

Buburuza mea******In asteptare...
Povestea Printesucai
larasarit spune:
Eu am citit despre mama care cer cezariana mai repede doar pentru ca bebe sa fie in zodia dorita de ele..Cred ca e mai bine ca nimic sa nu ne mire pe lumea asta..
Laura25 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui mElaine Pai medicii care accepta cererile astea, cum ar putea fi numiti? |
Exact!
Ele poate actioneaza sub impulsul panicii si a emotiilor de moment. Dar medicii care fac asa ceva, ce scuza au?
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=chic%20bebe%20-%20klorane%20baby&page=2" target="_blank"> Rareshic - lau.jpg
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
Roxxy80 spune:
Nu e mare problema, dar e o problema. Se stie ca orice zi petrecuta in burtica ajuta la maturizarea plamanilor (nu stiu daca am ales cea mai buna exprimare), la a mai lua putin in greutate etc. Eu am avut norocul de 2 doctori care m-au lasat aproape de 40 de saptamani (fara vreo 3-4 zile). La Matei mi s-a rupt apa inainte de a intra in operatie (deci nasteam natural in ziua respectiva) iar la Maria incepusera contractiile regulate in noaptea de dinaintea operatiei.
| Citat: |
| citat din mesajul lui Karis Eu cred ca sunt mame disperate care ar recurge la asemenea gest, insa mai cred ca niciuna dintre ele nu ar risca viata si sanatatea bebelusului lor. Iar daca o cezariana era programata sa zicem pe 3-4 ianuarie, si se face in 30-31 decembrie, nu cred ca e o mare problema. Dar din pacate nemernicii aia de la guvernare le obliga oarecum... |