Iepurasi dragalasi de Mar-Apr (45)
Raspunsuri - Pagina 19
cristina30 spune:
Hi Roxana,
acuma am ajuns de la gradinita... pai de ala de care zici tu de Pre, pentru prematuri, cica e cel mai bun si mai asemanator cu laptele de mama.
Am mai citit putin despre PRE asta, cica ca e asa asemanator cu cel de mama e f bun la inceput si se poate da cat de des vrea bebelusul "ad libitum"; in momentul in care bebelusul bea peste 1000 ml pe zi se recomanda totusi trecerea la Nr.1 imbogatit cu carbohidrati si lactoza (Milchzucker), e mai gros cica si se satura mai repede bebeii.
Cica amandoua tipurile de lapte PRE si NR1 se pot da fara probleme primul an pana la sfarsit. NR.2 si 3 daca se doreste numaidecat numai dupa ce s-a facut diversificarea, dupa introducerea a 2-3 mese de legume,fructe si cereale pe zi.
Nu o luati ca litera de lege, eu numai am tradus ce se recomanda pe aici; eu inca alaptez dar am 2 cutii de lapte praf de siguranta acasa, Humana si Hipp amandoua PRE.
Am mai gasit ceva, nu stiu daca stiti ca in evolutia bebelusului exista puseuri de crestere care sunt destul de bine definite, de ex, acum Ingrid e in saptamana 23, la ea deja a inceput al 5-lea puseu de crestere: bebele e nelinistit si greu de multumit; aceasta faza dureaza in medie cam in jur de 4 saptamani la unii numai o saptamana la altii pana la 5 saptamani. Manifestare: bebele tipa mai mult, nu e multumit, face nazuri, vrea sa ii dai atentie si nu vrea sa fie intrerupt contactul corporal cu mama/tata; doarme rau si mananca rau; nu vrea sa fie schimbat, fremdelt(nu vrea decat cu mama sau persoana cel mai bine cunoscuta lui, plange la alte persoane), nu gangureste mult si nu se misca mult. Isi suge des degetu' si isi ia des jucaria preferata.
Poate va ajuta aceste informatii...exista si o carte, in germana se numeste OH je, ich wachse....(O vai, eu cresc...), de Hetty van de Rijt... in care sunt descrise toate cele 8 "Sarituri"(pusee de crestere) pana la varsta de 18 luni. La Magnus am citit-o acuma vad ca nu o mai am in bilioteca, am imprumutat-o probabil sau e sortata altfel... sotul a mai facut ordine in biblioteca, si cum avem la vreo 1000 de carti sunt puse pe mai multe randuri....e in orice caz f interesanta.
Toate cele bune.
Cristina Ingrid Evelina(20.03.2010) si Magnus Tiberius (7.04.2006)
miria_cristina spune:
Si noi avem baby-phone, dar pentru ca apartamentul este cam intortochiat si cu multe usi. daca ai apucat sa inchizi una nu mai esti sigur de ce auzi, mai ales daca geamul e deschis sau televizorul dat tare.
In afara de asta, imi este foarte util la casa de la tara, unde mi-l iau si pe terasa si in general pe unde merg, dormitoarele fiind la mansarda.
Si daca nu-l aud, ma uit pe ecran si il vad cum se foieste sau din contra cum doarme.
Coasta destul de mult unul bun, asa ca, depinde cat de util simti ca-ti este.
cristina30 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui dayanara cristina, miria, silvana se rasuceste, dar nu are ce sa.si traga peste ea, tocmai de aia am bagat.o in sac pt ca spre dimineata ii era frig, acum intrebarea mea e, daca se rasuceste cu sac cu tot? abia ajungea pe spate dupa burta, fara sac, acum cand o bag in sac, se intoarce cu tot cu sac pe.o parte, pe burta inca nu, dar in caz ca s.ar intoarce nu e mai greu sa revina pe spate? roxana si silvana aroa (2.04.2010) ivan leonard(2.12.2006) "De medico, poeta y loco todos tenemos un poco" POZE |
Ingrid tot pe o parte doarme... si cand nu mai vrea se da iar pe spate.... asa a fost si la Magnus si se mai invarte ea putin pana ma trezesc eu s-o alaptez noaptea... dar se descurca cu sacul fara nici o problema... nu-ti fa grijuri "sacu merge cu ea". Mie mi-s asa de dragi cand dorm pe o parte cu minutele frumos langa cap.. ma topesc toata.
Yaia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui cristina30 la ea deja a inceput al 5-lea puseu de crestere: bebele e nelinistit si greu de multumit; aceasta faza dureaza in medie cam in jur de 4 saptamani la unii numai o saptamana la altii pana la 5 saptamani. Manifestare: bebele tipa mai mult, nu e multumit, face nazuri, vrea sa ii dai atentie si nu vrea sa fie intrerupt contactul corporal cu mama/tata; doarme rau si mananca rau; nu vrea sa fie schimbat, fremdelt(nu vrea decat cu mama sau persoana cel mai bine cunoscuta lui, plange la alte persoane), nu gangureste mult si nu se misca mult. Isi suge des degetu' si isi ia des jucaria preferata. |
Aici e si Alexia, la puseul asta!
Multumim de info.
===============================================
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007) si Alexia Briana (30.03.2010)
Yaia spune:
Erina, vladimirescu, sanatate multa!
wapi, sper sa fie bine sora ta si bebele din burtica! Dar sa nu se lase, sa caute un raspuns la lesin, ca nu e normal!
===============================================
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007) si Alexia Briana (30.03.2010)
mihaelagrosan spune:
Buna dimineata iepurasi si mamicute!
Azi am dormit pana la 9 ca e mama la noi. Of ce bine a fost. As mai fii dormit dar maine pleaca si nue bine sa ma obisnuiesc asa:).
Vladi nu te invinovati ca ai inceput mai devreme diversificarea, dar ia-o incet, fara graba. Singura problema ar fii ca acum Floricica e putin bolnavior si nu e prea bine sa incepi cand bebe e bolnav.
Castelana chiar ca ai un copil exemplar. Ma bucur pt tine si ma mir cum saracie sunt asa diferiti copiii astia. Unii dorm, papa bine, cresc bine, altii nu dorm , nu papa
Bumbitza cum mai sunteti? Si noi am avut niste zile naspa, Angela dormea ziua 20 minute, adormea numai in brate sau la san si cu plansete. Aseara a adormit pe pat, am tinut-o de manute. Am fost tare happy.
Legat de sacii de dormit, mie nu-mi plac. Mi se par foarte incomozi, eu as innebuni sa ma bage cineva in ei asa ca nu folosesc. Nici la fetita cea mare nu am folosit, doarme aproape tot timpul dezvelita, iarna, vara. Nu raceste, asa e obisnuita. Si Angela se tot intoarce in somn, nu cred ca i-ar placea in sac. Ai vostri au fost de acord cand i-ati pus prima oara? Sunt foarte curioasa.
Mihaela deElena Maria (9.08.2006) si Angela Ioana (21.03.2010)
wapi spune:
Miria- Mihaita a reusit aseara perfomanta de a se rasuci in scutecelul pe care statea, se infasurase strans de doua ori total - nu i se mai vedeau decat picioarele, pentru ca se intoarce pe burtica, si strange cu mana tot ce prinde.S-a speriat si incepuse sa urle de mama focului. Drept urmare - acum nu-i mai las cearceaf nici in patut, o sa-i pun o husa! Stefy nu-mi amintesc sa fi facut asemenea boroboata.
Sora mea se simte mai bine, deseara abia va face eco. Ce mi se pare stupid e ca i-au recoltat pentru niste analize sange cand s-a dus, iar altele i le-au scris pe o listuta sa mearga la doctorul de familie sa-i dea trimitere pentru ele.
cristina30 spune:
Babyphone avem si noi, l-am folosit la Magnus ca el a dormit de la 1 an in camera lui...e un Vivanco BM 440 simplu... ce e cel mai bun cotat in moment si cred ca se gaseste in Ro, da ii scump tare, la vreo 100 EUR, Philips Avent SCD 520/00; noi am dat atunci, acu 3 ani tot vreo 80 EUR pe al nostru.
Urmatorul model de babyfon ca al nostru e Vivanco BM 550 ECO la vreo 60 EUR.
ami_84 spune:
Am mai citit din urma:
Anca - Irina la 5 luni avea 6800g (nascuta cu 3750g) si doctorita a zis ca e bine sa-i introduc o masa de cereale seara. Am sa merg in continuare sa ii introduc si masa de fructe. Vroiam sa te mai intreb, sfecla rosie ti-a zis doctorita sa ii dai? Pt ca mie mi-a spus sa evit pt moment tot ce este rosu pt ca provoaca aciditate la stomac.
Cristina - revin, asa cum spuneau si fetele in Ro nu exista formula pre. Am intrebat si la farmacie azi si am studiat si siteul nestle.
Elba - lui Filip sa ii treaca durerea de la vaccin.
Meniul de azi:
- fructe: piersica (si azi a fost chhh! maine incerc + para);
- legume: dovlecel, radacina alba, avocado, o lg ulei masline;
- cereale cu piersica si fulgi de ovaz (humana).
O zi buna!
Irina Paula (8 martie 2010)
mihaelagrosan spune:
Exista si in Ro formula pt prematuri, PRE sau 0. Probabil nu se gaseste prea des la farmacii.
Mihaela deElena Maria (9.08.2006) si Angela Ioana (21.03.2010)