Concediu maternal 24 sau 12 luni

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

Citat:
citat din mesajul lui Karis

Cat despre mcoca....mereu se gaseste cate un "Gigi contra". Am impresia ca se trezeste cate una sa comenteze doar asa ca ii face placere sa le enerveze pe celelalte. E si asta o forma de a te amuza....

Sau e o forma de a-ti exprima propriile opinii, ca doar nu va exista vreodata unanimitate de pareri (asta era doar pe vremea abuziv impuscatului). Si nu toti cei care isi permit sa aiba o alta opinie decat majoritatea sunt plini de venin, vor sa casapeasca capra, sunt frustrati ca e cafeaua prea fierbinte s.a.m.d.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Citat:
citat din mesajul lui ellej

Citat:

Cat despre mcoca....mereu se gaseste cate un "Gigi contra". Am impresia ca se trezeste cate una sa comenteze doar asa ca ii face placere sa le enerveze pe celelalte. E si asta o forma de a te amuza....

Sau e o forma de a-ti exprima propriile opinii, ca doar nu va exista vreodata unanimitate de pareri (asta era doar pe vremea abuziv impuscatului). Si nu toti cei care isi permit sa aiba o alta opinie decat majoritatea sunt plini de venin, vor sa casapeasca capra, sunt frustrati ca e cafeaua prea fierbinte s.a.m.d.

Vicky si Printzesone

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pufi79 spune:

Citat:

Citat:

nu trebuie sa aiba aceiasi parere cu a majoritatii, e suficient sa si-o exprime civilizat si nu sa vina cu aberatii de genu ca statu ne creste copilul. Daca ar fi locuit si platit taxe si impozite in romania atunci ar fi fost alta poveste, in cazul de fata cred ca mai bine ar fi sa se abtina.

.....viata este acolo unde te regasesti.......

9+ Doamne ai grija de noi

in asteptarea craciunului

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SARA_HS spune:

Citat:
citat din mesajul lui alegeorgiana

Din cate am citit eu si din cat am inteles de acolo, aceasta "prima de reintoarcere la servici" de 500 ron se va acorda doar o singura data, nu lunar. Sper sa ma insel amarnic, desi mie asa imi reiese din articolele scrise prin presa.

13+

Da, asa e. Prima de reintoarcere se acorda o singura data, nu lunar. Ca o singura data ne "reintoarcem", nu? Ce sadici.
Eu nu prea stiu ce sa zic de faza asta cu CIC de 1 an. Personal, n-as fi stat acasa mai mult de 1 an, pt. ca sunt de parere ca, cu cat stai mai mult acasa, cu atat ti-e mai greu sa te reintorci in campul muncii. Pe de alta parte, ce sa faci cu copilul? Eu nu mi l-as lasa la parinti, nici cu bona... nici cresa nu exista... e greu de decis ce varianta de CIC sa prefer. Daca am sta bine cu cresele, n-ar fi o problema. Eu sunt un "decretel" crescut la cresa, deci cresele nu mi se par atat de scarry, si chiar si pe vremea mea, erau doar 2 ingrijitoare la 30 de copii ( nu ca ar fi multumitor asa).
In schimb, sunt convinsa si cunosc personal cateva viitoare mamici carora le convine sa stea acasa chiar si pe 70%, 2 ani, avand si locul asigurat la terminarea CIC. Si da, sunt de parere ca sunt multe femei in Romania si nu numai, care prefera cariera de mama, si nu una profesionala, sau femei care fac copii ca sa primeasca acesta indemnizatie, timp de 2 ani, indiferent de valoarea ei. Trist.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

SARA_HS, eu lucrez intr-un domeniu care evolueaza f, rapid, se schimba lucrurile de la un an la altul. Am stat 2 ani si 3 luni acasa (6 luni in concediu de risc maternal pt ca am avut o sarcina cu risc de avort permanent) + 1 an si 9 luni in CIC. Cand m-am intors, la fel ma gandeam ca o sa fie groaznic sa ma reintegrez, sa fac fatza. Dupa o luna era ca si cand nu as fi lipsit deloc. Ce ai in cap nu iti ia nimeni.

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=chic%20bebe%20-%20klorane%20baby&page=1" target="_blank"> Rareshic - lau.jpg

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucis spune:

Citat:
citat din mesajul lui SARA_HS

[quote

Da, asa e. Prima de reintoarcere se acorda o singura data, nu lunar. Ca o singura data ne "reintoarcem", nu? Ce sadici.
Eu nu prea stiu ce sa zic de faza asta cu CIC de 1 an. Personal, n-as fi stat acasa mai mult de 1 an, pt. ca sunt de parere ca, cu cat stai mai mult acasa, cu atat ti-e mai greu sa te reintorci in campul muncii. Pe de alta parte, ce sa faci cu copilul? Eu nu mi l-as lasa la parinti, nici cu bona... nici cresa nu exista... e greu de decis ce varianta de CIC sa prefer. Daca am sta bine cu cresele, n-ar fi o problema. Eu sunt un "decretel" crescut la cresa, deci cresele nu mi se par atat de scarry, si chiar si pe vremea mea, erau doar 2 ingrijitoare la 30 de copii ( nu ca ar fi multumitor asa).
In schimb, sunt convinsa si cunosc personal cateva viitoare mamici carora le convine sa stea acasa chiar si pe 70%, 2 ani, avand si locul asigurat la terminarea CIC. Si da, sunt de parere ca sunt multe femei in Romania si nu numai, care prefera cariera de mama, si nu una profesionala, sau femei care fac copii ca sa primeasca acesta indemnizatie, timp de 2 ani, indiferent de valoarea ei. Trist.

---------------------------------------------
2 sarcini oprite in evolutie la 8 sapt.
FVL heterozigot + Mutatia C677T HOMOZIGOT in gena MTHFR + LA pozitiv

Yestarday, all my troubles seemed so far away
Now it looks as thought they're here to stay...

Ar fi ceva rusinos in asta??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ralucis

Citat:
citat din mesajul lui SARA_HS

[quote

2 sarcini oprite in evolutie la 8 sapt.
FVL heterozigot + Mutatia C677T HOMOZIGOT in gena MTHFR + LA pozitiv

Yestarday, all my troubles seemed so far away
Now it looks as thought they're here to stay...

Ar fi ceva rusinos in asta??

Nu, a zis ca e trist, nu ca e rusinos

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=chic%20bebe%20-%20klorane%20baby&page=1" target="_blank"> Rareshic - lau.jpg

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

Citat:
citat din mesajul lui pufi79

Citat:

Citat:

nu trebuie sa aiba aceiasi parere cu a majoritatii, e suficient sa si-o exprime civilizat si nu sa vina cu aberatii de genu ca statu ne creste copilul. Daca ar fi locuit si platit taxe si impozite in romania atunci ar fi fost alta poveste, in cazul de fata cred ca mai bine ar fi sa se abtina.

Eu mi-am exprimat opinia civilizat, zic eu (poate am sau n-am dreptate, nu pretind ca as fi detinatoarea adevarului absolut) si platesc taxe si impozite in Ro. Si tot am fost taxata drept ciudoasa pe norocul altora, carierista, tarata de lipsa afectiunii din frageda pruncie si am fost poftita sa-mi tai netul .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pufi79 spune:

nu era vorba despre tine ci despre mcoca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SARA_HS spune:

Nu stiu de ce te gandesti tu ca as fi spus ca e ceva rusinos in asta.E alegerea fiecareia dintre noi ce facem.
Si da, ca si Laura25, sunt de parere ca ce ai in cap nu-ti ia nimeni, dar stiu cum sunt vazute proaspetele mamici intoarse in campul muncii, care probabil nu se mai pot intoarce de unde au plecat ( cate, care lucram la companii private, nu ne confruntam cu aceasta problema) si se trezesc ca e o reala problema pt. noii angajatori, sa le angajeze pe ele, cu copil mic in grija. Eu vorbesc si pentru ca stiu ca in firma unde lucrez eu nu se angajeaza femei cu copii, nu se mai intorc la lucru femeile care au nascut ( postul se declara indisponibil prin reorganizare a firmei). Deci ma vad in postura in care, daca as avea un copil, voi face orice sa ma pot intoarce cat mai curand la munca, nu ca mi-as dori, ci pt. ca... asta e.
Nu as vrea sa se supere cineva ca am spus ca sunt multe femei care prefera sa faca (,) copii ca sa stea acasa pe acea indemnizatie. E o realitate, de ce sa nu fim corecti? Orasul meu natal e plin de astfel de fete si mi se pare trist. Pentru ca ele nu se gandesc si ce vor face dupa ce si ultimul copil va fi implinit doi ani... le va fi din ce in ce mai greu sa ii creasca, desi acum asta li se pare solutia cea mai buna. Pe termen lung, vor avea de suferit. Dar asta nu inseamna ca din cauza lor, trebuie sa suferim toate. Cum spunea cineva pe forum, ar trebui sa ni se dea posibilitatea sa alegem noi din doua variante.

Mergi la inceput