Mamici cu copii mai mari-va rog un sfat!

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dianaiulie2009 spune:

Si apropo de ce scria una dintre fete ( scuze k nu am retinut numele ) ... ca mi-as dori sa lucreze fetele mele in birou ... va inselati amarnic ... cea mare isi doreste sa se faca coafeza ... dar pana si pentru asta are nevoie de scoala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

Diana, stii cum sta treaba? Fiecare dintre noi ne luptam cu problemele noastre. Avem copii (pre)adolescenti, avem familie, avem succese, avem stari psihice, avem greutati, si avem situatii, sau pot sa le zic pe nume, CONFLICTE cu copiii. Copiii sunt diferiti, noi suntem diferiti, starea in care intram in acel conflict, nu e totdeauna aceeasi, la fel si starea copilului. Deci fiecare situatie e unica, si trebuie sa ne descurcam pe moment. Si avem momente cand nu ne gandim lucid, mai facem greseli. Cele care zic ulterior ca ai gresit, vorbesc usor, pt ca nu au fost acolo, nu au participat la acel conflict.

O asemanare ar fi cand esti gravida si inveti luni intregi tehnicile de respiratie pt nastere. Si ajungi acolo in sala de nasteri, urli ca disperata si uiti de toate tehnicile ma-sii, numai injuri pe cei din jur sa te ajute sa scapi odata de acolo.

Probabil un psiholog vede mai bine lucrurile de afara, da sfaturi utile, dar nici astea nu sunt 100% aplicabile. Mai ales ca avem de-a face cu adolescenti labili care se schimba de la o ora la alta

Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)

Povestea nasterii: Lili si Robert Locul nostru www.jccoradea.ro" target="_blank"> preferat

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui rrox3

Wow Diana esti un soi de manager acasa, motivezi, penalizezi, supervizezi si controlezi tot! Sa nu fii surprinsa daca fetele or sa te strige "Sefa" in loc de mami...

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

Vreau sa te anunt k nu ma striga nimeni "sefa", deci ... te-ai inselat ... sorry ...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui filofteia

Luna... majoritatea lucreaza asa. Stiu copii care in clasele 5 -8 au meditatii la toate materiile.

Parintii au inceput sa confunde fericirea copiilor lor cu notele bune luate la scoala... notele mari luate la scoala devin pentru multi copii singura modalitate de a multumi parintii. Parca singura realizare a parintilor este liceul / facultatea la care intra copilul.

Da , ai dreptate ... si acest lucru se intampla din motivul ca la intrarea in liceu, de ex., se tinea sau se tine cont de mediile din clasele V-VIII , DIN PACATE. Deci, de aici aceasta concurenta nebuna de a avea note/medii cat mai mari. Daca totusi nu vrei ca cccc copilul tau sa ajunga la nu stiu ce liceu, unde nu sti ce fel de anturaj va gasi si de unde pot aparea "n" probleme. Inca o data zic, pacat ccc ca se intampla asa ceva la noi in RO.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Gabi_K

Diana, stii cum sta treaba? Fiecare dintre noi ne luptam cu problemele noastre. Avem copii (pre)adolescenti, avem familie, avem succese, avem stari psihice, avem greutati, si avem situatii, sau pot sa le zic pe nume, CONFLICTE cu copiii. Copiii sunt diferiti, noi suntem diferiti, starea in care intram in acel conflict, nu e totdeauna aceeasi, la fel si starea copilului. Deci fiecare situatie e unica, si trebuie sa ne descurcam pe moment. Si avem momente cand nu ne gandim lucid, mai facem greseli. Cele care zic ulterior ca ai gresit, vorbesc usor, pt ca nu au fost acolo, nu au participat la acel conflict.

O asemanare ar fi cand esti gravida si inveti luni intregi tehnicile de respiratie pt nastere. Si ajungi acolo in sala de nasteri, urli ca disperata si uiti de toate tehnicile ma-sii, numai injuri pe cei din jur sa te ajute sa scapi odata de acolo.

Probabil un psiholog vede mai bine lucrurile de afara, da sfaturi utile, dar nici astea nu sunt 100% aplicabile. Mai ales ca avem de-a face cu adolescenti labili care se schimba de la o ora la alta

Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)

Povestea nasterii: Lili si Robert Locul nostru www.jccoradea.ro" target="_blank"> preferat

Iti dau dreptate la cele scrise de tine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Citat:
daca totusi nu vrei ca cccc copilul tau sa ajunga la nu stiu ce liceu, unde nu sti ce fel de anturaj va gasi si de unde pot aparea n probleme.

Ce nu stiu parintii este ca si la liceele bune pot avea "un anturaj prost"... in orasul nostru drogurile cele mai multe se vand la liceele bune.
Pe de alta parte am o colega mai tinerica, ce nu a intrat nici macar la al treilea liceu, scandaluri acasa, fata a albit peste noapte si pentru ce??? Are studii superioare si o slujba bine platita, in birou (nu m-am putut abtine ). Este o fata desteapta... sa mai amintesc ca nici unul dintre genii nu a excelat in scoala?
Eu nu spun sa-l lasi de izbeliste, mai ales un baiat, care o ia mai repede pe aratura, dar nici sa-l presezi pana albeste peste noapte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Citat:
Cum te pot presa parintii colegilor mai Filofteia? Sau rudele?
Cel mult sotul poate presa, daca nu e de aceeasi parere.

Te preseaza propria nesiguranta si teama, alimentata de vorbele x-ilor din jur.

Rrox, poate nu m-am exprimat bine... nu sunt eu persoana care sa plece urechea la ceilalti, dar cand in fiecare zi te intalnesti cu oameni care gandesc altfel decat tine... incepi sa-ti pui intrebari.
Se vorbeste cu lejeritate de 20 de probleme facute suplimentar in fiecare zi, soacra nu scapa ocazia sa-mi reproseze ca nu a stiut sa scrie si sa citeasca atunci cand a intrat scoala, ca nu am terminat cu el materia din clasa I cand era la gradi, apoi cea de a II-a, cand era in cls I etc asa cum face ea cu varsu' ...ca in clasa a V-a din prima zi sa-l dau la meditatii la romana la profa de la clasa (la mate probabil cu ea... desi daca n-a avut timp pentru el pana acum nu stiu cum va avea in viitor, ca trebuie sa faca cu celalalt materia inainte)...
Am incercat sa-i explic ca nu ar fi putut sa invete sa citeasca, pentru ca are o dificultate citit/scris, am incercat sa-i explic ce-i acela un dislexic, chiar i-am atras atentia ca atunci cand invata tabla inmultirii daca greseste raspunsul este nu pentru ca nu stie ci cifrele sunt inversate. Sa observe ca in loc de la citeste al, in loc de are - era, ca desi in clasa a IV-a, a scris intreab-o "intre abo"... Astea nu sunt de exercitiu... Ca citeste in fiecare zi, dar recuperarea se face greu, mai ales cand nu am gasit un logoped care sa lucreze cu el... Ca sa fie luat in seama de logoped trebuia sa aiba esec scolar... adica sa nu treaca clasa... deci nici nu s-a uitat la al meu cu B numai la romana.

Ma rog ciudat sistemul nostru de invatamant din toate punctele de vedere.

Na ca mi-am varsat of-ul aici ... scuze de off topic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Citat:
citat din mesajul lui ruxij

Nu luam 10 pe linie din cauza greselilor de neatentie (plus in loc de minus, inversat cifrele sau mai stiu eu), dar oricum aveam peste 8 mereu, fusei la <b>Sf. Sava</b>, facui facultate, doctorat in America si acum conduc eu doctorate.

Dar pe pariu ca tu ai prins examen de admitere, nu-i asa ?

Well, anul acesta cu minunatul si nepretuitul joc al mediei generale din gimnaziu, plus examenul din a opta, la Sf Sava s-a intrat, la bilingv,cu ultima medie ...9.84.

Asta ca sa intelegeti de ce exista presiune pentru note/medii, nu numai din cauza parintilor ci in primul rand din cauza sistemului.

Anul acesta atat la Mihai Viteazul, Lazar, Tudor Vianu, Sava pe mate sau filo, Cosbuc ultima medie de admitere a fost in jur de 9.50.

La o simpla vizionare, toti canditatii admisi aveau medie generala pe gimnaziu mai mare de 9.

Si uite cum apare presiunea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Lala depinde ce-ti doresti si cum vezi tu implinirea acestor dorinte.
Eu personal nu-mi vreau copilul la Sava, inconjurat doar de colegi pe care s-a pus si se pune presiune la maxim sa performeze pentru note. Chiar nu il vreau. Desi ar putea, destul de usor, sa performeze la nivelul ala.
Il vreau inconjurat de oameni care au si timp pentru ei, care stiu sa se bucure si sa nu exagereze in nicio directie. Oameni pentru care primeaza alte scopuri in viata, nu doar notele mari.

Filofteia E firesc sa-ti pui intrebari cand vezi ca mergi contra curentului. Dar ramai punandu-ti peiodic astfel de intrebari doar daca curentul general agata propriile tale temeri. Stiu cum e, am fost si eu acolo.
Stiu si de dificultatile baiatului tau si de talentele lui. Te inteleg foarte bine. Si fiica-mea e un pachet foarte special. De doua ori special defapt. Pe de o parte e supradotata d.p.d.v. intelectual, pe de alta are dificultati de atentie, care se reflecta in ce domenii nu te-ai gandi. Dar presiunea e exact ingredientul care i-ar face rau. Si eu am invatat asta.

Diana Nu se pune mare pret pe limba romana, la voi la Birou acolo, nu-i asa?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

rrox3 nici eu nu-l vreau neaparat la Sava , al meu vrea la Vianu deoarece e liceu de informatica si a vazut din familie, pe verisoara lui, ca asa poate obtine o bursa la o facultate buna de afara.
Si care a avut timp si de distractie in cei 4 ani de liceu.Se poate in ambele variante.

Eu am noroc de copil ce nu necesita presiune pentru invatat si performanta, nu am stat o zi in spatele lui la lectii nici macar in clasa I, nu cred in meditatii si nici nu va face curand insa nativ si prin sportul practicat de 6 ani e competitiv si stie sa munceasca ca sa obtina ce vrea chiar daca obiectivul e mai indepartat.
Peste trei ani poate va vrea la alt liceu, e optiunea lui personala insa momentan spre asta tinde si i-am expus ce e necesar sa faca.
Nu il oblig, nu il imping de la spate dar il sustin si ii ofer ajutor cand mi-l cere.

Sunt convinsa ca asa cum a muncit sa obtina o centura neagra va munci sa obtina si ce isi doreste in viata.

Insa raman la parerea mea ca este o idiotenie aceasta medie generala, nu-i corect sa obligi un copil sa performeze la toate materiile.Era mult mai cinstit un examen de admitere.

PS: ce ma enerveaza reclama asta ce iti transforma automat anumite cuvinte sa inceapa cu litera mare in mijlocul textului

Mergi la inceput