Concediu maternal 24 sau 12 luni

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

Citat:
citat din mesajul lui pufi79

nu era vorba despre tine ci despre mcoca

.....viata este acolo unde te regasesti.......

9+ Doamne ai grija de noi

in asteptarea craciunului

Stiu; voiam doar sa subliniez ca nod in papura gasesti oricui. Si mcoca are dreptul la opiniile ei, ca si tine, ca si mine si ca si oricine de pe forumul asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pufi79 spune:

hai s-o lasam balta, nu-mi sta in fire sa intru in polemici si deja ma obosesc toate discutiile astea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralcat spune:

Niste dobitoci. Peste ani de zile se vor intreba cine le va plati pensia aia nesimtit de mare pe care si-o vor lasa mostenire. Romania urmatoarei generatii are toate sansele sa aiba o populatie imbatranita, fara destui tineri muncind ca sa suporte pensiile, cu o sanatate la pamant si cu un invatamant asisderea.
Dar ii intereseaza pe ei asta acu ? Acu ii intereseaza sa-si pastreze avantajele lor.
Ii vezi ca aproba scaderea costurilor parlamentarilor, scaderea pensiilor si avantajelor lor nesimtite? Ca sa nu mai vorbim ca la ce treaba fac... pot ramane si 10% din cati sunt acu. Ar costa mai putin si tot incompetenti ar ramane.
Desi suna rau, pe cuvant ca ar merita ca majoritatea populatiei sa lucreze la negru ... dar din pacate primii loviti tot bugetarii care muncesc ar fi.
Se joaca cu viitorul nostru si ca persoane si ca tara ... si noi ne lasam jucati

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank"> In sufletul meu

Eu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bibi_bebe2 spune:

Buna fetelor!
incep si eu sa-mi revin dupa nasterea puiutului meu (avem 3 saptamani deja) si in loc sa-mi spun povestea nasterii si a primelor clipe alaturi de copilul meu ,trebuie sa ma documentez si sa ma enervez din nou din cauza asa ziselor mame din diaspora(eu nu cred ca sunt mame),in fine.....cred ca nici nu ar trebui sa le mai raspundem!!!!! Va intreb si eu daca sunteti mai in tema ,eu am nascut pe 12 noiembrie,pana la 31 dec anul asta sunt in concediu de lauzie.....si imi voi depune pentru CIC in 2011,la care indemnizatie o sa ma incadrez? voi ce ati inteles din noile schimbari?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucis spune:

Citat:
citat din mesajul lui Laura25
[Nu, a zis ca e trist, nu ca e rusinos

Ok, nu e rusinos, dar de ce ar fi trist ca o femeie vrea sa se dedice exclusiv copilului/copiilor sai, in locul serviciului? E optiunea fiecareia, iar daca asta face o femeie fericita nu vad de ce e asa de trist pentru altii. Ca a si specificat, "cariera de mama", ceea ce inseamna tocmai o femeie focusata pe asta, nu una care nu e interesata deloc de copil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

Citat:
citat din mesajul lui pufi79

hai s-o lasam balta, nu-mi sta in fire sa intru in polemici si deja ma obosesc toate discutiile astea.

S-o lasam

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicabo spune:

Astia ziceau de data nasterii copilului, copii nascuti pana pe 31 dec, si copii nascuti dupa 1 ian... Dar nu stiu..

IPOTETIC(ca dadea cineva ideea asta):Asta cu alesul din start sa zici daca stai 1 an sau 2, mi se pare cam nerealista, este totusi o perioada mare de timp in fata, este totusi 1 an, nu 1 saptamana, 1 luna, iar intr-un an se pot intampla multe...
Sa zicem sa declari ca te intorci dupa 1 an..ca stii ca ai bunici in preajma...doamne fereste nu se mai pot ocupa, si atunci in prelungesti, sau Doamne fereste se desfiinteaza firma unde ai lucrat, iti convine sa mai stai atunci in CIC inca 1 an (si in timp sa-ti cauti de lucru), decat direct in somaj... SI ce faci, daca ai declarat ca stai 1 an, si te razgandesti pe urma, ce faci, returnezi banii...? Cam nasol..
Invers, declari ca stai 2 ani (pe bani mai putini deci), si vrei totusi sa te reintorci dupa 1 an (din varii motive), atunci iesi poate in mare pierdere...

Ma rog, "vorbe de discutii", nu ar fi o solutie...
Solutia ar fi sa gandeasca si cu capul... Macar daca reduc concediul, sa faca intai infrastructura, nu invers...

Monica cu Andreea Ioana - 11 iulie 2007
Povestea sarcinii si a nasterii

si Ana Maria - 13 noiembrie 2008
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

Indemnizatia mamelor (1)
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=153965&whichpage=30

Indemnizatia mamelor (2)

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=158684&whichpage=37

Concediul mamelor

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=158941&whichpage=48

Protestul mamelor/miercuri 8 decembrie Guvern

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=159002

Petitia mamelor impotriva reducerii Conc. Mat.
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=158945

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

@adriana33 (de la subiectul inchis):

"dar a aparut scris intr-un text de lege ca sa te contrazici cu mine acum? eu mi-am spus parerea, pana la proba contrarie fiecare cu perceptia ei. drobul de sare..."

eu vorbesc pe declaratiile aparute pana acum, am spus ce inteleg pe baza a ceea ce s-a facut public pana acum, nu fac previziuni despre cum va arata legea. drobul de sare e la tine, si poti jongla cum vrei cu el daca-ti face placere. credeam ca vorbim despre acelasi lucru, nu fiecare despre ce-a visat azi noapte

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SARA_HS spune:

Citat:
citat din mesajul lui ralucis

Citat:
citat din mesajul lui Laura25
[Nu, a zis ca e trist, nu ca e rusinos

Ok, nu e rusinos, dar de ce ar fi trist ca o femeie vrea sa se dedice exclusiv copilului/copiilor sai, in locul serviciului? E optiunea fiecareia, iar daca asta face o femeie fericita nu vad de ce e asa de trist pentru altii. Ca a si specificat, "cariera de mama", ceea ce inseamna tocmai o femeie focusata pe asta, nu una care nu e interesata deloc de copil.

Am explicat mai sus de ce mi se pare trist. Si poate n-am fost clara, dar voiam sa exprim la modul ironic "cariera" de mama a unora. Am uitat ghilimelele. Haideti ca e imposibil sa nu cunoasteti si voi cazuri asemanatoare celor expuse de mine mai sus.
Eu sunt suparata pe ele, pentru ca ma tem ca din cauza lor ajunge guvernul sa taie CIC, ceea ce nu e drept pentru cele... de buna credinta.
S-ar putea sa nu-mi aleg prea bine cuvintele sau sa nu fiu foarte coerenta, scriu de la serviciu, printre telefoane si mail-uri, dar, pe locul doi in lista of-urilor mele, dupa guvernul asta total contra noastra, sunt aceste cazuri pe care am neplacerea sa le cunosc.

Mergi la inceput