Iepurasi De Martie - Aprilie 2010 (87)
Raspunsuri - Pagina 17
mihaelagrosan spune:
Yaia daca tu cand te intorci la servici cand Alexia face 10 luni nu ai o gradinita decenta sa o duci si nici bona nu-ti permiti si nici bunici nu aveti, atunci nu faci cu nervii?? E usor sa spui ca nu trebuie sa astepti nimic de la stat cand traiesti intr-o tara care ofera niste conditii. Eu astept de la stat doar sa nu ma mai umileasca, nu sa-mi dea averi. Fara suparari , nu sariti pe mine ca fac scandal pe forum pls.
Mihaela deElena Maria (9.08.2006) si Angela Ioana (21.03.2010)
jeni_h spune:
Yaia, stii bine ca nu-i asa! Imi pare rau sa spun , dar nu ai dreptate! Nu poti sa compari Romania cu alte tari, mai ales tari din vest.
Ina_3040 spune:
ufff fetelor ce porcarie cu CIC-ul asta, astia vor sa aduca tara de rāpa... cine sa mai faca copii in conditiile astea, cine va plati pensiile acestor domni de la conducere (oricum ei nu au nevoie de pensie, si-au facut deja plinul). si apoi cu cat tupeu zic ei ca daca nu va convine in tara atunci puteti emigra... da e tara lor????
hai nu mai scriu pe tema asta ca mi se urca tensiunea...
Ioana abia astept sa iesim pe strasse la vara (a se citi in parc si la gradina) cu baietii mari
am si eu o intrebare ca am vazut ca va pricepeti la resurse umane. cate zile pe an se poate lua concediul fara plata? Intreb pt ca mama ar vrea sa vina o saptamana sa il vada pe Robin, nu mai are concediu de mult pe anul asta si si-a mai si luat 2 luni deja fara plata tot ca sa ma ajute pe mine. mi-e teama ca daca se vor face restructurari o sa o ia pe ea in vizor...merci in avans pt orice informatie.
va pup pe toate
Ina mamica fericita de printisor Robin Sebastian 15/03/2010
bluekidoo spune:
Buna mamici
Ella sa ai parte de tot ce iti doresti pentru tine si pentru cei dragi!!
Am fost ieri la paintball Atat de mult mi-a placut.. am alergat, am inpuscat, am fost impuscata (de sot).. dar m-am simtit bine desi lipsa "miscarii" si-a spus cuvantul iar conditia mea fizica lasa de dorit...Asa ca m-am ales cu vreo 2 vanatai si cu febra musculara pentru ca nu ma caram doar pe mine ci si un echipament destul de incomod si o arma grea in mana si maree.. echipamentele sunt xl, nu sunt proiectate pentru midgeti asa ca a trebuit sa stau cu manecile si cracii pantalonilor suflecati, casca nu o puteam inchide sub barba ca nu se strangea cureaua deajuns de mult, manusile.. mi-ar fi ajuns una pentru ambele maini, iar arma foarte mare si grea (pentru mine) singurul obiect de echipament care mi-a venit bine a fost aparatoarea pentru gat, care este ca o bentita pe baza de arici si am putut sa o ajustez pe masura mea ... Dar cireasa de pe tort a fost intoarcerea acasa si reactia printesei mele cand m-a vazut Am lasat-o la mama si cand am plecat am simtit un gol in stomac.. simteam ca imi lipseste ceva.. vroiam sa ma intorc.. asa ca sotul m-a pus sa intorc ghiozdanul infata si sa-l tin in brate, poate ma mai linisteste ... Cand ne-am intors, imediat ce am deschis usa si am intrat in casa Tanya a inceput sa rada si sa tipe de fericire, s-a smuls din bratele fratelui meu si a venit la mine.. a intins manutele sa o iau in brate iar cand am facut asta a deschis gurita si a pus buzitele ei calde si umede pe obrazul meu apoi a pus caputul pe mine A inceput sa vorbeasca si sa chiuie de fericire si nu s-a mai dezlipit de mine..m-am intins pe canapea si a venit si ea si s-a cuibarit in sufletul meu cu caputul pe gatul meu .. Am trait un sentiment greu de exprimat in cuvinte
In ceea ce priveste dorinta ei de a descoperi lumea si de a sta in picioare nu ma deranjeaza deloc.. ceea ce ma deranjeaza este ca de multe ori cade si nu se invata minte.. desi daca ma gandesc bine de curand a invatat sa si coboare (se arunca in fund sau pune manauta jos) dar tot mai cade.. iar cand se loveste plange de-ti rupe sufletul.. desi si asta are partea ei buna, cand o iau in brate sa o linistesc ma ia de gat si pune caputul ala mic pe mine si asa de mult imi place cum o simt
Gata..fug sa citesc ca sunt in urma..
Nunta 12.05.2007
Carmen mami de Tanya Ioana 05.03.2010
Yaia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui oanaiacovita Yaia chiar nu ai dreptate. Cum poti spune ca alte state nu ofera nimic in strainatate, dar conditiile de acolo, crese, gradinite, locuri de munca, autostrazi, etc, alea ce sunt? Vino tu te rog si stai jumatate de an aici, dupa ce ai fost invatata in afara sa vezi daca mai consideri ca nu ti se ofera nimic de stat. Pe bune, asta chiar a fost lovitura sub centura... |
O cumnata unei prietene platea in Franta gradinita de stat 800 de euro pe luna. In anglia platea o fata de la grupa lui Tudor gradinita in jur de 40 de lire pe zi. In Elvetia platesti de la gradinita pana la facultate, absolut tot. Nu exista asigurare de sanatate, fiecare isi face privata si e in jur de 800 de euro de persoana. In SUA nu primesti nimic gratis, platesti tot! Si ai 2 saptamani concediu de maternitate. Si aici taxa pe masina e imensa si au 2 autostrazi mari si late. Si platesc si gardinita. Si locul de munca e un loc de munca, acelasi ca peste tot. Deci aici statul imi ia taxe mari si imi ofera ospitalitate. Si eu nu astept nimic de la el, nici macar sa micsoreze taxele, ca stiu ca nu se va intampla niciodata asta.
===============================================
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007) si Alexia Briana (30.03.2010)
Yaia spune:
citat din mesajul lui mihaelagrosan Yaia daca tu cand te intorci la servici cand Alexia face 10 luni nu ai o gradinita decenta sa o duci si nici bona nu-ti permiti si nici bunici nu aveti, atunci nu faci cu nervii?? E usor sa spui ca nu trebuie sa astepti nimic de la stat cand traiesti intr-o tara care ofera niste conditii. Eu astept de la stat doar sa nu ma mai umileasca, nu sa-mi dea averi. Fara suparari , nu sariti pe mine ca fac scandal pe forum pls. |
Mihaela, asta nu e scandal, e schimb civilizat de opinii. Si cum e situatia diferita daca stai pana la 2 ani acasa? Ca in Romania gradinita incepe la 3 ani. Ce faci 1 an cu copilul? De asta am zis eu ca problema e in construire unui sistem viabil pentru cei mici, nu conteaza cat timp sta mama acasa. Ori Romania nu e tara care sa-si permita sa tina mamele acasa 2 ani. Dar daca stau acasa 1 an, e super bine, numai sa puna apoi la punct un sistem de gradinite de la 1 an, cu personal calificat. Pentru asta trebuie voi sa luptati, nu pentru 1 an sau 2 ani acasa. Parerea mea!
Yaia spune:
citat din mesajul lui jeni_h Yaia, stii bine ca nu-i asa! Imi pare rau sa spun , dar nu ai dreptate! Nu poti sa compari Romania cu alte tari, mai ales tari din vest. |
In ce privinta nu am dreptate? Esti destul de vaga.
Ba Romania trebuie comparata, ca trebuie si vrem sa fim ca ei. Sa luam ce e mai bun de la ei si sa schimbam totul, din temelii.
ioanaa28 spune:
citat din mesajul lui roxys BUNA. scuze!!!, dar nu m-am mai putut abtine.... eu citesc din umbra subiectul clopoteilor ( mamici de ianuarie-februarie2008) de cand eram si eu gravida si citesc - cand am timp - si la voi, asa ca o "cunosc" destul de bine pe ioanact. si, nu-mi vine sa cred ca istoria se repeta si aici... ca nu a invatat nimic din "cearta" cu fetele de acolo.... pentru a nu exista cumva nedumeriri si semne de intrebare cu privire la "rautatea" voastra si caracterul ei... va invit sa cititi cum ioanact isi lasa copilul de 1 an si ceva singur in casa si pleca de la 7 seara la 1.30 noaptea sa se plimbe pe faleza din mamaia.... si cum tot "RELE" au fost si mamicile de clopotei ca s-au indignat si i-au spus ca nu e bine ce face... si cum ea, intr-un final... a spus ca nu va mai face aici povesteste ce bine s-au distrat: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=139183&whichpage=4 si daca aveti timp... urmariti si reactiile ei/explicatiile puerile si elucubrante ce au urmat d-a lungul intregului capitol.... freedelia, sa nu te superi pe mine... dar nu cred ca fetele sunt rele si nu cred ca ai de ce sa-i iei apararea !!! |
iertati-ma ca reiau subiectul DAR NU POT SA CRED CE AM CITIT !!!!!
te apuca rasu' plansu', zau !!!
multumim ca ai intervenit pt mai multa lumina, desi pt majoritatea situatia era clara...
mihaelagrosan spune:
Yaia la 2 ani copilul e mai mare, nu se compara. Si sa tii ca sunt multe gradinite, mai ales private care au grupe de la 2 ani.
Pai exact asta zicem si noi ca ar fii ok sa mergi la servici la 1 an (cel mai devreme, parerea mea), dar numai daca ai crese ok sau gradinite, orice. Ei ar trebui prima data sa puna la punct sistemul de gradinite, care nu arata asa jalnic, cel putin aici in cluj, dar sunt putine si cu personal insuficient ca numar si ca pregatire. La crese sunt doar ingrijitoare care nu au nici o pregatire pedagogica.
Mihaela deElena Maria (9.08.2006) si Angela Ioana (21.03.2010)
ioanaa28 spune:
fetelor, vad ca sunteti prinse in discutii dar eu citesc capitolul de la "clopotei" pe care ni l-a indicat roxys, si nu-mi vine sa cred
E o poveste veche di vara lui 2009, care pe mine m-a socat !!!