Mamici cu copii mai mari-va rog un sfat!

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Wow Diana esti un soi de manager acasa, motivezi, penalizezi, supervizezi si controlezi tot! Sa nu fii surprinsa daca fetele or sa te strige "Sefa" in loc de mami...

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Citat:
citat din mesajul lui dianaiulie2009
Asa ca , sa nu avem discutii, am stabilit un orar pe care il respectam pe tot parcursul scolii si anume , dupa scoala daca doreste se odihneste , se uita la TV face ce doreste ea, ideea este k pana la ora 18 cand ajungem noi , parintii, acasa sa fie toate temele facute pe ciorna si lectiile invatate. Eu , k mama, verific toate materiile , mai putin matematica unde sotul meu se ocupa NUMAI de asta. Dupa ce verificam temele le scrie pe curat, apoi urmeaza sa o ascult la restul materiilor care le are in ziua urmatoare. DAR, intotdeauna exista un dar , nu ??? Duminica isi invata la toate materiile , pentru toata saptamana, gen istorie , geografie, limbi straine, etc. Tot duminica o ascult , iar in timpul saptamanii doar isi repete la materia care o are pt. urmatoarea zi.

Aoleu nici eu nu muncesc atat. Imi imaginez cum mi-ar fi mie sa termin serviciul (din biroul meu shmecher), sa merg acasa, sa lucrez la ceva proiecte pana la 18, apoi la 18 sa le tiparesc (dupa ce mi le aproba sefu'de ex), asta zilnic, iar duminica sa o iau de la capat, sa lucrez la cele 7-8 proiecte ce urmeaza sa le termin in sapt ce urmeaza.

In stilul asta mi-as baga picioarele in el de birou shmecher si m-as duce cu gunoierii.

Asa lucreaza toti copiii in Romania?

Iar despre exemplul tau cu gunoierii nu mai zic nimic, arata o totala lipsa de respect la adresa acestei meserii fara de care nu se poate trai.

Eu nu-i dau mari lectii fiului meu (ca el e la scoala), ii explic doar ca daca isi doreste o munca de birou cel mai bine sa-si aleaga una care il face fericit, daca nu, poate fi zidar(meserie super cautata aici si bine platita), important e sa fie multumit de alegerea facuta. Culmea, e cel mai bun din clasa, e alegerea lui.

Am vazut ca se plangeau mamici ca nu citesc copiii. Ce functioneaza la noi (la sfatul scolii am aplicat metoda asta), in fiecare seara el ne citeste o pagina, apoi citeste in gand o pagina, apoi ii citim noi lui. Desi citeste cursiv.

Nu uitati voi sunteti exemplul viu al copilului. Daca copilul nu isi vede parintele citind nu va dori nici el sa citeasca. E ca si cum, cu tigara in gura, i-ai explica copilului ca nu e bine sa fumeze. La fel sai cu cititul, daca va vede pe voi va citi si el. Noi seara de seara incercam sa avem 30 min de citit, in care eu am cartea mea, sotul pe a lui, Cosmin pe a lui, daca suntem la noi in pat e cea mai mare fericire, stam toti trei in liniste si citim, lui Cosmin ii place enorm.

My reason

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

Luna, chestia cu exemplul nu functioneaza totdeauna.
Eu citesc, copiii nu. Eu nu deschid tv-ul cu saptamanile, copiii in fiecare seara. Mama mea fumeaza, bea cafea- eu nu. Deci mai sunt si exceptii.

Ceva asemanator cu Diana am aplicat si eu odata. Al meu a refuzat anul trecut sa facem tema la geometrie. L-am chemat afara in bucatarie, l-am rugat sa miroase cosul de gunoi. Nu prea a inteles de ce... si i-am explicat, ca daca nu vrea sa invete si daca nu se straduieste, va ajunge sa-si caute mancare prin tomberoane, deci ori isi pune funduletul la invatat, ori incepe de acum sa se obisnuiasca cu mirosul...
In 10 minute mi-a terminat vreo 4 probleme

Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)

Povestea nasterii: Lili si Robert Locul nostru www.jccoradea.ro" target="_blank"> preferat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Gabi pai asta cu TV-ul... Normal ca si al meu ar sta la TV in loc sa citeasca. Insa noi nu stingem tv-ul ca pe o pedeapsa. Ci am hotarat in consiliu de familie ca seara sa citim impreuna. TV-ul e inchis pt toti. Pt ca am vazut case in care copilul n-are voie la tv, dar parintii au. La noi a devenit quality time cititul asta seara, ne cuibarim unul langa celalalt, sus in pat la mine sau pe canapea, ne luam ceva rontaieli si citim. Cosmin e f entuziasmat sa-mi arate "uite, sunt la pagina 120!" si eu il laud nespus.

My reason

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui Gabi_K

Al meu a refuzat anul trecut sa facem tema la geometrie. L-am chemat afara in bucatarie, l-am rugat sa miroase cosul de gunoi. Nu prea a inteles de ce... si i-am explicat, ca daca nu vrea sa invete si daca nu se straduieste, va ajunge sa-si caute mancare prin tomberoane, deci ori isi pune funduletul la invatat, ori incepe de acum sa se obisnuiasca cu mirosul...
In 10 minute mi-a terminat vreo 4 probleme

Macar tineti metodele astea pentru voi si nu va mai laudati cu ele in public.
Este intr-adevar big deal sa sperii un copilas, merita mandrie iesita prin toti bojocii.

Gabi, sunt dezamgita, imi lasasesi impresia de persoana echilibrata, empatica si inteleapta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giulia71 spune:

Permiteti, macar si eu o data in viata sa fiu moderator.
Nu stiu cum sunt alte mame si ce practici aplica in familiile lor, dar daca obtin rezultate , din partea mea, eu le multumesc ca si-au dedicat din timpul lor si au aplicat la subiectul lor.

In mod sigur, am invatat cate ceva de la fiecare.

LadyJ, si eu am aplicat chestia cu gunoierul, fara sa-mi zica alta mamica, asa din proprie initiativa, bazandu-ma ca nu-i place mizeria. N-a functionat in cazul nostru.

Sunt copii si copii, unii mai sensibili altii mai "infipti" , am credinta in Bunul Dumnezeu ca si al meu va fi bine si va depasi perioada asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giulia71 spune:

Acum sa revin cu noutati...
Parca e ceva mai bine, azi macar ca a fost luni nu s-a mai plans ca e luni si ii e frica de...scoala.

Cand il intreb, de ce anume ii e teama, nu stie sa-mi raspunda , zice ca asa de tot, ca nu-i place.

Il incurajez si ii spun ca nici-unui copil nu cred ca-i place la scoala, insa de acolo invata niste chestii folositoare pentru viata de zi cu zi, si apoi ma pun pe exemple.Uneori cupleaza, alteori nu.

De dimineata am lucrat la puteri, a inceput tare anevoios, cu lamentari ca nu are chef, cu nici o tragere de inima, pina la umra a cuplat si am lucrat nitel. Parea intre-un final mai multumit ca a inteles mare parte.

Am o intrebare legate de mate, din ce vad ca le preda, parca mi se pare ca profesorul trece foarte repede la alta lectie fara ca ei sa aiba timp sa aprofundeze, asa e normal?

Acum deseneaza, are niste desene de terminat pentru maine.
Sper ca maine sa reusesc sa il determin sa mai lucreze nitel, e mai in urma.
Va repet, nu pentru note trag de el, mi-e teama ca se va acumula multa materie la mate si va recupera foarte greu sau va ramane in urma.
Greu, foarte greu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Citat:
Am o intrebare legate de mate, din ce vad ca le preda, parca mi se pare ca profesorul trece foarte repede la alta lectie fara ca ei sa aiba timp sa aprofundeze, asa e normal?

Din pacate asta este "normalul" scolii romanesti din zilele noastre, prin urmare copilul trebuie sa aprofundeze acasa, in timpul ce ar fi trebuit sa fie liber.

Citat:
Asa lucreaza toti copiii in Romania?

Luna... majoritatea lucreaza asa. Stiu copii care in clasele 5 -8 au meditatii la toate materiile.

Parintii au inceput sa confunde fericirea copiilor lor cu notele bune luate la scoala... notele mari luate la scoala devin pentru multi copii singura modalitate de a multumi parintii. Parca singura realizare a parintilor este liceul / facultatea la care intra copilul.

Citat:
Am vazut ca se plangeau mamici ca nu citesc copiii. Ce functioneaza la noi (la sfatul scolii am aplicat metoda asta), in fiecare seara el ne citeste o pagina, apoi citeste in gand o pagina, apoi ii citim noi lui. Desi citeste cursiv.

La noi scoala nu numai ca nu da nici un fel de sfat, dar nu se ocupa de copii nici macar in alea cateva ore in care sunt la scoala.

Eu am aplicat instinctiv metoda aratata de tine si functioneaza... al meu are o dificultate scris/citit si am cautat mereu metode mai altfel pentru a-l atrage sa citeasca la el era o necesitate... Asa ca avem timpul nostru seara, inainte de culcare, in care citim. Dupa multe faze... citit eu, citit alternativ (eu si el), citit el, dar eu urmaream cu degetul randul si ma opream acolo unde gresise, acum suntem la faza in care imi citeste el fara sa mai fie nevoie sa urmaresc si eu cartea... cu timpul sper sa ajumgem la faza in care fiecare citeste cartea lui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

Citat:

Macar tineti metodele astea pentru voi si nu va mai laudati cu ele in public.
Este intr-adevar big deal sa sperii un copilas, merita mandrie iesita prin toti bojocii.

Gabi, sunt dezamgita, imi lasasesi impresia de persoana echilibrata, empatica si inteleapta.

LadyJ, imi pare rau ca te-am dezamagit. Dar si eu sunt un om, cu partea roz si cu partea neagra. In exemplul de sus partea neagra a fost ca am aratat copilului o alternativa, daca nu invata si daca isi neglijeaza lectiile. Am vrut sa-i arat ca are de ales: invata si are sanse sa ajunga la un anumit nivel sau nu invata si ramane jos de tot.

Uite, ce ai face in locul meu? Ai un copil de 13 ani, clasa a 7-a, sta in camera lui cu chitara in mana in fata calculatorului. Sustine ca si-a invatat lectiile, dar il gasesti cu o tema nefacuta. Nu stie sa faca tema, Si nici nu vrea sa-l ajuti. Cum procedezi?

Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)

Povestea nasterii: Lili si Robert Locul nostru www.jccoradea.ro" target="_blank"> preferat

edit: Nu m-am laudat. Am povestit doar ce am facut eu. Nu stiu de ce as tine secret. Nu e metoda mea de educatie, a fost doar ceva spontan.
Si ca sa intelegi mai bine, de ce mai aplic cate o metoda din asta mai iesita din comun: nu imi permit sa ofer copilului prof la meditatii, nici scoala particulara, nici cadouri suplimentare la profi in speranta notelor mai mari. Singurul lui atu in viata va fi ceea ce are in cap. Incerc sa ii ofer toate conditiile, dar nu pot sa fac eu totul in locul lui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Serialbastre spune:

Citat:
citat din mesajul lui giulia71

Din pacate materia este foarte multa si timp de aprofundare nu prea are profesorul.
Dar si prima parte din clasa a V - a este mai mult o recapitulare din clasele primare. Primul lucru nou invatat in clasa a V - a sunt puterile. Eu sunt in CIC momentan si acum nu-mi dau seama daca au ajuns deja la puteri.

Andreea si Cezara - Ilinca (2.06.2009)

In bucataria mea

Concurs Clipe de vara - ser1, ser2

Mergi la inceput