Mamici cu copii mai mari-va rog un sfat!

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns giulia71 spune:

Al meu fecior nu citeste. Nu gasesc o cale de a-l determina sa citeasca de placere. Da, poate nici noi nu mai citim, admit , insa atunci cand o faceam era
Si mic i-am citit, se pare ca nu destul, mic ii placea sa cantam.

Am fost marti la psiholog, parca se vad mici progrese in sensul ca nu mai era asa amarat ca data trecuta dar avem un drum lung de parcurs.

El spune ca degeaba mergem ca nu-l ajuta si ca uneori se simte foarte trist.
I-am spus sa mai iasa, sa aduca copii, insa nu a facut nici-o invitatie.Pregatim insa o petrecere de Haloween (care aici nu se tine)insa nu i-am spus ca numai la asta s-ar gandi.
Asta ne e foarte greu, ca nu are un mic grup de prieteni. Cu siguranta prietenii l-ar ajuta.
Scoala am pus-o pe plan secundar, desi lectii avem cu gramada, de citit la fel (citim dar cu mari suparari). Simt ca ma invart intr-un cerc vicios.

uneori gandesc prea mult....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Serialbastre spune:

Abia acum am descoperit subiectul si mi se pare foarte interesant. Mai ales ca sunt profesor de matematica.
Nu sunt de acord cu Viviana cand spune ca materia din clasa a V - a se tot repeta in anii urmatori, e adevarat ca unele lucruri se mai aprofundeaza pe parcurs, dar acum se pune o baza importanta. E foarte adevarat ca materia este foarte multa si profesorul trebuie sa incapa in timp. Este foarte important sa se inceapa cu exercitii cat mai simple si copilul sa fie laudat pentru cel mai mic succes.
Si - foarte important - copilul trebuie sa invete mai intai teoria, sa se uite peste exercitiile lucrate in clasa si apoi sa incerce sa faca exercitiile din tema.

Nu am citit inca tot, dar mi s-a parut important sa scriu asta.

Andreea si Cezara - Ilinca (2.06.2009)

In bucataria mea

Concurs Clipe de vara - ser1, ser2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

Andreea, ma bucur ca ti-ai scris parerea. Eu sunt doar "amatoare" in domeniu, dar cam asa vad si eu lucrurile.

Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)

Povestea nasterii: Lili si Robert Locul nostru www.jccoradea.ro" target="_blank"> preferat

Mergi la inceput

Asa-mi trebuie daca nu am citit tot ... ma simt de parca m-am bagat ca musca-n lapte Ce am vrut eu sa zic, binenteles ca se zisese deja, ba chiar mult mai bine decat am facut-o eu.

Viviana, jos palaria despre cum te porti ca parinte vis-a-vis de lectii/teme/scoala.
E adevarat insa ca nu functioneaza la toti copiii.

Citat din mesajul lui RRox "Singura sansa a cititului este placerea pe care o poate produce, bucuria transpunerii in alte universuri umane, euforia scufundarii in fanteziile altor minti, evadarea in alte variante de realitate. Oamenii nu citesc ca sa-si imbogateasca vocabularul!! Oamenii citesc fiindca asa se simt liberi"
Cat adevar si ce frumos spus!

E foarte important exemplul parintilor, mi se par ipocriti cei care interzic copiilor calculatorul, tv-ul, dar ei ori stau la calculator, ori la tv, eventual amandoua deodata.

Ei, eu mai am pana la lecturi suplimentare, lectii si altele din astea, dar acest subiect mi-a ridicat intrebari serioase, adresate mie in primul rand.

In bucataria mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Serialbastre, ma bucur sa te cunosc! Mai ales ca esti profa de mate! (nu imi mai amintesc daca ne-am mai intersectat)

Referitor la matematica. Profu' dupa ce le preda teoria si exercitiile aferente ei, le da intodeauna, ca tema pentru acasa in afara de exercitii, sa faca studiul lectiei din manual. Si i-a sfatuit mereu sa inceapa cu studiul lectiei, apoi sa faca exercitiile rezolvate din culegere, si la sfarsit tema propriu-zisa.
Si eu am uitat de asta!

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Viviana, nu, nu ne-am mai intersectat.

Bine face profu' ca insista pe partea cu studiul lectiei din manual, copiii trebuie invatati sa invete.

In bucataria mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianaiulie2009 spune:

Dupa ce am citit cateva pagini ( nu toate ) pot sa spun k mi-a dat DD norocul sa am parte de 2 printese care nu imi fac probleme. Cea mare are 10.5 ani si e in clasa a V a, iar cea mica e in grupa mare pregatitoare, deci la anul vom incepe clasa I.
Buuunnnn .... intamplarea face sa cunosc familia Giuliei , deci si pe fiul ei Este asa cum l-a descris ea o fire emotiva si sensibila.
Fiica mea cea mare a terminat clasele a II, III si IV prima din clasa . Nu scriu asta ca sa ma laud , dar va spun cum functioneaza la noi treaba cu invatatul. Clarrrr k oricarui copil i-ar placea sa stea toata ziulica pe calculator sau pe afara cu prietenele. Asa ca , sa nu avem discutii, am stabilit un orar pe care il respectam pe tot parcursul scolii si anume , dupa scoala daca doreste se odihneste , se uita la TV face ce doreste ea, ideea este k pana la ora 18 cand ajungem noi , parintii, acasa sa fie toate temele facute pe ciorna si lectiile invatate. Eu , k mama, verific toate materiile , mai putin matematica unde sotul meu se ocupa NUMAI de asta. Dupa ce verificam temele le scrie pe curat, apoi urmeaza sa o ascult la restul materiilor care le are in ziua urmatoare. DAR, intotdeauna exista un dar , nu ??? Duminica isi invata la toate materiile , pentru toata saptamana, gen istorie , geografie, limbi straine, etc. Tot duminica o ascult , iar in timpul saptamanii doar isi repete la materia care o are pt. urmatoarea zi. Asa are timp mai mult pentru activitatile extrascolare in timpul saptamanii.
La noi a functionat foarte bine urmatoarea " lectie" :
Daca doresti sa lucrezi in birou ca si mami, la loc calduros, curat sa ai bani sa-ti cumperi ce doresti tu trebuie sa inveti. Si eu cand am fost de varsta ta am invatat , la fel cum toata lumea care lucreaza intr-un loc frumos si curat a invatat. Daca nu-ti doresti asta atunci maine mergem sa discutam cu d-na invatatoare/diriginta si te scot de la scoala, cand se strang gunoierii seara la ora 23 te duci si tu cu ei si incepi toata noaptea sa aduni gunoiul de pe strazi , sa maturi strazile si sa faci ceea ce fac ei deoarece pentru lucrul facut de ei nu ai nevoie de scoala, de mate, de geografie , nu-ti cere nimeni sa sti aceste lucruri. Decizia iti apartine , tu trebuie sa sti ce-ti doresti de la viata asta , noi am decis cand am fost de varsta ta. Acuma trebuie sa te hotarasti ce vrei sa faci in viata.
Si a functionat, mi-a dat dreptate fata mea, isi vede de invatat, eee... mai trage si ea chiulul cateodata dar atunci am iar metode de a o indemna sa invete.
Noi negociem totul. De ex. cand isi doreste ceva , gen sa-i tin ziua sau sa-i cumpar cestio ce cizme cum au alte colege, ii pun conditia ca daca vine cu note mari, adica sa nu fie sub 8 la romana si mate le primeste. Si se pune fata mea mai abitir pe invatat si e activa la ore si face pe d..u 4 pana obtine acele note in carnet. Recunosc k e ambitioasa ( aici ma mosteneste ) si pune osul la treaba. Sa nu ma intelegeti gresit k o fortez sa faca anumite lucruri , nuuuuu ... nici vorba. Eu o cunosc , stiu cat ii poate mintea si de aceea am aceste negocieri cu ea. Si, bineinteles cand vine cu cate o nota mare e rasplatita cum se cuvine , k sa capete mai multa incredere in ea. Poate k nu e tocmai metoda cea mai buna, dar la noi functioneaza, deocamdata. In timpul saptamanii nu prea o las pecalculator, doar cand stie din prima toate lectiile , fara sa o mai trimit sa le mai citeasca. Aaaaa ... si mai am o metoda ... la materiile unde are de retinut , am stabilit cu ea o regula, anume la 3 greseli merge sa mai citeasca ... insemana ca nu i-a stat mintea acolo cand a invatat si reia invatatul.
Multumesc lui DD ca pana acum ne descurcam bine . Sper sa fie si de acum incolo la fel de cuminte si sa fie atenta la scola. Asta ii spun in fiecare dimineata , sa fie atenta cele 4-5 ore la scoala ca nu e mult si apoi poate sa faca ce vrea ea. Atat doresc de la ea sa incerce sa se concentreze la scoala si daca nu pricepe ceva sa-l intrebe pe profesor k eu nefiind acolo cu ea nu stiu ce le-a predat/explicat.
De ex., acuma isi invata , apoi o ascult si apoi vom iesi putin in oras , se va juca pe calculator, va povesti cu prietenele , va face ce va dori ea.
Eu nu le cert, nu le bat ci numai le pedepsesc... cu ce le "doare" mai tare , de ex. cate o saptamana nu le las la calculato, nu le dau voie la TV, nu le dau voie sa vina la ele sau sa mearga la prietene , etc.
M-am intins cu scrisul ... oricum fiecare copil e diferit, fiecare parinte isi cunoaste cel mai bine copiii si stie de ce sunt in stare, regulile nu se pot adapta pentru toti la fel, dar macar am scris cum a functionat in familia noastra toate cele si inca o data scriu , la noi INCA functioneaza toate acestea .

Va doresc tuturor RABDARE cu micutzii vostri si sa reusiti sa-i faca sa se adpteze cat mai rpd si cat mai usor cu scoala !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

La noi incepand din a 6-a la geometrie proful are urmatorul obicei: Le preda o teorema sau o definitie. Le dicteaza cateva teoreme auxiliare. Tema: acasa le demonstrati si le invatati.
Normal, copiii sunt varza, mai ales in a 6-a daca nu stai pe capul lor sa faca tema. Noi le facem impreuna, il las pe el, dar stau langa el, pt ca nici dupa un an de geometrie nu urmareste pasii obligatorii.
Aseara m-a ucis cu Hanul Ancutei. A inceput sa citeasca originalul, apoi a cautat pe net versiunea prescurtata, am stat si am gugalit fiecare expresie neinteleasa sa pricepem macar textul.
Si daca ma gandesc ca Sadoveanu face parte din categoria "digerabila"...

Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)

Povestea nasterii: Lili si Robert Locul nostru www.jccoradea.ro" target="_blank"> preferat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Aoleo, Hanu Ancutei! Ce anume? Nu cumva celebra
Iapa a lui Voda?
Cu ocazia iepei am pus-o pe fi-mea sa-si faca vocabular separat.
Si pentru ca avea de facut si fisa de lectura a trebuit sa-mi reinnoiesc si eu iapa asta.

Eu am sa-i cumpar sa-i dau sa citeasca Nada florilor si Maria Sa puiul padurii. Daca o sa vrea. Astea sunt digerabile.

Noi mai folosim dexonline.ro. E mai usor si mai rapid decat sa rasfoiasca ditai DEX-ul.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Dianaiulie,esti cu siguranta un adevarat profesionist in biroul tau ´´curat´´, esti plina de ambitie si ai planuri marete pe care esti sigura ca le vei duce la bun sfarsit, dar esti absolut straina de principiile unei relatii armonioase cu fetele tale.

Nu, tu nu le cunosti pe fete. Nici nu vrei sa le cunosti, tu le vrei asa ca tine, le vrei o a doua tu, mareata si plina de initiativa.Prin reusitele lor(acum mici dar speri ca vor deveni mai mari) iti linistesti orgoliul,iti hranesti perfectiunea, n-ai putea, nu-i asa, in culmea ambitiei tale sa traiesti cu doua fete ´´neambitioase, care nu vor lucra intr-un birou frumos si curat´´.

Gandeste-te la asta. Nu ti-o spun cu rautate.

PS- daca gunoierii n-ar exista, in cateva zile, frumosul oras, frumosul si perfectul birou in care lucrezi ar fi un morman de gunoi urat mirositor sub nasurile fine ale ambitiosilor.
E urat sa ne folosim in acest mod de exemplul omului care munceste(!!) in conditii dificile, pentru a incerca sa ambitionam copilul.

Mergi la inceput