Mamici cu copii mai mari-va rog un sfat!

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ruxij
Apropos de faza cu gunoierii si chestii de genul asta, si mie mi-o ziceau parintii si pe mine ma durea la basca. Nu fusei traumatizata. Tot asa, depinde de copil. Unii sunt ambitiosi de la natura, altii sunt mai nepasatori. Unii se sperie, altii nu. Mie mi se parea f. in regula sa spal scarile de la bloc, cum imi ziceau ai mei.

Ai fost super tare. Chiar am vrut sa le zic fetelor: verisorul meu (care acum e student la politehinca) si-a dorit aprig sa fie gunoier pana pe la vreo 11 ani. Nu-l scoteai frate dintr-ale lui, el vroia sa fie gunoier si cu asta basta.

In rest eu sunt de acord ca unii copii au nevoie sa aprofundeze acasa (desi aici copiii care au mici probleme cu retinutul la scoala lucreaza individual cu teacher assistant), insa aprofundat e una, si ce citesc p'aci e alta. Sincer nu mi-as dori ca si copilul meu sa faca lectii pana la 7-8 seara (ca in exemplul de mai sus unde copilul scria pe ciorna pana la ora 18 apoi transcria pe curat, deci mai dura vreo ora) si sa isi sacrifice o zi din weekend invatand. Nu stiu, poate is eu norocoasa, al meu n-are probleme la scoala, din contra exceleaza, insa si daca n-ar fi asa tot nu mi-as dori sa lucreze atat, cu exceptia alegerii proprii, daca el si-ar dori sa stea cu nasul in carti toata ziua as intelege.

My reason

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Eu voiam sa ma fac tzaranca si sa muncesc pamanatul. Asa ca spalatul scarilor nu mi se parea ca ar fi ceva mult diferit.

Da, sigur ca nu tb sa exagerezi. Si al meu se resimte dc. mai am eu cate o zi mai proasta si tabar pe el prea tare si atunci incerc sa o las mai moale. De regula ma enervez cand uita sa predea lectia, nu stie ce a avut de facut, nu a auzit ce i s-a spus etc. Desi el nu stie ca nu prea poate sa fie atent, cum ziceam, iar astia nu's asa organizati aci, fiecare vorbeste cand vrea, se plimba prin clasa face fiecare altceva etc. Nu l-as pune sa scrie pe ciorna si apoi pe curat. Vreau doar sa fiu sigura ca stie materialul. Si il stie f. bine, ca ne ocupam si acasa, ne uitam in carte pe unde au ajuns si il intreb sa vad dc. stie, cateva minute. Dc. nu stie, ii explic notiunea si facem cateva exemple. Din pacate nu va lua niciodata 10 pe linie, desi stie de 10. Va sari peste exercitii, nu va citi complet problemele etc. Important pt. mine e sa stiu eu ca stie. Dar nu exista nici un motiv sa ia vreo nota sub 8. Si cat mai putine de 8 cu atat mai bine. Si sigur ca de la liceu incolo aici conteaza si notele, pt admiterea la facultate si dc. ai goluri, la liceu nu prea vad cum faci fatza. Aici am o dilema, o fi bine sa il dau la un liceu mai prost, sau la unul bun, ca nu inteleg prea bine cat conteaza pozitia in an la admitere la colegiu. Ah si cu al meu nu face separat teaching assistant, el nu e in urma, face cu cei ce sunt in urma. Al meu viseaza, dar stie, ca se mai ocupa si ma-sa. In orice caz, e stabilit ca cc copiii ai caror parinti se implica au randament scolar mai bun. Tb gasit un echilibriu doar.

Mergi la inceput

Ah, si nu ma intere decat Engleza si Matematica. Stiinta, geografie si istorie, nu ma intere, nu le atingem acasa. De aia sunt americanii inculti probabil, ca nu ii asculta ma-sele lor la geografie

Mergi la inceput

ruxij tu ai noroc macar, ai carte sa verifici ce le-a predat. Aici totul sta la scoala, acasa aduce doar tema pe care trebuie sa o predea peste 2 zile. Numai citind tema aflu despre ce invata. Si al meu era mai "cascat" anii trecuti, anul asta nu stiu ce metamorfoza s-a petrecut ca il vad cum se apuca singur de lectii asa din senin, nu trebuie sa ii mai amintesc, stie cand trebuie sa le predea, e mai constiincios. Anul trecut primea teme la toate materiile vinerea si avea o sapt sa le faca (trebuiau predate joia) si ma trezeam ca a uitat sa o predea. Acum are teme zilnice cu termen de predare la 2 zile, cand am aflat am crezut ca o iau razna, credeam ca va trebui sa-l verific non stop si ca nu voi putea tine sirul, insa vad ca s-a apucat el constiincios de treaba.

Asta cu liceul la voi nu stiu cum e, aici merg la secondary in anul 7 si conteaza la ce scoala ai fost (plus rezultatele evident) pentru universitate. Insa de la secondary slab se merge de obicei la colegiu (adica un fel de scoala profesionala, la colegiu merg cei ce vor calificari reale nu academice).

My reason

Mergi la inceput

In ce clasa e Cosmin? (asa il cheama, da?). Al meu e a 3a. Si al meu se apuca de lectii singur cand vine de la scoala, doar ca uneori nu stie exact ce lectii are Nu avem probleme la facut lectii, le face.

Si la noi stau cartile la scoala, dar eu cum sunt "hovering" am bagat un spionaj si le-am comandat de pe amazon. Ce credeai?

Mergi la inceput

Cosmin e a 5-a, are 9 ani. La noi Mate, english si stiinte is importante.

Esti tare cu comanda, eu n-am reusit sa ma inspir, sicer e f ok la scoala, lucram dupa carti de 11 ani (pentru ca la admiterea in secondary dau un examen infect numit verbal reasoning si ne-am apucat de exersat ca ala nu se exerseaza in scoala primara, e practic un examen de logica si vocabular).

My reason

Mergi la inceput

Succes la examen!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giulia71 spune:

Nu fetelor, nu ma supar ca sunteti off-topic, din orice sfat trag invataminte, cum sa fac, cum sa nu fac si mergem mai departe.

Azi a venit cu vestea s-o sun pe dna diriginte, hopa, zic "ce-ai facut?". Pai ce v-am zis ieri seara la masa. Deja e mustruluit pentru asta si n-o sa-l mai stresez.
A pus piciorul , asa piedica, sa nu treaca o colega, aia mica n-a prins gluma si i-a dat peste picior; el a imbrancit-o, aia mica i-a zis doamnei..
Banuiesc ca se astepta ca mi-a raportat aseara. Am vb si eu cu el si taicas-o ca a incalcat o lege "n-are voie sa dea in fete!"

O sa vb cu dna sa vedem ce si cum.

uneori gandesc prea mult....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

Citat:
citat din mesajul lui giulia71

Nu fetelor, nu ma supar ca sunteti off-topic, din orice sfat trag invataminte, cum sa fac, cum sa nu fac si mergem mai departe.

Azi a venit cu vestea s-o sun pe dna diriginte, hopa, zic "ce-ai facut?". Pai ce v-am zis ieri seara la masa. Deja e mustruluit pentru asta si n-o sa-l mai stresez.
A pus piciorul , asa piedica, sa nu treaca o colega, aia mica n-a prins gluma si i-a dat peste picior; el a imbrancit-o, aia mica i-a zis doamnei..
Banuiesc ca se astepta ca mi-a raportat aseara. Am vb si eu cu el si taicas-o ca a incalcat o lege "n-are voie sa dea in fete!"

O sa vb cu dna sa vedem ce si cum.

uneori gandesc prea mult....

da'n baieti are voie?

Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)

Povestea nasterii: Lili si Robert Locul nostru www.jccoradea.ro" target="_blank"> preferat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianaiulie2009 spune:

LadyJ, nu degeaba e proverbul " Ai carte , ai parte" .... si cu asta cred ca am zis tot.

Cred ca Giulia, cand a deschis acest topic, a dorit sa afle cam ce metode foloseste unul sau altul referitor la cele scrise de ea. Din pacate, de altfel cum se intampla cam la fiecare topic, se mai gaseste cineva care sa strice lucrurile. Daca se dorea sa se comenteze la cele expuse de fiecare, se scria de la bun inceput acest lucru. Prin urmare, fetele care nu au facut nimic altceva in afara de faptul ca au dat reply la aproape fiecare postare , mai bine si-ar vedea de treburile lor si sa nu-si mai dea cu parerea .
Consider acest lucru o totala lipsa de respect si o jignire adusa celor carora le-ati "disecat" postarile, noi nedorind sa demonstram nimic ( cum poate o fac altele ) , ci doar ne-am spus si noi parerea. Atat !!!

Felicitari mamicilor care reusesc sa-si educe copilashii , precum si celor cu copilashi care nu trebuie "impinsi" de la spate sau stimulati pentru a-i determina sa invete singuri !!!

Mergi la inceput