prima zi de gradinita

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Kariris spune:

si eu urmeaza sa-mi duc fetitele la gradi pt prima oara saptamana viitoare. La grupa mica. au 3 ani si 2 luni. Astept momentul asta de foarte mult timp pt ca devenise foarte greu cu ele acasa si cu gospodaria pe cap. Insa, acum nu le-as mai duce deloc! Nu credeam ca imi va fi asa greu. Ca fosta educatoare stiu din experienta ca metoda disparutului da cele mai bune rezultate pt copil, in sensul ca nu plange deloc sau plange foarte putin. aici conteaza f mult si tactul educatoarei in a prelua si "prelucra" venirea fiecarui copil.
Pe de alta parte ar fi mult mai normal si mai corect fata de copil sa-i dam o imbratisare, sa-l pupam si sa ne luam la revedere spunandu-i ferm ca ne vom intoarce sa il luam. Dar aceasta metoda duce de cele mai multe ori la lacrimi de ambele parti si, uneori chiar la crize de plans de lunga durata.
Cred ca voi opta pt prima metoda cel putin in prima zi, cu riscul sa le incolteasca in minte intrebarea "de ce a plecat mami fara sa ne spuna nimic?"

E greu... pentru ca e prima oara cand sunt lasate singure intr-un mediu total strain cu persoane total straine pentru mai multe ore.
Dar trebuie sa o facem. Nu stiu daca ar fi bine sa le mai instruiesc de acasa in legatura cu faptul ca acolo vor ramane fara mine, dar vor avea copii si jucarii multe si mama va veni dupa ele sa le ia. Ca ele pana acum au cam inteles ca voi sta si eu cu ele la gradi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eseea spune:

ce bine ai exprimat ceea ce simt si eu acum!

la fel, cu 2 copii acasa, parca abia asteptam sa inceapa gradinita...dar acum..ea va fi si la program prelungit. pana acum a stat NUMAI cu noi, nu avem bunici sau alte rude in Bucuresti, deci cu atat mai greu mi se pare.

macar, ma gandesc, la tine vor fi impreuna, cred ca e o diferenta in bine, totusi , ca vor fi impreuna.

cred ca si a mea a inteles la fel, ca vom sta impreuna acolo, desi ii tot explic ca eu voi veni sa o iau dupa somnul de pranz ( care, de fapt, nu stiu cum se va intampla, ca ea adoarme numai cu mine).

azi e vineri deja si ma apuca groaza, nici macar nu stiu cum se va trezi asa dimineata, ca de obicei se trezeste la 9-9,30 si nu am reusit nicicum sa o faca sa se trezeasca mai devreme, desi am tot incercat ... si, daca se trezeste ceva mai devreme, e mofturoasa tare. offfffffffff

Mami de fetita si de baietel

Noi, 2 minuni:
www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=1" target="_blank">es1.jpg

www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=2" target="_blank">es2.jpg

Everything is hard before becoming easy...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kariris spune:

Ale mele saracele de vreo 2 saptamani se trezesc doar la ora 6-6,30. Nu stiu ce e cu ele parca s-ar pregati de gradi. Nici noi nu avem bunici... deloc, niciunde. Si ele au stat tot doar cu noi, mai bine zis cu mine zi de zi. Ma gandesc ca una dintre ele e foarte atasata de Pluto si daca nu o va lasa cu el la gradi va fi foarte greu pt ea. Pluto poate suplini lipsa mea si o linisteste in situatii incordate. Nu poate suge degetul fara pluto in manutza. Cealalta nu suge degetul. Va fi mai usor pt ea.
Oricum usor nu va fi pt ele.
Mi-aduc aminte cum mi se rupea sufletul de copiii care plangeau dupa parinti, care nu mancau...sau cum se speriau unii cand vedeau ca vine dupa ceilalti iar ei raman mai la urma. Ma gaseau parintii cu ei in brate sa-i linistesc ca efectiv intrau in panica.
Offf. Firma noastra e la 2 minute de gradi dar asta nu ma va incalzi cu nimic.
Succes tuturor copilasilor care incep gradi! Si parintilor la fel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Mult, mult succes luni tuturor gradinarilor
Tin pumnii sa fiti bine cu totii si mamici si pitici

Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielle_ spune:

Mult succes prichindeilor care incep gradinita luni..si parintilor deopotriva .A mea are deja experienta un an,acum trece grupa mijlocie,dar cred ca la fiecare inceput de gradi va fi cu emotii ca prima data ....Ne este tare greu acum dupa atatea luni de stat cu mami si cu tati,fara activitati,plimbat,trezit tarziu,ce mai......dar se va acomoda ...si nici bine nu incepe gradi,ca acusi vine vacanta de toamna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abramburika spune:

Noi am expermentat timp de 2 zile metoda disparutului, dar nu a functionat. Plangea si mai si cand ma vedea ca dispar asa, dintr-o data. Se linistea pana veneam sa o iau (suntem la programul de acomodare de 2h, ca asa-i sistemul pe-aici), dar momentul lasatului era jale. De altfel nici eu nu sunt de acord cu metoda asta, niciodata nu am "mintit-o", mereu am discutat, am explicat si a functionat. A treia zi am schimbat foaia, i-am spus pe un ton decis si serios ca intram in clasa, ne salutam, imi da pupic si apoi ea sta linistita cu ceilalti copii, iar mama vine si o ia cand suna clopotelul. Si cica a fost mai bine asa, nu a mai plans dupa plecarea mea, s-a implicat in activitatile facute si a fost mai bine. Sa speram.
Ma ingrozeste insa acum pauza asta de 2 zile ... ca luni va trebui sa o luam de la capat cu plansetele, cred. Vom vedea.

mamma bis - o fetita si 25s de

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abramburika spune:

Aaaa .. si eu am pregatit-o sufleteste aproape o vara intreaga. Ca o sa mearga la copii, jucarii, o sa invete catecele si poezii etc., mama sta un pic apoi pleaca, si vine sa o ia dupa ce papa/doarme (in functie de cum se acomodeaza). Vad insa ca nu prea a contat, in teorie, totul ok, cand a fost vorba de practica, jale si lacrimi de crocodil.

mamma bis - o fetita si 25s de

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lillo spune:

Buna ziua!
Si noi ar trebui sa incepem gradinita luni. Din pacate puiutza mea e racita si nu stiu daca va putea merge. Face tratament de joi dar trebuie sa vedem cum evolueza. Stiti cumva ce se intampla daca nu merge chiar din prima zi? Oricum voi merge eu sa vb cu educatoarea dar as fi vrut sa mearga si ea sa isi cunoasca colegii si educatoarea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eseea spune:

ite ca si a mea avea aseara niste mucisori!! nu cred ca e viroza, nu are febra nimic, cred ca e de la vantul de afara de ieri, ca am fost in parc.....eu sper sa se puna pe picioare azi, nu s-a trezit inca, sa putem merge la gradinita. ar fi chiar culmea, ea raceste 1 data pe an ( sigur de acum mai des, cu gradinita), si tocmai acum....... Nu cred ca se intampla nimic daca nu merge din prima zi, dar atat am batut-o la cap si mi-am facut "planuri" incat chiar vreau sa mearga de maine, nu mai vreau sa aman, acum cat ma dau "barbata"....plus ca tb reinnoit avizul epidemiologic si mi-e groaza de asta.

Mami de fetita si de baietel

Noi, 2 minuni:
www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=1" target="_blank">es1.jpg

www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=2" target="_blank">es2.jpg

Everything is hard before becoming easy...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns boticelina spune:

Lillo, eseea si noi la fel , incepem gradinita cu o vacanta. Cel mai tare ma oftic eu, ca-mi facusem planuri, concediu luat fest si alte asemenea. La noi a debutat acum 2 saptamani cu o super viroza care s-ar fi transformat in pneumonie daca n-o prindeam in fasa, am facut tratament cu antibiotice injectabil, din cauza asta am amanat facutul analizelor pt gradi pana in ultimul moment, si cand le-am facut si am primit rezultatele, shoc , copilul are giardia Asa ca acum facem tratament toti din casa, inclusiv pisica, am dezinfectat toata casa, sunt franta, vai de inceputul nostru de an scolar .

Aveam sacul facut, rucsacul ei pregatit, grohi mic (plushul iubit) era pregatit, rochita calcata... Medicul de familie nici nu vrea sa auda de avize si alte alea...

O sa mergem maine sa dam si noi floricele la educatoare, sa ne ocupam dulapiorul si sa le asiguram ca n-am renuntat, facem poze si mai stam o saptamana acasa... Mai amarata sunt eu, dupa cum spuneam

Monica si Nancy, 04.07.2008

"If you are unware of your choices, then you have none"

Mergi la inceput