Vine toamna in bostana cu PEPENASI de 2008 (198)
Raspunsuri - Pagina 11
![](images/user_woman.png)
Didi81 spune:
Vicky,Bobitamica,Biri, merci . Da, stiu de vreme, o sa fiu pregatita.
Cel mai ciudat o sa fie ca voi sta o saptamana fara Aida
Didi de Aida Maria
(03.07.2008)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
bobitamica spune:
DIDI...te inteleg...nici eu nu am stat mai mult de 2 nopti fara Irina...
Dar asta e...trebuie...
Bobitamica-mami de IRINA
16 iulie2008
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/vias/vias.jpg)
vias spune:
desi cu intarziere, din suflet iti doresc Mada La multi ani sanatosi si fericiti alaturi de frumoasa ta familie.
Cami, de
Flavius Cristian in
-------------------------------------------------------------
ingerasul Darius-Andrei
"Dacă lacrimile ar putea înălta o scară si amintirile o cărare, as urca în Rai si te-as aduce din nou acasă."
Poveste si POZE
ankalaura spune:
BOTI - eu am avut si am inca si sper sa mai am multi ani de acum inainte, noroc de un tata extraordinar. Care s-a implicat total in cresterea noastra, care ne citea seara povesti, ne lasa sa facem tot felul de traznai pe care mama ni le interzicea, ca sa nu mai zic ce supportive a fost mereu, si cat m-a incurajat in orice am facut, ce mai, am cel mai cool tata din lume!
Ceea ce vreau insa sa spun, e relativ la hartii si documente.
Aveam vreo 12 ani cred (iti dai seama, crize de adolescenta, conflicte cu mama...), si am gasit in cutia cu acte, ca ai mei aveau o cutie cu acte, un certificat de divort semnat in '75 si o decizie de-aia (deci cand eu aveam un an), protagonistul fiind taica-miu.
Iti dai seama ce a fost in capul meu, in hormoniada adolescentei am inceput sa ma gandesc ca poate ei nu sunt parintii mei, sau poate amandoi, sau poate doar unul, dintre maica-mea si taica-miu, dar care din ei? Ca nu mai pricepeam nimic! Si na, aveam vreo 12 ani, nu e ca si cum n-aveam pic de ratiune.
Dat fiind contextul, nu am pus intrebari. M-am clarificat singura ca ei sunt parintii mei, desigur, iar in timp am aflat amanunte cu taraita, si acu' inca tot as mai afla poate daca as mai intreba . Mi-a luat insa timp sa pricep de ce taica-miu era in divort pe cand eu si frate-miu aveam 1 si respectiv aproape 3 ani. Chiar si asa, am crezut ca maica-mea a fost motivul divortului, sau mai rau, aparitia lui frate-miu pe lume, sau a mea! Mai tarziu m-am lamurit ca asa a fost sa se incheie oficial, desi taica-miu nu mai avea nimic de impartit cu fosta sotie de cativa ani buni. Intrebarea numarul doi a venit - da' daca mai avem vreun frate sau vreo sora? N-aveam, na, dar si asta am aflat tarziu, dupa ce mi-am facut eu scenarii in minte..
Cu un copil mai mic pare mai greu, dar mie personal mi se pare mai greu cand e copilul mai mare. Copilul mare te judeca. Din cate cazuri am citit eu, copiii infiati de exemplu, daca afla tarziu ca au fost infiati nu accepta niciodata, sau accepta foarte greu realitatea. Se considera mintiti, inselati.
Eu una i-as spune copilului ca tati are alta casa, cred. Ca e departe.... mereu e departe, pai copilul se pune pe asteptat.
Aici sunt destule emisiuni pe tema asta, emisiuni pentru copii, in care se abordeaza tema asta, mai ales ca aici divorturile au o rata super ridicata (ma rog, parerea mea e ca mai bine asa, decat a sta impreuna de saracie, ca in romania, dar na...)
VICKY - a mea nu face nici un puzzle
BOBITA - eu am avut mereu ochelari si nu a ras nimeni de mine niciodata.
Noi ne ferim sa avem discutii cam de orice fel in fata copiilor. Nici nu stii ce mic cuvintel poate naste monstrii in mintea cruda a unui copilas. E valabil si pentru expresiile "nevinovate", gen "daca nu mananci acum cand iti dau, n-ai decat sa te culci flamand" - copilul chiar crede ca il lasi flamand si deja se vede suferind de foame toata noaptea, pe intuneric, si tu nu ii dai de mancare... Cam asa se petrece in mintea unui copil...
Noi avem aici alta situatie... cartierul este un cartier cam 90% evreiesc, majoritatea dintre ei ultraortodocsi. Si se imbraca in consecinta. Haine negre cu bluze albe, tichiuta de-aia pe cap, perciuni rasucici, palarii, iar sambata au costum specific, se duc la sinagoga, cu ciorapi albi si pantofi negri, si cu palariile alea de blana, mari si rotunde, poate stiti despre ce vorbesc.
Eliza ii vede pe strada, dar prima data cand i-a vazut, a aratat cu degetul, si m-a intrebat amuzata de ce poarta ei caciuli de blana vara? I-am explicat ca nu e nimic de ras si ca nu trebuie sa arate spre nimeni cu degetul, si ca la fel de caraghios ar fi si portul romanesc al barbatilor care in unele zone aduce a fusta, sau kiltul scotienilor, si tot asa i-am explicat. Si gata, stie ca este un port anume si gata.
Nu vad - zic eu - de ce ar fi diferita explicatia in cazul familiilor monoparentale. Mai greu mi se pare sa explici de ce un copil are o familie compusa din doi membri de acelasi sex, cum se intampla mai nou prin unele locuri!
Prima intrebare deci, "unde e tatal meu" ar fi relativ simpla. Mai nasoala e a doua, si anume "de ce tata nu ma vrea". Adica partea pur emotionala din chestiune. Un timp de descurci cu "de ce tata locuieste in alta parte si eu nu-l cunosc". Dar tre' sa pregatesti bine partea a doua. Ca un copil nu te crede chiar pe cuvant asa, ca tu ii zici ca nu e ca si cum nu te vrea, ci ca asa si pe dincolo... "Ba nu ma vrea, ca daca ma vroia, venea sa ma vada si sa il cunosc" samd E greu sa contracarezi argumentul.
Dar BOTI, exact cum spuneau fetele, tu esti super tare nene, si cand o sa te decizi ce vor trebui sa spuna ailalti (sunt sigura ca tu vei stii precis ce trebuie sa spui, ideea e sa priceapa ailalti, a.k.a bunicii, prietenii, vecinii...) sa ne zici si noua, ca eu o sa imi iau notite de la lectie.
MADA - de ce nu mi-a zis FB ca e ziua ta?? La multi ani!
Gata, fug la somn ca e 1 noaptea. Am tare mult de lucru in perioada asta, azi am avut de predat o lucrare babana, maine am lectie la colegiu, predau 80 de minute (fara pauza, cam obositor pentru ei, continut mult...), saptamanile urmatoare mai am ceva lucrari si o lectie la facultate... vai de fundu meu.
Eliza are dictari saptamanale.
Iar Erika nu mai bazaie deloc la gradi, nici dimineata, si nici nu s-a imbolnavit pana acum.
Tineti pumnii maine!
bobitamica spune:
ANKA...sa stii ca eu am avut ochelasri din clasa a cincea si colegii imi spuneau Zacks,era un film cu Bengi,Zacks...
Pe mine ma enerva,normal...si nu mai vroiam sa port. Dar am avut noroc cu mama care m-a facut sa inteleg importanta lor.
Apoi la bunici pe strada era o fetita de varsta mea care avea un defect din nastere si copiii ii spuneau schioapa...
Dar acum in zilele noastre ...am un coleg la munca caruia i se spune "chioru'"...Mie mi se pare ingrozitor...asta pentru ca are dioptrii mari.
Si ai dreptate cu copiii...nu trebuie sa le spui nimic. Irina are oroare cu apa care curge la canal. Am descoperit frica ei de baie. Ea crede ca apa se scurge si odata cu apa se poate scurge si ea acolo. Mi-a luat ceva timp pana sa imi dau seama....Acum am intrat eu cu ea in cada sa ii arat ca nu se intampla nimic....apoi aseara am reusit sa o spal singura in cada...am pus-o cat mai departe de gura de scurgere si a fost ok. Nu sta in fund,abia asteapta sa iasa,dar cel putin nu a mai urlat.
Ea oricum isi pune niste intrebari de ma lasa si e mine fara replica...in sensul ca unde se duce apa pe care o bea ea? si cum se face ca pipi e galben? a facut legatura ca bea apa si face imediat pipi. Dar de ce e galben??I-am explicat ca apa merge si spala rinichii... si i-am arata intr-un atlas rinichii...altfel nu stiu cum sa ii explic.Si nu vreau sa inventez povesti,pentru ca le uit si apoi nu mai am credibilitate. Asa ca voi incerca sa ii explic fara sa o ingrozesc.
Sunt fericita ca s-a obisnuit asa bine cu mama. Alaltaseara a mers sotul meu sa o ia de la mama si nu a vrut sa mai plece.A zis ca ea ramane la maia. M-am bucurat tare mult ca s-a obisnuit ci ca ii place cu mama..
Bobitamica-mami de IRINA
16 iulie2008
moni_or spune:
Am pus niste pozici noi si am admirat pepenasii
Monica, mami de Luca Andrei (17.07.2008) si
Alexandru Matei (19.05.2010)
Doamne, ai grija de minunile mele!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/mcoca/mcoca.jpg)
mcoca spune:
Bobitza, da trebuie sa-i spui adevarul. Aici sunt enciclopedii pt copii, cu explicatzii pe inztelesul lor, multe poze. Cred ca la voi asta e un cadou bun de la mos :).
Vicky si Printzesone
bobitamica spune:
Am vazut poze cu pepenasii...Niste scumpi...
Multumim si noi pentru comentarii!!!
Am zis ca trebuie sa mai pun si eu cateva poze....nici nu am mai descarcat...ce mama lenesa
Moni...poza de acre intrebai este din felix intr-adevar.Ne-a placut tare mult acolo!!
Bobitamica-mami de IRINA
16 iulie2008
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
monalac spune:
la multi ani,mada!sa fii sanatoasa si minunata ca pana acum!
eu am avut calc virusat,noroc ca s a reparat!
sunt multe de povestit,dar n am tp.maine am zi metodica[libera],sper sa am ceva tp.
va pup pe toate!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Marina_1609/Marina_1609.jpg)
Marina_1609 spune:
bate vantul pe la noi....
nu mai are nimeni nimic de zis?
turtu, tu ce mai faci?
----------------------------------------
Marina7+ &
ANA SOFIA 05.08.08
----------------------------------------
Mami Marina - Gospodina
Copil crescut din suc de morcovi