Clopotei de ianuarie-februarie 2008 *273*

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ramonab spune:

Si acum sa salut si eu Ceau zuzici!

Razvan al meu se tot plange ca l-ar durea o masea, asta cand mananca ciocolata sau la mancare uneori Se poate sa-l doara maseaua avand in vedere ca nu are nici urma de carie pt ca avem mare grija de dintisori si ii spalam in fiecare zi.

Miki, ma bucur ca i-a placut la gradi la Luca.Azi cum a fost?

(slideshow)
Razvan 2+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Din pacate chiar este ilegal.
Nu merge cu PFA cum mai practica profesorii de la optionale deoarece ingrijitoarele fac parte din alta categorie a cadrelor din unitate.

Si la noi este tot o ingrijitoare la 3 grupe, asa a fost si cand era Bogdan mic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Citat:
citat din mesajul lui ramonab

Razvan al meu se tot plange ca l-ar durea o masea, asta cand mananca ciocolata sau la mancare uneori Se poate sa-l doara maseaua avand in vedere ca nu are nici urma de carie pt ca avem mare grija de dintisori si ii spalam in fiecare zi.

RAMONA si RAZVAN-MATEI 09.01.2008
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=72d9a7498380c6edd22733&skin_id=701&large" target="_blank">RAZVANEL MITITEL
Micul print-blog
www.youtube.com/watch?v=uNKkE_xHcdI" target="_blank">AM 1 ANISOR (slideshow)
Razvan 2+

Poate sa aiba o microfisura in smalt fara sa fie carie si la contact cu un stimul sa il doara.
Eu am patit-o personal.Din delasare, dupa controlul stomatologic ce imi spusese de ea si ca nu are ce sa-i faca am ajuns dupa 5 ani sa fac ditamai caria acolo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gattasalvaje spune:

Dap ...nashpa situatie cu ingrijitoarele De fapt la noi este o singura ingrijitoare pe etaj , adica la 6 grupe.Cand s-au facut angajarile , aveau mai multe posturi libere , au angajat suficiente persoane care insa , au plecat in prima luna , dupa ce au luat primul salariu de 450 RON . acum cica nu pot angaja in locul celor plecate , pentru ca s-au blocat posturile .Traiasca sistemul de invatamant romanesc !

Gattasalvaje - mamica de Sara Eliza ( 22 Decembrie 2007 )

Sara Eliza - cel mai frumos cadou de Craciun POZE
POZE RECENTE

Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina023 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ramonab

RAMONA si RAZVAN-MATEI 09.01.2008
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=72d9a7498380c6edd22733&skin_id=701&large" target="_blank">RAZVANEL MITITEL
Micul print-blog
www.youtube.com/watch?v=uNKkE_xHcdI" target="_blank">AM 1 ANISOR (slideshow)
Razvan 2+

Si Ana a avut o perioada acum 2-3 saptamani in care se vaita de durere de masea iar doctora cand s-a uitat in gurita ei mi-a spus ca ii ies molarii de 3 ani. La Luca nu-mi amintesc faza asta, dar am crezut-o pe cuvant pe doctora. Vezi sa nu fie si la voi aceeasi situatie.

Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)

Ana, minunea mea iubita Luca, iubitul mamei drag!
Povestea nasterii Anei

Siluan, randunel de pe DC, are nevoie de ajutorul nostru pentru a trai! Nu-l refuzati!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina023 spune:

Cat despre gradinitele de stat...cum v-am spus, l-am avut si eu pe Luca un an la o gradi de stat. Inainte si dupa acest an a mers la doua gradinite particulare. Lasand la o parte dotarile gradinitelor (sunt si gradinite de stat f bine dotate), faptul ca este prea putin personal pentru cat de multi copii sunt, mi se pare hotarator! Sa nu mai spun si de felul in care stiu unele dintre educatoare sa educe si sa se poarte cu copiii.
Caz real, trait de mine: Intr-o dupa amiaza, cand am mers sa-l iau pe Luca, o aud pe educatoarea lui tipand la o fetita "Nu ti-am dat mai devreme apa, tampito?!" Ce mai pot comenta? Imi pare rau ca, la cat de socata am fost, nu am fost capabila sa mai iau de ea! Tare rau imi pare si acum!

Nevrand sa rasucesc cutitul in rana, la gradinita la care este acum Ana (particulara, este adevarat!) sunt in permanenta doua educatoare pentru 6-7 copii. Dupa amiaza raman mai putini copii, nu se mai fac activitati si atunci ramane o singura educatoare care le supravegheaza joaca a cca 15 copii. Astea mi se pare conditii bune! Din pacate preturile sunt restrictive pentru foarte multi dintre parinti (mie imi achita firma jumatate din taxa, de aceea mi-am permis).
Sincer, desi este posibil sa fiu in contradictie cu convingerile unora dintre voi, daca aveti cu cine sa tineti puii acasa, decat sa mearga la gradi in conditiile pe care le ofera unele gradinite de stat, eu i-as tine acasa macar insa un an. Nu vad nici un avantaj in a expune copilul atator boli, lipsei de atentie sau chiar unor copii agresivi (cum a patit Sara Gattei) numai pentru a-l avea in colectivitate. Ok, este buna colectivitatea, dar nu cu orice pret si mai ales nu cu acest pret, la varsta asta!
Parerea mea! Hac!

Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)

Ana, minunea mea iubita Luca, iubitul mamei drag!
Povestea nasterii Anei

Siluan, randunel de pe DC, are nevoie de ajutorul nostru pentru a trai! Nu-l refuzati!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miky_mamica spune:

Hai ca vin si eu cu impresii dupa a doua zi: Luca si Sara au fost plangaciosii zilei de azi. Educatoarea a inchis usa clasei incercand sa ii tina pe toti la un loc si ei au urlat groaznic ... li s-a mai alaturat inca vreo 2 copilasi asa ca doamna a avut show de zile mari ...
Ma asteptam sa planga pt ca mi-a spus de acasa ca o sa planga ... s-a potolit destul de repede si vad ca s-a acomodat destul de bine. Ii stie pe baietei deja pe nume si vad ca azi mi-a cantat si un cantecel si nu il stia de la noi ...

Acum despre ingrijitoare ... este adevarat ... o singura ingrijitoare la atatia copii ... azi cand m-am dus la pranz sa-l iau pe Lucu educatoarea fusese la baie cu vreo 4 fetite, iar in clasa nu era nimeni, fiecare copil facea ce vroia ... Luca se uita impreuna cu vreo 3 baietei pe geam. Nu era taraboi dar de dimineata au fost cateva conflicte intre baietei pt ca doamna era ocupata cu plangaciosii.
Sunt de acord cu platirea unei ingrijitoare care sa se ocupe mai mult de partea de imbracat, dezbracat si mers la baie cu copii pt ca doamna sa poata sa faca si ceva constructiv cu ei. Educational inca nu stiu ce sa spun despre aceasta grupa mica de la gradi ... imi voi forma o parere pe parcurs.

Momentan sunt multumita si de felul cum mananca - acasa e show la masa de pranz, iar azi la gradi a mancat toata ciorbita singur. Si din ce vad eu si ce miros ... au feluri de mancare destul de bune. Adica ieri imi ploua in gura de cum miroseau ardeii umpluti ... plus ca i-au servit cu smantana ... mmmmmmmmm
Si din ce am vazut educatoarea incearca pe cat posibil sa faca fata ... ieri de ex au fost 18 copii ... e f greu sa tii piept la 10 copii, dar la 18 ...

Vedem maine ce va mai fi ...

Miky de LUCA GABRIEL

Cea mai fericita zi din viata noastra a fost 29 Decembrie 2007 !!! si de atunci traim un vis ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miky_mamica spune:

Iar bani de particulara momentan nu am ... mi-ar fi placut mult dar depaseste bugetul nostru familial.

Iar pe partea cealalta Luca statea cu mama toata ziua si de la un timp nu mai pot sa am baza pe ea ... problemele neurologice si faptul ca nu asculta nimic din ce zic eu (fara bomboane, fara suc din comert,etc) ma determina sa cred ca ii e mai bine la gradi ...

Timpul isi va spune cuvantul ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eliza spune:

Off...imi pare rau ca aveti probleme cu gradinita. Stiu cum e! Dar sa va zic un pic cum e aici: nu exista ingrijitoare deloc, la grupa Emmei sunt 2 educatoare la 20 de copii(din care zilnic sunt cam 15 la gradinita). Nu se duce nimeni cu ei la WC, se duc singuri, daca fac kk si au nevoie de ajutor cer ajutor si li se ofera dar sunt f mandri de ei cand reusesc sa se stearga singuri. La iesirea din baie e chiuveta si obligatoriu se spala pe maini, tot singuri, educatoarele vad cam ce se intampla pentru ca baia e langa clasa lor, chiuveta fiind de fapt parte din clasa. De imbracat se imbraca tot singuri, as aca trebuie sa ai grija sa le dai pantaloni cu elastic si nu salopete sa poata sa se imbrace singuri. Geaca au invatat unii de la altii sa o puna si sa o incheie. La 3 ani majoritatea de aici care merg in day care sunt total independenti si nu prea mai au nevoie de ajutor. Asta e partea "roz", dar nu exista papuci de interior, dorm, mananca, se joaca in aceeasi sala, au foarte rar supa la pranza, in rest mancaruri de-ale lor cu care eu nu prea sunt de accord, si aici vin copii tusind la gradinita si dupa aia au cate o epidemie de jumatate di ei stau acasa bolnavi.
Gatta invat-o tu pe Sara cum sa se stearga bine de pipi, exersati acasa si spalatul pe maini de dupa. Daca sunt copii care bat invat-o sa se fereasca singura, sa isi faca prietene si sa stea impreuna sa se joace si sa-l ocoleasca pe pustiul cu probleme.

Eliza
2-3 ani
1-2 ANI
Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ellenuta spune:

hello girls

am trait azi sperietura vietii mele .. am plecat cu ai mei la cumparaturi, iar tatalui meu i s-a facut rau .. ameteli, vertij, pierdere de echilibru, vedere incetosata .. chemat salvarea, dus la spital, analize peste analize .. toate in limite normale .. acum seara era mai ok, insa, nu era in apele lui. maine ii fac o analiza la inima si investigatii de diabet .. inital, vroiau sa-l trimita acasa si chiar plecasera, insa, pana la poarta spitalului i s-a facut iara rau su s-au intros. sper sa fie bine .. la cumparaturi am fost si cu eva dupa noi, s-a speriat saraca, a inceput sa planga cand au plecat ai mei cu salvarea .. offf ..

sunt tare tare suparata pe sotz .. i-am dat telefon sa-i zic sa vina acasa sa stea cu copiii caci eu plec la spital, sa nu ramana socrela cu amandoua caci e greu ... si ce credeti .. il sun pe la 10 si il intreb unde e, la care imi zice senin ... pai uite acum ies din sauna .. (a mers la club sa se relaxeze .. piscina, sauna, jacuzzi .. si eu nu apuc sa ma duc sa-mi fac o manechiura si sa ma epilez .. wtf). mi-a spus ca a sunat-o pe ma-sa si situatia era ok acasa ... oricum, am ajuns inaintea lui acasa si era dezastru .. o dezordie de nedescris, eva urla, soacra-mea la fel urla la ea. frate, unde naiba l-oi fi gasit .. imi cer scuze ca m-am descarcat aici dar sunt tare amarata, din nou ..

nu mai rezist acum .. sper sa am timp maine sa citesc din urma, va pupic

Elena, mami de Eva Maria (14.01.2008) si Anna Sophia (04.10.2009)
papa bun
bio bebe

Mergi la inceput