Concediu maternal 24 sau 12 luni

Raspunsuri - Pagina 38

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns theo_2004 spune:

Citat:
citat din mesajul lui danangie

Cred ca e unicul lucru bun din Ro..sau mai bine spus era......un concediu atat de lunggggg de maternitate. Sunt curioasa in Europa care tara mai are concedii atat de mari de maternitate. Imi spunea un preot zilele trecute parca Suedia.Dar ma intreb.....ce va afceati daca traiati intr-o alta tara cum ar fi Italia, unde concediu de maternitate e de 3 luni dupa ce nasti copilul. Platit 80%. Daca mai vrei sa stai alte 6 luni acasa e de 30%........pe urma nu mai esti platita daca vrei sa mai prelungesti. Eh.....e greu de inteles ptr cine nu locuieste in afara. Dar eu as zice sarumana si ptr 12 luni.

Suntem o familie super. Mami Dana si tati Alin cu 2 princhideiAlessio Michele(2 ani si 6luni) si Mattia Gabriel(1 an si 2 luni). Ne pregatim cu mare nerabdare ptr . Asteptam si si . Iar anul 2011 ne va aduce un cadou minunat : un fratior nou nout .

Pozici cu noi

Nu mai era nimeni "din afara" sa ne traga de urechi pentru "tupeul" de a "sta" acasa 2 ani cu copii. Sau mai rau, sa ne bata obrazul ca nu "intelegem" nimic daca "nu locuim in afara"
Danangie de ce ai plecat? De ce nu te-ai intors in tara daca e asa greu acolo? Este alegerea ta ... ai avantaje si dezavantaje!

mami de theo (7.11.2004)
"o zi in care nu ai ras este o zi pierduta"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anuc spune:

Danangie, sunt asa de fericita ca nu traiesc in alta tara..si mai ales in Italia, unde, se pare ca e mai rau ca la noi...

Mami de Ioana, Filip si 28 S

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danangie spune:

Intocmai mai la asta ma refeream.Ca e naspa aici. Nu e cazul sa fim sarcastici.Ziceam si eu cum e aici si ca era cool in ro cu 2 ani. Si imi spuneam si eu parerea din punctul meu de vedere ca eu as fi super multumita si cu 1 an de stat acasa. Dar na...fiecare interpreteaza cum vrea. Ce e asa greu sa se dea un raspuns ca cel dat de Anuc? Off off.Mereu pa panda de replici rautacioase.

Suntem o familie super. Mami Dana si tati Alin cu 2 princhideiAlessio Michele(2 ani si 6luni) si Mattia Gabriel(1 an si 2 luni). Ne pregatim cu mare nerabdare ptr . Asteptam si si . Iar anul 2011 ne va aduce un cadou minunat : un fratior nou nout .

Pozici cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns theo_2004 spune:

Rautacios a fost mesajul tau "ehhh e greu de inteles pt cine nu locuieste in afara"!
Si daca stiam de la inceput ca voi fi alaturi de copilas doar 1 an era altceva DAR am aflat acest lucru doar cu 3 sapt inainte de nastere. Crezi ca e ok sa iti schimbe cineva situatia cu 3 sapt inainte de nastere? Starea generala e data peste cap< stresul e maxim... Ai nascut de 2 ori, vei mai naste (Felicitari) si ma gandesc ca ar fi trebuit sa stii ce stare au femeile insarcinate in general si mai ales cele in ultimele luni! Asta apropos de intelegere ...

mami de theo (7.11.2004)
"o zi in care nu ai ras este o zi pierduta"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danangie spune:

Mai THEO eu nu am de unde sa stiu ca tu trebuie sa nasti, ca ai nascut. Semnatura ta oricum nu precizeaza acest lucru. Ehh-ul era un eh..oftat. Si asa si e. Ca daca ar fi fost ca eu sa fi locuit tot in Ro cu siguranta nu intelegeam si ma suparam pe toti. Dar hai sa nu mai intram in detalii. Oricum din titlu subiectului ziceam ca eu ma multumesc si cu 12 luni.Atata tot. Na, ce mai pot sa spun?
Ca oricum o vei tine pe-a ta.Nu? Hai Sarbatori Fericite.

Pozici cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bebe Beca spune:

A murit subiectul, precum era de asteptat de altfel, tinand cont de faptul ca noua lege nu se aplica retroactiv.

Am primit astazi de la sotz urmatorul articol http://www.manager.ro/articole/legislatia-muncii/mamele-care-nasc-in-concediul-maternal-mai-primesc-600-de-lei-1929.html . Asta ar vrea sa insemne ca se primesc in plus pe langa indemnizatie cei 600 ron, sau ca indemnizatia unei femei care naste in perioada unui concediu maternal este de 600 ron pentru urmatorii 1 an sau 2?

Ioana, Rebeca (16.05.2004), Sara (17.04.2009) si 32+
Creste fata mica... Creste si minunea Rebeca
http://community.webshots.com/user/Berecutza
http://community.webshots.com/user/bebeca2004
http://community.webshots.com/user/bebebeca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinab spune:

primesc 600 de ron in plus doar mamele care nasc ambii copii incepand cu anul acesta, adica de la 1 ian. respectiv il nasti pe primul in 2011 si apoi pentru al doilea vei primi inca 600/luna. cele care deja erau gravide cu al doilea si-l nasc anul asta primesc o micsorare a indemnizatiei, adica eu sunt una dintre ele, primul copil e nascut in 2009 si in martie il nasc pe al doilea drept care voi primi in loc de continuarea aceleasi sume de indemnizatie o micsorare la 85% din prima, ca doar o sa stau acasa cu doi copii sau pardon mai rau 75% din prima ca eu nu am realizat venit impozabil acasa. sincer probabil voi da statul in judecata pt discriminare, al doilea copil este dezavantajat si fata de primul si fata de ceilalti care se nasc de acum incolo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mediajust spune:

Citat:
citat din mesajul lui irinab
cele care deja erau gravide cu al doilea si-l nasc anul asta primesc o micsorare a indemnizatiei, adica eu sunt una dintre ele, primul copil e nascut in 2009 si in martie il nasc pe al doilea drept care voi primi in loc de continuarea aceleasi sume de indemnizatie o micsorare la 85% din prima, ca doar o sa stau acasa cu doi copii sau pardon mai rau 75% din prima ca eu nu am realizat venit impozabil acasa. sincer probabil voi da statul in judecata pt discriminare, al doilea copil este dezavantajat si fata de primul si fata de ceilalti care se nasc de acum incolo

Fals!

Vei primi aceeasi indemnizatie din CIC 1 daca treci dintr-un concediu in altul, potrivit proiectului de norme (care sunt sigura ca se va aproba in forma asta), cu plafonarile respective (3400 si 1200, functie de optiunea 1 an - 2 ani).
Va rog, treceti pe la Legislative, sunt acolo discutii lamuritoare - sau daca nu este subiect, deschideti unul si dam explicatii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

sincer, nu inteleg de ce este descriminat, copilul primeste alocatia de 200 de lei, iar suma de 600 de lei este indemnizatia ta sociala de mamica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anuc spune:

Mediajust, inteleg eu bine? Ce spui tu la ultimul post e valabil daca al doilea copil se naste in timpul primului CIC si se intra dintr-unul in altul direct sau si daca al doilea se naste sa zicem la 3 saptamani dupa ce se inchide primul CIC si mama e nevoita sa-si ia un prenatal + post natalul obligatoriu de 42 zile, apoi intrand in al doilea CIC?

Mami de Ioana, Filip si 32 S

Mergi la inceput