Mamici cu copii mai mari-va rog un sfat!
Raspunsuri - Pagina 15
giulia71 spune:
Haideti fetelor, nu va mai ciondaniti
I-am povestit acum doua seri dirigintei despre copilul meu si despre dificultatile pe care le intampin la lectii, apoi faza cu psihologul samd
A cuplat si s-a oferit sa ne ajute, asadar vine acasa de doua ori pe saptamana sa ne ajute cu lectiile, dar in primul rand cu emotiile.
S-a speriat prima data cand a auzit ca vine dna la el, apoi s-a linistit.
Ii place de dna diriginta si asta ne bucura.
Doresc sa treaca mai usor peste toata perioada asta de acomodare in ciclul II, d'asta incerc sa fac tot ce se poate.
Aseara, iar m-am enervat si eu si sotul..pe o problema la mate careia nu i-am dat de cap.
Unele sunt chiar grele, iar el e atat de "pe dinafara"
Le e f greu sa abstractizeze, asta am observat. cat sunt numere, e ok, cand nu mai sunt numere...e jale.
Cam atat deocamdata, voi reveni.
uneori gandesc prea mult....
ruxij spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Lala_D
Dar pe pariu ca tu ai prins examen de admitere, nu-i asa ? Well, anul acesta cu minunatul si nepretuitul joc al mediei generale din gimnaziu, plus examenul din a opta, la Sf Sava s-a intrat, la bilingv,cu ultima medie ...9.84. Asta ca sa intelegeti de ce exista presiune pentru note/medii, nu numai din cauza parintilor ci in primul rand din cauza sistemului. Anul acesta atat la Mihai Viteazul, Lazar, Tudor Vianu, Sava pe mate sau filo, Cosbuc ultima medie de admitere a fost in jur de 9.50. La o simpla vizionare, toti canditatii admisi aveau medie generala pe gimnaziu mai mare de 9. Si uite cum apare presiunea. |
Da, sunt de acord. Mie mi se pare mult mai bine cu examen de admitere. Nu cred ca as fi facut fatza cu mediile, e nasol asa. Desi am avut si eu medie peste 9, dar nu cred ca peste 9.87. Dar cine stie, dc. stiam ca asta se cere, poate ma strofocam sa am macar peste 9.50, asa eu nu invatam la toate materiile la fel de bine. Luam peste 8 ,dar nu ma stresam cu geografia sau istoria. Cred ca deasemenea sistemul asta va duce la o inflatie a notelor, adica profesorii vor fi presati sa acorde note mai mari.
ruxij spune:
De aia sunt ingrijorata si aici in US, ca la astia conteaza media de la liceu la admiterea la facultate. Plus "class rank", adica cum te clasezi intre colegi. Ce nu imi e mie clar, ca emigrant, este, nu e mai bine sa te duci atunci la un liceu mai slab, ca sa te clasezi printre primii, decat la unul mai bun unde sa te clasezi poate in a doua jumatate? Plus ca la astia conteaza activitati extra scolare, da' sa faci ceva asa minunat, nu sa treci o batranica strada. Ca sa intri la univ. de top tb sa fii recunoscut national pe o chestie, sa strangi un milion pt. charity, ceva asa super mega... Nu avem nici o sansa. O sa mergem si noi la ce univ. o sa putem.
dianaiulie2009 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui rrox3 Diana Nu se pune mare pret pe limba romana, la voi la Birou acolo, nu-i asa? Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005) |
... doar pe matematika, dar la voi pe ce se pune mai mare "pret" ???
Gabi_K spune:
meeey fetelor, nu va "bateti" pt maruntisuri, ca de fapt toate avem un singur scop aici, la acest topic. Ne luptam pt copiii nostri, sa-i crestem czt mai bine, sa le oferim tot ce putem, si sa-i convingem cumva sa invete si sa se integreze si ei in societate.
Eu crap de ciuda, ieri am facut tema la algebra. Trebuia sa avem meditatie la mate, dar colegul nu a venit pe motiv ca a uitat. Al meu desteptul nici macar nu s-a chinuit sa-si aduca ccc caietull de scoala unde si-a notat tema. Bineinteles un exercitiu a ramas nefacut, iar azi avem observatie cu rosu pe caiet
Nu e mare lucru, dar putea sa fie si fara, cu un pic de efort.
Nepasarea asta totala ma doare.
Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
Povestea nasterii: Lili si Robert Locul nostru www.jccoradea.ro" target="_blank"> preferat
chatonel spune:
ciao, fetele! felicitari mamicilor care sinteti si la cit mai multe succese!
am reusit sa citesc tot desi copilul meu e inca la invatat cuvinte :) da ma pregatesc intensiv pentru stresul cu scoala, mai ales ca aici scoala dureaza toata ziua mie nu mi-ar place, ca adult, sa am scoala pina la 5 si apoi teme pt a doua zi, dar apoi copiilor???!!!
ce vroiam de fapt sa va zic: pt copiii care nu le au cu cititul, pt a ii initia in mod placut, de ce nu le puneti o poveste electronica (nah ca nu-s cum sa-i zic mai simplu ) sa asculte in liniste, fara sa faca efortul de a citi? daca e ceva care place si lasa imaginatia sa zboare, apoi e mai lina trecerea spre citit. Sau... gasit o carte subtirica (de ce nu chiar benzi desenate) pe hobbyurile pe care le are copilul. Nu conteaza cu ce incepe sa citeasca, zic eu, principal este sa inceapa cu ceva.
filofteia spune:
Rrox . Sper sa reusesc sa ma tin ... sa nu las temerile mele sa ma invinga.
Citat: |
ce vroiam de fapt sa va zic: pt copiii care nu le au cu cititul, pt a ii initia in mod placut, de ce nu le puneti o poveste electronica (nah ca nu-s cum sa-i zic mai simplu ) sa asculte in liniste, fara sa faca efortul de a citi? daca e ceva care place si lasa imaginatia sa zboare, apoi e mai lina trecerea spre citit. Sau... gasit o carte subtirica (de ce nu chiar benzi desenate) pe hobbyurile pe care le are copilul. Nu conteaza cu ce incepe sa citeasca, zic eu, principal este sa inceapa cu ceva. |
Chatonel eu m-am ferit de a-i "deschide ochii" ca poate fi mai usor sa asculti, decat sa citesti... m-am ferit sa-i scot rezumate de pe net... in schimb am inceput sa caut altfel de carti ... am renuntat la basme si am luat carti de Angie Sage sau de White ... care nu au relevanta in sistemul romanesc de invatamant, dar care au prins foarte bine la al meu... ieri mi-a spus ca el citeste de placere cartile astea ... in fiecare marti si joi (suntem in oras la engleza) trecem pe la librarie, analizam carti, l-am invatat sa se uite dupa autorii care i-au placut, uneori cumparam o carte chiar la dorinta lui, a inceput sa "guste" escala noastra de dupa engleza si ma bucur.
viviana spune:
Filofteia, pe Angie Sage am gasit-o, dar White? Scrie ceva mai multe detalii. Vreu si eu sa cumpar carticelele astea.
Giulia, te-ai gandit excelent cu diriga. S-ar putea sa mearga foarte bine.
Acuma, eu, sunt in impas. Orarul fi-mii este atat de incarcat si are atat de mult de invatat incat saptamana asta, nu numai, ca a fost foarte obosita, dar a facut si mici crize.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
Gabi_K spune:
Si noi in impas. Ieri a venit colegul lui sa facem tema la geometrie. Nu stia nici unul, ce teme au. Suna colegul, el zice: pai... pagina cutare, problema 1 si inca ceva, dar parca e semnul intrebarii, nu pot descifra. Probabil e doar problema 1.
Azi dimineata ma suna cu disperare: nu numai problema 1, ci problemele 1-7, heeeelp, ajuta-ma repede, ca se termina pauza!
Deci la noi eu voi fi cea care se crizeaza
Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
Povestea nasterii: Lili si Robert Locul nostru www.jccoradea.ro" target="_blank"> preferat
viviana spune:
Gabi_k, cred ca baietelul tau e tot intr-a saptea. De cate ori pe saptamana are 7 ore? Ce orar are?
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi