prima zi de gradinita
Raspunsuri - Pagina 4
claucia spune:
Buna ziua,
Intram si noi in club cu prima zi de gradinita...de stat. Pana acum am fost la o particulara, din mai pana acum, are fata mea ceva experienta. Vreau sa va spun ceva despre metoda disparutului. Eu nu cred ca este o metoda, ci este un lucru foarte gresit pe care il fac unii parinti pentru a evita o confruntare si un privit in ochi si o " discutie" cu lacrimi poate, specifica varstei.
Scrie dr Spock, ca atunci cand dispari, odata, de 2, de 9, fara sa ii spui copilului, bineinteles ca in mintea acestuia va incolti teama ca vei disparea mereu. de ex: cand ma duc la nani mami dispare, sau cand ma intorc cu spatele, sau cne stie cand? Ia sa stau cu ochii pe ea sa nu dispara, si devine si mai anxios.
Eu sunt petru a spune copilului exact ceea ce se va intampla, pe intelesul copilului. Eu ii spun fetitei mele de cateva saptamani deja ca va merge la gradinita mare, a fost pana acum la cea mica, vom merge acolo unde mami nu are voie sa stea (dincolo am stat cateva zile cu ea, mai precis eram acolo pentru "mami vreau apa, mami vreau la pishu etc." ce era de joaca sau activitati comune, nici o problema.) Si stie, stie cam cum este programul, i-am spus ca vor manca de dimineata cu toti copiii, ca o vor cunoaste pe Georgiana (educatoarea care este o dulce si o scumpa, tanara si foarte dornica sa faca totul la stardard f ok), ca se vor juca, spala pe manute, mers la pishu si dupa masa de pranz vine mami. Si peste cateva zile, cand isi face prieteni noi si multi,o las sa si doarma acolo.
Noi am avut o surpriza cu somnul la gradi la cea particulara. acasa, fetita mea adormea numai cu mine, cu ursul si cu intuneric bezna. Acolo, din proprie dorinta de a dormi acolo cu copiii, dormea fara urs/mami si cu lumina in ochi ![]()
Asa ca se poate. S-a acomodat super si ea e f mamoasa si a stat numai cu noi, ca idee, noi nu le-am lasat pe niciuna nicaieri nici o noapte macar, in 3 anisori (si cea mica are un an). Speram sa fie la fel si maine la stat, mai ales ca merge si cu verisorul ei de aceeasi varsta (au mers impreuna si la particulara) si o voi lasa numai pana la 1.
Va pupam si succes.
Clau, mami fericita de printese: Alessia Maria
13 iulie 2007 si Elisa Andreea
03 septembrie 2009
kid spune:
Si la noi maine este prima zi de gradinita, la stat.
Am fost cu jr saptamana asta sa o viziteze, i-a placut foarte mult, i-am spus cam ce program va avea, este foarte incantat, sper sa ramana asa.
Il tot intreb daca vrea sa ma ia si pe mine la gradi si imi raspunde ca ii pare rau, dar nu poate, caci este doar pentru copii.
Acum vom vedea maine si pe parcurs cum se va acomoda.
Mult succes la toata lumea, copii si parinti!
Teodora,
de
Vladut (15.05.2007)

Traieste fiecare clipa ca si cum ar fi ultima!
szivarvany spune:
In situatii critice la noi a functionat mereu sa-i spun ca daca nu plec, nu ma pot intoarce
Asa ca ma lasa sa plec rapid ![]()
![]()
Daria & felina fioroasa
GIULIA(2004 08 16) cu
Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"
claucia spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui mamagiuliei In situatii critice la noi a functionat mereu sa-i spun ca daca nu plec, nu ma pot intoarce Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu Sela_"Meglio sole, che mall`accompagnate !" |
Clau, mami fericita de printese: Alessia Maria
13 iulie 2007 si Elisa Andreea
03 septembrie 2009
housepocket480 spune:
Si noi am intrat de azi in randul copiilor care m,erg la gradinita. Azi nu a plans, chiar a plecat la joaca, s-a bucurat de jucarii, dar sa vedem ce face dupa ce am plecat noi si daca maine mai vrea sa mearga!
Mult succes le doresc tuturor copiilor, dar mai ales parintilor care au copii in grupa mica ca si mine!
julyjuly spune:
Ma bucur ca unii copii incep gradinita de lunea! Noi am mers azi pregatiti ca la inceput de an scolar si aflam cu stupefactie ca gradinita se deschide doar pe 15 septembrie...Eu am sunat din 2 septembrie sa vad ce acte sunt necesare pentru cei din grupa mare si m-au asigurat ca deschiderea e pe 13...motivul intarzierii: au venit zugravii abia saptamana trecuta. Cred ca de fapt se anunta un an scolar foarte agitat, cu greve si copiii vor merge pe sponci la scoala sau la gradinita. Copilul meu e la gradinita 272 din sector 6 si ma gandesc ca e posibil ca nici pe 15 sa nu inceapa. Te astepti de la orice atunci cand desi ministerul anunta deschiderea astazi, de fapt lucrurile nu stau asa. Nimeni nu te anunta si daca nu suni zilnic sa iei pulsul, pici de fraier. Rusine!
july mami de
Alex (12.11.2004)
28 sapt. +
Tudor Constantin
Lillo spune:
Eseea, Boticelina imi pare rau ca sunteti in aceeasi situatie.
Julyjuly
Eu nu am fost azi la gradi ca am stat cu picii acasa dar buni a inspectat tot si era curat, zugravit, etc. Cred ca nu ministerul e de vina ptr situatia creata ci conducerea gradinitei. Nu poti sa reclami la inspectorat?
julyjuly spune:
De ce sa reclam la minister? E ultimul an de gradi si chiar nu vreau sa-mi pun in cap directoarea. E clar ca din 2 septembrie pana vinerea trecuta ceva s-a intamplat acolo de au decis sa amane deschiderea. Si anul trecut au amanat deschiderea pe motiv ca lucrarile de mansardare nu au fost terminate la timp. Asa grija are directoarea sa arate gradinita bine, dar cat despre actul didactic in sine, n-am mari cuvinte de lauda. Nimeni nu isi da straduinta in mod special. Pentru copii e un mod de a petrece timpul in colectivitate si nimic mai mult. In ce ma priveste, cand am avut posibilitatea sa+l dau la gradi privata, pe cand avea doar 3 ani, se vedeau progresele lui Alex zilnic... Acum ne lamentam ca de ce sa mai mergem la gradi, ca am invatat tot ce trebuia invatat si ca nu vrem la circ. Ii scot la circ, teatru destul de des, insa dupa 3 ani de gradinita, presupun ca pisele de teatru si spectacolele se repeta inevitabil, de ajunge Alex sa-mi zica ca nu mai vrea sa auda de teatru si circ. Sunt suparata, insa problema majora e ca trebuie sa ai solutii rapide pentru situatii de genul acesta, pentru care educatorii nu-si asuma nici o responsabilitate. Cand plecam cu Alex din gradi, una din educatoare de la o alta grupa, venea bine mersi in cladire. E imposibil sa aduni copiii care chiar nu au cu cine sta intr-o clasa pana la deschiderea oficiala?...Dar nu, noi acum zugravim si in 2 zile bagam copiii in clase proaspat zugravite, de o sa-i ia durerea de cap.
july mami de
Alex (12.11.2004)
28 sapt. +
Tudor Constantin
alinuk spune:
va imbratisez dragele mele
iata ca a venit...prima zi de gradi
vin si eu cu emotiile aferente
tare buna-i terapia de grup / tare bine face la psihicul omului sustinerea de grup
cam asa a fost la noi
O zi insorita de septembrie, ca in copilaria mea.
Teo merge de azi la gradi!
O noua etapa pe drumul vietii.
Sa ai parte dragul mamei de sanatate, iubire si oameni frumosi in jur.
Te iubim mult mult mult...de la pamant pana la cer si inapoi ...de infinite ori!
mai multe aici:
http://www.flickr.com/photos/23251288@N07/sets/72157624945468952/
e cineva care mai merge aici???
Alinuk
la doar un pas...multumim!
www.youtube.com/watch?v=k0TSNlh-ZpE" target="_blank">cantecul de leagan al copilariei /
Andu mik si Teo voinik
............................................................................
Nimic nu-i intamplator!
............................................................................