Clopotei de ianuarie-februarie 2008 *273*
Raspunsuri - Pagina 20
doniro spune:
Elena, imi pare rau de tatal tau. Sa dea Domnul sa fie ceva banal, o lipsa de... ceva, nu stiu, si sa se regleze cu tratament adecvat repede. Sanatate multa!
Ref sotz, nu stiu ce sa zic... nu sunt eu prea toleranta de felul meu, mai ales cand e vb de sotzul propriu
, dar, daca judeci la rece, al tau s-a interesat daca maica-sa se descurca cu alea mici, i s-a spus ca da, deci e oarecum acoperit. Nu???
M-am prostit de inteleg barbatii si le gasesc scuze??
Roxana, mami de
Ioana Daria (3 jul 2006) si
Victor Mihai (8 ian 2008)
POZE
alina023 spune:
Buna dimineata!
Elle, multa sanatate tatalui tau! Imi inchipui cat de tare te-ai speriat.
Iar despre domnul sot...no comment... Cel mai probabil ca eu as fi avut o cearta de zile mari cu el. Dar asta nu inseamna ca as fi facut bine ci doar ca mi-as fi varsat nervii si frustrarile. Sincer, nu stiu ce sfat sa-ti dau. Sper numai sa se trezeasca odata si el!
Miky, ma bucur ca Luca e in continuare ok cu gradi. Asta este cel mai important, sa se acomodeze. Pana la urma peste tot sunt avantaje si dezavantaje. O alegere trebuie sa facem intotdeauna.
Sa aveti o zi frumoasa!
Alina, mami de Ana Antonia
(06 Dec 2007) si Luca nazdravanul
(14 Feb 2003)
Ana, minunea mea iubita
Luca, iubitul mamei drag! 
Povestea nasterii Anei 
Siluan, randunel de pe DC, are nevoie de ajutorul nostru pentru a trai! Nu-l refuzati!!
grati.ela spune:
Elle, sanatate tatalui! Daca te consoleaza cu ceva si domnul sot al meu e cam tot pe acolo...pielea lui conteaza...restul pe langa! zi-ti si tu ca macar e frumos si destept ca daca era si urat si prost fugeai in lume!
roli25 spune:
Ellenuta sanatate tatalui tau! Zic si eu ca Roxana, daca maica-sa l-a asigurat ca e bine acasa, a stat linistit. Trebuia sa-l cheme, daca nu se descurca.
De azi sunt matusica, am un nepotel si baietii un verisor, pe nume Toma
Roli mami de Andrei
(16 ianuarie 2008) si Marc
(9 iunie 2006)
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI
Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)
roli25 spune:
Ref. gradi, si la noi e cam la fel cum zice Eliza. La grupa mica, baia e in incinta grupei, educatoarea vede ce fac ei, merg singuri la pipi si ea ii ajuta daca nu se descurca. Se spala singuri pe maini (sigur mai sunt si accidente cand se uda tare), se imbraca singuri, in legea lor, nu de putine ori il gasesc pe Andrei cu pantalonii sau cu tricoul luate invers. Ingrijitoarea e chemata cand fac pe ei, cand isi toarna mancare pe ei sau pe jos...etc. Tot ingrijitoarea le aduce mancarea, strange masa, face curat.
Roli mami de Andrei
(16 ianuarie 2008) si Marc
(9 iunie 2006)
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI
Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)
alina023 spune:
Roli, sa-ti traiasca nepotelul!!
Alina, mami de Ana Antonia
(06 Dec 2007) si Luca nazdravanul
(14 Feb 2003)
Ana, minunea mea iubita
Luca, iubitul mamei drag! 
Povestea nasterii Anei 
Siluan, randunel de pe DC, are nevoie de ajutorul nostru pentru a trai! Nu-l refuzati!!
grati.ela spune:
Roli, bun venit micutului Toma!
fetelor, ce de probleme cu gradinitele!!! Dudu abia anul viitor va merge...nu face inca la olita sau wc dar sper sa renunte la caposenia lui!
LalaD, pe viitoriolimpici sunt cateva pb la clasa a VI-a bune si pt Bogdan. Si primele doua teme sunt bine facute de prof Cicu.
ramonab spune:
Ceau!
Elle sanatate pentru taticul tau!
De sotul tau... ce sa mai zic? mai bine nu zic nimic ca nu am vb frumoase despre el.
![]()
Roli sa-ti traiasca nepotelul.
Multumesc pentru raspunsurile referitoare la Razvi.Cu prima ocazie o sa-l duc la un stomatolog, nu as vrea sa i se faca carie.Mor cand vad copiii cu dintii cariati.
Alina023 referitor la mersul la gradi de stat versus stat acasa, permite-mi sa nu fiu de acord cu tine ![]()
Nu sunt de acrod cu tine cand zici ca nu sunt avantaje in a merge la gradinita.Ba sunt, si sunt foarte importante chiar daca copilul este expus la boli cum zici tu (expunerea la boli intareste sistemul imunitar al viitorului adult, sistem imunitar care va fi mai pregatit pentru a infrunta bolile adultului).
Iar colectivitatea pregateste copilul pentru viata, il invata sa socializeze, sa lucreze in echipa, sa observe ca exista si alte tipuri de caractere, de oameni ,cunoaste copii de toate felurile , invata sa isi faca prieteni,invata sa se adapteze la cerintele altui mediu decat cel familial.
Acum am vb dpdv al educatoarei dar si al mamei.Eu vad cat de mult a progresat Razvan de cand umbla la gradinita, vorbeste foarte bine, are un vocabular foarte bogat,stie o gramada de cantece si poezii pe care toata ziua mi le "prezinta" si a invatat foarte multe lucruri.
Si la el la gradi sunt o multime de neajunsuri, ingrijitoarele-s putine, cu mancarea nu sunt intodeauna de acord,copiii mai vin tusind si mucind dar asta pt ca parintii chiar nu au cu cine ii lasa,mi-a venit si el acasa de vreo doua ori lovit, o data zgariat pe nasuc, alta data muscat de sub ochi destul de tare.Dar ce sa fac? si astea sunt experiente de viata si si din astea invata.
Bineinteles, o gradinita paticulara e minunata, dar nu vad necesitatea a doua educatoare la 6-7 copii.Activitatile se fac cel mai bine si cel mai eficient cu 10-12 copii, zic eu.
Cu ingritoare mai mullte in grupa inteleg, dar 2 ed pt 6 copii...
A, despre educatoarea lui Luca, nu am cuvinte,e neprofesional sa vb asa cu un copil, sunt de acord cu tine, dar asta nu e un motiv sa ne dam copiii doar la gradinite particulare, sa nu crezi ca acolo nu sunt specimene din astea.
Acuma sper sa nu te superi pe mine
, stiu ca asta e parerea ta, si ti-am spus-o si eu pe a mea.. 
(slideshow)
Razvan 2+
ramonab spune:
Eliza, da sunt de acord, copiii ar trebui sa fie mai independenti, nu trebuie sa depinda cu totul de un adult.La trei ani eu zic ca ar trebui sa stie sa mearga singurel la baie, sa manance singur si sa se spele pe maini singur.
Dar mamicile cum sunt foarte grijulii, nu-i lasa deloc sa se descurce singuri si de aceea copilul nu invata aceste deprinderi.Aveam la gradinita copil care avea si 5 ani jumate si nu stia sa isi ia pe el geaca.Asta pt a mama lui facea totul in locul lui.
Cateodata asta nu e din rea vointa ci pentru ca mama uita ca, copilul e mare, nu e bebelus si daca l-ar lasa, s-ar descurca si singur.
Si pt ca am lucrat si la oras si la tara vreau sa va spuna ca, copii de la oras sunt mai cocolositi decat cei de la tara.Un copil de 3 ani de la tara stie sa se dezbrace si sa se imbrace singur, cel de la oras, nu.
De ce asta?Pt ca parintele de la tara nu are atata timp sa umble dupa copil si atunci el e nevoit sa se descurce singur.De aceea ei sunt mult mai descurcareti si mai vanosi.
Tin sa fac o precizare: daca educatoarea ii lasa sa se descurce singuri, nu e neatentie, face parte din procesul de educare.
Nu vreau sa ma bag in detalii, intelegeti voi ce vreau sa zic.
Sa va zic o faza nostima: eram la toaleta cu copiii.Un baietel de vreo 3 ani jumate ii spune ingrijitoarei:Mariana hai tine-mi putza.Ea il intreaba mirata:Cum adica sa iti tin putza? la care copilul: tine-mi-o ca daca o tin eu ma pish pe mana!Adica se pipileaca pe mana ei, nu pe a lui ![]()
M-a luat valul
, nu ma bagati in seama ![]()
(slideshow)
Razvan 2+
laura_dimitris spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ramonab Eliza, da sunt de acord, copiii ar trebui sa fie mai independenti, nu trebuie sa depinda cu totul de un adult.La trei ani eu zic ca ar trebui sa stie sa mearga singurel la baie, sa manance singur si sa se spele pe maini singur. Dar mamicile cum sunt foarte grijulii, nu-i lasa deloc sa se descurce singuri si de aceea copilul nu invata aceste deprinderi.Aveam la gradinita copil care avea si 5 ani jumate si nu stia sa isi ia pe el geaca.Asta pt a mama lui facea totul in locul lui. Cateodata asta nu e din rea vointa ci pentru ca mama uita ca, copilul e mare, nu e bebelus si daca l-ar lasa, s-ar descurca si singur. Si pt ca am lucrat si la oras si la tara vreau sa va spuna ca, copii de la oras sunt mai cocolositi decat cei de la tara.Un copil de 3 ani de la tara stie sa se dezbrace si sa se imbrace singur, cel de la oras, nu. De ce asta?Pt ca parintele de la tara nu are atata timp sa umble dupa copil si atunci el e nevoit sa se descurce singur.De aceea ei sunt mult mai descurcareti si mai vanosi. Tin sa fac o precizare: daca educatoarea ii lasa sa se descurce singuri, nu e neatentie, face parte din procesul de educare. Sa va zic o faza nostima: eram la toaleta cu copiii.Un baietel de vreo 3 ani jumate ii spune ingrijitoarei:Mariana hai tine-mi putza.Ea il intreaba mirata:Cum adica sa iti tin putza? la care copilul: tine-mi-o ca daca o tin eu ma pish pe mana!Adica se pipileaca pe mana ei, nu pe a lui M-a luat valul , nu ma bagati in seama RAMONA si RAZVAN-MATEI 09.01.2008www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=72d9a7498380c6edd22733&skin_id=701&large" target="_blank">RAZVANEL MITITEL Micul print-blog www.youtube.com/watch?v=uNKkE_xHcdI" target="_blank">AM 1 ANISOR (slideshow) Razvan 2+ |
deci, in primul rand:
si
pentru ideile tale, pentru experienta impartasita 
si apoi:

pentru "perla" baietelului....
si acum, sunt de acord cu tot ce ai spus tu. si, din pacate, abia acum am realizat asta. "acum" inseamna dupa ce am nascut-o pe eleni....
sa va spun ca dimineata cand plecam din casa... iau din dulap geaca lui eleni, i-o arunc inspre ea, ea o culege de pe jos si se imbraca singura... uneori nu reuseste sa-si incheie fermoarul dar, de obicei nu are nevoie de niciun pic de ajutor....
in timpul acesta... eu il imbrac cu geaca pe farte-sau ...

la masa.... eleni sta in scaunelul ei si se bat lupii la gura ei mancand orice are in fata...
eu stau la masa cu baiatul mamei si ii strecor cu ligura orice farama de morcov sau leguma din ciorba, si numaram impreuna 15-20 de linguri de ciorba
si exmplele pot continua pe o pagina de forum
ideea este ca pana sa se nasca eleni am fost genul de mama descris de ramona... poate baiatul putea face singur ceva dar eu am fost langa el si nu i-am dat voie sa faca nimic....

urmarea: la 5 ani si acum era/este prea puturos si obisnuit sa i se faca orice asa ca refuza de cele mai multe orice incercare sa faca singur ceva.
pe eleni, am fost nevoita sa o las sa se descurge singura si se descurca draga de ea.
hai sa citesc si din urma....
Laura - mandra mami de Dimitrakis - 25.04.2003
si Eleni - 05.02.2008
www.flickr.com/photos/21462816@N06/" target="_blank">poze
povestea nasterii lui eleni
2010

09.01.2008