prima zi de gradinita

prima zi de gradinita | Autor: adria.bh

Link direct la acest mesaj

daria are 2.8 ani si azi am dus o prima data la gradi.
am fost cu ea doar eu, dupa tata face mai rau si am lasat o plangand, dupa cca 1 ora am sunat o pe educatoare sa vad ce face si mi a spus ca sta linistita si ca se joaca. mi e foarte greu fara ea, desi mi a spus ca e bine tot nelinistita stau.la voi cum a fost la inceput?
credeti ca maine mai vrea sa mearga?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns JARMO spune:

Anul trecut piticul meu a plins 2 saptamani, plingea si el , plingeam si eu iar educatoarea tot imi zicea sa mai tai din " cordonul ombilical" si sa-l las linistit . A fost primul an si nu era obisnuit cu faptul ca nu e mama linga el . Apoi, incet-incet a inceput sa se obisnuiasca, ii cumparam mici surprize cand era cuminte si nu mai plingea si uite asa s-a obisnuit . Nici nu avea incotro, intr-o zi tot trebuia sa o ia de coada si gradinita asta !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emilia.m spune:

La fel a fost si la mine. Si nu doar in prima zi am plans. Am plans in primele mai multe zile. Si plangeam si daca nu veneau sa ma ia la timp. Du-te si asteapt-o din timp, sa stie ca esti acolo sa o iei cand termina si sustine-o, incurajeaz-o, laud-o, spune-i pe intelesul ei ca e normal sa se joace cu copiii de varsta ei si sa invete lucruri noi de la doamna educatoare si pe urma sa vina sa iti povesteasca ce a mai invatat si ce a mai facut, ca toti copiii fac asa...

Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorich spune:

Adria am trecut sa te salut, sa zic asa! Suntem "colegee de suferinta". Pe 1 a inceput si piticul meu de 2,3 luni gradinita. L-a dus tati, ca e mai indicat sa-l duca parintele de care nu e el cel mai atasat, eu am tremurat la serviciu cu telefonul in mana. A fost neasteptat de bine la noi, nu plans, a luat totul ca o joaca, nu s-a mai uitat in urma sa zica "pa"
A doua zi, tati nu a reusit nici s a-l schimbe de incaltari, asa repede a zbughit-o la copii, la joaca! Sunt fericita ca nu sufera, ca savureaza.
Singura problema, in prima si a doua zi ca nu numai ca nu vrea sa pape de la ei, dar cand epus la masa se supara, incepe sa planga.
O fi "sindromul vacantei" el asa face cand e in loc nou, nu ar sta sa pape, vrea sa exploreze, sa se catere.

M-am lungit! Bafta multa si azi! O sa fie bine, sa ne povestesti!

Lori, mami de Robert din 9.06.2008 si 20+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

Adria, raspunsul depinde de copil. Primele zile trec tot asa cu plansete... dar cand intra in ritm, unora le place la gradi altora nu. La ai mei nu le-a placut niciodata in mod special, mergeau de musai. Dar nu s-a pus niciodata problema daca vor sau nu la gradi, cum nici pe noi nu ne intreaba nimeni daca vrem la servici sau nu... Mergem si gata.
In timp se satura si de gradi, asa cum copiii mai mari se satura de scoala.
Aprox. 1-2 saptamani vor dura plansetele, stai calma, e normal asa, plange pt ca acasa are tot confortul psihic, lumea graviteaza in jurul lor, la gradi insa e alta viata. Oricum, plange numai pt tine, cand ai disparut din cadru, se joaca si isi vede de treaba

Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)

Povestea nasterii: Lili si Robert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adria.bh spune:

am fost s dupa daria ieri la gradi, era foarte entuziasmata cand ma vazut si mi tot arata cum sa jucat, cu ce jucarii, cum a facut...era fericita si asta mi a umplut sufletul.
azi dimineata a fost mai usoara despartirea, a dat sa planga dar se abtinea imi venea sa mananc de draga ce mi era, a luat o ingrijitoarea de mana si a dus o in clasa nici nu sa uitat in urma,.
abia acum imi dau seama ce fire puternica este, ma face cea mai fericita mama.
are 2.8 ani si stie 3 poezii, stie sa numere pana la 11,stie gama,stie 8 culori, ma face mandra de ea

un copil e ratiunea de a trai si ti da o fericire enorma

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adria.bh spune:

dariadaria poze poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Depinde de copil. Si de educatoare.
Fi`mea n-a plans nicio zi. Inca ma mir pe ea, nu este o fire sociabila, insa i-au placut la nebunie bancutele si scaunelele si wc-ul, totul ca la liliputani
Insa are 2 colegi care mai plangeau si-n grupa mare presupun din obisnuinta

Mult succes si la cat mai multe dimineti senine

Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns somalc spune:

oooofffff.....si fetita mea incepe gradinita anul acesta si sunt f f emotionata! imi dau lacrimile de cate ori ma gandesc la asta! sper sa nu planga si sa se adapteze bine!
doresc succes tuturor piticilor si mamicilor care incep gradi anul acesta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns somalc spune:

si fetita mea incepe gradi anul acesta pe 13 sept.(grupa mijlocie) si sunt f f f emotionata. imi dau lacrimile de cate ori ma gandesc la asta! sper sa se adapteze bine si repede!
Doresc mult succes tuturor piticilor simamicilor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eseea spune:

incepem si noi luni gradinita. am facut deja analizele solicitate, am completat fisa cu vaccinurile, am cam facut bagajelul...

Ceva sfaturi, idei pt primele zile? cum se procedeaza? lasam copiii la usa si gata? fetita mea e la program lung, habar nu am cum va adormi de pranz.....noi am mai fost pe acolo in vizita, i-am tot povestit cum va fi ( numai partile bune, evident ), etc etc

cum sa facem adaptarea mai usoara?

Mami de fetita si de baietel

Noi, 2 minuni:
www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=1" target="_blank">es1.jpg

www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=2" target="_blank">es2.jpg

Everything is hard before becoming easy...

Mergi la inceput