Ce fel de mame ...

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns corap spune:

OFF TOPIC la topic, ON TOPIC la ultima discutie

http://www.redorbit.com/news/health/1859832/us_scores_low_on_motherhood_rankings/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca74 spune:

Citat:
citat din mesajul lui accept92
Da draga mea, nu numai europa in general este la 1000 de ani civilizatie peste america, dar chiar si romanica la multe capitole. Suntem mai inteligenti, mai liberi, mai frumosi, mai bine hraniti, mai in siguranta, si copiii nostri sunt crescuti mai aproape de familie.

Asta s-o crezi tu.
Nu stiu de unde detii "informatiile" astea, dar scuza-ma, nu prea ai habar despre ce vorbesti. De unde le scoti ca voi sunteti mai inteligenti, mai bine hraniti, mai...., etc.? Nu cred sa fi vazut multe mamici aici care sa nu-si iubeasca sau ingrijeasca copii cum trebuie. Mai ales mamicile imigrante (majoritatea, ca deh, cam alea fac copii mai des).

Si, apropos, Europa este numele unui continent, deaceea se scrie cu majuscula.
Iar asta ti-o spun eu, cu numai 11 clase de scoala terminate in tara.

Citat:

Indiferent de evolotia legilor iti garantez ca n-ai sa vezi in Romania prea multi copii de 6 saptamani abandonati prin crese. Poate tu ai facut eforturi mari sa ajungi in jungla aia...intelege totusi ca unii dintre noi n-ar pleca acolo nici platiti.

Da-mi voie sa-ti spun ca vei fi surprinsa, daca nu , in caz ca se va ajunge in tara la aceeasi durata de concediu maternal ca prin alte parti ("mai putin civilizate"), ca mamicile din Romania nu vor avea incotro si-si vor da copilasii mai devreme la crese/gradinite decat o fac acum. Nevoia le va impinge.
Desigur, vor fi si cazuri in care le vor pune copiii in brate la bunici sau bone, dar daca lucrurile vor evolua cam ca pe aici, ma tem ca bunicii vor spune din ce in ce mai des un "nu" hotarat invitatiilor in a-si creste nepotii, motivand ca au muncit si s-au chinuit toata viata si vor sa fie lasati in pace la batranete. ... Cat despre bone, serviciul acesta va deveni din ce in ce mai scump, si doar putini isi vor mai permite luxul de a-si angaja o persoana straina sa se ocupe de copii.
Ce sa-i faci daca vreti cu tot dinadinsul sa-i copiati pe vestici?!

Citat:
citat din mesajul lui Gabi_K

In State daca tatal lucreaza probabil familia isi permite ca mama sa stea frumos acasa cateva luni sau poate ani. Iar daca mama totusi se intoarce la lucru, gaseste o cresa decenta, nu ca la noi.

Mai Gabi, de ce crezi tu ca aici femeile se intorc mult mai devreme la lucru decat in tara?
Tocmai pentru ca nu este rentabil, din punct de vedere financiar, ca numai sotul sa munceasca, iar sotia sa stea acasa. E greu cu un singur salariu. Din cauza asta, mamicile stau maxim 1 an de zile acasa cu copiii, dupa care ii dau la cresa.

Iar cu locurile la cresa, in Canada cel putin, trebuie sa fii inscris la cele de stat din vremea cand esti gravida daca vrei sa ai o minima sansa sa gasesti un loc.
Eu am inscris-o pe copila mea la toate listele posibile in orasul in care locuim si nici pana azi nu am obtinut loc la o gradinita de stat. Platesc, de 2 ani, triplu la o gradinita particulara pentru ca nu avem incotro: trebuie sa muncim amandoi, altfel nu facem fata cheltuielilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns makydenis spune:

Citat:
citat din mesajul lui msl1

Nu inteleg ce atita disperare pe mamele din Ro cu concediul asta! nicaieri in lume nu exista concediu de maternitate de 2 ani! Maxim 1 an in europa si Romanika se alineaza standardelor europene...da sa fie fericite mamele ca se alineaza standardelor europene si nu americane unde concediu de maternitate e 6 (sase) saptamini! in cel mai bun caz 3 luni platite si 3 neplatite...asta daca esti in ceva uniune sau asociatie importanta...
la oricine de aici le explicam ca in Ro concediu de maternitate e 2 ani facea o fata si credea ca vorbesc prostii...

Mai intereseaza-te!
Zicea cineva de Croatia 4 ani din care 3 cu 75%.
Adaug Ungaria 3 ani din care 2 cu 75%.
Deci?
Sa nu uitam de crese care in Ro e sub orice critica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Citat:
citat din mesajul lui anca74

Da-mi voie sa-ti spun ca vei fi surprinsa, daca nu , in caz ca se va ajunge in tara la aceeasi durata de concediu maternal ca prin alte parti ("mai putin civilizate"), ca mamicile din Romania nu vor avea incotro si-si vor da copilasii mai devreme la crese/gradinite decat o fac acum. Nevoia le va impinge.
Desigur, vor fi si cazuri in care le vor pune copiii in brate la bunici sau bone, dar daca lucrurile vor evolua cam ca pe aici, ma tem ca bunicii vor spune din ce in ce mai des un "nu" hotarat invitatiilor in a-si creste nepotii, motivand ca au muncit si s-au chinuit toata viata si vor sa fie lasati in pace la batranete. ... Cat despre bone, serviciul acesta va deveni din ce in ce mai scump, si doar putini isi vor mai permite luxul de a-si angaja o persoana straina sa se ocupe de copii.

Dar tu de unde le ghicesti asa bine, din palma? Pana acum 2 ani indemnizatia de crestere a copilului era 6 milioane pentru toti (adica aproape 0) si nimic din ce aberezi tu acolo nu s-a intamplat. Mai degraba se vor naste mai putini copii decat sa se nasca pentru a fi institutionalizati 'din fasa'.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns theo_2004 spune:

Intrebare pentru doamnele plecate din Romania: de ce sunteti atat de inversunate impotriva mamelor (parintilor) din Romania ce sunt nemultumiti de noua OUG? ce vreti sa demonstrati? ca daca in tarile unde ati ales sa traiti nu e ok din acest punct de vedere (cel discutat aici) nu trebuie sa fie nici in Romania? care este de fapt problema voastra? cu ce va afecteaza pe voi nemultumirea celor din Romania?

mami de theo (7.11.2004)
"o zi in care nu ai ras este o zi pierduta"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

poate li se pare si lor ciudat ca o tara asa de saraca in care nu se produce nimic si unde se traieste din imprumuturi FMI isi poate permite o asistenta sociala destul de generoasa as zice. In general vesticii sunt mult mai ancorati in viata reala, au foarte clar in minte valoarea muncii lor si nu se imbata cu apa rece din nimic, de unde si comentariile periodice cu va plangeti degeaba.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui msl1
...da sa fie fericite mamele ca se alineaza standardelor europene si nu americane unde concediu de maternitate e 6 (sase) saptamini! in cel mai bun caz 3 luni platite si 3 neplatite...asta daca esti in ceva uniune sau asociatie importanta...
la oricine de aici le explicam ca in Ro concediu de maternitate e 2 ani facea o fata si credea ca vorbesc prostii...

Imi si inchipui ce fata faceau. Una tampa rau cred. Da draga mea, nu numai europa in general este la 1000 de ani civilizatie peste america, dar chiar si romanica la multe capitole. Suntem mai inteligenti, mai liberi, mai frumosi, mai bine hraniti, mai in siguranta, si copiii nostri sunt crescuti mai aproape de familie. Indiferent de evolotia legilor iti garantez ca n-ai sa vezi in Romania prea multi copii de 6 saptamani abandonati prin crese. Poate tu ai facut eforturi mari sa ajungi in jungla aia...intelege totusi ca unii dintre noi n-ar pleca acolo nici platiti.

Da, copii din Ro sunt geniile pamantului iar dincolo e plin de tarati :)

Eu as vrea sa urmaresc o discutie obiectiva, dar e imposibil. Daca incerci sa privesti lucrurile si din alta perspectiva decat "ce-mi convine mie, aia tre' sa fie" devii brusc o ne-mama ne-simtitoare si ne-buna.

Nu spune nimeni ca e ideal sa stai acasa 3 zile dupa nastere dupa care sa te duci la munca. Dar as vrea sa stiu exact cat e de datoria statului sa suporte concediul de crestere a copilului si cat e de datoria noastra (noi, singurii responsabili pentru aparitia copiilor). Cat din contributiile sociale platite de noi acopera cate luni / ani de intrerupere a activitatii. Ce masuri ar trebui sa ia statul pentru stimularea natalitatii (altele decat 100% din salariu pana face copilul 15 ani si garantarea locului de munca la intoarcere) etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bebe Beca spune:

Anca, dar de ce vorbesti despre romani de parca tu ai fi cu totul altceva? La acel "voi" ma refer...

Ioana, Rebeca (16.05.2004), Sara (17.04.2009) si 28+
Creste fata mica... Creste si minunea Rebeca
http://community.webshots.com/user/Berecutza
http://community.webshots.com/user/bebeca2004
http://community.webshots.com/user/bebebeca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

eu vad ca in Germania, Italia, Elvetia ( cu acestia lucrez eu, prin natura serviciului ) mamicile stau acasa pana la varsta scolara a copiilor (si traiesc decent din salariul sotului) si pe urma se angajeaza si lucreaza cate 4 ore pe zi.

La noi nivelul de trai e marea problema... nerezolvabila in urmatorii 50 de ani

asa ca toate discutiile nu-si au rostul, noi traim aici si ei acolo

Ingrid si Cristi 7 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Marina

poate li se pare si lor ciudat ca o tara asa de saraca in care nu se produce nimic si unde se traieste din imprumuturi FMI isi poate permite o asistenta sociala destul de generoasa as zice.

Sa inteleg, conform rationamentului tau, ca america nu-si permite o mai buna protectie sociala pentru mame? Peste tot e vorba de prioritati. Cred ca stim cu totii cam care sunt prioritatile guvernului american si unde pompeaza banii. Daca societatea lor e ok cu asta, atunci...OK! Sunt banii lor pana la urma.

Citat:
citat din mesajul lui ellej

Dar as vrea sa stiu exact cat e de datoria statului sa suporte concediul de crestere a copilului si cat e de datoria noastra (noi, singurii responsabili pentru aparitia copiilor).

Este interesul statului sa se nasca copii. Caci daca este vorba despre responsabilitate, atunci suntem sigurii responsabili si pentru sanatatea noastra si pentru batranetile noastre si pentru copiii nostrii pana nu mai depind de noi, nu doar primii 2 ani. Si atunci de ce spitale, de ce pensii, de ce invatamant gratuit? De ce IMPOZITE?

Mergi la inceput